راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مکارم شیرازی
آدرس:
http://www.makarem.ir
آیا خوردن نطفه ی داخل تخم مرغ جایز است؟
مانعی ندارد مگر به صورت جنین درآمده باشد.
عنوان سوال:
آیا
خوردن
نطفه ی داخل
تخم
مرغ جایز است؟
پاسخ:
مانعی ندارد مگر به صورت
جنین
درآمده باشد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
خوردن تخم مرغ چه حکمی دارد؟
خوردن تخم مرغ خام بازرده وسفیدی و سس مایونز که از تخم مرغ خام درست می شودچ حکمی داره؟
استفاده از گوشت و تخم شتر مرغ چه حکمی دارد؟
تخم مرغی که از شکم مرغ مرده بیرون می آید چه حکمی دارد؟
حکم خونی که در تخم مرغ و خونی که در شیر پیدا می شود چیست؟
آیا طوطی، مرغ عشق و مرغ مینا پاک هستند و خوردن گوشت آنها حلال است؟
آیا جایز است نطفه مرد بیگانه ای را به زن شوهرداری تلقیح کرد؟ نطفه شوهرش چطور؟
آیا شوهر حق دارد بدون رضایت همسرش از انزال نطفه داخل رحم خودداری نموده و به آمیزش تنها قناعت کند؟
آیا بعد از انعقاد نطفه از بین بردن آن جایز است؟
آیا بعد از انعقاد نطفه از بین بردن آن جایز است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] خوردن تخم شتر مرغ چه حکمی دارد؟
[آیت الله سیستانی] خام خوردن تخم مرغ چه حکمی دارد؟
[سایر] با هم خوردن تخم مرغ و ماهی چه ضرری دارد؟
[سایر] تخم مرغی که در آن لکهای خون مانند دیده میشود، آیا خوردن آن حرام است؟ در صورتی که چند تخم مرغ در کاسه باشد و تخم مرغ آخری خون داشته باشد، آیا با بهم زدن آنها به نحوی که خون محو شود، پاک و قابل خوردن است؟
[سایر] تخم مرغ چه خواصی دارد؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا تخم مرغ و گوشت مرغ نجاست خوار نجس است؟
[آیت الله سیستانی] آیا خون موجود در زرده و یا سفیده تخم مرغ، آن را نجس می کند؟ خوردن آن چطور است و راه حل، کدام است؟
[سایر] زرده ی تخم مرغ چه فوایدی دارد؟
[سایر] حکم خونی که گاهی در تخم مرغ پیدا میشود، چیست؟
[آیت الله سیستانی] تخم مرغ که لکه خون دارد حکمش چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
کافی است خون موجود در تخم مرغ را بردارند و دور بریزند، و بقیّه پاک و حلال است. امّا اگر عمداً به هم بزنند تا مستهلک شود خوردن آن اشکال دارد.
تخم مرغی که از شکم مرغ مرده بیرون می آید پاک است، به شرط این که پوست آن سفت شده باشد، ولی باید ظاهر آن را آب بکشند.
جنس هایی را که با وزن و پیمانه نمی فروشند بلکه با عدد و متر می فروشند مانند تخم مرغ و پارچه و بسیاری از ظروف و یا با مشاهده می فروشند مانند بسیاری از حیوانات، اگر تعداد کمتر را به تعداد بیشتر بفروشند اشکال ندارد.
جنسهایی که در بعضی از شهرها با وزن یا پیمانه فروخته می شود و در بعضی از شهرها با شماره (مانند تخم مرغ که امروز در بعضی از مناطق با وزن و در بعضی با شماره می فروشند) هرگاه در شهری که با وزن یا پیمانه می فروشند زیادتر بگیرند ربا و حرام است و در شهر دیگر اشکال ندارد.
جایز است در موارد ضرورت نطفه¬ی مرد را با وسایلی گرفته و در رحم همسرش وارد کنند، لکن باید مقدّمات آن مشروع و حلال باشد و از مقدّمات حرام پرهیز شود.
خوردن و نوشیدن از ظرف (طلا) و (نقره) و استعمال آنها حرام است، بلکه استفاده از آنها برای زینت اتاق و یا هر منظور دیگر نیز جایز نیست (بنابراحتیاط واجب).
9 برای جلوگیری از انعقاد نطفه هر وسیله مشروعی که بی ضرر باشد و باعث نقص مرد یا زن نشود یعنی مرد یا زن برای همیشه از قابلیت تولید مثل ساقط نگردند، ذاتاً مجاز است; ولی اگر مستلزم نظر و لمس نامشروع می باشد، تنها در صورت ضرورت فردی یا اجتماعی جایز است.
هرگاه کسی با زنی که شوهر ندارد و در عده کسی نیست زنا کند جایز است او را بعداً به عقد خود درآورد و اگر بچه ای از آنان متولد شود و ندانند از نطفه حلال است یا حرام آن بچه حلال زاده است.
خوردن خاک و گل حرام است، ولی خوردن کمی از تربت پاک حضرت سیدالشهداء امام حسین(علیه السلام) (کمتر از یک نخود) به قصد شفاء اشکال ندارد و همچنین گل داغستان و گل ارمنی که برای معالجه می خورند در صورتی که علاج منحصر به آن باشد جایز است.
هرگاه حیوانی به خوردن مدفوع انسان عادت کند بول و مدفوع آن نجس است و گوشت آن نیز حرام است و اگر بخواهند پاک شود، باید حیوان را غذای پاک بدهند تا نام حیوان نجاستخوار از آن برداشته شود و باید در شتر چهل روز ، و در گاو سی روز، و در گوسفند ده روز، و در مرغابی پنج روز و در مرغ خانگی سه روز بگذرد و در حیوانات دیگر همین اندازه که نام نجاستخوار از آن برداشته شود، کافی است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] خونی که در زرده تخم مرغ پیدا می شود خوردن ان حرام و بنا بر احتیاط محکوم به نجاست است
[آیت الله اردبیلی] بنابر احتیاط واجب باید از خونی که در تخم مرغ است اجتناب کرد و خوردن آن نیز حرام است، اگرچه خون را با زرده تخم مرغ چنان به هم بزنند که از بین برود؛ ولی اگر خون را به نحوی از زرده جدا کنند که پوست نازک روی آن پاره نشود، خوردن زرده و سفیده اشکال ندارد.
[آیت الله نوری همدانی] خونی که در تخم مرغ می باشد ، بنابر احتیاط واجب نجس است ، ولی اگر در میان پردة رقیقی است و آن پرده پاره نشده است ، اجزاء تخم مرغ را نجس نمی کند.
[آیت الله بروجردی] اگر چیزی را که مثل پارچه با متر و ذرع میفروشند، یا چیزی را که مثل گردو و تخم مرغ با شماره معامله میکنند، بفروشد و زیادتر بگیرد مثلاً ده تا تخم مرغ بدهد و یازده تا بگیرد اشکال ندارد.
[آیت الله خوئی] تخم مرغ که از شکم مرغ مرده بیرون میآید، اگر پوست روی آن سفتشده باشد پاک است، ولی ظاهر آن را باید آب کشید.
[آیت الله سیستانی] تخم مرغ که از شکم مرغ بیرون میآید پاک است هر چند پوست روی آن سفت نشده باشد ، ولی ظاهر آن را باید آب کشید .
[آیت الله فاضل لنکرانی] تخم مرغی که از شکم مرغ مرده بیرون می آید، اگرچه پوست روی آن سفت نشده باشد، پاک است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] خونی که در تخم مرغ می باشد نجس نیست و احتیاط مستحب آن است که از آن اجتناب شود.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر چیزی را که مثل پارچه متری می فروشند یا چیزی را که مثل گردو و تخم مرغ عددی معامله می کنند، بفروشد و زیادتر بگیرد مثلا ده تا تخم مرغ بدهد و یازده تا بگیرد اشکال ندارد. و چنانچه ده عدد تخم مرغ را به یازده عدد در ذمّه بفروشد لازم نیست بین آنها امتیاز باشد زیرا خرید و فروش محقق می شود مثلا می تواند ده عدد تخم مرغ بزرگ را به 11 عدد تخم مرغ متوسط به ذمّه بفروشد، و از این قبیل است فروش اسکناس، یعنی می تواند اسکناس نقد را به زیادتر از آن با مدّت بفروشد مثلا هزار تومان نقد را به هزار و دویست تومان بفروشد که بعد از شش ماه دیگر وصول کند، و همچنین خرید و فروش یا صرف کردن اسکناس به دلار یا سایر ارزهای خارجی توسط بانکها یا صرافی ها و اشخاص اشکال ندارد ولی قرض ربوی حرام است.
[آیت الله نوری همدانی] 20 69 ) اگر چیزی را که مثل پارچه با متر و ذرع می فروشد ، یا چیزی راکه مثل گردو و تخم مرغ که با شماره معامله می کنند ، بفروشد و زیاد تر بگیرد ، مثلاً ده تا تخم مرغ بدهد و یازده تا بگیرد ، اشکال ندارد .
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
تخم
به تخم هر جانور ماده و یا بذر و همچنین به بیضه تخم گفته میشود و از آن در بابهایی نظیر طهارت، حج، تجارت، رهن، اطعمه و اشربه سخن گفته شده است.
جنین
جنین مرحلهای از رشد در رحم مادر است.از آن در بابهاى مختلفى نظیر طهارت، جهاد، تجارت، رهن، وصیت، نکاح، ظهار، لعان، عتق، تدبیر، اقرار، صید و ذباحه، ارث و دیات سخن گفتهاند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*