آیا درباره نظافت و پاکیزگی آیه‌ای وجود دارد؟
آیا درباره نظافت و پاکیزگی آیه‌ای وجود دارد؟ در قرآن مجید می‌خوانیم: (وَ اللَّهُ یُحِبُّ الْمُطَّهِّرِینَ )؛توبه (9 )، آیه 108. ؛ (و خداوند کسانی را که خواهان پاکی‌اند دوست می‌دارد). اسلام دین پاکی و پاکیزگی است. طهارت از این رو احکام و قوانینش بر این اساس تنظیم شده است و به عنوان بخشی از ایمان شمرده شده است. همچنان که پلیدی و پلشتی بسیاری از نجاسات، نزد بشر فطری و ذاتی است و طبع او از آن تنفر دارد. البته بعضی از پدیده‌ها وجود دارند که نجاست آن مخفی است و انسان به راحتی نمی‌تواند به آنها پی ببرد و چه بسا آنها را پاک می‌داند ؛ ولی دین اسلام نجاست آنها را گوشزد کرده است (مانند نجاست سگ، خوک و شراب ). از سوی دیگر این دین برای پاک گردانیدن نجاسات، برنامه و دستورات خاصی دارد. گفتنی است با توجه به اینکه عموم مردم در شبانه روز با مسائل طهارت و نجاست سر و کار دارند، دین اسلام احکام این باب را بسیار آسان و منطبق با فطرت بشری تشریع کرده و جست و جو و تحقیق و دقت نظر را لازم نشمرده است. حتی در مواردی شخص را از دقت زیاد و وسواس بر حذر و منع کرده است ؛ زیرا وسواس در طهارت و نجاست، شخص را دچار بیماری روحی و افسردگی نموده، زندگی را بر خودش تلخ می‌کند. تردیدی نیست که خداوند راضی به رنج و عذاب او و اطرافیانش نیست. به منظور آگاهی بیشتر در این باره، برخی از احکام خانه را مورد توجه قرار می‌دهیم. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 535/500016)
عنوان سوال:

آیا درباره نظافت و پاکیزگی آیه‌ای وجود دارد؟


پاسخ:

آیا درباره نظافت و پاکیزگی آیه‌ای وجود دارد؟

در قرآن مجید می‌خوانیم: (وَ اللَّهُ یُحِبُّ الْمُطَّهِّرِینَ )؛توبه (9 )، آیه 108. ؛ (و خداوند کسانی را که خواهان پاکی‌اند دوست می‌دارد).
اسلام دین پاکی و پاکیزگی است. طهارت از این رو احکام و قوانینش بر این اساس تنظیم شده است و به عنوان بخشی از ایمان شمرده شده است. همچنان که پلیدی و پلشتی بسیاری از نجاسات، نزد بشر فطری و ذاتی است و طبع او از آن تنفر دارد. البته بعضی از پدیده‌ها وجود دارند که نجاست آن مخفی است و انسان به راحتی نمی‌تواند به آنها پی ببرد و چه بسا آنها را پاک می‌داند ؛ ولی دین اسلام نجاست آنها را گوشزد کرده است (مانند نجاست سگ، خوک و شراب ). از سوی دیگر این دین برای پاک گردانیدن نجاسات، برنامه و دستورات خاصی دارد.
گفتنی است با توجه به اینکه عموم مردم در شبانه روز با مسائل طهارت و نجاست سر و کار دارند، دین اسلام احکام این باب را بسیار آسان و منطبق با فطرت بشری تشریع کرده و جست و جو و تحقیق و دقت نظر را لازم نشمرده است. حتی در مواردی شخص را از دقت زیاد و وسواس بر حذر و منع کرده است ؛ زیرا وسواس در طهارت و نجاست، شخص را دچار بیماری روحی و افسردگی نموده، زندگی را بر خودش تلخ می‌کند. تردیدی نیست که خداوند راضی به رنج و عذاب او و اطرافیانش نیست.
به منظور آگاهی بیشتر در این باره، برخی از احکام خانه را مورد توجه قرار می‌دهیم. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 535/500016)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین