امام علی علیه‌السلام فرمودند : مَن نَظَّفَ ثَوبَهُ ، قَلَّ هَمُّهُ . هر کس جامه خویش را تمیز کند ، اندیشه و اندوهش کم شود . کنز الفوائد ، جلد 2 ، صفحه 182 ، بحار الأنوار ، جلد 78 ، صفحه 93 ، حدیث 104 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 110 ********** امام علی علیه‌السلام فرمودند : النَّظیفُ مِنَ الثِّیابِ ؛ یُذهِبُ الهَمَّ وَ الحُزنَ ، و هُوَ طَهورٌ لِلصَّلاةِ . جامه تمیز ، اندوه و غم را می‌بَرَد و مایه طهارت برای نماز است . الکافی ، جلد 6 ، صفحه 444 ، حدیث 14 عن أبی بصیر عن الإمام الصادق علیه‌السلام دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 112 ********** امام علی علیه‌السلام فرمودند : غَسلُ الثِّیابِ ؛ یُذهِبُ الهَمَّ وَالحُزنَ ، و هُوَ طَهورٌ لِلصَّلاةِ . شستن جامه ، اندوه و غم را می‌بَرَد و مایه طهارت برای نماز است . الخصال ، صفحه 612 ، حدیث 10 عن أبی بصیر ومحمّد بن مسلم عن الإمام الصادق عن آبائه علیهم‌السلام ، تحف العقول ، صفحه 102 ، مکارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 99 ، حدیث 185 ولیس فیهما (والحزن) وص 229 ، حدیث 676 ، مجمع البیان ، جلد 10 ، صفحه 581 عن أبی بصیر عن الإمام الصادق عنه علیهماالسلام وفیه (المصلاّة) بدل (للصلاة) ، دعائم الإسلام ، جلد 2 ، صفحه 158 ، حدیث 561 عن الإمام الصادق علیه‌السلام نحوه ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 84 ، حدیث 5 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 112 www.hadithcity.com
پاکیزگی جامه چه آثاری دارد؟
امام علی علیهالسلام فرمودند :
مَن نَظَّفَ ثَوبَهُ ، قَلَّ هَمُّهُ .
هر کس جامه خویش را تمیز کند ، اندیشه و اندوهش کم شود .
کنز الفوائد ، جلد 2 ، صفحه 182 ، بحار الأنوار ، جلد 78 ، صفحه 93 ، حدیث 104 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 110
**********
امام علی علیهالسلام فرمودند :
النَّظیفُ مِنَ الثِّیابِ ؛ یُذهِبُ الهَمَّ وَ الحُزنَ ، و هُوَ طَهورٌ لِلصَّلاةِ .
جامه تمیز ، اندوه و غم را میبَرَد و مایه طهارت برای نماز است .
الکافی ، جلد 6 ، صفحه 444 ، حدیث 14 عن أبی بصیر عن الإمام الصادق علیهالسلام دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 112
**********
امام علی علیهالسلام فرمودند :
غَسلُ الثِّیابِ ؛ یُذهِبُ الهَمَّ وَالحُزنَ ، و هُوَ طَهورٌ لِلصَّلاةِ .
شستن جامه ، اندوه و غم را میبَرَد و مایه طهارت برای نماز است .
الخصال ، صفحه 612 ، حدیث 10 عن أبی بصیر ومحمّد بن مسلم عن الإمام الصادق عن آبائه علیهمالسلام ، تحف العقول ، صفحه 102 ، مکارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 99 ، حدیث 185 ولیس فیهما (والحزن) وص 229 ، حدیث 676 ، مجمع البیان ، جلد 10 ، صفحه 581 عن أبی بصیر عن الإمام الصادق عنه علیهماالسلام وفیه (المصلاّة) بدل (للصلاة) ، دعائم الإسلام ، جلد 2 ، صفحه 158 ، حدیث 561 عن الإمام الصادق علیهالسلام نحوه ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 84 ، حدیث 5 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 112
www.hadithcity.com
- [سایر] پاکیزگی از اخلاق کیست؟
- [سایر] پاکیزگی از اخلاق کیست؟
- [سایر] پاکیزگی از اخلاق کیست؟
- [سایر] پاکیزگی ها چند چیز است؟
- [سایر] پاکیزگی ها چند چیز است؟
- [سایر] پاکیزگی های سر و بدن چیست؟
- [سایر] چه کسی پاکیزگی را دوست دارد؟
- [سایر] پاکیزگی های سر و بدن چیست؟
- [سایر] آیا درباره نظافت و پاکیزگی آیهای وجود دارد؟
- [سایر] یاد مرگ چه آثاری دارد؟
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر کسی میداند نماز در جامه نجس باطل است و میدانست که لباس او نجس است و با اهمال و بی اعتنایی، نجس بودن آن را فراموش کند و نماز را در آن، اقامه کند و پس از نماز یادش بیاید که جامه او نجس بوده است، اعاده نماز در وقت و قضای آن در خارج وقت, لازم است .
- [آیت الله جوادی آملی] .بنا بر احتیاط واجب , مرد لباس زنانه را جامه رسمی خود قرار ندهد و زن نیز لباس مردانه را جامه رسمی خود قرار ندهد , هرچند می توان نماز را در آن اقامه کرد . هرگاه لباس معیّنی از اختصاص به یک صنف خارج شده و به صورت مشترک در آمد، پوشیدن آن برای هر دو صنف, جایز است.
- [آیت الله جوادی آملی] .کسی که در وسعت وقت مشغول نماز است و در بین نماز , لباس یا بدن او نجس شود، یا بفهمد که جامه یا بدن او قبلاً نجس بوده است, یا شک در سابق بودن نجاست داشته باشد و هیچ ذکر و عملی از نماز را با آن وضع انجام نداده است, باید فوراً جامه را پاک یا عوض کند و بدن را نیز تطهیر نماید؛ بدون آ نکه حالت نمازگزاری او آسیب ببیند و اگر چنین کاری صورت نماز را از بین میبرد, باید به دستور گفته شده عمل نماید, هرچند نماز او باطل میشود تا با جامه و بدن پاک, نماز را اعاده کند.
- [آیت الله جوادی آملی] .چند چیز در لباس ن مازگزار مکروه است : پوشیدن عمامه بدون حنک، لباس سیاه به استثنای عمامه و عبا، جامه چرکین، لباس تنگ، لباس میگسار، لباس کسی که از نجاست اجتناب نمی کند، لباسی که صاحب آن متّهم به غصب است، جامه ای که صورتی در آن نقش شده است ، انگشتری که بر روی آن صورتی رس م شده است. البته ترک امور یاد شده , به امید ثواب , مناسب است.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر کسی بر اثر تقصیر در فراگیری حکم شرعی , نداند که مثلاً عرق مشرک و ملحد نجس است و با جامه آلوده به آن عرق، نماز به جا آورد، نماز او باطل است.
- [آیت الله سبحانی] هرگاه نقطه خاصی از مسجد را برای اعتکاف در نظر بگیرد، اعتکاف در آن نقطه واجب نمی شود. مگر این که آن نقطه از مسجد از فضیلت خاصی برخوردار باشد، در این صورت باید به نیّت خود، جامه عمل بپوشاند.
- [آیت الله جوادی آملی] .کسی که غصبی بودن لباس را نمیدانست یا فراموش کرده بود و در بین نماز آگاه شد یا به یادش آمد، اگر چیز حلالی که ساتر عورت باشد دارد، باید جامه غصبی را درآورد و پیش از بیرون آوردن، هیچ عملی از اعمال واجب نماز را انجام ندهد و با ساتر حلال, نماز را ادامه دهد و اگر ساتر حلال ندارد, یا بیرون آوردن جامه غصبی سبب به هم خ وردن وضع نماز می شود و به مقدار یک رکعت وقت باقی می ماند, باید نماز را رها کند و جامه را عوض کند و با لباس حلال , نماز را اعاده کند , هرچند بیش از یک رکعت را در وقت , ادراک نکند و در صورتی که این مقدار وقت هم باقی نمانده باشد, در حال نماز, لباس را بیرون آورده و به دستور برهنگان, نماز را تمام میکند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مستحب است علاوه بر رعایت مسائل مربوط به طهارت و نجاست، نظافت و پاکیزگی در بدن و لباس و خانه و مسکن و مرکب و تمام محیط زندگی رعایت شود ، همان گونه که پیغمبر اکرم(صلی الله علیه وآله) و ائمه هدی(علیهم السلام) رعایت می فرمودند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کفن کردن با پارچه ای که از پشم یا موی حیوان حرام گوشت تهیه شده، در حال اختیار جایز نیست، ولی اگر پوست حیوان حلال گوشت را طوری درست کنند که به آن جامه گفته شود، و همچنین اگر کفن از مو و پشم حیوان حلال گوشت باشد اشکال ندارد، اگرچه احتیاط مستحب آن است که با این دو هم کفن ننمایند.
- [آیت الله جوادی آملی] .مرد باید در حال نماز هرچند کسی او را نبیند یا در تاریکی کامل باشد عورت های جلو و پشت را بپوشاند و بهتر است که از ناف تا زانو را بپوشاند. البته نماز اقتضا دارد که انسان با جامه کامل به حضور معبود برود.