راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
آیا خوردن الکل طبی حرام است ؟ حتی اگر مصرف دارویی نداشته باشد ولی انسان مست نشود؟
اگر نوشیدن مقدار زیاد ان موجب مستی بشود خوردن اندک ان هم جایز نیست.
عنوان سوال:
آیا
خوردن
الکل
طبی حرام است ؟ حتی اگر مصرف دارویی نداشته باشد ولی انسان مست نشود؟
پاسخ:
اگر
نوشیدن
مقدار زیاد ان موجب مستی بشود
خوردن
اندک ان هم جایز نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا خوردن الکل حرام است؟ حتی اگر مصرف دارویی نداشته باشد ولی انسان مست نشود؟
آیا الکل طبی نجس است؟
آیا الکل طبی (نه الکل صنعتی) که برای تزریقات استفاده می شود پاک است؟
آیا مصرف لوازم آرایشی که الکل دارند اشکال دارد؟ مصرف محلولهای موضعی که برای پوست تجویز می شود و الکل دارد چطور ؟
خوردن مشروبات الکلی از نظر دارویی آیا اشکال دارد ؟
آیا مصرف لوازم ارایشی وعطرهای که الکل دارند اشکال دارد مصرف محلولهای موضعی که برای پوست تجویز می شود والکل دارد چطور ؟
در بیشتر کپسولهای دارویی و غیر دارویی نوشته شده که حاوی ژلاتین است که در واقع روکش جلد کپسول است حکم خوردن ان چیست با توجه به اینکه این داروها خارج تهیه میشود ؟
حکم خوردن الکل سفید و مشروب در صورتی که شخص را از حالت عادی خارج نکند چیست؟
استفاده از روغن حیوانات حرام گوشت مثل مار به عنوان وسایل ارایشی دارویی چه حکمی دارد؟
آیا خوردن خرچنگ حرام است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] آیا نوشیدن مقدار کمی از مشروب به حدّی که انسان مست نشود حرام است؟
[آیت الله خامنه ای] دارویی بنا به دستور بزشک به صورتم میزنم که دارای الکل است ولی با دارویی دیگر محلول شده که قابل خوردن نیست آیا این دارو نجس است؟
[آیت الله اردبیلی] الکل صنعتی و طبی و الکل اتیلیک خالص، پاک است یا نجس؟
[آیت الله علوی گرگانی] تماس دست با الکل طبّی چه حکمی دارد؟
[سایر] 1- خوردن الکل طبی که قابل شرب است با این فرض که مکلف یقین به مسکر بودن آن ندارد اشکال دارد؟ 2- آیا خوردن هر نوع مسکری و لو جامد باشد حرام است؟ 3- آیا بعضی مواد مخدر که فکر انسان را تخدیر انسان را بی خیال و فارغ از غصه می کند در حکم مسکرات است؟ 4- خوردن مقدار بسیار اندک از یک نوع مسکر همراه با ترکیبات یا مواد دیگر که برای رفع نوعی مرض توصیه شده جایز است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] مدتی است متوجه شده ام که بسیاری از شربت های دارویی خوراکی حتی شربت های معمولی برای سرما خوردگی و گلو درد حاوی اتانول (الکل اتیلیک یعنی ماده اصلی مست کننده مشروبات الکلی ) هستند. این مطلب و مقدار اتانول در روی شیشه این داروها مثل اکسپکتورانت دیفن هدرامین و دکسترومتورفان درج شده است. حکم این دارو ها از لحاظ مصرف ، حلال بودن خوردن، ونجاست و پاکی چیست؟
[سایر] بنده سوالی داشتم و امیدوارم که به آن من جواب دهید. بنده در خارج از کشور و در یک کشور غیر اسلامی زندگی میکنم و در اینجا پیدا کردن کار برای کسانی که خارجی هستند مشکل هست. مخصوصا در چنین اوضاع بد اقتصادی جهان. آیا خوردن شکلات یا فرآورده ای که از الکل یا ژلاتین باشد اشکال دارد؟ حتی اگر انسان مست نشود.
[آیت الله خامنه ای] 1 آیا الکل اتیلیک نجس است یا خیر؟ (ظاهراً این الکل در همه مست کننده ها وجود دارد و سبب مستی است). 2. ملاک نجس بودن الکل چیست؟ 3. روشی که مست کننده بودن مشروب را ثابت کند، کدام است؟
[آیت الله نوری همدانی] نجاست و حرمت استفاده از الکل اتیلیک (اعم از منابع تخمیری، شیمیایی و صناعی) در طب و داروسازی به صورت موضعی (زداینده، خشک کننده، ضد عفونی کننده) و خوراکی اعم از اینکه خوردن آن جنبه دارویی داشته باشد مثل سم زدایی متانول و یا به صورت جزئی فرعی در یک فرآورده دارویی مایع به عنوان حلال یا محافظ وارد شده باشد را تعیین فرمایید.
[آیت الله فاضل لنکرانی] الکل صنعتی و الکل طبی، شامل ماده اصلی سکرآور شراب یعنی الکل می باشد، و اگر کسی اینها را بخورد حالت مستی پیدا می کند، در فرض سؤال که الکل، مایع می باشد آیا نجس است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
خوردن چیزی که موجب مرگ میشود ، یا برای انسان ضرر مهمی دارد حرام است .
اگر یک دانه انگور در چیزی که با آتش میجوشد بیفتد و بجوشد و مستهلک نشود ، فقط خوردن آن دانه بنابر احتیاط واجب حرام است .
شراب نجس است ، و غیر آن از چیزهایی که انسان را مست میکند نجس نیست .
روزهای که از انسان بواسطه مستی فوت شده ، باید قضا نماید ، اگر چه چیزی را که بواسطه آن مست شده ، برای معالجه خورده باشد .
اگر آب انگور بخودی خود یا بواسطه پختن جوش بیاید پاک ، ولی خوردن آن حرام است ، و همچنین انگور جوشیده بنابر احتیاط واجب حرام است ولی نجس نیست .
بنا بر احتیاط واجب رساندن غبار غلیظ به حلق روزه را باطل میکند، چه غبار از چیزی باشد که خوردن آن حلال است مثل آرد، یا غبار چیزی باشد که خوردن آن حرام است مثل خاک.
آشامیدن بول حیوانات حرام گوشت ، حرام است ، و همچنین بول حیوانات حلال گوشت حتی شتر بنابر احتیاط لازم ولی خوردن بول شتر و گاو و گوسفند اگر برای معالجه باشد اشکال ندارد .
اگر از شکم حیوان زنده ، بچه مردهای بیرون آید یا آن را بیرون آورند ، خوردن گوشت آن حرام است . دستور سربریدن حیوانات
چیز خوردن از سفرهای که در آن شراب میخورند ، حرام است ، و همچنین نشستن بر سر چنین سفرهای بنابر احتیاط واجب .
اگر طفل شیعهای فقیر باشد ، انسان میتواند فطره را به مصرف او برساند ، یا بواسطه دادن به ولیّ او ، ملک طفل نماید .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سبحانی] الکل صنعتی که برای رنگ کردن در و میز و صندلی و مانند اینها به کار می برند، اگر انسان نداند از چیزی که مست کننده و روان است درست کرده اند پاک می باشد. ولی خوردن آن حرام است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] الکل سفید و طبّی که الکل خالص می باشد و مصارف طبّی دارد پاک می باشد. مگر اینکه از شراب و فقاع گرفته شده باشد که در این صورت نجس است. همچنین مواد پاک کننده دیگر که از مشتقات الکل است و در مراکز درمانی کاربرد دارد پاک می باشد. همچنین الکل صنعتی که همان الکل سفید به اضافه مقداری مواد سمّی است و کاربرد صنعتی دارد پاک می باشد. ادکلن و مواد صنعتی دیگر نیز که مشتمل بر الکل می باشد پاک هستند.
[آیت الله نوری همدانی] الکل صنعتی که برای رنگ کردن درب و میز و صندلی و مانند اینها به کار می برند ، اگر انسان نداند از چیزی که مست کننده و روان است درست کرده اند ، پاک می باشد .
[امام خمینی] الکل صنعتی که برای رنگ کردن درب و میز و صندلی و مانند اینها بکارمی برند، اگر انسان نداند از چیزی که مست کننده و روان است درست کرده اند، پاک می باشد.
[آیت الله بهجت] الکل صنعتی که برای رنگ کردن درب، پنجره، میز، صندلی و مانند اینها به کار می برند، اگر انسان نداند از چیزی که به تنهایی مست کننده و مایع است درست کرده اند ، پاک می باشد .
[آیت الله بهجت] شراب و هرچیزی که زیادِ آن انسان را مست می کند ، چنانچه به خودی خود مایع باشد ، نجس و خوردن آن حرام است ، اگر چه کم باشد یا مست کنندگی آن خفیف باشد ؛ ولی اگر مثل بنگ و حشیش مایع نباشد ، اگر چه چیزی در آن بریزند که مایع شود پاک است .
[آیت الله علوی گرگانی] الکل صنعتی که برای رنگ کردن درب و میز وصندلی و مانند اینها بکار میبرند اگر انسان نداند از چیزی که مست کننده وروان است درست کردهاند پاک میباشد.
[آیت الله بروجردی] الکل صنعتی که برای رنگ کردن درب و میز و صندلی و مانند اینها به کار میبرند، اگر انسان نداند از چیزی که مست کننده و روان است درست کردهاند، پاک میباشد.
[آیت الله اردبیلی] الکل صنعتی که برای رنگ کردن در، میز، صندلی و مانند اینها به کار میرود، اگر انسان نداند که از مایع مست کننده درست کردهاند یا نه، پاک میباشد.
[آیت الله اردبیلی] اگر انگور و آب انگور به خودی خود جوش بیاید، تا قبل از آن که سرکه شود، چنانچه مست کننده باشد، حرام و نجس است، و اگر معلوم نباشد که مست کننده است یا نه، حرام بوده و بنابر احتیاط واجب نجس است، و چنانچه به واسطه پختن جوش بیاید، تا قبل از کم شدن دو ثلث آن خوردن آن حرام است ولی نجس نمیباشد، مگر آن که معلوم شود مست کننده است که در این صورت نجس هم میباشد.
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
الکل
الکل مایعى بى رنگ و فرّار با بویى مطبوع و طعمى سوزان است که از آن به مناسبت در بابهاى طهارت و اطعمه و اشربه سخن گفته شده است.
نوشیدن
اطعمه و اشربه یکی از اقسام احکام، در اسلام است.
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*