الإمام الصادق علیه‌السلام : نِعمَ اللُّقمَةُ الجُبنُ ، تُعذِبُ الفَمَ ، وتُطَیِّبُ النَّکهَةَ ، وتَهضِمُ ما قَبلَهُ ، وتُشَهِّی الطَّعامَ . امام صادق علیه‌السلام : چه نیکو لقمه‌ای است پنیر! دهان را تَر و تازه می‌کند ، بوی دهان را خوش می‌سازد ، غذای پیشین را هضم می‌کند و برای غذای بعد ، اشتها را باز می‌کند . بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 105 ، حدیث 11 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 456 ******* الإمام الصادق علیه‌السلام : الحَوکُ بَقلَةُ الأَنبِیاءِ ، أما إنَّ فیهِ ثَمانَ خِصالٍ : یُمرِئُ ، ویَفتَحُ السُّدَدَ ، ویُطَیِّبُ الجُشاءَ ، ویُطَیِّبُ النَّکهَةَ ، ویُشَهِّی الطَّعامَ ویَسُلُّ الدّاءَ . امام صادق علیه‌السلام : حوک ، سبزی پیامبران است . بدانید که در آن ، هشت ویژگی است : هضم کننده است ؛ گرفتگی‌های عروق و مجاری را می‌گشاید ؛ آروغ را خوش‌بو می‌سازد ؛ دهان را بوی خوش می‌بخشد ؛ اشتهاآور است؛ و درد را [از بدن] بیرون می‌کشد . الکافی ، جلد 6 ، صفحه 364 ، حدیث 4 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 456
الإمام الصادق علیهالسلام :
نِعمَ اللُّقمَةُ الجُبنُ ، تُعذِبُ الفَمَ ، وتُطَیِّبُ النَّکهَةَ ، وتَهضِمُ ما قَبلَهُ ، وتُشَهِّی الطَّعامَ .
امام صادق علیهالسلام :
چه نیکو لقمهای است پنیر! دهان را تَر و تازه میکند ، بوی دهان را خوش میسازد ، غذای پیشین را هضم میکند و برای غذای بعد ، اشتها را باز میکند .
بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 105 ، حدیث 11 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 456
*******
الإمام الصادق علیهالسلام :
الحَوکُ بَقلَةُ الأَنبِیاءِ ، أما إنَّ فیهِ ثَمانَ خِصالٍ : یُمرِئُ ، ویَفتَحُ السُّدَدَ ، ویُطَیِّبُ الجُشاءَ ، ویُطَیِّبُ النَّکهَةَ ، ویُشَهِّی الطَّعامَ ویَسُلُّ الدّاءَ .
امام صادق علیهالسلام :
حوک ، سبزی پیامبران است . بدانید که در آن ، هشت ویژگی است : هضم کننده است ؛ گرفتگیهای عروق و مجاری را میگشاید ؛ آروغ را خوشبو میسازد ؛ دهان را بوی خوش میبخشد ؛ اشتهاآور است؛ و درد را [از بدن] بیرون میکشد .
الکافی ، جلد 6 ، صفحه 364 ، حدیث 4 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 456
- [سایر] چه چیزهایی برای درمان بهک مفید است؟
- [سایر] چه چیزهایی برای درمان بواسیر مفید است؟
- [سایر] چه چیزهایی برای پیشگیری و درمان پیسی مفید ا ست؟
- [سایر] چه دارویی برای درمان لقوه مفید است؟
- [سایر] چه کاری برای درمان کچلی مفید است؟
- [سایر] چه دارویی برای درمان دیوانگی مفید است؟
- [سایر] چه روغنی برای درمان جذام مفید است؟
- [سایر] چه چیزی برای درمان بلغم مفید است؟
- [سایر] چه دارویی برای درمان فلج مفید است؟
- [سایر] چه دارویی برای درمان دیوانگی مفید است؟
- [آیت الله وحید خراسانی] ششم از مبطلات نماز ان است که عمدا تکلم کند به لفظی که از دو حرف کمتر نباشد و مفید معنایی باشد چه قصد افاده ان معنی را داشته باشد یا نه مگر این که جاهل قاصر باشد و همچنین است بنابر احتیاط واجب اگر دو حرف یا بیشتر داشته باشد و مفید معنی نباشد و در هر صورت اگر سهوا بگوید نمازش اشکال ندارد و باید سجده سهو به جا اورد
- [آیت الله سیستانی] کسی که مالی را پیدا کرده ، اگر عمداً به دستوری که گفته شد اعلان نکند ، گذشته از اینکه معصیت کرده است ، چنانچه احتمال دهد که اعلان مفید باشد باز هم واجب است اعلان کند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که به واسطه تنگی وقت تیمم کرده، تیمم او فقط برای عملی که وقت آن ضیق است مفید است و بعداً بلافاصله باطل می شود لذا چنانچه بعد از نماز آبی که داشته از دستش برود، یا عذر دیگری برای او پیدا شود اگرچه تیمم خود را نشکسته باشد، در صورتی که وظیفه اش تیمم باشد باید دوباره تیمم نماید.
- [آیت الله سیستانی] کر بودن آب ، به دو راه ثابت میشود : أول : آنکه خود انسان یقین یا اطمینان کند . دوم : آنکه دو مرد عادل خبر دهند . و اما اگر یک عادل یا ثقه یا کسی که کر در اختیار او است خبر دهد اگر مفید اطمینان نباشد اعتبار آن محل اشکال است . 2 آب قلیل
- [آیت الله اردبیلی] اگر برای سال اوّل عملی مانند شخم زدن انجام دهد، اگرچه برای سالهای بعد نیز فایده داشته باشد، باید مخارج آن را از سال اوّل کسر کند؛ ولی اگر مثلاً عمل شخم زدن را برای این که چند سال مفید باشد انجام دهد، باید مخارج آنها را بین همان چند سال تقسیم نماید.
- [آیت الله بهجت] اگر در شهری ماه دیده شد، در صورتی برای ساکنین شهر دیگر مفید است که یقین یا اطمینان بکنند اگر در آسمان یا زمین مانعی نبود در آنجا هم ماه دیده میشد، چه در شرق باشد یا در غرب، ولی اگر به این مطلب یقین نداشته باشند نمیتوانند به دیدن ماه در شهر دیگر اکتفا کنند.
- [آیت الله اردبیلی] اقدام به تأسیس مجامع فرهنگی یا نشر کتب و نشریات مفید یا تولید برنامههای رادیویی و تلویزیونی و مشابه آن که موجب تقویت پایههای عقیدتی، اخلاقی و عملی و یا رشد افکار و بالا رفتن سطح معلومات اجتماعی و دینی مردم میشود، از وظایف مهمّی است که شایسته است افراد به اندازه قدرت و توان خود به آن عمل نمایند و ممانعت از آن جایز نیست.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر بعد از داخل شدن وقت نماز ، وضو داشته باشد و بداند که اگر وضوی خود را باطل کند نمی تواند وضو بگیرد چنانچه بتواند بدون ضرر و مشقت وضوی خود را نگهدارد ، نباید آن را باطل نماید و همچنین است اگر بداند یا دو شاهد عادل یا یک عادل ، که قول او مفید اطمینان باشد ، خبر دهند که تهیة آب برای او ممکن نیست بلکه اگر احتمال صحیح عقلائی هم بدهد احتیاط واجب آن است که وضوی خود را باطل نکند .
- [آیت الله جوادی آملی] .درمان کودک باید با اذن ولیّ او باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . چیزهایی که زکات به آنها تعلق میگیرد که در