رسول الله صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : أطعِمُوا الجائِعَ ، وعودُوا المَریضَ ، وفُکُّوا العانِیَ . پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : گرسنه را غذا بدهید ، به عیادت بیماران بروید و اسیران را آزاد کنید. کنز العمّال ، جلد 15 ، صفحه 867 ، حدیث 43451 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 196 ******* رسول الله صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم - مِن وَصایاهُ لِعَلِیٍّ علیه‌السلام: یا عَلِیُّ . . . سِر مَیلاً عُد مَریضا . پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم - از سفارش‌های ایشان به امام علی علیه‌السلام -: ای علی!... [حتّی اگر شده] یک فرسخ برو و بیماری را عیادت کن . کنز العمّال ، جلد 9 ، صفحه 27 ، حدیث 24758 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 196 ******* رسول الله صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : عودُوا المَریضَ ، وَامشوا مَعَ الجَنائِزِ ؛ تُذَکِّرکُمُ الآخِرَةَ . پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : بیماران را عیادت کنید و برای تشییع جنازه ، همراه شوید که شما را به یاد آخرت می‌اندازد . کنز العمّال ، جلد 9 ، صفحه 95 ، حدیث 25143 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 196
رسول خدا - صلی الله علیه و آله - در مورد عیادت مریض چه توصیه ای فرموده اند؟
رسول الله صلی الله علیه و آله و سلّم :
أطعِمُوا الجائِعَ ، وعودُوا المَریضَ ، وفُکُّوا العانِیَ .
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
گرسنه را غذا بدهید ، به عیادت بیماران بروید و اسیران را آزاد کنید.
کنز العمّال ، جلد 15 ، صفحه 867 ، حدیث 43451 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 196
*******
رسول الله صلی الله علیه و آله و سلّم
- مِن وَصایاهُ لِعَلِیٍّ علیهالسلام: یا عَلِیُّ . . . سِر مَیلاً عُد مَریضا .
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم
- از سفارشهای ایشان به امام علی علیهالسلام -: ای علی!... [حتّی اگر شده] یک فرسخ برو و بیماری را عیادت کن .
کنز العمّال ، جلد 9 ، صفحه 27 ، حدیث 24758 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 196
*******
رسول الله صلی الله علیه و آله و سلّم :
عودُوا المَریضَ ، وَامشوا مَعَ الجَنائِزِ ؛ تُذَکِّرکُمُ الآخِرَةَ .
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
بیماران را عیادت کنید و برای تشییع جنازه ، همراه شوید که شما را به یاد آخرت میاندازد .
کنز العمّال ، جلد 9 ، صفحه 95 ، حدیث 25143 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 196
- [سایر] توصیه ی رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) درباره ی کسب روزی چیست؟
- [سایر] توصیه ی رسول خدا (صلی الله علیه و آله) درباره ی کفش خوب چیست؟
- [سایر] توصیه ی رسول خدا – صلی الله علیه و آله و سلم – درباره ی دختران چیست؟
- [سایر] توصیه های رسول خدا – صلی الله علیه و آله و سلم – درباره ی خانواده ی عروس چیست؟
- [سایر] رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) درباره ی کارگر از چه کاری نهی فرموده اند؟
- [سایر] آیا رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) درباره ملت ایران و حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه) مطلبی فرموده اند؟
- [سایر] حضرت محمد-صلی الله علیه و آله - چه مذهبی داشتند؟
- [سایر] داستان اصحاب کهف که حضرت علی(علیه السلام) از قول پیامبراکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) نقل فرموده اند، چگونه است؟
- [سایر] چرا پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله برای حضرت خدیجه نماز میت نخواندند؟
- [سایر] پیامبراکرم(ص) درباره عذاب زنان بی پروا چه فرموده اند؟
- [امام خمینی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید: "یا محسن قد اتاک المسیی ء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیی ء انت المحسن و انا المسیی ء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان می کنی، بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که می دانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله شبیری زنجانی] صلوات بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و آل او از مستحبات مؤکد است و هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه و آله مانند محمد و احمد یا لقب یا کنیه آن جناب؛ مثل مصطفی و ابو القاسم، را بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله خوئی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید:" یا محسن قد اتاک المسییء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیء انت المحسن و انا المسیء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اشْهد انْ لا اله إلا الله وحْده لا شریک له: گواهی می دهم هیچ کس شایسته پرستش جز خداوند نیست، یگانه است و شریک ندارد. و اشْهد ان محمداً عبْده و رسوله: و گواهی می دهم محمد(صلی الله علیه وآله) بنده و فرستاده اوست. اللهم صل علی محمد و آل محمد: خداوندا! درود بفرست بر محمد(صلی الله علیه وآله) و اهل بیت او(علیهم السلام).
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است قبل از تکبیرة الاحرام بگوید: یا مُحْسِنُ قَدْ اَتَاکَ الْمُسِیَیءُ وَقَد اَمَرْتَ الْمُحْسِنَ اَنْ یَتَجاوَزَ عَنِ الْمُسِییء أنْتَ الْمُحْسِنُ وَاَناَ المُسِیءُ بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد صَلِّ عَلَی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَتَجاوَزْ عَنْ قَبیحِ ما تَعْلَمُ مِنِّی یعنی ای خدائی که به بندگان احسان می کنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد تو نیکوکاری و من گنهکار به حق محمد و آل محمد(صلی الله علیه وآله) رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدی هائی که می دانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله مانند محمد و احمد صلی الله علیه و آله یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابو القاسم بگوید یا بشنود اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مستحب است قبل از تکبیرة الاحرام بگوید: (یا مُحْسِنُ قَدْ أَتَاکَ المُسیءُ وقَدْ أَمَرْتَ المُحْسِنَ أَنْ یَتَجاوَزَ عَنِ المُسِیءِ، أَنْتَ المُحْسِنُ وأَنا المُسِیءُ، بحقِّ مُحمَّدٍ و آل محمّد صَلِّ علی مُحمَّدٍ و آلِ مُحمَّدٍ وتَجاوَزْ عَنْ قَبِیحِ ما تَعْلَمُ مِنّی) یعنی ای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گناهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سرزده بگذر.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام به قصد رجاء این دعا را بخوانند: (یا محْسن قدْ اتاک الْمسیء و قدْ أمرْت الْمحْسن انْ یتجاوز عن الْمسیئ انت الْمحْسن و أنا الْمسیئ بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوزْ عنْ قبیح ما تعْلم منی. یعنی: (ای خدای نیکوکار! بنده گنهکارت به در خانه تو آمده است تو امر کرده ای که نکوکار از گنهکار بگذرد،تو نیکو کاری و من گنهکارم، به حق محمد و آل محمد رحمتت را بر محمد و آل محمد بفرست و از کارهای زشتی که می دانی از من سرزده بگذر!)
- [آیت الله سیستانی] خوب است قبل از تکبیرة الاحرام به قصد رجأ بگوید : (یا مُحْسِنُ قَدْ اَتاکَ المُسِیءُ ، وَقَدْ اَمَرْتَ الُمحْسِنَ اَنْ یَتَجاوَزَ عَنِ المُسِیءِ ، اَنْتَ الُمحْسِنُ وَاَنَا المُسِیءُ ، بِحَقّ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحمَّدٍ ، وَتَجاوَزْ عَنْ قَبِیحِ ما تَعْلَمُ مِنّی) یعنی : ای خدائی که به بندگان احسان میکنی ، بنده گنهکار به درِ خانه تو آمده ، و تو امر کردهای که نیکوکار از گناهکار بگذرد ، تو نیکوکاری و من گناهکار ، بحق محمّد و آل محمّد ، رحمت خود را بر محمّد و آل محمّد بفرست ، و از بدیهائی که میدانی از من سر زده بگذر .
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است بعد از تکبیرْ الاحرام بگوید: )یا مُحْسِنُ قَدْ أتاکَ المُسِئُ وَقَدْ أمَرْتَ المُحْسِنَ أنْ یَتَجاوَزَ عَنِ المُسِئ أنْتَ المُحْسِنُ وَأنَا المُسِئُ بِحَقِّ مُحَمَّدً وَآلِ مُحَمَّدً صَلِّ عَلَی مُحَمَّدً وَآلِ مُحَمَّدً وَتَجاوَز عَنْ قَبیحِ ماتَعْلَمُ مِنّی(، یعنیای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار بدر خانه تو آمده وتو امر کردهای که نیکوکار از گناهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، بحقّ محمّد وآل محمّد رحمت خود را بر محمّد وآل محمّد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر.