راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مکارم شیرازی
آدرس:
http://www.makarem.ir
آیا پوشاندن قسمتی از صورت برای زن نیز حکم تمام آن را دارد؟
پوشیدن بعض صورت به طوری که به آن نقاب و برقع نگویند جایز است.
عنوان سوال:
آیا پوشاندن قسمتی از صورت برای
زن
نیز حکم تمام آن را دارد؟
پاسخ:
پوشیدن
بعض
صورت به طوری که به آن نقاب و
برقع
نگویند جایز است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا پوشاندن قسمتی از صورت برای زن نیز حکم تمام آن را دارد؟
چنان که نپوشاندن وجه و کفّین (صورت و دستها تا مچ) فسادی را برای زن در جامعه به بار آورد آیا پوشاندن وجه و کفّین واجب می شود؟
آیا پوشاندن صورت واجب است با توجّه به این که در محیط درسی کار مشکلی است؟
آیا پوشاندن مقداری از چانه که پس از پوشیدن مقنعه های معمولی باز هم پیداست لازم است؟
وظیفه پزشک معالج نسبت به پوشاندن اسرار پزشکی و امکان ابتلای اطرافیان بیمار چیست؟ آیا حق دارد اطرافیان او را از بیماری آگاه کند؟
زمینی وقف اولاد ذکورشده درصورت نیازشدید اولاد، میتوان قسمتی از آنرا فروخت؟
آیا ملکی که قسمتی از آن وقفی است را می توان از هم جدا کرد؟
آیا موالات در تمام اشواط سعی معتبر است، یا اختصاص به قسمتی از آن دارد؟
هرگاه همه یا قسمتی از مال میّت در دست وصی تلف شود وظیفه چیست؟
استفاده قسمتی از قربانی های متفرقه (نذر یا ...) برای مصارف شخصی چه حکمی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] اگر زن در بین نماز متوجه شود قسمتی از اندام هایش که باید پوشیده می شده است، عریان مانده و قادر به پوشاندن آن ها نباشد، نمازش چه حکمی دارد؟
[آیت الله خوئی] آیا پوشاندن صورت برای زن از نامحرم در حالت طواف واجب است یا مستحب؟ آیا در حالت احرام پوشاندن صورت برای زن افضل است یا عدم آن؟
[آیت الله سیستانی] آیا پوشاندن روی پا برای زن در نماز واجب است ؟
[آیت الله بهجت] آیا پوشاندن موهای مصنوعی برای زن در نماز و از نامحرمان واجب است؟
[آیت الله بهجت] اگر در جایی نامحرم نباشد، باز هم برای زن پوشاندن غیر وجه و کفّین لازم است؟
[آیت الله صافی گلپایگانی] پوشاندن پا از مچ تا انگشتان در مقابل نامحرم برای زن واجب است یا نه؟
[آیت الله صافی گلپایگانی] پوشاندن پا از مچ تا انگشتان در مقابل نامحرم برای زن واجب است یا نه؟
[آیت الله بهجت] در بحث تخلی که پوشاندن عورت لازم است مراد از عورت چه قسمتی از بدن می باشد و آیا ران و باسن، زیر شکم و بالای آلت و نیز ما بین دبر و بیضتین جزو آلت شمرده می شود؟
[آیت الله اردبیلی] صورت که پوشاندن آن در حال احرام بر زن حرام است، از نظر شرعی، مقدار و حدّ آن چیست؟
[سایر] فتوای رهبر معظم انقلاب در باره ی نگاه کردن به زن نامحرم چیست؟ و آیا پوشاندن پاها در برابر نامحرم لازم است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
کسی که برای حج یا عمره احرام بسته اگر از دنیا برود باید او را مثل دیگران کفن کنند و پوشاندن سر و صورت او اشکال ندارد.
زن باید در موقع نماز تمام بدن حتی سر و موی خود را بپوشاند، ولی پوشاندن گردی صورت و دستها تا مچ و پاها تا مچ لازم نیست، اما برای این که یقین کند که مقدار واجب را پوشانده است احتیاط این است که مقداری از اطراف صورت و قدری پایین تر از مچ را هم بپوشاند.
43 در حجاب اسلامی نوع لباس و رنگ آن تفاوت نمی کند بلکه واجب است پوشاندن تمام بدن غیر از صورت و دستها تا مچ، ولی پوشیدن لباسهای زینتی هر چند بدن آشکار نباشد جایز نیست.
اگر آفتاب به قسمتی از زمین نجس بتابد و آن را خشک کند فقط همان قسمت پاک می شود.
هرگاه بداند قسمتی از فرش، یا لباس نجس شده اما نمی داند کدام قسمت آن است اگر دست، به قسمتی از آن بزند نجس نمی شود، همین طور هر دو چیزی که می داند یکی از آن دو نجس شده ،ولی نمی داند کدام نجس است ملاقات با یکی از آن دو سبب نجاست نمی شود.
هرگاه به و سیله دام یا چوب یا سنگ یا چیز دیگری که شکار کردن با آن صحیح نیست حیوانی را دو قسمت کند قسمتی که سر و گردن ندارد در هر حال حرام است و اما قسمتی که سر و گردن دارد اگر هنوز زنده است و سر آن را مطابق دستور شرع ببرد حلال است.
اگر قسمتی از نماز را به قصد ریا انجام دهد نماز باطل است، خواه قسمت واجب باشد مثل حمد و سوره، یا مستحب مانند قنوت، بنابراحتیاط واجب.
کسی که می تواند قسمتی از نماز را ایستاده بخواند واجب است آن مقدار را بایستد و بقیه را بنشیند و اگر نتوانست بخوابد.
اگر ماهی را بیرون آب دو قسمت کنند و یک قسمت آن در حالی که زنده است در آب بیفتد و بمیرد خوردن قسمتی که بیرون آب مانده اشکال دارد.
اجزای مردار که روح ندارد مانند پشم و مو و ناخن پاک است، ولی استخوان و قسمتی از دندان و شاخ که روح دارد یعنی اگر آسیبی به آن برسد ناراحت می شود، اشکال دارد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله جوادی آملی] .زن باید در حال نماز , تمام بدن خود , حتی سر و مو را بپوشاند؛ ولی پوشاندن صورت به مقداری که در وضو شسته می شود , نیز پوشاندن دست ها تا مچ و پاها تا مچ (ظاهر قدم و باطن آن) لازم نیست , هر چند احتیاط مستحب پوشاندن باطن پاست . برای اطمینان به پوشیده شدن مواضع لازم، باید مقداری از اطراف آنها را بپوشاند. پوشانیدن موهای مصنوعی و زیورها، لازم نیست, مگر برای حفظ از نامحرم.
[آیت الله مظاهری] زن باید بدن و موی خود را از مرد نامحرم و پسر ممیّز بپوشاند و نیز پوشاندن صورت و دستها تا مچ، اگر جالب باشد یا به قصد لذّت باشد یا مفسدهای داشته باشد یا بترسد که به حرام بیفتد یا دیگران به حرام بیفتند، واجب است، و بدون اینها پوشاندن آنها مستحب مؤکّد است.
[آیت الله بهجت] اگر قسمتی از نماز را هم برای غیر خدا بهجا آورد، نماز باطل است، چه آن قسمت، واجب باشد، مثل حمد و سوره و چه مستحب باشد، مانند قنوت، و چه از افعال نماز باشد یا از قبیل دعا و ذکر باشد، مگر اینکه از چیزهایی باشد که شرط صحیح بودن نماز است، ولی قصد قربت در انجام آن لازم نیست، مثل پوشاندن عورت.
[آیت الله جوادی آملی] .آنچه مشروط به پوشاندن است , اعم از نماز و لواحق آن، اگر عمداً یا با تقصیر در یادگیریِ حکم شرعی، بدون پوشاندن انجام شود، باطل است و باید اعاده شود.
[آیت الله بهجت] نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم، بنابر احتیاط واجب، حرام است. و همچنین نگاه کردن زن به بدن پسری که بالغ نشده ولی خوب و بد را میفهمد، جایز نیست. و اما جواز نگاه کردن زن به قسمتی از بدن مرد نامحرم که غالباً باز است، مثل سر، خالی از وجه نیست، مگر اینکه این نگاه کردن کمک به معصیت باشد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که برای حج یا عمره احرام بسته اگر بمیرد، باید مثل دیگران کفن شود و پوشاندن سر و صورتش اشکال ندارد.
[آیت الله سبحانی] کسی که برای حج یا عمره، احرام بسته اگر بمیرد، باید مثل دیگران کفن شود و پوشاندن سر و صورتش اشکال ندارد.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که برای حج یا عمره احرام بسته اگر بمیرد؛ باید مثل دیگران کفن شود و پوشاندن سر و صورتش اشکال ندارد.
[آیت الله شبیری زنجانی] زن باید در موقع نماز تمام بدن حتی سر و موی خود را بپوشاند؛ و احتیاط مستحب آن است که کف پاها را هم بپوشاند؛ ولی پوشاندن صورت به مقداری که در وضو شسته میشود و دستها تا مچ و روی پاها تا مچ پا لازم نیست.
[آیت الله فاضل لنکرانی] زن باید در موقع نماز، تمام بدن حتّی سر و موی خود را بپوشاند ولی پوشاندن صورت به مقداری که در وضو شسته می شود و دستها تا مچ و پاها تا مچ پا لازم نیست. امّا برای آنکه یقین کند که مقدار واجب را پوشانده است، باید مقداری از اطراف صورت و قدری پائین تر از مچ را هم بپوشاند.
زن
زن مقابل مرد است.
برقع
بُرقَع درِ کعبه را میگویند. [۱]
بعض
بعض: بخشى نامعیّن از چیزى.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*