آیا درباره نظافت و پاکیزگی آیهای وجود دارد؟ در قرآن مجید میخوانیم: (وَ اللَّهُ یُحِبُّ الْمُطَّهِّرِینَ )؛توبه (9 )، آیه 108. ؛ (و خداوند کسانی را که خواهان پاکیاند دوست میدارد). اسلام دین پاکی و پاکیزگی است. طهارت از این رو احکام و قوانینش بر این اساس تنظیم شده است و به عنوان بخشی از ایمان شمرده شده است. همچنان که پلیدی و پلشتی بسیاری از نجاسات، نزد بشر فطری و ذاتی است و طبع او از آن تنفر دارد. البته بعضی از پدیدهها وجود دارند که نجاست آن مخفی است و انسان به راحتی نمیتواند به آنها پی ببرد و چه بسا آنها را پاک میداند ؛ ولی دین اسلام نجاست آنها را گوشزد کرده است (مانند نجاست سگ، خوک و شراب ). از سوی دیگر این دین برای پاک گردانیدن نجاسات، برنامه و دستورات خاصی دارد. گفتنی است با توجه به اینکه عموم مردم در شبانه روز با مسائل طهارت و نجاست سر و کار دارند، دین اسلام احکام این باب را بسیار آسان و منطبق با فطرت بشری تشریع کرده و جست و جو و تحقیق و دقت نظر را لازم نشمرده است. حتی در مواردی شخص را از دقت زیاد و وسواس بر حذر و منع کرده است ؛ زیرا وسواس در طهارت و نجاست، شخص را دچار بیماری روحی و افسردگی نموده، زندگی را بر خودش تلخ میکند. تردیدی نیست که خداوند راضی به رنج و عذاب او و اطرافیانش نیست. به منظور آگاهی بیشتر در این باره، برخی از احکام خانه را مورد توجه قرار میدهیم. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 535/500016)
آیا درباره نظافت و پاکیزگی آیهای وجود دارد؟
در قرآن مجید میخوانیم: (وَ اللَّهُ یُحِبُّ الْمُطَّهِّرِینَ )؛توبه (9 )، آیه 108. ؛ (و خداوند کسانی را که خواهان پاکیاند دوست میدارد).
اسلام دین پاکی و پاکیزگی است. طهارت از این رو احکام و قوانینش بر این اساس تنظیم شده است و به عنوان بخشی از ایمان شمرده شده است. همچنان که پلیدی و پلشتی بسیاری از نجاسات، نزد بشر فطری و ذاتی است و طبع او از آن تنفر دارد. البته بعضی از پدیدهها وجود دارند که نجاست آن مخفی است و انسان به راحتی نمیتواند به آنها پی ببرد و چه بسا آنها را پاک میداند ؛ ولی دین اسلام نجاست آنها را گوشزد کرده است (مانند نجاست سگ، خوک و شراب ). از سوی دیگر این دین برای پاک گردانیدن نجاسات، برنامه و دستورات خاصی دارد.
گفتنی است با توجه به اینکه عموم مردم در شبانه روز با مسائل طهارت و نجاست سر و کار دارند، دین اسلام احکام این باب را بسیار آسان و منطبق با فطرت بشری تشریع کرده و جست و جو و تحقیق و دقت نظر را لازم نشمرده است. حتی در مواردی شخص را از دقت زیاد و وسواس بر حذر و منع کرده است ؛ زیرا وسواس در طهارت و نجاست، شخص را دچار بیماری روحی و افسردگی نموده، زندگی را بر خودش تلخ میکند. تردیدی نیست که خداوند راضی به رنج و عذاب او و اطرافیانش نیست.
به منظور آگاهی بیشتر در این باره، برخی از احکام خانه را مورد توجه قرار میدهیم. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 535/500016)
- [سایر] پاکیزگی از اخلاق کیست؟
- [سایر] پاکیزگی از اخلاق کیست؟
- [سایر] پاکیزگی از اخلاق کیست؟
- [سایر] پاکیزگی جامه چه آثاری دارد؟
- [سایر] پاکیزگی ها چند چیز است؟
- [سایر] پاکیزگی ها چند چیز است؟
- [سایر] پاکیزگی های سر و بدن چیست؟
- [سایر] چه کسی پاکیزگی را دوست دارد؟
- [سایر] پاکیزگی های سر و بدن چیست؟
- [سایر] فلسفه غسل حیض چیست؟ با این که در این دوران پاکیزگی را رعایت می کنیم؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] جایز نیست برای غسل دادن میت مزد بگیرند، ولی مزد گرفتن برای کارهای مقدماتی و نظافت او و مانند آن اشکالی ندارد.
- [آیت الله سیستانی] خواندن قرآن در نماز غیر از چهار آیهای که سجده واجب دارد ، و دعا کردن در نماز اشکال ندارد . ولی احتیاط مستحب آن است که به غیر عربی دعا نکند . (و حکم چهار آیهای که سجده واجب دارد در احکام قرائت مسأله (970) گفته شد) .
- [آیت الله بروجردی] اگر در بین خواندن آیهای شک کند که آیة پیش از آن را خوانده یا نه، یا وقتی آخر آیه را میخواند شک کند که اوّل آن را خوانده یا نه، باید به شک خود اعتنا نکند.
- [آیت الله خوئی] اگر زن در استحاضة کثیره یا متوسطه بخواهد پیش از وقت نماز، آیهای را که سجدة واجب دارد بخواند یا مسجد برود، بنابر احتیاط مستحب باید غسل نماید، و همچنین است اگر شوهرش بخواهد با او نزدیکی کند.
- [آیت الله بهجت] اگر در صحیح بودن چیزی شک کند، مثلاً تکبیرةالاحرام گفت یا حمد خواند و یا آیهای را خواند و شک کرد صحیح گفته یا نه، نباید به شک خود اعتنا کند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر در بین خواندن آیهای شک کند که آیه پیش را خوانده یا نه، یا وقتی که آخر آیه را میخواند شک کند که اول آن را خوانده یا نه، به شک خود اعتنا نمیکند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر در بین خواندن آیهای شک کند که آیه پیش را خوانده یا نه، یا وقتی آخر آیه را میخواند شک کند که اوّل آن را خوانده یا نه، باید به شک خود اعتنا نکند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] خواندن قرآن در نماز، غیر از چهار آیهای که سجده واجب دارد و در مسأله 361 و 1102 گفته شد و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد، ولی احتیاط مستحب آن است که به غیر عربی دعا نکند.
- [آیت الله سیستانی] اگر زن در استحاضه کثیره یا متوسطه بخواهد پیش از وقت نماز آیهای را که سجده واجب دارد بخواند ، یا مسجد برود بنابر احتیاط مستحب باید غسل نماید ، و همچنین است اگر شوهرش بخواهد با او نزدیکی کند .
- [آیت الله بهجت] اگر در بین خواندن آیهای شک کند که آیه پیش را خوانده یا نه، یا وقتی آخر آیه را میخواند شک کند که اولِ آن را خوانده یا نه، باید به شک خود اعتنا نکند.