پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : اغتَنِموا الدُّعاءَ عند الرِّقَّةِ فإنَّها رحمةٌ ؛ دعا کردن را در هنگام رقّت قلب غنیمت شمرید ، که رقّت قلب ، رحمت است . الدعوات : 30 / 60 ******* امام صادق علیه‌السلام : إذا رَقَّ أحدُکُم فَلیَدعُ ، فإنَّ القلبَ لا یَرِقُّ حَتّی یَخلُصَ ؛ هر زمان که به یکی از شما رقّت قلب دست داد ، دعا کند ؛ زیرا قلب تا خالص و پاک نشود رقّت نمی‌یابد . الکافی : 2 / 477 / 5 ******* امام صادق علیه‌السلام : ثلاثةُ أوقاتٍ لا یُحجَبُ فیها الدُّعاءُ عن اللّه : فی أثَرِ المکتوبهِ ، وعند نُزُولِ القَطْرِ ، وظُهورِ آیةٍ معجزةٍ للّه‌ِ فی أرضِهِ ؛ در سه زمان دعا از خداوند پوشیده نمی‌ماند: بعد از ادای فریضه ، به هنگام بارش باران و هنگام پدیدار شدن نشانه‌ای از اعجاز خدا در زمین (مثل خورشید گرفتگی و ...) . بحار الأنوار : 85 / 321 / 8
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
اغتَنِموا الدُّعاءَ عند الرِّقَّةِ فإنَّها رحمةٌ ؛
دعا کردن را در هنگام رقّت قلب غنیمت شمرید ، که رقّت قلب ، رحمت است .
الدعوات : 30 / 60
*******
امام صادق علیهالسلام :
إذا رَقَّ أحدُکُم فَلیَدعُ ، فإنَّ القلبَ لا یَرِقُّ حَتّی یَخلُصَ ؛
هر زمان که به یکی از شما رقّت قلب دست داد ، دعا کند ؛ زیرا قلب تا خالص و پاک نشود رقّت نمییابد .
الکافی : 2 / 477 / 5
*******
امام صادق علیهالسلام :
ثلاثةُ أوقاتٍ لا یُحجَبُ فیها الدُّعاءُ عن اللّه : فی أثَرِ المکتوبهِ ، وعند نُزُولِ القَطْرِ ، وظُهورِ آیةٍ معجزةٍ للّهِ فی أرضِهِ ؛
در سه زمان دعا از خداوند پوشیده نمیماند: بعد از ادای فریضه ، به هنگام بارش باران و هنگام پدیدار شدن نشانهای از اعجاز خدا در زمین (مثل خورشید گرفتگی و ...) .
بحار الأنوار : 85 / 321 / 8
- [سایر] علت بالا بردن دست موقع دعا چیست؟
- [سایر] در موقع غسل ترتیبی یا ارتماسی، واجب یا مستحبی، چه دعا و ذکری از ائمه(ع) سفارش شده است؟
- [سایر] با سلام شما در نمازخانه فرمودید که دعا نویسی خرافات است وعلمی نیست در آن موقع من خیلی ناراحت شدم که یک روحانی چنین می گوید ولی حالا به شما می گویم در گوگل در مورد شهادت آب وتاثیر دعا برآب ومولکولهای آن که توسط دکتر ایموتو ژاپنی وخانم بیطرف از ایران مشخص شده بزنید ویادمان باشد که خداوند بزرگ در قرآن فرموده: بخوانید مرا تااجابت کنیم شمارا .لذا صحبتهای شماممکن است کسانی را نسبت به دعا مشکوک وبدبین نماید .بنابراین باید یادمان باشد که دعا خوب و مهم است وبرای ادامه حیات لازم . والسلام علیکم سیدحسین محمودی
- [سایر] آیا مستجاب شدن سریع دعا دلیل خوبی دعا کننده است؟
- [سایر] آداب ظاهری دعا چه تأثیری در اجابت دعا دارد؟
- [آیت الله مظاهری] در دعا از خدا خواسته شده است که آنچه مریض زیر آسمان است خدا شفا بدهد، و این دعا شامل دشمنان خدا و کافران نیز میشود، این دعا بهتر است یا دعا به مریضهای مسلمین؟
- [سایر] روایت داریم که دعا کردن هنگام بی نیازی بهتر است تا دعا کردن هنگام نیاز . مگر ما نباید برای نیازهای مان دعا کنیم ؟
- [سایر] کدام یک از آیات قرآن مجید، دعا و یا در حکم دعا هستند؟
- [سایر] از دیدگاه روایات، دعا و نیایش در روز عرفه چه فضیلتی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا مراجعه به دعا نویس اشکال دارد؟ آیا شما کار دعا نویسان را تایید می نمایید؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] شایسته است که بدن در موقع گفتن اقامه آرام باشد و اقامه را از اذان آهسته تر بگوید و فاصله جمله ها را کمتر کند و میان اذان و اقامه یک گام بردارد، یا کمی بنشیند، یا سجده کند، یا دعا نماید، یا دو رکعت نماز به جا آورد.
- [آیت الله علوی گرگانی] واجب نیست که نمازگزار جواب سلام را به قصد دعا بگوید یعنی از خداوند عالم برای کسی که سلام کرده سلامتی بخواهد اگرچه قصد دعا بهتر است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] گفته شد، و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد ولی احتیاط مستحب آن است که به غیر عربی دعا نکند.
- [آیت الله وحید خراسانی] خواندن قران به قصد قرانیت نه قصد جزییت در نماز به غیر از چهار ایه ای که سجده واجب دارد و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد ولی احتیاط مستحب ان است که به غیر عربی دعا نکند
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] خواندن قرآن در نماز؛ غیر از چهار آیه ای که سجده واجب دارد و در احکام جنابت گفته شد و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد؛ ولی احتیاط مستحب آن است که به غیر عربی دعا نکند.
- [آیت الله بروجردی] خواندن قرآن در نماز، غیر از چهار سورهای که سجده واجب دارد (و در احکام جنابت مسأله 361 گفته شد) و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد، ولی احتیاط واجب آن است که به غیر عربی دعا نکند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] خواندن قرآن در نماز، غیر از چهار آیهای که سجده واجب دارد و در مسأله 361 و 1102 گفته شد و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد، ولی احتیاط مستحب آن است که به غیر عربی دعا نکند.
- [آیت الله نوری همدانی] باید نماز گزار جواب سلام را به قصد جواب بگوید نه به قصد دعا .
- [آیت الله سبحانی] باید نمازگزار جواب سلام را به قصد جواب بگوید نه به قصد دعا.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . جواب سلام را باید به قصد رد تحیت بگوید، نه به قصد قرآن یا دعا.