طرح صحیح اجتماعی و اسلامی برای پوشش زنان چیست؟
بلقیس وقتی وارد کاخ حضرت سلیمان علیه السلام می ‌شود شکوه آن کاخ برای او بسیار چشم‌گیر و خیره ‌کننده بوده است. زمین آن را برکه‌ ای پر از آب یافت و گمان نمود پای در آب می‌ نهد؛ از این رو پوشش پایش را تا ساق‌ها بالا زد و ساق پای او نمایان گردید. بلقیس زنی بود که به خداوند یکتا اعتقاد نداشت؛ از این رو نگاه به ساق عریان او اشکال نداشت. فردی مانند سلیمان که پیامبر است پای عریان او را می ‌بیند. اگر مؤمنی سخت‌گیر در آن جا بود شاید می‌ گفت وارد نمودن زنی نامحرم به قصر و نگاه سلیمان به او برخلاف شئون دینی است و سلیمان باید چادری به بلقیس می‌ داد تا خود را با آن بپوشاند و سپس به او اجازه‌ی ورود دهد تا او را نسبت به پوشش دینی توجیه نماید! اما سلیمان چنین نمی‌ کند. ما می‌ گوییم پوشش برای حفظ حرمت زن است و اگر زنی نمی ‌خواهد حرمت خود را پاس دارد به مقداری که عفت عمومی را جریحه ‌دار ننماید اختیار دارد و اجباری نمودن پوشش بیش از مقدار حفظ عفت عمومی الزام ندارد. بر زن واجب است پای خود را در نظر نامحرم بپوشاند اما اگر زنی به این وظیفه ‌ی دینی خود عمل ننمود و حرمت خود را پاس نداشت، یا بخشی از موهای خود را نپوشاند، بر کسی واجب نیست وی را الزام به رعایت آن کند و برخوردِ به اجبار با او شرعی نیست وگرنه امور اسلامی به استبداد کشیده می‌ شود.البته اگر وی عریانی را به حدی برساند که عفت عمومی جریحه ‌دار شود باید با او برخورد متناسب را داشت. منبع: پایگاه آیت الله العظمی نکونام (دامت برکاته).
عنوان سوال:

طرح صحیح اجتماعی و اسلامی برای پوشش زنان چیست؟


پاسخ:

بلقیس وقتی وارد کاخ حضرت سلیمان علیه السلام می ‌شود شکوه آن کاخ برای او بسیار چشم‌گیر و خیره ‌کننده بوده است. زمین آن را برکه‌ ای پر از آب یافت و گمان نمود پای در آب می‌ نهد؛ از این رو پوشش پایش را تا ساق‌ها بالا زد و ساق پای او نمایان گردید. بلقیس زنی بود که به خداوند یکتا اعتقاد نداشت؛ از این رو نگاه به ساق عریان او اشکال نداشت. فردی مانند سلیمان که پیامبر است پای عریان او را می ‌بیند. اگر مؤمنی سخت‌گیر در آن جا بود شاید می‌ گفت وارد نمودن زنی نامحرم به قصر و نگاه سلیمان به او برخلاف شئون دینی است و سلیمان باید چادری به بلقیس می‌ داد تا خود را با آن بپوشاند و سپس به او اجازه‌ی ورود دهد تا او را نسبت به پوشش دینی توجیه نماید! اما سلیمان چنین نمی‌ کند.
ما می‌ گوییم پوشش برای حفظ حرمت زن است و اگر زنی نمی ‌خواهد حرمت خود را پاس دارد به مقداری که عفت عمومی را جریحه ‌دار ننماید اختیار دارد و اجباری نمودن پوشش بیش از مقدار حفظ عفت عمومی الزام ندارد. بر زن واجب است پای خود را در نظر نامحرم بپوشاند اما اگر زنی به این وظیفه ‌ی دینی خود عمل ننمود و حرمت خود را پاس نداشت، یا بخشی از موهای خود را نپوشاند، بر کسی واجب نیست وی را الزام به رعایت آن کند و برخوردِ به اجبار با او شرعی نیست وگرنه امور اسلامی به استبداد کشیده می‌ شود.البته اگر وی عریانی را به حدی برساند که عفت عمومی جریحه ‌دار شود باید با او برخورد متناسب را داشت.
منبع: پایگاه آیت الله العظمی نکونام (دامت برکاته).





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین