پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : فَضلُ العالِمِ عَلی العابِدِ بِسَبعینَ دَرَجَةً ، بَینَ کُلِّ دَرَجَتَینِ حُضْرُ الفَرَسِ سَبعینَ عاما ؛ وذلکَ أنَّ الشَّیطانَ یَضَعُ البِدعَةَ لِلنّاسِ فیُبصِرُها العالِمُ فیَنهی عَنها ، والعابِدُمُقبِلٌ عَلی عِبادَتِهِ لا یَتَوَجَّهُ لَها ولا یَعرِفُها ؛ عالم ، هفتاد درجه بر عابد برتری دارد که فاصله هر درجه از دیگری به اندازه‌ای است که یک اسب هفتاد سال بدود . علّت این برتری آن است که شیطان در میان مردم بدعتی می‌گذارد و دانشمند به آن پی می‌برد و مردم را از آن نهی می‌کند ، امّا عابد سرگرم عبادت خود است و به بدعت نه توجهی دارد و نه آن را می‌شناسد . روضه الواعظین : 17 منتخب میزان الحکمة : 398 ******* پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : إنَّ فَضلَ العالِمِ عَلی العابِدِ کفَضلِ الشَّمسِ عَلی الکَواکِبِ ، وفَضلُ العابِدِ عَلی غَیرِ العابِدِ کفَضلِ القَمَرِ عَلی الکَواکِبِ ؛ همانا برتری عالم بر عابد ، همچون برتری خورشید است بر ستارگان و برتری عابد بر غیر عابد ، همانند برتری ماه است بر ستارگان . بحار الأنوار : 2 / 19 / 49 منتخب میزان الحکمة : 396
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
فَضلُ العالِمِ عَلی العابِدِ بِسَبعینَ دَرَجَةً ، بَینَ کُلِّ دَرَجَتَینِ حُضْرُ الفَرَسِ سَبعینَ عاما ؛ وذلکَ أنَّ الشَّیطانَ یَضَعُ البِدعَةَ لِلنّاسِ فیُبصِرُها العالِمُ فیَنهی عَنها ، والعابِدُمُقبِلٌ عَلی عِبادَتِهِ لا یَتَوَجَّهُ لَها ولا یَعرِفُها ؛
عالم ، هفتاد درجه بر عابد برتری دارد که فاصله هر درجه از دیگری به اندازهای است که یک اسب هفتاد سال بدود . علّت این برتری آن است که شیطان در میان مردم بدعتی میگذارد و دانشمند به آن پی میبرد و مردم را از آن نهی میکند ، امّا عابد سرگرم عبادت خود است و به بدعت نه توجهی دارد و نه آن را میشناسد .
روضه الواعظین : 17 منتخب میزان الحکمة : 398
*******
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
إنَّ فَضلَ العالِمِ عَلی العابِدِ کفَضلِ الشَّمسِ عَلی الکَواکِبِ ، وفَضلُ العابِدِ عَلی غَیرِ العابِدِ کفَضلِ القَمَرِ عَلی الکَواکِبِ ؛
همانا برتری عالم بر عابد ، همچون برتری خورشید است بر ستارگان و برتری عابد بر غیر عابد ، همانند برتری ماه است بر ستارگان .
بحار الأنوار : 2 / 19 / 49 منتخب میزان الحکمة : 396
- [سایر] کدام عالم است که از هفتاد هزار عابد برتر است؟
- [سایر] چرا وجود یک عالم بهتر از هزار عابد است؟
- [سایر] به چه اندازه عالم بر غیر عالم برتری دارد؟
- [سایر] سلام و خسته نباشید. عالم کیست؟ عالمی که از شهید و عابد و...... بالاتر است کیست؟ آیا پزشک و مهندس هم میتواند چنین عالمی باشد، یا فقط منظور عالم دین است؟
- [سایر] فرق جوان عابد و پیر عابد در چیست؟
- [سایر] برصیصای عابد که بود؟
- [سایر] جوان عابد در پیشگاه الهی چه جایگاهی دارد؟
- [سایر] فرق متأهل خفته با مجرد عابد و زاهد چیست؟
- [سایر] مقام ناشر احادیث ائمه اطهار علیهم السلام بالاتر است یا مقام عابد؟
- [سایر] زندگینامه حضرت محمد عابد(ع) را ذکر کنید. آیا مدفن ایشان در مشهد میقان اراک هست؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحب است در دادن زکات فطره، خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم بدارد و بعد همسایگان فقیر را، بعد اهل علم فقیر را ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند، مستحب است آنها را مقدم بدارد.
- [آیت الله سبحانی] مستحب است در دادن زکات فطره، خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را، بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند. مستحب است آنها را مقدم بدارد.
- [امام خمینی] مستحب است در دادن زکات فطره خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند مستحب است آنها را مقدم بدارد.
- [آیت الله خوئی] مستحب است در دادن زکات فطره خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را و بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند مستحب است آنها را مقدم بدارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است در دادن زکات فطره، خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را، بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند، مستحب است آنها را مقدّم بدارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مستحب است در دادن زکاه فطره؛ خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را؛ بعد اهل علم فقیر را؛ ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند؛ مستحب است آنها را مقدم بدارد.
- [آیت الله بروجردی] مستحب است در دادن زکات فطره، خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را، بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند، مستحب است آنها را مقدم بدارد.
- [آیت الله بروجردی] مستحب است در دادن زکات فطره، خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را، بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند، مستحب است آنها را مقدم بدارد.
- [آیت الله بهجت] مستحب است در دادن زکات فطره، خویشان فقیر را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را و بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند، مستحب است آنها را مقدم بدارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مستحبّ است در دادن زکات فطره، خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدّم دارد و بعد همسایگان فقیر را و بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند، مستحبّ است آنها را مقدّم بدارد.