دو نوع بله قربان و اطاعت داریم : انسان گاهی بر اساس ترس و یا طمع و خودباختگی ، از دیگری اطاعت می کند ، همان گونه که مردم از فرعون اطاعت می کردند : ( استخف قومه فَأطاعوه ) (1) و گاهی بر اساس ایمان و عشق و محبت ، چنانکه قرآن خطاب به پیامبر اسلام می فرماید : اگر خشن و سنگدل بودی ، مردم از دور تو پراکنده می شدند . ( لو کٌنتَ فَظاً غَلیظَ القلب لانفضوا من حَولِک ) (2) در اسلام از رابطه میان مردم و رهبر به ( ولایت ) تعبیر شده است . کلمه ( ولایت ) به معنای پیروی همراه با محبت است . رهبر الهی نه تکلف دارد : ( و ما أنا من المٌتکلِفین ) (3)نه خود را بر سایرین ترجیح می دهد : ( أنا بَشرٌ مثلکم ) (4) و نه حق خود را بیش از دیگران می داند . در خطرها ، مردم را رها نمی کند . حضرت علی علیه السلام می فرماید : در جنگ ها پیامبر صلی الله علیه و آله از ما به دشمن نزدیک تر بود . او از طرف خداوند مأمور است که به مردم درود بفرستد : ( و صَل عَلیهم ) (5) همان گونه که مردم مأمورند به او درود بفرستند : ( یا أیها الذین آمنوا صَلوا علیه و سَلِموا تَسلیماً )(6) پس رابطه رهبر با مردم ، رابطه عشق و درود است ، نه ترس و وحشت . پی نوشت: 1- سوره زخرف ، آیه 54. 2- سوره آل عمران ، آیه 159. 3- سوره ص ، آیه 86. 4- سوره کهف ، آیه 110. 5- سوره توبه ، آیه 103. 6- سوره توبه ، آیه 56 . منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
دو نوع بله قربان و اطاعت داریم : انسان گاهی بر اساس ترس و یا طمع و خودباختگی ، از دیگری اطاعت می کند ، همان گونه که مردم از فرعون اطاعت می کردند : ( استخف قومه فَأطاعوه ) (1) و گاهی بر اساس ایمان و عشق و محبت ، چنانکه قرآن خطاب به پیامبر اسلام می فرماید : اگر خشن و سنگدل بودی ، مردم از دور تو پراکنده می شدند . ( لو کٌنتَ فَظاً غَلیظَ القلب لانفضوا من حَولِک ) (2)
در اسلام از رابطه میان مردم و رهبر به ( ولایت ) تعبیر شده است . کلمه ( ولایت ) به معنای پیروی همراه با محبت است . رهبر الهی نه تکلف دارد : ( و ما أنا من المٌتکلِفین ) (3)نه خود را بر سایرین ترجیح می دهد : ( أنا بَشرٌ مثلکم ) (4) و نه حق خود را بیش از دیگران می داند . در خطرها ، مردم را رها نمی کند . حضرت علی علیه السلام می فرماید : در جنگ ها پیامبر صلی الله علیه و آله از ما به دشمن نزدیک تر بود . او از طرف خداوند مأمور است که به مردم درود بفرستد : ( و صَل عَلیهم ) (5) همان گونه که مردم مأمورند به او درود بفرستند : ( یا أیها الذین آمنوا صَلوا علیه و سَلِموا تَسلیماً )(6) پس رابطه رهبر با مردم ، رابطه عشق و درود است ، نه ترس و وحشت .
پی نوشت:
1- سوره زخرف ، آیه 54.
2- سوره آل عمران ، آیه 159.
3- سوره ص ، آیه 86.
4- سوره کهف ، آیه 110.
5- سوره توبه ، آیه 103.
6- سوره توبه ، آیه 56 .
منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
- [سایر] نظر امام خمینی (ره) در رابطه با مراتب وحی و تفسیر قرآن کریم چیست؟ توضیح دهید؟
- [سایر] مکانیزم رابطه سربازان جنگ نرم با رهبر چیست؟
- [سایر] منطق رهبر انقلاب برای مذاکره نکردن با آمریکا چیست؟در جلسه خصوصی رهبر انقلاب و آقای هاشمی با موضوع رابطه با آمریکا چه گذشت؟
- [سایر] رابطه اخلاق و آزادی انسان را از نظر قرآن بیان نمایید؟
- [سایر] آیا جزئیّات مذاکرات هستهای تحت نظر رهبر معظم انقلاب است؟
- [سایر] نظر رهبر معظم انقلاب درباره تیم مذاکره کنندهی هستهای ایران چیست؟
- [سایر] نظر رهبر معظم انقلاب درباره استفاده از تجارب غرب در پیشرفت کشور چیست؟
- [سایر] در شورای خبرگان برای تعیین رهبر چه کسانی نظر به شورای رهبری داشتند؟ لطفا نام ببرید.
- [سایر] به نام خدا از نظر رهبر معظم انقلاب، دانشجوی انقلابی به چه کسی اطلاق می شود؟
- [سایر] از منظر رهبر معظم انقلاب پیشرفت با مفهوم اسلامی، چه رابطه ای با سبک زندگی دارد؟ جایگاه آن در تمدن نوین اسلامی کدام است؟
- [امام خمینی] اگر عقد رابطه چه سیاسی و چه تجاری بین یکی از دول اسلامی و اجانب، مخالف مصلحت اسلام و مسلمانان باشد، جایز نیست این گونه رابطه، و اگر دولتی اقدام به آن نمود، بر سایر دول اسلامی واجب است آن را الزام کنند به قطع رابطه به هر نحو ممکن است.
- [امام خمینی] قوانین و مصوباتی که از مجالس قانونگذاری دولتهای جائر به امر عمال اجانب خَذَلَهم اللَّه تعالی بر خلاف صریح قرآن کریم و سنّت پیغمبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم میگذرد و گذشته است، از نظر اسلام لغو و از نظر قانون بیارزش است، و لازم است مسلمانها از امرکننده و رأیدهنده به هر طور ممکن است اعراض کنند، و با آنها معاشرت و معامله نکنند، و آنان مجرمند و عملکننده به رأی آنها معصیت کار و فاسق است.
- [آیت الله مظاهری] دادن قرآن به کافر مانعی ندارد مگر آنکه بیاحترامی به قرآن یا اسلام باشد.
- [آیت الله بروجردی] دادن قرآن به کافر حرام و گرفتن قرآن از او واجب است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] باید از دادن قرآن به کافر خودداری کنند، و اگر قرآن در دست اوست در صورت امکان از او بگیرند ولی چنانچه مقصود از دادن قرآن و یا داشتن قرآن تحقیق و مطالعه در دین باشد و نیز انسان بداند که کافری که محکوم به نجاست است با دست تر قرآن را لمس نمی کند اشکالی ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بیاحترامی به قرآن باشد، باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله مظاهری] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بیاحترامی به قرآن باشد باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله سبحانی] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بی احترامی به قرآن باشد، باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر جلد قران نجس شود در صورتی که بی احترامی به قران باشد باید ان را اب بکشند
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر جلد قرآن نجس شود؛ در صورتی که بی احترامی به قرآن باشد؛ باید آن را آب بکشند.