بلقیس وقتی وارد کاخ حضرت سلیمان علیه السلام می ‌شود شکوه آن کاخ برای او بسیار چشم‌گیر و خیره ‌کننده بوده است. زمین آن را برکه‌ ای پر از آب یافت و گمان نمود پای در آب می‌ نهد؛ از این رو پوشش پایش را تا ساق‌ها بالا زد و ساق پای او نمایان گردید. بلقیس زنی بود که به خداوند یکتا اعتقاد نداشت؛ از این رو نگاه به ساق عریان او اشکال نداشت. فردی مانند سلیمان که پیامبر است پای عریان او را می ‌بیند. اگر مؤمنی سخت‌گیر در آن جا بود شاید می‌ گفت وارد نمودن زنی نامحرم به قصر و نگاه سلیمان به او برخلاف شئون دینی است و سلیمان باید چادری به بلقیس می‌ داد تا خود را با آن بپوشاند و سپس به او اجازه‌ی ورود دهد تا او را نسبت به پوشش دینی توجیه نماید! اما سلیمان چنین نمی‌ کند. ما می‌ گوییم پوشش برای حفظ حرمت زن است و اگر زنی نمی ‌خواهد حرمت خود را پاس دارد به مقداری که عفت عمومی را جریحه ‌دار ننماید اختیار دارد و اجباری نمودن پوشش بیش از مقدار حفظ عفت عمومی الزام ندارد. بر زن واجب است پای خود را در نظر نامحرم بپوشاند اما اگر زنی به این وظیفه ‌ی دینی خود عمل ننمود و حرمت خود را پاس نداشت، یا بخشی از موهای خود را نپوشاند، بر کسی واجب نیست وی را الزام به رعایت آن کند و برخوردِ به اجبار با او شرعی نیست وگرنه امور اسلامی به استبداد کشیده می‌ شود.البته اگر وی عریانی را به حدی برساند که عفت عمومی جریحه ‌دار شود باید با او برخورد متناسب را داشت. منبع: پایگاه آیت الله العظمی نکونام (دامت برکاته).
بلقیس وقتی وارد کاخ حضرت سلیمان علیه السلام می شود شکوه آن کاخ برای او بسیار چشمگیر و خیره کننده بوده است. زمین آن را برکه ای پر از آب یافت و گمان نمود پای در آب می نهد؛ از این رو پوشش پایش را تا ساقها بالا زد و ساق پای او نمایان گردید. بلقیس زنی بود که به خداوند یکتا اعتقاد نداشت؛ از این رو نگاه به ساق عریان او اشکال نداشت. فردی مانند سلیمان که پیامبر است پای عریان او را می بیند. اگر مؤمنی سختگیر در آن جا بود شاید می گفت وارد نمودن زنی نامحرم به قصر و نگاه سلیمان به او برخلاف شئون دینی است و سلیمان باید چادری به بلقیس می داد تا خود را با آن بپوشاند و سپس به او اجازهی ورود دهد تا او را نسبت به پوشش دینی توجیه نماید! اما سلیمان چنین نمی کند.
ما می گوییم پوشش برای حفظ حرمت زن است و اگر زنی نمی خواهد حرمت خود را پاس دارد به مقداری که عفت عمومی را جریحه دار ننماید اختیار دارد و اجباری نمودن پوشش بیش از مقدار حفظ عفت عمومی الزام ندارد. بر زن واجب است پای خود را در نظر نامحرم بپوشاند اما اگر زنی به این وظیفه ی دینی خود عمل ننمود و حرمت خود را پاس نداشت، یا بخشی از موهای خود را نپوشاند، بر کسی واجب نیست وی را الزام به رعایت آن کند و برخوردِ به اجبار با او شرعی نیست وگرنه امور اسلامی به استبداد کشیده می شود.البته اگر وی عریانی را به حدی برساند که عفت عمومی جریحه دار شود باید با او برخورد متناسب را داشت.
منبع: پایگاه آیت الله العظمی نکونام (دامت برکاته).
- [سایر] اجبار زنان به حجاب در جمهوری اسلامی با اجبار زنان به بیحجابی در حکومت رضاخان چه تفاوتی دارد؟
- [سایر] اجبار زنان به حجاب در جمهوری اسلامی با اجبار زنان به بیحجابی در حکومت رضاخان چه تفاوتی دارد؟
- [سایر] شبهه: اجبار زنان به حجاب در جمهوری اسلامی با اجبار زنان به بیحجابی در حکومت رضاخان چه تفاوتی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] همانطور که می دانیم خداوند متعال در سوره نور، حجاب را مختصّ مؤمنان، زنان پیامبر(صلی الله علیه وآله) و زنان مؤمنین دانسته است. حال سؤال این است که: 1 آیا حجاب برای غیر مسلمانان در کشورهای اسلامی واجب است؟ 2 اگر واجب است، همانطور که در فرانسه و ترکیه بر اعتقادات اسلامی ما می تازند، و ما آنها را ظالم و ضدّ اسلام می دانیم، آیا ما هم با پوشاندن زنان خارجی که به ایران می آیند و یا پیروان سایر مذاهب داخل کشور، به آنها اجحاف ننموده ایم؟ 3 اگر حجاب اختیاری بود، بهتر نبود، و معضلات اجتماعی حلّ نمی شد؟
- [سایر] آیا این مطلب صحیح است که زنان بنی هاشم در طول راه اسارت، بدون حجاب بودند؟
- [سایر] حجاب چه تأثیراتی بر امنیت اجتماعی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] در بین زنان، شایع است که فقط چادر پوشش اسلامی نیست بلکه مانتو هم میتواند جای چادر را بگیرد، وظیفه چیست؟
- [سایر] فلسفه حجاب چیست؟ در اسلام می گویند که زن و مرد یکسان آفریده شده اند پس چرا اسلام فقط زنان را محدود می کند؟ اگر بین زن و مرد تفاوتی نباشد پس مردها هم باید حجاب داشته باشند.
- [آیت الله خامنه ای] زنان زیادی را دیده ام که حجاب های متفاوتی دارند حال می خواهم بدانم پوشش زنان چگونه باید باشد؟
- [سایر] جایگاه حضور اجتماعی زنان در اسلام چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] نگاه کردن بدون قصد لذّت و بدون این که بترسد به گناه بیفتد، به صورت، دست و موی زنان روستایی که معمولاً موی خود را نمیپوشانند یا به صورت، دست و موی زنان بدحجابی که عمدا مراعات حجاب شرعی را نمیکنند، هرچند خلاف احتیاط است، ولی ظاهرا اشکال ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] برای زنها بهتر آن است که نماز را در خانه و اطاق اختصاصی خود بخوانند. ولی اگر نماز در مسجد به هر جهتی غیر از مسجد بودن فضیلت بر نماز در خانه را داشته باشد مثل این که در مسجد جماعت است یا حضور قلب بیشتری وجود دارد بهتر است زنان برای درک این فضیلت با حجاب کامل به مسجد بروند. و اگر راهی برای یادگرفتن احکام و مسائل اسلامی جز از طریق رفتن به مسجد وجود ندارد واجب است به مسجد بروند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر شخصی در بین نماز بفهمد که پوشش لازم را دارا نیست، باید خود را بپوشاند و نمازش صحیح است ولی نباید پس از فهمیدن، بدون پوشاندن خود کارهای نماز را انجام دهد، همچنین اگر بعد از نماز بفهمد که در نماز پوشش لازم را نداشته نمازش صحیح است.
- [آیت الله جوادی آملی] .ارائه طرح و برنامههای علمی و عملی, جهت اصلاح امور امت اسلامی، حفظ استقلال اقتصادی و مانند آن , در مسجد بدون رجحان نخواهد بود؛ چنان که تعلیم امور نظامی برای جهاد و دفاع دینی در غیر وقت نماز, هیچ کراهتی ندارد.
- [آیت الله سبحانی] زنان می توانند در نمازجمعه شرکت کنند و نمازشان صحیح است امّا به تنهایی نمی توانند تشکیل نمازجمعه دهند، همچنان که زن نمی تواند مکمل پنج نفر باشد.
- [آیت الله جوادی آملی] .داد و ستد گوشت , پیه و پوستی که از دست مسلمان در سرزمین اسلامی گرفته شود , صحیح است و اگر معلوم باشد که مسلمان آن را از کافر بدون بررسی گرفته است , چون کشته شدن آن به دستور اسلامی ثابت نشده، صحیح نیست . البته اگر منفعتی داشته باشد که کاربرد آن , مشروط به پاک بودن نباشد, اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در جماعتی که مردان و زنان شرکت دارند اذان و اقامه نماز جماعت را باید مرد بگوید، ولی در جماعت زنان اذان و اقامه زنان کافی است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . امر به معروف و نهی از منکر، یکی از تعالیم مهمه اسلامی است که حیثیت و شرافت و بقاء عزت و ترقی و تعالی مسلمانان، و اجرای احکام و جلوگیری از فحشا و فساد و تأمین امنیت اجتماعی، به آن وابسته است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسانی که متدین و ملتزم به احکام اسلام نیستند و اهل نماز و روزه و وظایف شرعیه نمی باشند لیاقت عهده داری مشاغل اجتماعی اسلامی و مناصب عمومی را ندارند و اگر عهده دار شوند، غاصب و متجاوز به حقوق عمومی شناخته می شوند.
- [آیت الله مظاهری] طرح دوباره دعوی بعد از حکم قاضی جایز نیست، بنابراین اگر مدّعی بیّنه نداشت و با قسم خوردن منکر، فصل خصومت شد، و بعد از فصل خصومت مدّعی بیّنه پیدا کرد نمیتواند دوباره طرح دعوی کند گرچه نزد قاضی دیگر باشد.