الإمام الرضا علیه‌السلام : إنَّ الحِجامَةَ . . . الَّتی توضَعُ بَینَ الکِتفَینِ تَنفَعُ مِنَ الخَفَقانِ الَّذی یَکونُ مَعَ الاِمتِلاءِ وَالحَرارَةِ . وَالَّتی توضَعُ عَلَی السّاقَینِ قَد یَنقُصُ مِنَ الاِمتِلاءِ فِی الکُلی ، وَالمَثانَةِ ، وَالأَرحامِ ، ویُدِرُّ الطَّمثَ غَیرَ أنَّها مَنهَکَةٌ لِلجَسَدِ ، وقَد تَعرِضُ مِنهَا العَشوَةُ الشَّدیدَةُ ، إلاّ أنَّها نافِعَةٌ لِذَوِی البُثورِ وَالدَّمامیلِ . امام رضا علیه‌السلام : حجامتی . . . که میان شانه‌ها صورت می‌گیرد ، در بهبود ضربان قلب ناشی از شکمْ پُری و حرارت ، سودمند است . آن [حجامتی] که در ساق پا صورت پذیرد ، ممکن است از کلیه ، مثانه و زِهدان بکاهد و خون قاعدگی را به جریان اندازد . تنها مشکلی که دارد ، این است که تن را ضعیف می‌کند و ممکن است از آن ، شبْ‌کوری شدیدی بر شخص عارض گردد . با این همه ، برای کسانی که جوش و کورَک دارند ، سودمند است . فی بحار الأنوار : (الغَشُی الشَّدیدُ) بدل (الغشوة الشدیدة) .طبّ الإمام الرضا علیه‌السلام ، صفحه 55 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 318 نحوه دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 486 www.hadithcity.com
الإمام الرضا علیهالسلام :
إنَّ الحِجامَةَ . . . الَّتی توضَعُ بَینَ الکِتفَینِ تَنفَعُ مِنَ الخَفَقانِ الَّذی یَکونُ مَعَ الاِمتِلاءِ وَالحَرارَةِ .
وَالَّتی توضَعُ عَلَی السّاقَینِ قَد یَنقُصُ مِنَ الاِمتِلاءِ فِی الکُلی ، وَالمَثانَةِ ، وَالأَرحامِ ، ویُدِرُّ الطَّمثَ غَیرَ أنَّها مَنهَکَةٌ لِلجَسَدِ ، وقَد تَعرِضُ مِنهَا العَشوَةُ الشَّدیدَةُ ، إلاّ أنَّها نافِعَةٌ لِذَوِی البُثورِ وَالدَّمامیلِ .
امام رضا علیهالسلام :
حجامتی . . . که میان شانهها صورت میگیرد ، در بهبود ضربان قلب ناشی از شکمْ پُری و حرارت ، سودمند است . آن [حجامتی] که در ساق پا صورت پذیرد ، ممکن است از کلیه ، مثانه و زِهدان بکاهد و خون قاعدگی را به جریان اندازد . تنها مشکلی که دارد ، این است که تن را ضعیف میکند و ممکن است از آن ، شبْکوری شدیدی بر شخص عارض گردد . با این همه ، برای کسانی که جوش و کورَک دارند ، سودمند است .
فی بحار الأنوار : (الغَشُی الشَّدیدُ) بدل (الغشوة الشدیدة) .طبّ الإمام الرضا علیهالسلام ، صفحه 55 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 318 نحوه دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 486
www.hadithcity.com
- [آیت الله فاضل لنکرانی] عیوبی که موجب فسخ عقد نکاح می شوند مثل برص، کوری، خصاء و جبّ را تعریف بفرمایید؟
- [آیت الله بهجت] فردی با ایراد ضرب عمدی به چشم فرد دیگری، (بدون این که موجب در آوردن چشم وی شود) باعث کاهش شدید بینایی مضروب در حدّ شمارش انگشتان دست شده است. این کاهش شدید بینایی از نظر پزشک قانونی با توجه به نظریّه سازمان بهداشت جهانی نابینایی محسوب و اعلام شده است. آیا این کاهش شدید بینایی همان کوری است که شرعا و قانونا موجب قصاص خواهد شد یا منظور از کوری که موجب قصاص است از بین رفتن کامل بینایی است، به شکلی که هیچ گونه دیدی هر چند جزیی وجود نداشته باشد؟ لازم به ذکر است شاکی، تقاضای قصاص متّهم را نموده است و موضوع، با اجرای قسامه قابل اثبات می باشد.
- [سایر] چه دعایی کوری را دفع می کند؟
- [سایر] چه کاری موجب امان از درد چشم است؟
- [سایر] چه کاری موجب جلوگیری از انجام گناهان است؟
- [سایر] چه کاری موجب پسر شدن جنین می شود؟
- [سایر] آیا مزایایی مانند فوق العاده نوبت کاری و یا شب کاری جزء مزد مأخذ محاسبه فوق العاده اضافه کاری باید به حساب آورده شود؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا جماع کردن در روزه اعتکاف، موجب کفّاره میشود، جماع در شب چه طور؟
- [آیت الله بهجت] آیا هر کاری که موجب جلب توجه نامحرم شود اشکال دارد؟ حتی اگر پوشیدن چادر باشد؟
- [سایر] چه دعایی کوری، پیسی، جذام و سست اندامی را دفع می کند؟
- [آیت الله مظاهری] معنای صله رحم این است که باید کاری نکند که وابستگان و خویشان را ناراحت کند و تا میتواند به آنها خدمت کند، ولی رفت و آمد با آنها مخصوصاً اگر موجب مزاحمت برای خود و آنها باشد لازم نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر شک دارد کاری که موجب سجده سهو می شود انجام داده یا نه، چیزی بر او نیست و اگر شک کند دو سجده سهو بر او واجب شده یا چهار سجده سهو، همان دو سجده کافی است.
- [آیت الله علوی گرگانی] کاری را که جاعل میگوید برای او انجام دهند، باید حرام یا بیفائده نباشد، پس اگر بگوید هرکس شراب بخورد یا شب به جای تاریکی برود ده تومان به او میدهم، جعاله صحیح نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کاری را که جاعل میگوید برای او انجام دهند، باید حرام یا بیفایده نباشد، پس اگر بگوید هر کس شراب بخورد یا بیجهت در شب به جای تاریکی برود، ده هزار تومان به او میدهم، جعاله صحیح نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر در شب چیزی بخورد که می داند در روز بی اختیار قی می کند روزه باطل نمی شود، ولی احتیاط مستحب این است که چنین کاری نکند و اگر کرد، روزه را قضا نماید.
- [آیت الله بروجردی] کاری را که جاعل میگوید برای او انجام دهند، باید حرام یا بیفایده نباشد، پس اگر بگوید:هر کس شراب بخورد، یا در شب به جای تاریکی برود، ده تومان به او میدهم، جعاله صحیح نیست.
- [امام خمینی] اگر ارتباط علمای اعلام با ظلمه، موجب تقویت آنها شود یا موجب تبرئه آنها پیش افراد بیاطلاع شود، یا موجب جرأت آنها گردد، یا موجب هتک مقام علم شود، واجب است ترک آن.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر پیش از خواندن نماز احتیاط بفهمد که رکعتهای نمازش کم بوده چنانچه کاری که نماز را باطل می کند انجام نداده باید انچه را از نماز نخوانده بخواند و برای سلام بیجا بنابر احتیاط واجب دو سجده سهو بنماید و همچنین برای هر موجب دیگری که پیش امده باشد و اگر کاری که نماز را باطل می کند انجام داده مثلا پشت به قبله کرده باید نماز را دوباره به جا اورد
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که قضای روزه ماه رمضان را گرفته، اگر از شب نیت روزه کرده و پیش از ظهر عمداً کاری که روزه را باطل میکند انجام دهد و یا این کار را بعد از ظهر انجام دهد - چه از شب نیت روزه کرده باشد یا نه - باید به ده فقیر هر کدام یک مد طعام بدهد یا آنها را سیر کند و اگر نمیتواند سه روز روزه بگیرد.
- [آیت الله بهجت] بدن میتی که سرد نشده چنانچه با رطوبت مسّ شود، موجب نجاست است، اگرچه موجب غسل نیست.