رسول الله صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : تَخَلَّلوا ؛ فَإِنَّهُ یُنَقِّی الفَمَ ومَصلَحَةٌ لِلِّثَةِ . پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : خلال کنید ؛ چرا که دهان را تمیز می‌کند و مایه سلامت لثه است . الکافی ، جلد 6 ، صفحه 376 ، حدیث 5 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 356 ******* الإمام الصادق علیه‌السلام : کُلُوا البَصَلَ ؛ فَإِنَّ فیهِ ثَلاثَ خِصالٍ : یُطَیِّبُ النَّکهَةَ ، ویَشُدُّ اللِّثَةَ ، ویَزیدُ فِی الماءِ وَالجِماعِ . امام صادق علیه‌السلام : پیاز بخورید ؛ چرا که سه ویژگی دارد : بوی دهان را خوش می‌سازد ، لثه را نیرو می‌بخشد ، و آب و توان آمیزش را افزون می‌کند . الکافی ، جلد 6 ، صفحه 374 ، حدیث 3 ، 2 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 392 ******* الإمام الصادق علیه‌السلام : الخِلالُ بَعدَ الطَّعامِ ؛ یَشُدُّ اللِّثاتِ ، ویَجلِبُ الرِّزقَ ، ویُطَیِّبُ النَّکهَةَ. امام صادق علیه‌السلام : خلال کردن پس از [خوردن] غذا ، لثه‌ها را محکم می‌کند ، روزی می‌آورد و بوی دهان را خوش می‌سازد . إحقاق الحقّ ، جلد 12 ، صفحه 283 نقلاً عن بهجة المجالس دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 358
رسول الله صلی الله علیه و آله و سلّم :
تَخَلَّلوا ؛ فَإِنَّهُ یُنَقِّی الفَمَ ومَصلَحَةٌ لِلِّثَةِ .
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
خلال کنید ؛ چرا که دهان را تمیز میکند و مایه سلامت لثه است .
الکافی ، جلد 6 ، صفحه 376 ، حدیث 5 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 356
*******
الإمام الصادق علیهالسلام :
کُلُوا البَصَلَ ؛ فَإِنَّ فیهِ ثَلاثَ خِصالٍ : یُطَیِّبُ النَّکهَةَ ، ویَشُدُّ اللِّثَةَ ، ویَزیدُ فِی الماءِ وَالجِماعِ .
امام صادق علیهالسلام :
پیاز بخورید ؛ چرا که سه ویژگی دارد : بوی دهان را خوش میسازد ، لثه را نیرو میبخشد ، و آب و توان آمیزش را افزون میکند .
الکافی ، جلد 6 ، صفحه 374 ، حدیث 3 ، 2 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 392
*******
الإمام الصادق علیهالسلام :
الخِلالُ بَعدَ الطَّعامِ ؛ یَشُدُّ اللِّثاتِ ، ویَجلِبُ الرِّزقَ ، ویُطَیِّبُ النَّکهَةَ.
امام صادق علیهالسلام :
خلال کردن پس از [خوردن] غذا ، لثهها را محکم میکند ، روزی میآورد و بوی دهان را خوش میسازد .
إحقاق الحقّ ، جلد 12 ، صفحه 283 نقلاً عن بهجة المجالس دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 358
- [سایر] خوردن چه چیزهایی استخوان را استحکام می بخشد؟
- [سایر] چه چیزهایی عقل را افزون می کند و استحکام می بخشد؟
- [سایر] چه چیزی دندانها را استحکام می بخشد؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر از دهان و لثه ها خون بیاید موقع ماه مبارک رمضان آیا باید داخل دهان را هم تطهیر کرد؟
- [سایر] خوردن چه چیزهایی مزاج را اعتدال می بخشد؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا آب کشیدن داخل دهان بعد از خونریزی کم لثه و پس از پر کردن دندان لازم است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در هنگام مسواک کردن از لثه ها خون خارج می شود، آیامسواکی که در داخل دهان با خون لثه ملاقات می کند ولی بعد از بیرون آوردن خونی نیست; نجس می باشد؟ و همین طور آبی که مضمضه می کنند در حالی که دهان خونی است، ولی در آن آب خون نیست، آیا نجس می باشد؟
- [سایر] چه چیزهایی دهان را خوشبو می سازد؟
- [آیت الله بهجت] اگر دندان مصنوعی یا غذا در دهان، با خون لثه تماس پیدا کند، آیا حتما باید آن ها را آب کشید؟
- [آیت الله بهجت] فرو دادن خونی که از لثه خارج می شود جایز است؟ آیا در صورت مستهلک شدن در آب دهان، خوردن آن جایز است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] باطن بدن انسان (مانند داخل دهان و بینی) اگر نجس شود همین که نجاست از بین برود پاک می شود، مثلاً اگر از لثه ها خون بیرون آید و در آب دهان از بین برود یا خون را بیرون بریزد آب کشیدن داخل دهان لازم نیست، ولی اگر دندان مصنوعی در دهان باشد، احتیاط واجب آن است که آن را آب بکشد.
- [آیت الله نوری همدانی] طلاق زنی را که به شوهرش مایل نیست و مِهر یا مال دیگر خود را به او می بخشد که طلاقش دهد ، طلاق خُلع گویند .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] طلاق زنی را که به شوهرش مایل نیست و مهر یا مال دیگر خود را به او می بخشد که طلاقش دهد؛ طلاق خلع گویند.
- [آیت الله بروجردی] طلاق زنی را که به شوهرش مایل نیست و مَهر یا مال دیگر خود را به او می بخشد که طلاقش دهد، طلاق خلع گویند.
- [امام خمینی] طلاق زنی را که به شوهرش مایل نیست و مهر یا مال دیگر خود را به او می بخشد که طلاقش دهد طلاق خلع گویند.
- [آیت الله سبحانی] طلاق زنی را که به شوهرش مایل نیست و مهر یا مال دیگر خود را به او می بخشد که طلاقش دهد طلاق خلع گویند.
- [آیت الله وحید خراسانی] خونی که از دهان مثلا از لای دندان ها می اید اگر به واسطه مخلوط شدن با اب دهان از بین برود اجتناب از اب دهان لازم نیست و اگر از بین نرود و اب از دهان بیرون بیاید اجتناب از ان لازم است
- [آیت الله مکارم شیرازی] فرو بردن آب دهان، هر چند به واسطه خیال کردن ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمی کند، و فرو بردن اخلاط سر و سینه تا به فضای دهان نرسیده اشکال ندارد، اما اگر داخل فضای دهان شود احتیاط واجب آن است که آن را فرو نبرد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر بدن حیوان به عین نجس مثل خون یا متنجس مثل اب نجس الوده شود چنانچه انها بر طرف شود بدن ان حیوان پاک می شود و همچنین است باطن بدن انسان مثل توی دهان و بینی مثلا اگر خونی از لای دندان بیرون اید و در اب دهان از بین برود اب کشیدن توی دهان لازم نیست ولی اگر دندان مصنوعی در دهان با خون دهان ملاقات کند بنابر احتیاط باید ان را اب کشید
- [آیت الله سبحانی] اگر بدن حیوان به عین نجس، مثل خون، یا متنجّس مثل آب نجس، آلوده شود، چنانچه آنها برطرف شوند بدن آن حیوان پاک می شود. و همچنین است باطن بدن انسان مثل توی دهان و بینی. مثلا اگر خونی از لای دندان بیرون آید و در آب دهان از بین برود، آب کشیدن داخل دهان لازم نیست. ولی اگر دندان مصنوعی در دهان نجس شود -اگر نجاست از خارج دهان به آن رسیده باشد- باید آن را آب بکشند.