عن محمّد بن یحیی : کَتَبَ بَعضُ أصحابِنا إلی أبی مُحَمَّدٍ علیه‌السلام یَشکو إلَیهِ دَما وصَفراءَ ، فَقالَ : إذَا احتَجَمتُ هاجَتِ الصَّفراءُ وإذا أخَّرتُ الحِجامَةَ أضَرَّنِی الدَّمُ ، فَما تَری فی ذلِکَ؟ فَکَتَبَ علیه‌السلام : اِحتَجِم وکُل عَلی أثَرِ الحِجامَةِ سَمَکا طَرِیّا کَبابا . قالَ : فَأَعَدتُ عَلَیهِ المَسأَلَةَ بِعَینِها . فَکَتَبَ علیه‌السلام : اِحتَجِم وکُل عَلی أثَرِ الحِجامَةِ سَمَکا طَرِیّا کَبابا بِماءٍ ومِلحٍ . قالَ : فَاستَعمَلتُ ذلِکَ فَکُنتُ فی عافِیَةٍ وصارَ غِذایَ ؛ به نقل از محمّد بن یحیی: یکی از شیعیان به امام عسکری علیه‌السلام نامه نوشت و از خون و صفرا به وی اظهار ناراحتی کرد و نوشت: چون حجامت می‌کنم ، صفرا به جوش می‌آید و چون حجامت را به تأخیر می‌افکنم، خون ، مرا زیان می‌رساند. چاره را در چه می‌بینی؟ امام نوشتند: (حجامت کن و در پیِ حجامت ، ماهیِ تازه کباب‌شده بخور) . این پرسش را دیگر بار تکرار کردم . ایشان نوشتند: (حجامت کن و در پِی حجامت ، ماهیِ تازه کباب‌شده همراه با آب و نمک بخور) . این کار را عیناً انجام دادم و از آن پس ، هماره در عافیت بودم و آن ، خوراک من شده بود . الکافی ، جلد 6 ، صفحه 324 ، حدیث 10
خوردن ماهی تازه ی کباب شده همراه با آب و نمک در چه موقعی توصیه شده است؟
عن محمّد بن یحیی :
کَتَبَ بَعضُ أصحابِنا إلی أبی مُحَمَّدٍ علیهالسلام یَشکو إلَیهِ دَما وصَفراءَ ، فَقالَ : إذَا احتَجَمتُ هاجَتِ الصَّفراءُ وإذا أخَّرتُ الحِجامَةَ أضَرَّنِی الدَّمُ ، فَما تَری فی ذلِکَ؟
فَکَتَبَ علیهالسلام : اِحتَجِم وکُل عَلی أثَرِ الحِجامَةِ سَمَکا طَرِیّا کَبابا .
قالَ : فَأَعَدتُ عَلَیهِ المَسأَلَةَ بِعَینِها .
فَکَتَبَ علیهالسلام : اِحتَجِم وکُل عَلی أثَرِ الحِجامَةِ سَمَکا طَرِیّا کَبابا بِماءٍ ومِلحٍ .
قالَ : فَاستَعمَلتُ ذلِکَ فَکُنتُ فی عافِیَةٍ وصارَ غِذایَ ؛
به نقل از محمّد بن یحیی: یکی از شیعیان به امام عسکری علیهالسلام نامه نوشت و از خون و صفرا به وی اظهار ناراحتی کرد و نوشت: چون حجامت میکنم ، صفرا به جوش میآید و چون حجامت را به تأخیر میافکنم، خون ، مرا زیان میرساند. چاره را در چه میبینی؟
امام نوشتند: (حجامت کن و در پیِ حجامت ، ماهیِ تازه کبابشده بخور) .
این پرسش را دیگر بار تکرار کردم . ایشان نوشتند: (حجامت کن و در پِی حجامت ، ماهیِ تازه کبابشده همراه با آب و نمک بخور) .
این کار را عیناً انجام دادم و از آن پس ، هماره در عافیت بودم و آن ، خوراک من شده بود .
الکافی ، جلد 6 ، صفحه 324 ، حدیث 10
- [سایر] خوردن ماهی نمک سود پس از رگزنی چه ضرری دارد؟
- [سایر] خوردن ماهی نمک سود پس از رگزنی چه ضرری دارد؟
- [سایر] دوش آب سرد پس از خوردن ماهی چه زیانی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] ماهی را از آب بیرون آوردهاند و در آب نمک انداخته و در آن مرده است آیا حلال است و اگر بطور کلّی ماهی را از آب اصلی بیرون بیاورند و در آب مضاف قرار دهند تا بمیرد آیا حلال است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] گاهی اوقات ماهی را زنده از آب می گیرند و با پتک بر سرش می زنند تا بمیرد. آیا خوردن گوشت آن ماهی حلال است؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا خوردن خاویار و تخم ماهی های فلس دار و بی فلس جایز است و اگر حلال است چنانچه ماهی در آب مرده باشد چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بروجردی] هرگاه بدن ماهی را در آب با آلت آهنی سوراخ کنند و از آب بیرون آورند و در بیرون آب بمیرد، خوردن آن حلال است یا حرام؟ و هر گاه ماهی را بیصدمه از آب بیرون آوردند و در بیرون از آب مرد پس آن را خورد کردند و از بدن آن خون بیرون آمد، خوردن آن حلال است یا حرام؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا خوردن نمک در پایان غذا مستحب است؟
- [سایر] چرا پس از خوردن ماهی، خرما خوردن خوب است؟
- [آیت الله خامنه ای] خوردن ماهی زنده
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر ماهی فلس دار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد؛ پاک و خوردن آن حلال است. و چنانچه در آب بمیرد؛ پاک است ولی خوردن آن حرام می باشد؛ ولی اگر در تور ماهی گیر در آب بمیرد؛ خوردنش حلال است. و ماهی بی فلس را اگرچه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد حرام است.
- [آیت الله بهجت] اگر ماهی فَلْسدار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، پاک و خوردن آن حلال است، و چنانچه در آب بمیرد پاک است، ولی خوردن آن حرام میباشد. و ماهی بیفلس را اگرچه از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، حرام است. و فلس، همان پولکهایی است که روی پوست ماهی میباشد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر ماهی فَلْسْ دار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد ، پاک و خوردن آن حلال است . و چنانچه در آب خود به خود بمیرد پاک است ولی خوردن آن حرام می باشد ولی اگر دامی در آب برای صید ماهی نصب کنند و ماهی بعد از اینکه به دام افتاد در آب در داخل دام بمیرد حلال بودن آن خالی از قوّت نیست هر چند احوط ترک خوردن آن ماهی است و ماهی بی فلس را اگر چه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد حرام است .
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر ماهی فلسدار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، پاک و خوردن آن حلال است و چنانچه در آب بمیرد پاک است ولی خوردن آن حرام میباشد، مگر این که در تور ماهیگیر در آب بمیرد که در این صورت خوردنش نیز حلال است. ماهی بیفلس را اگر چه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد حرام است.
- [آیت الله خوئی] اگر ماهی فلسدار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، پاک و خوردن آن حلال است. و چنانچه در آب بمیرد، پاک است ولی خوردن آن حرام میباشد مگر در تور ماهیگیری در آب بمیرد که در این صورت خوردنش حلال است. و ماهی بیفلس را، اگرچه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، حرام است.
- [آیت الله سبحانی] اگر ماهی فلس دار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، پاک و خوردن آن حلال است. و چنانچه در آب بمیرد پاک است ولی خوردن آن حرام می باشد و ماهی بی فلس را اگرچه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد حرام است.
- [امام خمینی] اگر ماهی فلسدار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، پاک و خوردن آن حلال است، و چنانچه در آب بمیرد پاک است ولی خوردن آن حرام میباشد و ماهی بیفلس را اگر چه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد حرام است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر ماهی پولکدار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان بدهد، پاک و خوردن آن حلال است و چنانچه در آب بمیرد، پاک است، ولی خوردن آن حرام میباشد و ماهی بدون پولک را اگرچه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان بدهد، حرام است.
- [آیت الله بروجردی] اگر ماهی فلسدار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، پاک و خوردن آن حلال است و چنانچه در آب بمیرد پاک است، ولی خوردن آن حرام میباشد و ماهی بیفلس را اگر چه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، حرام است.
- [آیت الله سبحانی] اگر ماهی را بیرون آب دو قسمت کنند و یک قسمت آن درحالی که زنده است در آب بیفتد، خوردن قسمتی را که بیرون آب مانده اشکال ندارد.