راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
آداب خوردن و آشامیدن را ذکر کنید ؟
به هنگام خوردن و شروع به آن ، نام خدا بر زبان آوردن.
عنوان سوال:
آداب
خوردن
و آشامیدن را ذکر کنید ؟
پاسخ:
به هنگام
خوردن
و
شروع
به آن ، نام خدا بر
زبان
آوردن.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
خواهشمند است بفرمایید منظور از (دشول) که در قسمت (خوردن و آشامیدن) رساله نوشته شده چه غددی می باشد؟
حکم باطل کردن روزه با خوردن یا آشامیدن یا جماع یا استمناء یا باقی ماندن بر جنابت در ماه رمضان چیست؟
آیا خوردن خرچنگ حرام است؟
خوردن گوشت گراز جایز است ؟
آیا خوردن خاویار حلال است؟
حکم خوردن میگو چیست؟
ایا خوردن خرچنگ حلال است؟
خوردن صدف دریایی حلال است ؟
خوردن گوشت شاهین حرام است؟
خوردن گوشت شتر مرغ چه حکمی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] چرا نباید بیمار را به خوردن و آشامیدن مجبور کرد؟
[سایر] فرد جنب برای خوردن و آشامیدن چه باید بکند؟
[آیت الله مکارم شیرازی] خوردن و آشامیدن هنگام نماز میت چه حکمی دارد؟
[سایر] چرا خوردن و آشامیدن با دست چپ توصیه نمیشود؟
[آیت الله مکارم شیرازی] خوردن و آشامیدن برای شخص جنب چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] خوردن و آشامیدن در هنگام نماز چه حکمی دارد؟
[سایر] نمونههایی از آداب و رفتار پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) را ذکر کنید.
[آیت الله مکارم شیرازی] خوردن و آشامیدن از سفره ای که در آن شراب می خورند چه حکمی دارد؟
[آیت الله مظاهری] آیا معتکف میتواند برای خوردن و آشامیدن از مسجد خارج شود؟
[آیت الله بهجت] آیا پس از خوردن یا آشامیدن چیزی که نجس است، آب کشیدن دهان واجب است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
خوردن و آشامیدن از ظرف طلا یا نقره در حال نا چاری به مقدار دفع ضرورت اشکال ندارد ، ولی زیاده بر این مقدار جایز نیست .
چند چیز در غذا خوردن مذموم شمرده شده است : اول : در حال سیری غذا خوردن . دوم : پر خوردن . و در خبر است که خداوند عالم بیشتر از هر چیز از شکم پر متنفر است . سوم : نگاه کردن به صورت دیگران در موقع غذا خوردن . چهارم : خوردن غذای داغ . پنجم : فوت کردن چیزی که میخورد یا میآشامد . ششم : بعد از گذاشتن نان در سفره ، منتظر چیز دیگر شدن . هفتم : پاره کردن نان با کارد . هشتم : گذاشتن نان زیر ظرف غذا . نهم : پاک کردن گوشتی که به استخوان چسبیده بطوری که چیزی در آن نماند . دهم : پوست کندن میوههائی که با پوست خورده میشود . یازدهم : دور انداختن میوه پیش از آنکه کاملاً آن را بخورد . آداب آشامیدن
مسافر و کسی که از روزه گرفتن عذر دارد ، مکروه است در روزه ماه رمضان جماع نماید ، و در خوردن و آشامیدن کاملاً خود را سیر کند . کسانی که روزه بر آنها واجب نیست
اگر خوردن یا آشامیدن عمدی صورت نماز را گر چه بهم نزند بنابر احتیاط واجب نماز را دوباره بخواند ، خواه موالات نماز بهم بخورد یعنی : طوری شود که نگویند نماز را پشت سر هم میخواند یا نه .
عاریه دادن چیزی که استفاده حلال ندارد مثل آلات لهو قمار ، یا ظرف طلا و نقره ، به جهت استعمال در خوردن و آشامیدن بلکه در مطلق استعمالات بنابر احتیاط لازم باطل است ، و امّا عاریه دادن به جهت زینت نمودن ، جایز است .
آشامیدن بول حیوانات حرام گوشت ، حرام است ، و همچنین بول حیوانات حلال گوشت حتی شتر بنابر احتیاط لازم ولی خوردن بول شتر و گاو و گوسفند اگر برای معالجه باشد اشکال ندارد .
هشت چیز روزه را باطل میکند: اوّل: خوردن و آشامیدن. دوّم: جماع. سوّم: استمناء. و استمناء آن است: که مرد با خود یا بهوسیله دیگری بدون جماع، کاری کند که منی از او بیرون آید. و تحقق آن در زن به نحوی است که در مسأله (???) بیان شد. چهارم: دروغ بستن به خدا و پیغمبر و جانشینان پیغمبر علیهم السلام بنا بر احتیاط واجب. پنجم: رساندن غبار غلیظ به حلق بنا بر احتیاط واجب. ششم: باقی ماندن بر جنابت و حیض و نفاس تا اذان صبح. هفتم: اماله کردن با چیزهای روان. هشتم: عمداً قی کردن. و احکام اینها در مسائل آینده گفته میشود: ? خوردن و آشامیدن:
بر هر مسلمان واجب است مسلمان دیگری را که نزدیک است از گرسنگی یا تشنگی بمیرد ، آب و غذا داده و او را از مرگ نجات دهد اگر جان خودش در خطر نباشد ، و همچنین اگر آن شخص مسلمان نباشد ولی انسانی است که قتل او جایز نیست . آداب غذا خوردن
زیاد آشامیدن آب ، و آشامیدن آن بعد از غذای چرب ، و در شب به حال ایستاده مذموم شمرده شده است ، و نیز آشامیدن آب با دست چپ ، و همچنین از جای شکسته کوزه و جائی که دسته آن است مذموم شمرده شده است .
خوردن و آشامیدن از ظروف طلا و نقره ، بلکه بنابر احتیاط واجب مطلق استعمال آنها حرام است ، ولی زینت نمودن اطاق و مانند آن و نگاه داشتن آنها مانعی ندارد ، اگر چه احوط ترک است . و همچنین است ساختن ظروف طلا و نقره و خرید و فروش آنها برای زینت نمودن یا نگاه داشتن .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] خوردن و آشامیدن از روی سهو و فراموشی روزه را باطل نمی کند.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] آداب آشامیدن چند چیز است: اول آب را به طور مکیدن بیاشامد. دوم در روز ایستاده آب بخورد. سوم پیش از آشامیدن آب بسم اللّه و بعد از آن الحمد للّه بگوید. چهارم به سه نفس آب بیاشامد. پنجم از روی میل آب بیاشامد. ششم بعد از آشامیدن آب حضرت ابی عبداللّه (ع) و اهل بیت ایشان را یاد کند و قاتلان آن حضرت را لعنت نماید. چیزهائی که در آشامیدن مذموم است
[آیت الله اردبیلی] در آشامیدن آب چند چیز مکروه است: اوّل:زیاد آشامیدن.دوم:آشامیدن آب در شب به حالت ایستاده.سوم: آشامیدن آب با دست چپ.چهارم:آشامیدن آب پس از غذای چرب.پنجم:آشامیدن از جای شکسته کوزه، لیوان و هر ظرف دیگر و نیز از جایی که دسته آن است. =============================================================================== 1 وسائل الشیعة، چاپ آل البیت، باب 1 از (أبواب آداب المائدة)،ح13،ج24،ص242 و 243.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . ساختن ظرف طلا و نقره به قصد خوردن و آشامیدن از آن و سایر استعمالات محرمه و اجرت ساختن آن حرام است.
[آیت الله وحید خراسانی] خوردن و اشامیدن چیزی که موجب مرگ می شود یا برای انسان ضرر مهمی دارد حرام است
[آیت الله شبیری زنجانی] آداب آشامیدن چند چیز است: اوّل: آب را به طور مکیدن بیاشامد. دوم: در روز ایستاده آب بخورد. سوم: پیش از آشامیدن آب (بِسْمِ اللَّه) و بعد از آن (اَلْحَمْدُ للَّه) بگوید. چهارم: به سه نفس آب بیاشامد. پنجم: از روی میل آب بیاشامد. ششم: بعد از آشامیدن آب حضرت ابا عبد اللَّه علیهالسلام و اهل بیت ایشان را یاد کند و قاتلان آن حضرت را لعنت نماید.
[آیت الله وحید خراسانی] اشامیدن بول حیوان حرام گوشت حرام است و همچنین بول حلال گوشت و خوردن و اشامیدن چیزهای خبیث دیگر که طبیعت انسان از ان متنفر است جایز نیست ولی خوردن بول شتر و گاو و گوسفند در صورت نیاز به انها برای مداوا مانعی ندارد
[آیت الله شبیری زنجانی] چند چیز در غذا خوردن مذموم است: اوّل: در حال سیری غذا خوردن. دوم: پر خوردن و در حدیثی وارد شده که خداوند عالم بیشتر از هر چیز از شکم پر بدش میآید. سوم: نگاهکردن به صورت دیگران در موقع غذا خوردن. چهارم: خوردن غذای داغ. پنجم: فوت کردن چیزی که میخورد یا میآشامد. ششم: بعد از گذاشتن نان در سفره، منتظر چیز دیگر شدن. هفتم: خوردن با دست چپ مگر در مورد انگور و انار که با دست چپ خوردن آنها مذموم نیست. هشتم: غذا خوردن با دو انگشت. نهم: پاره کردن نان با کارد. دهم: گذاشتن نان زیر ظرف غذا. یازدهم: پاک کردن گوشتی که به استخوان چسبیده به طوری که چیزی در آن نماند. دوازدهم: بیپوست خوردن میوههایی که با پوست خورده میشود. سیزدهم: دور انداختن میوه پیش از آن که کاملاً آن را بخورد، البتّه اگر مقدار قابل توجّهی از میوه باقی مانده باشد اسراف است و حرام. آداب آشامیدن
[آیت الله صافی گلپایگانی] . خوردن و آشامیدن عین نجس مثل مردار و شراب و خورانیدن آن حتی به اطفال، حرام است. بلکه باید طفل را از خوردن آن منع نمایند، و خوردن و آشامیدن چیزی که نجس شده و خورانیدن آن به اشخاص بالغ و هم چنین خورانیدن متنجسی که ضرر دارد به اطفال، حرام است. و با عدم ضرر هم، احتیاط مستحب ترک خورانیدن به اطفال است.
[آیت الله اردبیلی] اگر چیز نجس را برای خوردن و آشامیدن عاریه دهد، بنابر احتیاط واجب باید نجس بودن آن را به کسی که عاریه میکند بگوید.
خوردن و اشامیدن
شیوه و روش عملی رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) را سیره نبوی گویند. یکی از سیرههای آن حضرت سیره و روش پیامبر در خوردن و آشامیدن است.
اشامیدن
اطعمه و اشربه یکی از اقسام احکام، در اسلام است.
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
اداب
آداب به سه معنی است:۱.رفتارها و گفتارهای شایسته۲.تأدیب و تنبیه۳.علوم ادبی
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
زبان
. زبان عضوی از اعضای بدن انسان است که قدرت حرف زدن را به او می دهد.
شروع
آغاز به حالتی در مقابل پایان گفته می شود.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*