راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله اردبیلی
آدرس:
http://www.ardebili.com
اگر روزهدار سر خود را در محفظهای مانند کلاه غواصی قرار دهد و زیر آب برود، روزهاش باطل نمیشود.
عنوان مسئله:
اگر روزهدار سر خود را در محفظهای مانند کلاه
غواصی
قرار دهد و زیر آب برود، روزهاش باطل نمیشود.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر شخص روزهدار روایات ضعیف را از پیامبر گرامی اسلام صلیاللهعلیهوآله و ائمه معصومین علیهمالسلام نقل کند، آیا روزهاش باطل میشود؟
اگر روزهدار، در ماه رمضان در بین روز بیهوش شود، آیا روزهاش صحیح است؟
با توجه به اینکه زیر آب بردن سر روزه را باطل میکند، اگر شناگری از تمام تجهیزات شنا اعم از کلاه شنا، گوشبند، عینک و دماغگیر استفاده نماید به گونهای که هیچ راه نفوذی به این نقاط وجود نداشته باشد آیا باز هم روزه باطل میشود؟
اگر در ماه مبارک رمضان کاری که مکلّف احتمال میدهد مبطل روزه باشد، از او سر بزند، ولی بعدا بفهمد که آن کار روزه را باطل نمیکند، روزهاش صحیح است یا باطل؟ اگر گمان کند کاری روزه را باطل نمیکند و مرتکب آن شود و بعد بفهمد که آن کار، مبطل روزه بوده، روزهاش چه حکمی دارد؟
اگر کسی یک تشت بزرگ آب را طوری روی سرش بریزد که به یک باره تمام سرش را فرا گیرد، آیا روزهاش باطل میشود؟
اگر روزهدار، دارو یا چیز دیگری را در بینی خود بریزد که از حلق او پایین برود، حکمش چیست؟
آیا فرو بردن سر در آب مضاف، باطل کننده روزه است؟ فرو بردن سر در آبی که معلوم نیست مطلق است یا مضاف، چه حکمی دارد؟
کسی که در ماه رمضان، قبل از طلوع فجر غسل میکند، ولی به هنگام روز میفهمد که مانعی در بدن او بوده و آب به همه بدن او نرسیده است، روزهاش صحیح است یا باطل؟
اگر کسی روزهاش را با کاری حرام (مانند زنا) باطل کند چه باید بکند؟
اگر کسی روزهاش را با کاری حرام (مانند زنا) باطل کند چه باید بکند؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مظاهری] اگر روزهدار کاری انجام دهد و فکر کند روزهاش باطل شده و سپس مبطل دیگری انجام دهد، در صورتی که بعداً بفهمد در ابتدا روزهاش باطل نبوده است، آیا باید قضای روزه را بگیرد یا بایدکفاره هم بدهد؟
[آیت الله بهجت] آیا در ماه رمضان می توان با گذاشتن کلاه یا عینک شنا مانع رسیدن آب به بخشی از سر شد و زیر آب شنا کرد؟
[آیت الله سبحانی] زیردریایی یا فرو رفتن غواص که با کلاه مخصوص وارد آب می شود روزه را باطل می کند؟
[سایر] اگر نماز شخص روزهدار قضا شود، آیا روزهاش صحیح است؟
[سایر] آیا مسح سر بر کلاه گیس جایز است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] کلاه گیس برای زن جایز است؟ حال اگر دختری کلاه گیس بر سر بگذارد و حجاب خود را بردارد اشکال دارد؟
[آیت الله بروجردی] در ماه رمضان در حال نماز مگسی در دهان روزهدار میرود اگر بخواهد آخ بگوید که مگس بیرون جهد نمازش باطل میشود، بخواهد فرو برد روزهاش باطل میشود، تکلیفش چیست؟
[آیت الله بروجردی] میفرمایید: هرگاه وضو گرفتن سبب شود حرکت چیز غصبی را، وضو باطل است، یعنی هرگاه کلاه یا عمّامه غصبی در سر است وقت وضو گرفتن و شستن صورت، سر بالا میرود و پایین میآید و کلاه یا عمّامه بالتبع حرکت میکند و هم چنین هرگاه لباس غصبی در بر داشته باشد؟
[سایر] اگر زن روزهدار در روز، خون حیض مشاهده کند، تکلیف روزهاش چگونه است؟
[سایر] اگر زن روزهدار در روز، خون حیض مشاهده کند، تکلیف روزهاش چگونه است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر روزهدار بیاختیار در آب بیفتد و تمام سر او را آب فرا بگیرد یا فراموش کند که روزه است و سر را در آب فرو ببرد، روزه او باطل نمیشود.
احتیاط واجب آن است که روزهدار بخار غلیظ، دود سیگار و تنباکو و مانند آنها را نیز به حلق نرساند و اگر بخار غلیظ در دهان به صورت آب درآید و آن را فرو برد، روزهاش باطل میشود.
اگر شک کند که تمام سر زیر آب رفته یا نه، روزه او صحیح است؛ ولی اگر قصد داشته که تمام سر را زیر آب فرو برد، بنابر احتیاط روزهاش باطل است.
اگر تمام سر زیر آب برود ولی مقداری از موها بیرون بماند، بنابر احتیاط روزه باطل میشود.
حرام است که روزهدار عمدا تمام سر را در آب فرو برد، اگرچه باقی بدن او از آب بیرون باشد و چنانچه عمدا تمام سر را در آب فرو برد، بنابر احتیاط واجب باید قضای آن روزه را بگیرد، ولی اگر تمام بدن را زیر آب ببرد و مقداری از سر بیرون باشد، روزه او باطل نمیشود.
اگر روزهدار سهوا یکی از اعمالی را که روزه را باطل میکنند، انجام دهد و به گمان این که روزهاش باطل شده، دوباره عمدا یکی از آنها را بجا آورد، روزه او باطل میشود.
اگر فراموش کند که روزه است و سر را در آب فرو برد یا شخص دیگری به زور سر او را در آب فرو برد، چنانچه در زیر آب به خاطر آورد که روزه است یا آن کس دست خود را بردارد، باید فورا سر را بیرون آورد و چنانچه بیرون نیاورد، بنابر احتیاط روزهاش باطل میشود.
اگر عادتا با افتادن در آب سرش زیر آب میرود، چنانچه با توجّه به این مطلب خود را در آب بیندازد، بنابر احتیاط روزهاش باطل میشود.
اگر روزهدار عمدا چیزی بخورد یا بیاشامد، روزه او باطل میشود، چه خوردن و آشامیدن آن چیز مثل نان و آب، معمول باشد یا مثل خاک و شیره درخت، معمول نباشد، چه کم باشد و چه زیاد، حتّی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد و دوباره به دهان ببرد و رطوبت آن را فرو برد، روزه او باطل میشود، مگر آن که رطوبت مسواک در آب دهان به گونهای از بین برود که به آن رطوبت خارج گفته نشود.
اگر بیاختیار منی از روزهدار بیرون آید، روزه او باطل نمیشود، ولی اگر عملی انجام دهد که به حسب عادت با آن عمل منی از او خارج میشود و یا احتمال دهد که با آن عمل منی از او خارج شود، روزهاش باطل است، هرچند منی از او خارج نشود.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] اگر روزهدار عمداً تمام سر را در آب فرو ببرد، اگرچه باقی بدن او از آب بیرون باشد، روزهاش باطل میشود ولی اگر تمام بدن را آب بگیرد و مقداری از سر بیرون باشد، روزه باطل نمیشود.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر روزهدار بیاختیار در آب بیفتد و تمام سر او را آب بگیرد یا فراموش کند که روزه است و سر را در آب فرو برد، روزهاش باطل نمیشود.
[آیت الله خوئی] اگر فراموش کند که روزه است و مواظبت نکند، یا بیاختیار غبار و مانند آن به حلق او برسد، روزهاش باطل نمیشود. فرو بردن سر در آب (مسألة 1617)- اگر روزهدار عمداً تمام سر را در آب فرو برد، اگرچه باقی بدن او از آب بیرون باشد، روزهاش باطل میشود. ولی اگر تمام بدن را آب بگیرد و مقداری از سر بیرون باشد، روزه او باطل نمیشود.
[آیت الله بهجت] اگر روزهدار عمداً تمام سر را در آب فرو برد، اگرچه بقیه بدن از آب بیرون باشد، بنابر اقوی روزهاش باطل میشود، ولی اگر تمام بدن را آب بگیرد و مقداری از سر بیرون باشد، روزه باطل نمیشود. و همچنین درحالیکه مانع و حائل غلیظی دور سر را فراگرفته و یا سر به چیزی آغشته شده که مانع از رسیدن آب به آن باشد، فرو بردن تمام سر در آب، بنابر اظهر روزه را باطل نمیکند.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر روزهدار عمداً تمام سر را در آب فرو برد، اگر چه باقی بدن او از آب بیرون باشد، بنابر احتیاط واجب روزهاش باطل میشود، ولی اگر تمام بدن را آب بگیرد و مقداری از سر بیرون باشد، روزه باطل نمیشود.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر روزهدار سهواً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزهاش باطل نمیشود.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر روزهدار سهواً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزهاش باطل نمیشود.
[آیت الله خوئی] اگر روزهدار سهواً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزهاش باطل نمیشود.
[آیت الله بهجت] اگر روزهدار سهواً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزهاش باطل نمیشود.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر روزهدار سهواً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزهاش باطل نمیشود.
غواصی
غوّاصی یعنی فرو رفتن در دریا و مانند آن است.
اب
آب، تنها مایعی که در احکام اسلامی جزو پاک کنندههای نجاست است. وضو و غسل نیز فقط با آب صحیح است، چنانکه بعضی از اشیاء متنجس نیز فقط با آب پاک میشوند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*