پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : إنّ الکذبَ یُسَوِّدُ الوَجهَ . دروغ ، روسیاهی می‌آورد . الترغیب والترهیب : 3 / 596 / 28 منتخب میزان الحکمة : 486 ******* پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : الکِذبُ یَنقُصُ الرِّزقَ . دروغ ، روزی را کم می‌کند . الترغیب والترهیب : 3 / 596 / 29 منتخب میزان الحکمة : 486 ******* امام علی علیه‌السلام : ثَمَرَةُ الکذبِ المَهانَهُ فی الدنیا والعَذابُ فی الآخِرَةِ . نتیجه دروغ ، خواری در دنیا و عذاب در آخرت است . غرر الحکم : 4640 منتخب میزان الحکمة : 486 ******* امام علی علیه‌السلام : کَثرَةُ الکذبِ تُفسِدُ الدِّینَ وتُعظِمُ الوِزرَ . دروغگویی زیاد ، دین را تباه و گناه را بزرگ می‌گرداند . غرر الحکم : 7123 منتخب میزان الحکمة : 486 ******* امام علی علیه‌السلام : الکذبُ یُؤَدِّی إلَی النِّفاقِ . دروغ ، به نفاق می‌انجامد . غرر الحکم : 1181 منتخب میزان الحکمة : 486 ******* امام علی علیه‌السلام : مَن کَذَبَ أفسَدَ مُرُوَّتَهُ . کسی‌که دروغ‌بگوید، مروّت خود را به تباهی کشانده‌است . غرر الحکم : 7794 منتخب میزان الحکمة : 486 ******* امام علی علیه‌السلام : مَن عُرِفَ بالکذبِ قَلَّتِ الثِقَةُ بهِ ، مَن تَجَنَّبَ الکذبَ صُدِّقَت أقوالُهُ . کسی که به دروغگویی شناخته شود ، اعتماد به او کم می‌شود و کسی که از دروغ اجتناب ورزد گفته‌هایش باور شود . غرر الحکم : (8888 ، 9181) منتخب میزان الحکمة : 486 ******* امام صادق علیه‌السلام : لا تَکذِبْ فَیَذهَبَ بَهاؤکَ . دروغ مگو ، که شکوهت از بین می‌رود . بحار الأنوار : 72 / 192 / 8 منتخب میزان الحکمة : 486 ******* امام‌صادق علیه‌السلام : إنّ الرجُلَ لَیَکذِبُ‌الکِذبَةَ فَیُحرَمُ بها صَلاةَ اللیلِ . انسان دروغی می‌گوید و به سبب آن ، از نماز شب محروم می‌شود . بحار الأنوار : 72 / 260 / 29 منتخب میزان الحکمة : 486
دروغ چه پیامدهایی دارد؟
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
إنّ الکذبَ یُسَوِّدُ الوَجهَ .
دروغ ، روسیاهی میآورد .
الترغیب والترهیب : 3 / 596 / 28 منتخب میزان الحکمة : 486
*******
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
الکِذبُ یَنقُصُ الرِّزقَ .
دروغ ، روزی را کم میکند .
الترغیب والترهیب : 3 / 596 / 29 منتخب میزان الحکمة : 486
*******
امام علی علیهالسلام :
ثَمَرَةُ الکذبِ المَهانَهُ فی الدنیا والعَذابُ فی الآخِرَةِ .
نتیجه دروغ ، خواری در دنیا و عذاب در آخرت است .
غرر الحکم : 4640 منتخب میزان الحکمة : 486
*******
امام علی علیهالسلام :
کَثرَةُ الکذبِ تُفسِدُ الدِّینَ وتُعظِمُ الوِزرَ .
دروغگویی زیاد ، دین را تباه و گناه را بزرگ میگرداند .
غرر الحکم : 7123 منتخب میزان الحکمة : 486
*******
امام علی علیهالسلام :
الکذبُ یُؤَدِّی إلَی النِّفاقِ .
دروغ ، به نفاق میانجامد .
غرر الحکم : 1181 منتخب میزان الحکمة : 486
*******
امام علی علیهالسلام :
مَن کَذَبَ أفسَدَ مُرُوَّتَهُ .
کسیکه دروغبگوید، مروّت خود را به تباهی کشاندهاست .
غرر الحکم : 7794 منتخب میزان الحکمة : 486
*******
امام علی علیهالسلام :
مَن عُرِفَ بالکذبِ قَلَّتِ الثِقَةُ بهِ ، مَن تَجَنَّبَ الکذبَ صُدِّقَت أقوالُهُ .
کسی که به دروغگویی شناخته شود ، اعتماد به او کم میشود و کسی که از دروغ اجتناب ورزد گفتههایش باور شود .
غرر الحکم : (8888 ، 9181) منتخب میزان الحکمة : 486
*******
امام صادق علیهالسلام :
لا تَکذِبْ فَیَذهَبَ بَهاؤکَ .
دروغ مگو ، که شکوهت از بین میرود .
بحار الأنوار : 72 / 192 / 8 منتخب میزان الحکمة : 486
*******
امامصادق علیهالسلام :
إنّ الرجُلَ لَیَکذِبُالکِذبَةَ فَیُحرَمُ بها صَلاةَ اللیلِ .
انسان دروغی میگوید و به سبب آن ، از نماز شب محروم میشود .
بحار الأنوار : 72 / 260 / 29 منتخب میزان الحکمة : 486
- [سایر] دروغ گفتن چه پیامدهایی دارد؟ توریه جایز است یا خیر؟
- [سایر] مجادله چه پیامدهایی دارد؟
- [سایر] خود ارضایی چه پیامدهایی دارد؟
- [سایر] هوسرانی چه پیامدهایی دارد؟
- [سایر] سنگینی معده چه پیامدهایی دارد؟
- [سایر] مال دوستی چه پیامدهایی دارد؟
- [سایر] وام گرفتن چه پیامدهایی دارد؟
- [سایر] ایجاد وهابیت چه پیامدهایی داشت؟
- [سایر] به تاخیر انداختن ازدواج به دلایل واهی،چه پیامدهایی دارد؟
- [سایر] اظهار محبت به جنس مخالف چه پیامدهایی دارد؟
- [آیت الله بهجت] اگر حفظ امانت متوقف بر آن باشد که دروغ بگوید، پس اگر میتواند، باید توریه کند، و اگر نمیتواند، واجب است دروغ بگوید تا امانت حفظ شود و اگر دروغ نگفت و امانت محفوظ نماند ضامن است، بلکه اگر قسم دروغ لازم شد، واجب است قسم بخورد، وگرنه ضامن است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر روزهدار با گفتن یا با نوشتن یا با اشاره و مانند آنها به خدا و پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم و جانشینان آن حضرت علیهمالسلام عمدا نسبت دروغ بدهد، اگرچه فورا بگوید: (دروغ گفتم) یا توبه کند، روزه او بنابر احتیاط واجب باطل است و اگر دروغ بستن به حضرت زهرا علیهاالسلام و سایر پیامبران و جانشینان آنان علیهمالسلام موجب دروغ بستن به خدا یا پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم یا جانشینان آن حضرت علیهمالسلام گردد نیز همین حکم را دارند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر روزه دار به گفتن یا به نوشتن یا به اشاره ومانند اینها به خدا وپیغمبران وجانشینان پیغمبران عمداً نسبت دروغ بدهد، اگرچه فوراً بگوید دروغ گفتم یا توبه کند، روزه او باطل است و احتیاط واجب آن است که به حضرت زهرأ3 هم نسبت دروغ ندهد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر روزه دار به گفتن یا به نوشتن یا به اشاره و مانند اینها به خدا و پیغمبران و جانشینان پیغمبران عمدا نسبتی را بدهد که دروغ است - اگرچه فورا بگوید دروغ گفتم یا توبه کند - روزه او باطل است و احتیاط واجب آن است که به حضرت زهرا (س) هم به دروغ نسبتی ندهد.
- [آیت الله بروجردی] اگر روزهدار به گفتن یا به نوشتن یا به اشاره و مانند اینها، به خدا و پیغمبران و جانشینان پیغمبران عمداً نسبت دروغ بدهد، اگر چه فوراً بگوید دروغ گفتم یا توبه کند، روزهی او باطل است و احتیاط واجب آن است که به حضرت زهرا عَلَیْهاالسَّلَام هم نسبت دروغ ندهد.
- [آیت الله سبحانی] اگر روزه دار به گفتن یا به نوشتن یا به اشاره و مانند اینها به خدا و پیغمبر و جانشینان آن حضرت عمداً نسبت دروغ بدهد. اگرچه فوراً بگوید دروغ گفتم یا توبه کند; بنابر احتیاط واجب روزه او باطل است. و احتیاط واجب آن است که اگر دروغ بر حضرت زهرا(علیها السلام) و سایر پیغمبران و جانشینان آنان بازگشت به دروغ بر خدا و رسول و ائمه(علیهم السلام)باشد، در این حکم با آنها فرقی ندارند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر بداند دروغ بستن به خدا وپیغمبر روزه را باطل میکند وچیزیرا که میداند دروغ است به آنان نسبت دهد و بعداً بفهمد آنچه را که گفته راست بوده، روزه آن روز را تمام کند و احتیاطاً قضا نماید.
- [آیت الله جوادی آملی] .سوگند یاد کردن در داد و ستد اگر دروغ باشد , گذشته از حرام بودن، اهانت دینی محسوب میشود و اگر راست باشد, کراهت دارد, البته دروغ بودن سوگند به لحاظ گزارشِ همراه آن است
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بداند دروغ بستن به خدا و پیغمبر روزه را باطل می کند و چیزی را که می داند دروغ است بآنان نسبت دهد، و بعداً بفهمد آنچه را که گفته راست بوده روزه اش صحیح است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر روزهدار به گفتن یا به نوشتن یا به اشاره و مانند اینها به خدا و پیغمبران و ائمه علیهم السلام عمداً نسبت دروغ بدهد، اگر چه فوراً بگوید دروغ گفتم یا توبه کند روزه او باطل است؛ و بنابر احتیاط واجب نسبت دروغ به حضرت زهراء علیهاالسلام و به جانشینان پیغمبران گذشته هم همین حکم را دارد.