معمولاً این عمل تحت بیهوشی عمومی انجام می شود و طول مدت بستری بیمار یک روز است. هنگام ترخیص برای بیمار مسکن و آنتی بیوتیک خوراکی تجویز می شود. بیمار می تواند روز اول بعد از عمل پانسمان را برداشته و در صورت تمایل استحمام کند. همچنین به بیمار توصیه می شود که در هفته اول بعد از عمل رانندگی نکند و در محدودیت حرکتی دست ها را رعایت کند (بالا بردن دست ها برای مسواک یا شانه زدن بلامانع است) توصیه می شود در چند هفته اول بعد از عمل خوابیدن روی شکم خودداری شود اولین معاینه کنترل 3 تا 5 روز بعد از عمل انجام می شود، در صورتی که در معاینه کنترل هرگونه شکی در مورد بالا قرار گرفتن ایمپلنت وجود داشته باشد، از نوار مخصوص (Elastic wrap) استفاده می کنند که دور تا دور قسمت بالایی قفسه بسته می شود و جهت ایجاد فشار به سمت پایین ضروری است. معمولاً چند روز بعد از عمل، بیمار قادر به رفتن سرکار است ولی انجام فعالیت و ورزش شدید به مدت 2 تا 3 هفته و ترجیحاً 4 تا 6 هفته ممنوع است. بیشترین ورم ناشی از عمل طی 3 تا 5 هفته فروکش می کند. حساسیت بافت ها به ویژه در لمس ممکن است تا چندین هفته طول بکشد. معاینات کنترل بعدی 4 تا 6 هفته، سه ماه و یک سال بعد از عمل انجام می شود و بعد از آن لازم است بیماران هر چند سال یک بار کنترل شوند.
معمولاً این عمل تحت بیهوشی عمومی انجام می شود و طول مدت بستری بیمار یک روز است. هنگام ترخیص برای بیمار مسکن و آنتی بیوتیک خوراکی تجویز می شود. بیمار می تواند روز اول بعد از عمل پانسمان را برداشته و در صورت تمایل استحمام کند.
همچنین به بیمار توصیه می شود که در هفته اول بعد از عمل رانندگی نکند و در محدودیت حرکتی دست ها را رعایت کند (بالا بردن دست ها برای مسواک یا شانه زدن بلامانع است) توصیه می شود در چند هفته اول بعد از عمل خوابیدن روی شکم خودداری شود اولین معاینه کنترل 3 تا 5 روز بعد از عمل انجام می شود، در صورتی که در معاینه کنترل هرگونه شکی در مورد بالا قرار گرفتن ایمپلنت وجود داشته باشد، از نوار مخصوص (Elastic wrap) استفاده می کنند که دور تا دور قسمت بالایی قفسه بسته می شود و جهت ایجاد فشار به سمت پایین ضروری است. معمولاً چند روز بعد از عمل، بیمار قادر به رفتن سرکار است ولی انجام فعالیت و ورزش شدید به مدت 2 تا 3 هفته و ترجیحاً 4 تا 6 هفته ممنوع است. بیشترین ورم ناشی از عمل طی 3 تا 5 هفته فروکش می کند. حساسیت بافت ها به ویژه در لمس ممکن است تا چندین هفته طول بکشد. معاینات کنترل بعدی 4 تا 6 هفته، سه ماه و یک سال بعد از عمل انجام می شود و بعد از آن لازم است بیماران هر چند سال یک بار کنترل شوند.
- [سایر] آیا احتمال پارگی با تخلیه ایمپلنت وجود دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] مسئولیت مراقبت از پدر و مادر بیمار
- [سایر] از کودکان 4 ساله چقدر باید مراقبت کرد؟
- [سایر] از کودکان 4 ساله چقدر باید مراقبت کرد؟
- [سایر] چگونه می توان از زبان خود مراقبت کرد تا مرتکب گناهی نشود؟
- [سایر] چگونه می توان از زبان خود مراقبت کرد تا مرتکب گناهی نشود؟
- [سایر] والدین چگونه باید مراقبت ها و پرهیز ها را درکودک انجام دهند؟
- [آیت الله خامنه ای] جراحی زیبایی
- [آیت الله سیستانی] می خواستم در مورد حدود و ثغور وظائف شوهر در مورد نفقه زن و مراقبت از او سوالی داشته باشم ؟
- [آیت الله بروجردی] آیا بر پدر و مادر لازم است که مراقبت کنند از طفل خود که چیزی رانجس نکند یا خیر؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] تزریق خون انسانی به انسان دیگر برای درمان بیماری یا جراحی یا نجات جان او جایز است، خواه خون مسلمان باشد یا کافر، مرد باشد یا زن و خرید و فروش خون برای این منظور مانعی ندارد.
- [آیت الله بهجت] مالک و کسی که مراقبت از درختها را به عهده میگیرد، باید بالغ و عاقل باشند و کسی آنها را مجبور نکرده باشد، و نیز باید حاکم شرع آنان را از تصرف در مال خودشان منع نکرده باشد، بلکه اگر سفیه باشند، اگرچه حاکم شرع از تصرف در مال خودشان منع نکرده باشد، معامله آنان صحیح نیست.
- [آیت الله سیستانی] جایز است زن با عمل جراحی لولههای رحم را ببندد هرچند مستلزم این باشد که دیگر هرگز باردار نشود، ولی این عمل جایز نیست در صورتی که متوقف باشد بر کشف قسمتی از بدن که ستر آن واجب باشد، یا لمس قسمتی که لمس آن بدون دستکش جایز نیست، مگر در حال ضرورت با تفصیلی که گذشت. و جایز نیست عمل جراحی برای برداشتن رحم، یا تخمدانها و مانند آن که ضرر مهمی مانند قطع عضو دارد، مگر اینکه بیماری این ضرورت را ایجاب نماید. و مانند این احکام در مورد مرد نیز جاری است البته، اگر عمل جراحی به دست کسی جز شوهر صورت گیرد، و موجب نگاه به آنچه به آن جایز نیست و لمس قسمتی از بدن که لمس آن جایز نیست، باشد، در این صورت این عمل جایز نیست، مگر در صورت ضرورت، مانند اینکه بچهدار شدن برای او ضرر داشته باشد، حکم این مسأله تماماً درباره مرد نیز جاری است.
- [آیت الله اردبیلی] جلوگیریهای موقّت به وسیله قرص یا آمپول با تجویز پزشک متخصّص اشکال ندارد؛ همچنین بستن لولههای مرد یا زن و عقیم کردن آنان، اگر عمل جرّاحی به وسیله جنس مخالف صورت نگیرد و مستلزم نگاه کردن به عورت یا لمس آن توسّط کسی که نگاه و لمس او حرام است نباشد، بدون اشکال است.
- [آیت الله جوادی آملی] .هرگاه طبیب در جرّاحی بیمار، نیز متخصّص در ختنه کودک بر اثر دقّت نکردن یا اشتباه نمودن، سبب زیان یا مرگ آنها شود, ضامناند؛ ولی اگر ضرر یا مردن به هیچوجهِ عمدی یا سهوی به طبیب و ختنهکننده استناد نداشت، ضامن نیستند.
- [آیت الله مظاهری] تحقیقات روی حیوان در علم پزشکی یا جراحی و مانند اینها، اگر پیشرفت علم متوقف بر آن باشد اشکال ندارد، ولی تحقیقات روی انسان موقعی جایز است که علاوه بر رضایت او خطر جانی و روحی و جسمی برای او نداشته باشد.
- [آیت الله بهجت] جلوگیری کردن زن از بارداری قبل از انقعاد نطفه اشکال ندارد و عمل جرّاحی برای آن، اگر ضرورت لازم عقلایی داشته باشد و با رضایت شوهر انجام شود، مانعی ندارد، بهشرط آنکه از لمس و نظر حرام اجتناب شود، ولی عقیم کردن جایز نیست.
- [آیت الله بهجت] اگر انسان مرضی دارد که بول او قطرهقطره میریزد یا نمیتواند از بیرون آمدن غائط خودداری کند، چنانچه یقین دارد که از اول وقت نماز تا آخر آن به مقدار وضو گرفتن و نماز خواندن مهلت پیدا میکند، باید نماز را در وقتی که مهلت پیدا میکند بخواند؛ و اگر مهلت او به مقدار کارهای واجب نماز است، باید در وقتی که مهلت دارد فقط کارهای واجب نماز را بهجا آورد و کارهای مستحب آن مانند اذان و اقامه را ترک نماید؛ اگر در مراقبتِ آن وقت، عسر و حرج و مشکلی برای او پیش نیاید.
- [آیت الله اردبیلی] عامل میتواند عمل را ناتمام بگذارد، ولی اگر تمام نکردن عمل موجب ضرر جاعل شود، باید آن را تمام نماید؛ مثلاً اگر کسی بگوید: (هر کس چشم مرا عمل کند فلان مقدار به او میدهم) و پزشک جرّاحی شروع به عمل نماید، چنانچه به گونهای باشد که اگر عمل را تمام نکند، چشم معیوب میشود، باید آن را تمام نماید و در صورتی که ناتمام بگذارد، حقّی بر عهده جاعل ندارد، بلکه ضامن نقص و عیبی که حاصل میشود نیز هست.
- [آیت الله علوی گرگانی] عامل میتواند عمل را ناتمام بگذارد، ولی اگر تمام نکردن عمل اسباب ضرر جاعل شود، باید آن را تمام نماید مثلاً اگر کسی بگوید هر کس چشم مرا عمل کند فلان مقدار به او میدهم ودکتر جراحی شروع به عمل کند، چنانچه طوری باشد که اگر عمل را تمام نکند، چشم معیوب میشود باید آن را تمام نماید و در صورتی که ناتمام بگذارد، حقّی به جاعل ندارد.