پاسخ از آقای دکتر غلامحسین علی شیری، متخصص داخلی – فوق تخصص روماتولوژی : این بحث بسیار وسیع است برای درمان بیماران روماتیسمی یک قسمت درمان های دارویی است و یک قسمت درمان های اصلاح شیوه ی زندگی است که خود آن نوعی درمان است . یک قسمت بسیار اندکی هم درمان های جراحی هستند . درمان های دارویی طیف بسیار وسیعی هستند . در کوتاه مدت ممکن است ما داروهای ضد التهابی و ضد درد به بیماران بدهیم . اما اساس درمان این نیست . این داروها ورم را کم می کند اما در سیر بیماری موثر نیست . دسته ی دوم درمان های دارویی داروهایی هستند که در سیر بیماری موثر هستند و بیماری را متوقف می کنند . دسته ی سوم دارو ها ی جدید ، داروهای بیولوژیک هستند . اینها داروهایی هستند که در ده سال اخیر در دنیا ایجاد شده اند . داروهای بسیار موثری هستند اما متأسفانه قیمت بالایی دارند . شاید یک دوره درمانی یک بیمار در طول یک سال حدود پانزده میلیون تومان بشود . خیلی از بیمه های ما از این سیستم حمایت نمی کنند . لذا ما در موارد خاص و در افراد خاص می توانیم این درمان را استفاده کنیم . به نظر من می توان بیش ازنود تا نودوپنج درصد ازبیماران را با همین درمان های معمولی که ما داریم و گران قیمت هم نیستند می توان بیماری را کنترل کرد . اما بحث اصلاح شیوه ی زندگی خیلی مهم است . یک بیمار روماتیسمی باید بداند چگونه زندگی کند . چطور کار کند . خواب او باید منظم باشد ، ورزش های منظم داشته باشد، کفش های مناسب باید بپوشد . به عنوان مثال مفاصل بیمار دچارمشکل می شود در نتیجه کفش هایی که می پوشند باید کاملاً راحت باشد . ورزش به این افراد خیلی کمک می کند . اگر مفاصل این افراد دچار زخم شود درمان آنها کند است . تمام مفاصل این افراد به تناسب حال بیمار و نوع بیماری باید ورزش های مناسب انجام دهند . در مورد دست همین حرکات بازوبسته کردن دست خوب است . یا یک توپ های نرم ورزشی هستند که می توانند مرتب بیماران با آنها ورزش کنند . یک نکته ای که کمک می کند بحث اقدامات بازتوانی است .در مواقع حاد پارافین می تواند به بیماران کمک کند . ورزش های مناسب شانه ، ورزش های تقویت زانو را می توانند افراد انجام دهند . این ورزش ها اگر مفصل هم دچار مراتبی از آرتوروز یا آسیب باشد مشکلی را برای مفصل ایجاد نمی کند . پیاده روی خیلی مهم است چون این بیماران در معرض ضعف عضلانی هستند و در معرض پوکی استخوان هستند . دویدن آرام بسیار موثر است برای پیشگیری از پوکی استخوان اما دویدن سنگین خوب نیست . اما زمانی که بیمار دچار آسیب مفصل است باید پروتزهای مناسبی استفاده کند که باعث تشدید شکایت مفصلی او نشود . www.ch3.ir
پاسخ از آقای دکتر غلامحسین علی شیری، متخصص داخلی – فوق تخصص روماتولوژی :
این بحث بسیار وسیع است برای درمان بیماران روماتیسمی یک قسمت درمان های دارویی است و یک قسمت درمان های اصلاح شیوه ی زندگی است که خود آن نوعی درمان است . یک قسمت بسیار اندکی هم درمان های جراحی هستند . درمان های دارویی طیف بسیار وسیعی هستند . در کوتاه مدت ممکن است ما داروهای ضد التهابی و ضد درد به بیماران بدهیم . اما اساس درمان این نیست . این داروها ورم را کم می کند اما در سیر بیماری موثر نیست . دسته ی دوم درمان های دارویی داروهایی هستند که در سیر بیماری موثر هستند و بیماری را متوقف می کنند . دسته ی سوم دارو ها ی جدید ، داروهای بیولوژیک هستند . اینها داروهایی هستند که در ده سال اخیر در دنیا ایجاد شده اند . داروهای بسیار موثری هستند اما متأسفانه قیمت بالایی دارند . شاید یک دوره درمانی یک بیمار در طول یک سال حدود پانزده میلیون تومان بشود . خیلی از بیمه های ما از این سیستم حمایت نمی کنند . لذا ما در موارد خاص و در افراد خاص می توانیم این درمان را استفاده کنیم . به نظر من می توان بیش ازنود تا نودوپنج درصد ازبیماران را با همین درمان های معمولی که ما داریم و گران قیمت هم نیستند می توان بیماری را کنترل کرد . اما بحث اصلاح شیوه ی زندگی خیلی مهم است . یک بیمار روماتیسمی باید بداند چگونه زندگی کند . چطور کار کند . خواب او باید منظم باشد ، ورزش های منظم داشته باشد، کفش های مناسب باید بپوشد . به عنوان مثال مفاصل بیمار دچارمشکل می شود در نتیجه کفش هایی که می پوشند باید کاملاً راحت باشد . ورزش به این افراد خیلی کمک می کند . اگر مفاصل این افراد دچار زخم شود درمان آنها کند است . تمام مفاصل این افراد به تناسب حال بیمار و نوع بیماری باید ورزش های مناسب انجام دهند . در مورد دست همین حرکات بازوبسته کردن دست خوب است . یا یک توپ های نرم ورزشی هستند که می توانند مرتب بیماران با آنها ورزش کنند . یک نکته ای که کمک می کند بحث اقدامات بازتوانی است .در مواقع حاد پارافین می تواند به بیماران کمک کند . ورزش های مناسب شانه ، ورزش های تقویت زانو را می توانند افراد انجام دهند . این ورزش ها اگر مفصل هم دچار مراتبی از آرتوروز یا آسیب باشد مشکلی را برای مفصل ایجاد نمی کند . پیاده روی خیلی مهم است چون این بیماران در معرض ضعف عضلانی هستند و در معرض پوکی استخوان هستند . دویدن آرام بسیار موثر است برای پیشگیری از پوکی استخوان اما دویدن سنگین خوب نیست . اما زمانی که بیمار دچار آسیب مفصل است باید پروتزهای مناسبی استفاده کند که باعث تشدید شکایت مفصلی او نشود .
www.ch3.ir
- [سایر] بیماری خودارضایی روحی است یا جسمی ؟ روش های درمان آن چیست؟
- [سایر] روش درمان بزرگی پرستات
- [سایر] روش درمان خود ارضایی چیست؟
- [سایر] روش های درمان افسردگی کدامند؟
- [سایر] علت پرخوابی و روش درمان آن چیست؟
- [سایر] چه بیماری هایی درمان ندارد؟
- [آیت الله سیستانی] نظر آیت الله در مورد خواب مصنوعی یا هیپنوتیزم چیست؟ خصوصاً چنانچه توسط شخص متخصص جهت درمان بیماری روانی و اعصاب بکار رود. همچنین خواهشمند است بفرمائید استفاده این روش توسط خود شخص برای خودش به منظور درمان و یا پیشرفت چه حکمی دارد؟
- [سایر] تا چه زمان نباید بیماری را با دارو درمان کرد؟
- [سایر] سلام راه درمان بیماری پسورزیاس چیست لطفا راهنمایی فرمایید
- [سایر] نشانه ها و درمان بیماری اوتیسم را توضیح دهید؟
- [آیت الله اردبیلی] خوردن، آشامیدن، تزریق و یا استعمال چیزی که برای جسم یا روح انسان ضرر قابل توجّه دارد، حرام است، ولی اگر در موردی به نظر پزشک متخصّص و مطمئن درمان بیماری منحصر به آن باشد، در حدّ ضرورت اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] تزریق خون انسانی به انسان دیگر برای درمان بیماری یا جراحی یا نجات جان او جایز است، خواه خون مسلمان باشد یا کافر، مرد باشد یا زن و خرید و فروش خون برای این منظور مانعی ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] قی کردن از روی عمد روزه را باطل می کند، هرچند برای نجات از مسمومیت و درمان بیماری و مانند آن باشد، ولی قی کردن بدون اختیار یا از روی سهو روزه را باطل نمی کند.
- [آیت الله جوادی آملی] .هرگاه طبیب, درمان بیمار را به صورتی سرپرستی کند مثلاً به او دارو دهد یا وی را تزریق کند یا دستور خوردن دارو یا انجام دادن کاری را به او بدهد و در این طبابت اشتباه نماید و به بیمار زیان برسد یا بمیرد, ضامن است و اگر به هیچوجه دستور ندهد, بلکه فقط راه درمان بیماری را در مقالهای بنویسد یا در تدریس بیان کند و بیمار شخصاً به درمان خود اقدام نماید و آسیب ببیند، طبیب ضامن نیست.
- [آیت الله اردبیلی] اگر پزشک دارویی را تعریف کند یا بگوید: (درمان فلان درد با فلان داروست) و بیمار با اختیار و فهم خود دارو را با بیماری خود منطبق نموده و مصرف کند، پزشک در برابر عوارض آن ضامن نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مانعی ندارد که در نماز آیات رکعت اول را مطابق یکی از این دو روش به جا آورد و رکعت دوم را مطابق روش دیگر.
- [آیت الله جوادی آملی] .درمان کودک باید با اذن ولیّ او باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه زن در حال بیماری، شوهر کند و با همان بیماری از دنیا برود شوهرش از او ارث می برد، خواه نزدیکی کرده باشد یا نه.
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن در حال بیماری شوهر کند و به همان بیماری بمیرد، شوهرش اگرچه با او آمیزش نکرده باشد، از او ارث میبرد.
- [آیت الله سبحانی] اگر زن در حال بیماری، شوهر کند و به همان بیماری بمیرد، شوهرش اگرچه با او نزدیکی نکرده باشد، از او ارث می برد.