رسول اللّه‌ صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : أطعِموا نِساءَکُم الحَوامِلَ اللُّبانَ ؛ فَإِنَّهُ یَزیدُ فی عَقلِ الصَّبِیِّ . پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : به زنان آبستن خود ، کُندُر بدهید؛ چرا که عقل کودک را افزون می‌کند. مکارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 423 ، حدیث 1439 ، بحارالأنوار ، جلد 66 ، صفحه 444 ، حدیث 8 ؛ الفردوس ، جلد 1 ، صفحه 101 ، حدیث 331 عن ابن عمر دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 248 ********** رسول اللّه‌ صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : أطعِموا حَبالاکُمُ اللُّبانَ فَإِنَّ الصَّبِیَّ إذا غُذِّیَ فی بَطنِ اُمِّهِ بِاللُّبانِ اشتَدَّ قَلبُهُ ، وزیدَ فی عَقلِهِ ، فَإِن یَکُ ذَکَراً کانَ شُجاعاً ، وإن وُلِدَت اُنثی عَظُمَت عَجیزَتُها فَتَحظی بِذلِکَ عِندَ زَوجِها . پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : به زنان باردار خود ، کُنْدُر بخورانید ؛ زیرا اگر کودک در شکم مادر با کُنْدُر تغذیه شود ، قلبش استحکام و عقلش فزونی می‌یابد . پس اگر مردینه باشد ، دلیر باشد و اگر ماده زاده شود ، سِتُرگْ سرین گردد و بدین سبب ، نزد همسرخویش ، برخوردار باشد . الکافی ، جلد 6 ، صفحه 23 ، حدیث 6 عن أبی زیاد عن الإمام الحسن علیه‌السلام دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 658 www.hadithcity.com
رسول اللّه صلی الله علیه و آله و سلّم :
أطعِموا نِساءَکُم الحَوامِلَ اللُّبانَ ؛ فَإِنَّهُ یَزیدُ فی عَقلِ الصَّبِیِّ .
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
به زنان آبستن خود ، کُندُر بدهید؛ چرا که عقل کودک را افزون میکند.
مکارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 423 ، حدیث 1439 ، بحارالأنوار ، جلد 66 ، صفحه 444 ، حدیث 8 ؛ الفردوس ، جلد 1 ، صفحه 101 ، حدیث 331 عن ابن عمر دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 248
**********
رسول اللّه صلی الله علیه و آله و سلّم :
أطعِموا حَبالاکُمُ اللُّبانَ فَإِنَّ الصَّبِیَّ إذا غُذِّیَ فی بَطنِ اُمِّهِ بِاللُّبانِ اشتَدَّ قَلبُهُ ، وزیدَ فی عَقلِهِ ، فَإِن یَکُ ذَکَراً کانَ شُجاعاً ، وإن وُلِدَت اُنثی عَظُمَت عَجیزَتُها فَتَحظی بِذلِکَ عِندَ زَوجِها .
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
به زنان باردار خود ، کُنْدُر بخورانید ؛ زیرا اگر کودک در شکم مادر با کُنْدُر تغذیه شود ، قلبش استحکام و عقلش فزونی مییابد . پس اگر مردینه باشد ، دلیر باشد و اگر ماده زاده شود ، سِتُرگْ سرین گردد و بدین سبب ، نزد همسرخویش ، برخوردار باشد .
الکافی ، جلد 6 ، صفحه 23 ، حدیث 6 عن أبی زیاد عن الإمام الحسن علیهالسلام دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 658
www.hadithcity.com
- [سایر] آیا در دوران جنینی هم میتوان به فرزند آموزش داد؟
- [سایر] آیا در دوران جنینی هم میتوان به فرزند آموزش داد؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا باید برای کودکی که در دوران جنینی مرده است، احکام میّت را جاری کرد؟
- [سایر] آیا عقل، امامت کودک را تأیید میکند؟
- [سایر] آیا عقل ، امامت کودک را تایید می کند؟
- [سایر] آیا حرص، روزی را می افزاید؟
- [سایر] چه غذاهایی بر توان جنسی می افزاید؟
- [سایر] چه کارهایی بر زیبایی می افزاید؟
- [سایر] سلام؛ شنیدهام یکی از حقوق فرزند بر والدین این است که در دوران حاملگی اسمش را انتخاب کنند و اگر جنینی در دوران حاملگی سقط شود و نامی نداشته باشد پدر و مادرش مؤاخذه خواهند شد، اگر درست است پس چرا امام حسن(ع) و امام حسین(ع) بعد از به دنیا آمدنشان اسمشان تعیین شد؟ مثلا بعد از تولد امام حسن(ع) حضرت فاطمه(س) اسم کودک را به امام علی(ع) واگذار کردند و ایشان به پیامبر(ص) و پیامبر هم به خدای یکتا واگذارد؟
- [آیت الله خامنه ای] پزشکان متخصص می توانند از طریق استفاده از روشها و دستگاههای جدید، نواقص جنین در دوران بارداری را تشخیص دهند و با توجه به مشکلاتی که افراد ناقص الخلقه بعد از تولد در دوران زندگی با آن مواجه می شوند، آیا سقط جنینی که پزشک متخصص و مورد اطمینان آن را ناقص الخلقه تشخیص داده، جایز است؟
- [آیت الله جوادی آملی] .درمان کودک باید با اذن ولیّ او باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هر کودک نابالغی مالی را پیدا کند احتیاط واجب آن است که ولی او اعلان نماید و چنانچه تا یک سال صاحب آن پیدا نشد مطابق یکی از دستورهای چهارگانه گذشته، آنچه مطابق مصلحت کودک است عمل می نماید.
- [آیت الله اردبیلی] بر مادر واجب نیست که به نحو رایگان یا با دریافت مزد کودک را شیر دهد، ولی در صورتی که راه تغذیه منحصر به شیر مادر باشد و امکان استفاده از شیر غیر مادر وجود نداشته باشد و یا موجب ضرر و زیان برای کودک شود، بر خود مادر واجب است کودک را شیر بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زنی بچهای را با شرایطی که در مسأله (2483) و بعد از آن، گفته خواهد شد شیر دهد، رابطههای رضاعی زیر پدید میآید، این روابط که نسبی آنها موجب محرمیت میشود رضاعی آنها نیز سبب محرمیت میگردد: 1 - آن زن مادر رضاعی کودک میشود. 2 - شوهر آن زن که شیر از اوست، پدر رضاعی کودک میشود. 3 - پدر و مادر آن مرد و اجداد او - اگر چه رضاعی باشند - جدّ و جدّه پدری رضاعی آن کودک میشوند. 4 - پدر و مادر آن زن و اجداد او - اگر چه رضاعی باشند - جدّ و جدّه مادری رضاعی آن کودک میشوند. 5 - پسران - نسبی و رضاعی - آن مرد یا زن، برادران رضاعی کودک و دختران - نسبی و رضاعی - آنها خواهران رضاعی او میشوند. 6 - نوادگان - نسبی و رضاعی - آن مرد یا زن، برادرزادگان و خواهر زادگان رضاعی کودک میشوند. 7 - برادر - نسبی و رضاعی - آن مرد عموی رضاعی و خواهر - نسبی و رضاعی - او عمه رضاعی کودک میشوند. 8 - برادر - نسبی و رضاعی - آن زن دایی رضاعی و خواهر - نسبی و رضاعی - او خاله رضاعی کودک میشوند. 9 - عمو و عمه و دایی و خاله آن مرد - هر چند با واسطه باشند - به ترتیب عمو و عمه و دایی و خاله پدر رضاعی کودک میشوند. 10 - عمو و عمه و دایی و خاله آن زن - هر چند با واسطه باشند - به ترتیب عمو و عمه و دایی و خاله مادر رضاعی کودک میشوند.
- [آیت الله اردبیلی] در صورتی که مادر از حقّ حضانت خود بگذرد و به گونهای باشد که حقّ کودک از بین نرود و در تربیت و نگهداری کودک اهمال نشود، پدر نمیتواند او را به حضانت مجبور نماید.
- [آیت الله اردبیلی] (حِضانت) یعنی نگهداری و پرورش کودک حق و تکلیف پدر و مادر است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر کودکی از زنا متولد شود. الف: اگر زن و مرد هر دو زنا کار باشند نه آنهااز کودک ارث میبرند ونه کودک از آنهاارث میبرد ب: اگر یکی از آن دو زنا کار باشند ولی دیگری فکر میکرده که حلال است کودک و زانی از همدیگر ارث نمیبرند ولی کودک نسبت به فردی که فکر میکرده حلال است ولد شبهه محسوب میشود و ازیکدیگر ارث میبرند. ج: اگر ولد الزنا ازدواج کند زن و فرزندان او طبق احکام ارث از او ارث میبرند.
- [آیت الله اردبیلی] در ولایت و سرپرستی پدر و جدّ پدری، عدالت آنان شرط نیست، ولی هرگاه برای حاکم شرع ثابت شود که سرپرستی آنان به ضرر کودک یا سفیه و یا دیوانه میباشد، باید آنان را از تصرّف در اموال کودک یا سفیه و یا دیوانه منع کند و شخص دیگری را که امین باشد منصوب نماید، مگر این که با ضمیمه کردن امین به پدر و جدّ پدری، بتوان سرپرستی آنان را در جهت مصلحت کودک، سفیه یا دیوانه اصلاح نمود.
- [آیت الله مظاهری] مستحب است دایهای که برای طفل میگیرند شیعه و مؤمن و دارای عقل و عفّت و صورت نیکو باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه طبیب به هنگام جراحی بیمار یا ختنه کردن کودک بر اثر سهل انگاری ضرری به بیمار یا کودک برساند، یا سبب مرگ او گردد ضامن است و همچنین اگر خطا کند و سبب زیانی شود، ولی اگر کوتاهی نکرده و مرتکب خطا نشده است، بلکه بر اثر عوامل دیگری، بیمار معیوب گردد یا بمیرد ضامن نیست به شرط این که در مورد کودک با اجازه ولی اقدام کرده باشد.