راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
آیا کلاه گیس زینت محسوب می شود ؟
کلاه گیس خود یک نوع زینت است که باید از نامحرم پوشانده شود .
عنوان سوال:
آیا کلاه گیس
زینت
محسوب می شود ؟
پاسخ:
کلاه گیس خود یک نوع
زینت
است که باید از
نامحرم
پوشانده شود .
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا استفاده از کلاه گیس بجای روسری کفایت می کند یا خیر؟
بر سر گذاشتن کلاه گیس به نیت خوشگل تر شدن ومورد توجه بانوان قرار گرفتن در مجالس ویژه خانمها جهت پیدا شدن خواستگار، جایز است؟ و آیا چنان کاری عیب پوشی به حساب می آید؟
بر سر گذاشتن کلاه گیس به نیت خوشگل تر شدن ومورد توجه بانوان قرار گرفتن در مجالس ویژه خانمها جهت پیدا شدن خواستگار، جایز است؟ و آیا چنین کاری عیب پوشی به حساب می آید؟
حکم بلند بودن ناخن زن چیست؟ آیا زینت محسوب شده و باید از نامحرم پوشانده شود؟
آیا استفاده از حلقه برای زن در اماکن عمومی مثل محل کار زینت محسوب شده و استفاده از آن جایز است ؟
آیا برداشتن زیر ابرو دراماکن عمومی برای زنان زینت حساب شده و بنابر این حرام است؟
آیا زینت کردن (در حد معمول) دستها تا مچ و یا آرایش ساده صورت محل اشکال است؟(برای غیر همسر در جامعه)؟
آیا ابروی اصلاح شده برای زن حکم زینت را دارد؟ تا چه حد باید پوشانده شود؟ آیا ابرو به طور کامل باید پوشانده شود؟
آیا به هدایای ازدواج (طلا های زینتی ) که به زن می دهند اگر یک سال از آن بگذرد واز آنها به عنوان زینت استفاده شود خمس تعلق می گیرد؟
آیا خرید مجسمه آدمی و برهنه اعم از مجسمه زن و یا مرد جایز است ؟ و خرید مجسمه و تندیس حیوانات که برای زینت می تراشند چه طور است ؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] آیا پوشاندن سر با کلاه گیس برای خانم ها پوشش شرعی محسوب می شود و به چنین زنانی آیا می توان نگاه کرد؟
[سایر] آیا مسح سر بر کلاه گیس جایز است؟
[آیت الله مظاهری] آیا زن محرم می تواند از کلاه گیس و موی مصنوعی که قبلاً داشته است استفاده کند؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا نگاه کردن شوهر به کلاه گیس همسرش که از موی زنهای نامحرم درست شده جایز است؟
[آیت الله مظاهری] مردی که معمولاً کلاه گیس یا موی مصنوعی دارد، در هنگام احرام باید بردارد یا می تواند طبق معمول آن را بر سر داشته باشد؟
[سایر] جوانی هستم که به دلایلی همچون ریزش مو ناچارم از کلاه گیس استفاده کنم، حال برای وضوء (البته برای غسل آن را جدا می کنم) می بایست هر دفعه چسبی را که با آن کلاه گیس را بر روی سر خود نگه داشته ام برداشته و مسح نمایم. این کار باعث عسر و حرج شدید برای این جانب شده و نیازمند آن است که هر دفعه چسب جدید استفاده کنم که از لحاظ اقتصادی و مشکلات دیگری نمی توانم این کار را انجام دهم. حال با توجه به موارد مذکور می توانم بر روی کلاه گیس مسح نمایم.
[آیت الله بهجت] آیا نشان دادن زنان بدحجاب یا بی حجاب به عنوان مظهر فساد رژیم سابق، حتّی با استفاده از موی مصنوعی و کلاه گیس و استفاده از چهره پردازان در فیلم های سینمایی، تلویزیونی و نمایش های روی صحنه مجاز است؟
[آیت الله نوری همدانی] آیا زنان مسلمان میتوانند با استفاده از کلاه گیس در مجامع عمومی حاضر شوند؟ این مطلب در امکنهای که رعایت حجاب اسلامی ممنوع است مانند برخی از مدارس فرانسه چه حکمی دارد؟
[آیت الله علوی گرگانی] آیا زن میتواند با کلاه گیس بطوری که موهای خودش کاملاپوشیده باشد نقش زنان بی حجاب را بازی کند و آیا در این مسئله بین موی انسان، موی حیوان و موی مصنوعی تفاوتی هست؟
[سایر] چگونه دستبند طلا و نقره که زینت زنانه محسوب می شود برای مردان بهشتی ذکر شده است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
زنی که در عدّه وفات میباشد حرام است لباسی که زینت است بپوشد و سرمه بکشد ، و همچنین کارهای دیگری که زینت حساب میشود بر او حرام میباشد ، ولی بیرون رفتن از خانه حرام نیست .
خوردن و آشامیدن از ظروف طلا و نقره ، بلکه بنابر احتیاط واجب مطلق استعمال آنها حرام است ، ولی زینت نمودن اطاق و مانند آن و نگاه داشتن آنها مانعی ندارد ، اگر چه احوط ترک است . و همچنین است ساختن ظروف طلا و نقره و خرید و فروش آنها برای زینت نمودن یا نگاه داشتن .
عاریه دادن چیزی که استفاده حلال ندارد مثل آلات لهو قمار ، یا ظرف طلا و نقره ، به جهت استعمال در خوردن و آشامیدن بلکه در مطلق استعمالات بنابر احتیاط لازم باطل است ، و امّا عاریه دادن به جهت زینت نمودن ، جایز است .
طلا و نقره سکّه داری که زنها برای زینت بکار میبرند ، در صورتی که رواج معامله با آن باقی باشد ، یعنی باز معامله پول ، طلا و نقره با آن شود بنابر احتیاط زکات آن واجب است ، ولی اگر رواج معامله با آن باقی نباشد ، زکات واجب نیست .
دزدی و مانند آن از کافر حربی ، چنانچه خیانت و نقض امان محسوب شود حرام است . و چیزی که از این راهها از آنان گرفته میشود باید بنابر احتیاط برگردانده شود .
سجده بر گیاهی که خوردن آن در بعضی از شهرها معمول است و در شهرهای دیگر معمول نیست ، در صورتی که در آنجاها هم خوردنی محسوب شود ، صحیح نیست . و نیز سجده بر میوه نارس بنابر احتیاط صحیح نیست .
اگر انسان کسی را که اجیر مینماید مانند بنّا ، و نجّار ، و خادم ، مخارج او را بدهد بطوری که نان خور او محسوب شود ، باید فطره او را هم بدهد ، ولی چنانچه فقط مزد کارش را بدهد ، واجب نیست فطره او را بدهد .
موقعی که رعد و برق و مانند اینها اتفاق میافتد، و بخواهد احتیاط کند اگر وقتشان وسعت داشته باشد لازم نیست نماز آیات را فوراً بخواند، و در غیر این صورت مانند زلزله باید فوراً آن را بخواند به نحوی که در نظر مردم تأخیر محسوب نشود، و اگر تأخیر کرد احتیاط مستحب آن است که بعداً بدون نیت ادا و قضا بخواند.
اگر از منافع ، پیش از دادن خمس اثاثیهای برای منزل بخرد ، اگر احتیاجش پس از سال منفعت بر طرف شد ، لازم نیست خمس آن را بدهد ، و همچنین اگر در میان سال احتیاجش برطرف شد ، ولی آن چیز از چیزهائی باشد که معمولاً برای سالهای بعد گذاشته میشود ، مانند لباسهای زمستانی و تابستانی ، خمس ندارد ، و در غیر این گونه چیزها اگر در بین سال احتیاجش از آن برطرف شد ، احتیاط واجب آن است که خمس آن را بدهد ، و زیور آلات زنانه در صورتی که وقت زینت کردن زن با آنها گذشته باشد ، نیز خمس ندارد .
تیمم با سنگ گچ و سنگ آهک صحیح است ، و همچنین تیمم با گرد و غباری که روی فرش و لباس و مانند اینها جمع میشود چنانچه بقدری باشد که در نظر عرف خاک نرم محسوب شود ، صحیح است ، اگر چه احتیاط مستحب آن است که در حال اختیار با آن تیمم ننمایند . و همچنین بنابر احتیاط مستحب در حال اختیار با گچ و آهک پخته و آجر پخته و با سنگ معدن مثل سنگ عقیق تیمم ننمایند .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] ظاهر کردن هر آنچه در نظر عرف زینت و آرایش برای زن محسوب میشود، در برابر مرد نامحرم جایز نیست.
[آیت الله اردبیلی] زینت کردن مردها با طلا نظیر استفاده از زنجیر و انگشتر و ساعت مچی طلا و بنابر احتیاط واجب، عینک طلا حرام است امّا اگر مقدار کمی طلا در آن به کار رفته باشد به گونهای که چیزی محسوب نشود، اشکال ندارد و زینت کردن مردها با (پلاتین) جایز است.
[آیت الله اردبیلی] اگر روزهدار سر خود را در محفظهای مانند کلاه غواصی قرار دهد و زیر آب برود، روزهاش باطل نمیشود.
[آیت الله بهجت] خوردن و آشامیدن از ظرف طلا و نقره حرام است ولی نگهداری و یا استعمال آنها در زینت اطاق حرام نمی باشد و در غیر زینت محل احتیاط است.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] خوردن و آشامیدن از ظرف طلا و نقره حرام است؛ ولی زینت نمودن اطاق و مانند آن و نگاه داشتن آنها مانعی ندارد و همچنین است ساختن ظرف طلا و نقره و خرید و فروش آنها برای زینت نمودن یا نگاه داشتن.
[آیت الله سبحانی] زنی که در عده وفات می باشد حرام است لباسی که در عرف زینت حساب می شود بپوشد و سرمه بکشد و همچنین کارهای دیگری که زینت حساب شود بر او حرام می باشد.
[آیت الله مظاهری] زینت زن برای نامحرم و یا نشان دادن به نامحرم حتّی بوی خوش و انگشتر و ساعت و حلقه، حرام است، شهوتانگیز و مفسده انگیز باشد یا نباشد، و همچنین است زینت کردن مرد برای زن نامحرم، ولی نشان دادن زینت نظیر ساعت و انگشتر و مانند اینها، حرام نیست، مگر شهوتانگیز باشد و یا مفسدهای در برداشته باشد. ه. حفظ عفّت در لباس
[آیت الله علوی گرگانی] زنی که در عدّه وفات میباشد، حرام است خود را زینت کند و لباسهای زینتی بپوشد و سرمه بکشد و همچنین کارهای دیگری که زینت حساب شود بر او حرام میباشد.
[آیت الله فاضل لنکرانی] برای زنان در حال نماز، پوشانیدن موهای مصنوعی و زینت های پنهانی (مانند دستبند و گردن بند) و زینت صورت (مانند سرمه چشم) لازم نیست، امّا واجب است از نامحرم بپوشاند.
[آیت الله مظاهری] پوشیدن لباس طلاباف و ابریشم خالص و زینت نمودن به طلا برای زنان در نماز و غیر نماز اشکال ندارد بلکه استحباب زینت نمودن آنها به طلا در نماز خالی از وجه نیست.
زینت
قرآن زن را مکلف کرده است که باید خودش را بپوشاند ولی مرد را مکلف نکرده است، یعنی این تکلیف متوجه زن است نه متوجه مرد.
نامحرم
اجنبی به نامحرم و بیگانه گفته می شود.
زینت
قرآن زن را مکلف کرده است که باید خودش را بپوشاند ولی مرد را مکلف نکرده است، یعنی این تکلیف متوجه زن است نه متوجه مرد.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*