راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مکارم شیرازی
آدرس:
http://www.makarem.ir
خوردن تخم مرغ خام بازرده وسفیدی و سس مایونز که از تخم مرغ خام درست می شودچ حکمی داره؟
خوردن تخم مرغ خام و پخته کراهتی ندارد
عنوان سوال:
خوردن
تخم
مرغ
خام
بازرده وسفیدی و سس مایونز که از
تخم
مرغ
خام
درست می شودچ حکمی داره؟
پاسخ:
خوردن
تخم
مرغ
خام
و پخته کراهتی ندارد
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
خوردن تخم مرغ چه حکمی دارد؟
آیا خوردن نطفه ی داخل تخم مرغ جایز است؟
استفاده از گوشت و تخم شتر مرغ چه حکمی دارد؟
آیا خوردن جگر خام اشکال دارد؟
آیا فروش کارتن همراه جنس در حالیکه مشتری راضی به خرید کارتن به قیمت جنس مورد نظر نیست، حکم غش را دارد؟ (مثلا کارتن تخم مرغ و یا شیرینی که به اجبار به همراه جنس و به قیمت آن فروخته می شود)
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] زیاد خوردن تخم مرغ چه عوارضی دارد؟
[آیت الله سیستانی] خوردن تخم شتر مرغ چه حکمی دارد؟
[سایر] با هم خوردن تخم مرغ و ماهی چه ضرری دارد؟
[آیت الله خامنه ای] قبل از درست شدن سس سویا از لوبیاهای سویا مواد الکلی خارج می شود، با این تفصیل، آیا خوردن سس سویا جایز است؟
[سایر] تخم مرغی که در آن لکهای خون مانند دیده میشود، آیا خوردن آن حرام است؟ در صورتی که چند تخم مرغ در کاسه باشد و تخم مرغ آخری خون داشته باشد، آیا با بهم زدن آنها به نحوی که خون محو شود، پاک و قابل خوردن است؟
[سایر] مواد لازم و طرز تهیه ساندویچ مرغ با مایونز را توضیح دهید.
[سایر] تخم مرغ چه خواصی دارد؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا تخم مرغ و گوشت مرغ نجاست خوار نجس است؟
[آیت الله سیستانی] آیا خون موجود در زرده و یا سفیده تخم مرغ، آن را نجس می کند؟ خوردن آن چطور است و راه حل، کدام است؟
[سایر] زرده ی تخم مرغ چه فوایدی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
جنس هایی را که با وزن و پیمانه نمی فروشند بلکه با عدد و متر می فروشند مانند تخم مرغ و پارچه و بسیاری از ظروف و یا با مشاهده می فروشند مانند بسیاری از حیوانات، اگر تعداد کمتر را به تعداد بیشتر بفروشند اشکال ندارد.
جنسهایی که در بعضی از شهرها با وزن یا پیمانه فروخته می شود و در بعضی از شهرها با شماره (مانند تخم مرغ که امروز در بعضی از مناطق با وزن و در بعضی با شماره می فروشند) هرگاه در شهری که با وزن یا پیمانه می فروشند زیادتر بگیرند ربا و حرام است و در شهر دیگر اشکال ندارد.
هرگاه حیوانی به خوردن مدفوع انسان عادت کند بول و مدفوع آن نجس است و گوشت آن نیز حرام است و اگر بخواهند پاک شود، باید حیوان را غذای پاک بدهند تا نام حیوان نجاستخوار از آن برداشته شود و باید در شتر چهل روز ، و در گاو سی روز، و در گوسفند ده روز، و در مرغابی پنج روز و در مرغ خانگی سه روز بگذرد و در حیوانات دیگر همین اندازه که نام نجاستخوار از آن برداشته شود، کافی است.
ظرفها و مشکهایی که از پوست مردار، یا حیوان نجس العین مثل سگ و خوک درست شده، استعمال آنها برای خوردن یا آشامیدن یا آب وضو و غسل و مانند آن جایز نیست، اما برای کارهایی که طهارت در آن شرط نیست (مانند آبیاری زراعت و آب دادن به حیوانات) مانعی ندارد، هرچند احتیاط مستحب آن است که به هیچ وجه از آنها استفاده نشود.
هرگاه کسی با شرایط زیر قسم یاد کند باید به قسم خود عمل نماید و گرنه کفاره دارد: 1 کسی که قسم یاد می کند باید بالغ و عاقل باشد و اگر درباره مال خود قسم می خورد باید سفیه نباشد، همچنین حاکم شرع او را از تصرف در اموالش منع نکرده باشد و از روی قصد و اختیار قسم بخورد، بنابراین قسم خوردن بچه و دیوانه و کسی که مجبورش کرده اند درست نیست، همچنین اگر در حال عصبانی بودن بدون اراده و قصد قسم بخورد. 2 کاری را که برای انجام آن قسم می خورد باید حرام و مکروه نباشد و کاری را که قسم بر ترک آن می خورد واجب و مستحب نباشد و اگر برای انجام کار مباحی قسم می خورد باید ترک آن در نظر مردم بهتر از انجامش نباشد، همچنین اگر قسم برای ترک کار مباحی می خورد باید انجام آن در نظر مردم بهتر از ترکش نباشد. 3 به یکی از نامهای خداوند قسم یاد کند خواه نامی باشد که به غیر ذات مقدس او گفته نمی شود، مانند (خدا) و (الله) یا نامی که به غیر او نیز گفته می شود، ولی از قرائن معلوم است که مقصودش خداست، بلکه اگر به نامهایی قسم یاد کند که بدون قرینه خدا به نظر نمی آید ولی او قصد خدا را کند بنابر احتیاط واجب باید به آن قسم عمل کند. 4 قسم را باید به زبان بیاورد، بنابراین اگر در قلبش بگذراند کافی نیست و در کتابت و نوشتن احتیاط، عمل به آن است، ولی آدم لال اگر با اشاره قسم بخورد صحیح است. 5 عمل کردن به قسم برای او ممکن باشد و اگر موقعی که قسم می خورد ممکن باشد ولی بعداً عاجز شود یا مشقت شدید داشته باشد از همان وقت که چنین شده قسم او به هم می خورد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] خونی که در زرده تخم مرغ پیدا می شود خوردن ان حرام و بنا بر احتیاط محکوم به نجاست است
[آیت الله اردبیلی] بنابر احتیاط واجب باید از خونی که در تخم مرغ است اجتناب کرد و خوردن آن نیز حرام است، اگرچه خون را با زرده تخم مرغ چنان به هم بزنند که از بین برود؛ ولی اگر خون را به نحوی از زرده جدا کنند که پوست نازک روی آن پاره نشود، خوردن زرده و سفیده اشکال ندارد.
[آیت الله نوری همدانی] خونی که در تخم مرغ می باشد ، بنابر احتیاط واجب نجس است ، ولی اگر در میان پردة رقیقی است و آن پرده پاره نشده است ، اجزاء تخم مرغ را نجس نمی کند.
[آیت الله بروجردی] اگر چیزی را که مثل پارچه با متر و ذرع میفروشند، یا چیزی را که مثل گردو و تخم مرغ با شماره معامله میکنند، بفروشد و زیادتر بگیرد مثلاً ده تا تخم مرغ بدهد و یازده تا بگیرد اشکال ندارد.
[آیت الله خوئی] تخم مرغ که از شکم مرغ مرده بیرون میآید، اگر پوست روی آن سفتشده باشد پاک است، ولی ظاهر آن را باید آب کشید.
[آیت الله سیستانی] تخم مرغ که از شکم مرغ بیرون میآید پاک است هر چند پوست روی آن سفت نشده باشد ، ولی ظاهر آن را باید آب کشید .
[آیت الله فاضل لنکرانی] تخم مرغی که از شکم مرغ مرده بیرون می آید، اگرچه پوست روی آن سفت نشده باشد، پاک است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] خونی که در تخم مرغ می باشد نجس نیست و احتیاط مستحب آن است که از آن اجتناب شود.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر چیزی را که مثل پارچه متری می فروشند یا چیزی را که مثل گردو و تخم مرغ عددی معامله می کنند، بفروشد و زیادتر بگیرد مثلا ده تا تخم مرغ بدهد و یازده تا بگیرد اشکال ندارد. و چنانچه ده عدد تخم مرغ را به یازده عدد در ذمّه بفروشد لازم نیست بین آنها امتیاز باشد زیرا خرید و فروش محقق می شود مثلا می تواند ده عدد تخم مرغ بزرگ را به 11 عدد تخم مرغ متوسط به ذمّه بفروشد، و از این قبیل است فروش اسکناس، یعنی می تواند اسکناس نقد را به زیادتر از آن با مدّت بفروشد مثلا هزار تومان نقد را به هزار و دویست تومان بفروشد که بعد از شش ماه دیگر وصول کند، و همچنین خرید و فروش یا صرف کردن اسکناس به دلار یا سایر ارزهای خارجی توسط بانکها یا صرافی ها و اشخاص اشکال ندارد ولی قرض ربوی حرام است.
[آیت الله نوری همدانی] 20 69 ) اگر چیزی را که مثل پارچه با متر و ذرع می فروشد ، یا چیزی راکه مثل گردو و تخم مرغ که با شماره معامله می کنند ، بفروشد و زیاد تر بگیرد ، مثلاً ده تا تخم مرغ بدهد و یازده تا بگیرد ، اشکال ندارد .
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
تخم
به تخم هر جانور ماده و یا بذر و همچنین به بیضه تخم گفته میشود و از آن در بابهایی نظیر طهارت، حج، تجارت، رهن، اطعمه و اشربه سخن گفته شده است.
خام
به هرچیز ناپخته خام گفته می شود که این عنوان در باب طهارت و اطعمه و اشربه به کار رفته است.
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
تخم
به تخم هر جانور ماده و یا بذر و همچنین به بیضه تخم گفته میشود و از آن در بابهایی نظیر طهارت، حج، تجارت، رهن، اطعمه و اشربه سخن گفته شده است.
خام
به هرچیز ناپخته خام گفته می شود که این عنوان در باب طهارت و اطعمه و اشربه به کار رفته است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*