راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
آیا عطر گذاشتن زن در مکان عمومی چه حکمی دارد؟
مانعی ندارد اگر شهوت انگیز نباشد.
عنوان سوال:
آیا
عطر
گذاشتن
زن
در
مکان
عمومی چه حکمی دارد؟
پاسخ:
مانعی ندارد اگر
شهوت
انگیز نباشد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
استفاده از عطر و اسپری برای زن در بیرون از خانه چه حکمی دارد؟
اگر با لباسی که به آن عطر یا ادکلن زده باشیم نماز بخوانیم چه حکمی دارد؟ همچنین به بدن عطر یا ادکلن زده باشیم چه حکمی برای نماز خواندن دارد ؟
عطر هایی که دارای الکل اتیلیک هستند پاک هستند یاخیر ؟
آیا بوی عطر مردان برای زنان مشکل دارد؟
آیا استفاده از حلقه برای زن در اماکن عمومی مثل محل کار زینت محسوب شده و استفاده از آن جایز است ؟
آیا می توانیم با لباس آغشته به عطر و یا ادکلن نماز بخوانیم ؟
استفاده از عطر و ادکلن برای روزه دار چه حکمی دارد؟
می خواستم حکم استفاده از عطر را برای خانم ها بیرون خانه بدانم؟
گذاشتن پول در بانک برای جایزه چه حکمی دارد؟
تصدی و مالکیت اموال عمومی بر عهده کیست ؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] آیا عطر زدن برای دختر جوان یا زن حرام است؟
[آیت الله بهجت] استفاده از عطر و ادکلن که به عنوان زینت سیّال است درمکان های عمومی و در مواجهه با نامحرم، برای زنان و مردان چه حکمی دارد؟
[سایر] آیا برای زن جایز است که عطر بزند و از منزل بیرون رود؟
[آیت الله اردبیلی] آیا عطر زدن زن هنگام خروج از خانه حرام است یا مکروه؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا برای زن جایز است که عطر بزند و از منزل بیرون رود؟
[آیت الله نوری همدانی] با توجه به اینکه کتابخانه و مسجد هر دو مکان عمومی هستند آیا به علّت وسایل کم کتابخانه میتوانیم از وسایل مسجد استفاده بکنیم؟
[آیت الله علوی گرگانی] حکم همکاری با افراد معتاد از قبیل خرید موادّ از آنان و یا در اختیار گذاشتن مکان استفاده موادّ به آنان چیست؟
[آیت الله بهجت] آیا استمعال عطر و ادکلن ملایم برای خانم ها، در مجامع عمومی و در حضور نامحرم حرام است؟ آیا استفاده از کرم ها و یا ضد بوی بغل که دارای بوی ملایمی است، شامل حکم فوق می شود؟
[آیت الله سبحانی] حکم آرایش صورت و عطر زدن برای زن مجرد یا متأهل در صورتی که در معرض نامحرم قرار بگیرد چیست؟
[آیت الله سبحانی] حکم آرایش صورت و عطر زدن برای زن مجرد یا متأهل در صورتی که در معرض نامحرم قرار بگیرد چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
تنها گذاشتن محتضر ، و گذاشتن چیز سنگین روی شکم او ، و بودن جنب و حائض نزد او ، و همچنین حرف زدن زیاد و گریه کردن ، و تنها گذاشتن زنها نزد او ، مکروه است .
- برای معتکف بوییدن عطریات مطلقاً - چه از بوییدنش لذّت ببرد و چه لذّت نبرد - جایز نیست، و بوییدن گیاهان خوشبو در صورتی که از بوییدن آن لذت میبرد جایز نیست و اگر از بوییدن آن لذت نمیبرد اشکال ندارد. همچنین معتکف میتواند از مواد شوینده معطّر و خوشبو از جمله صابون مایع یا جامد، شامپو و خمیردندان خوشبو استفاده نماید و در مساجدی که معمولاً غیر معتکفین عطر میزنند، استشمام بوی عطر آنان جایز نیست، ولی احساس بوی عطر ظاهراً مانعی ندارد و لازم نیست بینی خود را بگیرد.
استعمال باد گیر قلیان ، غلاف شمشیر ، کارد و قاب قرآن اگر از طلا یا از نقره باشد ، اشکال ندارد ، ولی احتیاط مستحب آن است که عطر دان و سرمه دان و تریاک دان طلا و نقره را استعمال نکنند .
گذاشتن قرآن روی عین نجس مانند خون و مردار ، اگر چه آن عین نجس خشک باشد ، در صورتی که بی احترامی به قرآن باشد حرام است .
باید جای نماز گزار از جای میّت پست تر یا بلندتر نباشد ، ولی پستی و بلندی مختصر اشکال ندارد . و احتیاط مستحب آن است که مکان نماز گزار غصبی نباشد .
باید پشت به قبر پیغمبر و ائمه علیهمالسلام در صورتی که بی احترامی به آنان باشد ، نماز نخواند ؛ و در غیر این صورت اشکال ندارد ، ولی نماز در هر دو حال صحیح است . شرط پنجم : آنکه مکان نمازگزار اگر نجس است بطوری تر نباشد که رطوبت آن به بدن یا لباس او برسد در صورتی که از نجاساتی باشد که مبطل نماز است ، ولی جائی که پیشانی را بر آن میگذارد اگر نجس باشد ، در صورتی که خشک هم باشد نماز باطل است ، و احتیاط مستحب آن است که مکان نمازگزار اصلاً نجس نباشد. شرط ششم : باید بنابر احتیاط لازم زن عقب تر از مرد بایستد ، اقلاً به مقداری که جای سجده او برابر جای دو زانوی مرد در حال سجده باشد.
بعد از غسل واجب است میّت را حنوط کنند ، یعنی به پیشانی و کف دستها و سر زانوها و سر دو انگشت بزرگ پاهای او کافور بزنند ، بطوری که مقداری از کافور در آنها باقی بماند هر چند به غیر مالیدن باشد . و مستحب است به سرِ بینی میّت هم کافور بزنند ، و باید کافور سائیده و تازه و پاک و مباح (غیر غصبی) باشد ، و اگر بواسطه کهنه بودن ، عطر او از بین رفته باشد کافی نیست .
اگر بواسطه مانع شخصی مانند نابینایی یا در زندان بودن نتواند در اول وقتِ نماز به داخل شدنِ وقت یقین کند ، باید نماز را به تأخیر بیندازد تا یقین یا اطمینان کند که وقت داخل شده است . و همچنین است بنابر احتیاط لازم اگر مانع از یقین به داخل شدن وقت از موانع عمومی از قبیل ابر و غبار و مانند اینها باشد.
اگر کفن میّت به نجاست خود او یا به نجاست دیگری نجس شود چنانچه کفن ضایع نمی شود ، باید مقدار نجس را بشویند یا ببُرند اگر چه بعد از گذاشتن در قبر باشد ، و اگر شستن یا بریدن آن ممکن نیست ، در صورتی که عوض کردن آن ممکن باشد ، باید عوض نمایند .
اگر نتواند مسجد را تطهیر نماید ، یا کمک لازم داشته باشد و پیدا نکند ، تطهیر مسجد بر او واجب نیست ، ولی چنانچه بداند که اگر به دیگری اطلاع دهد این کار انجام میگیرد اگر باقی گذاشتن نجاست موجب هتک باشد ، باید به او اطلاع دهد .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله صافی گلپایگانی] . تنها گذاشتن محتضر، و گذاشتن چیزی روی شکم او، و بودن جنب و حایض نزد او، و حرف زدن زیاد، و گریه کردن و تنها گذاشتن زن ها نزد او، مکروه است.
[آیت الله اردبیلی] گذاشتن دندان طلا و دندانی که روکش طلا دارد، برای مرد و زن مانعی ندارد.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] گذاشتن دندان طلا و دندانی که روکش طلا دارد برای زن و مرد مانعی ندارد؛ هر چند زینت حساب شود.
[آیت الله خوئی] گذاشتن دندان طلا و دندانی که روکش طلا دارد، برای زن و مرد مانعی ندارد، هر چند زینت حساب شود.
[آیت الله اردبیلی] اختلاط زن و مرد در مراکز و مجامع عمومی به شکلی که در معرض فساد و گناه قرار بگیرند، جایز نیست.
[آیت الله علوی گرگانی] گذاشتن دندان طلا و دندانی که روکش طلا دارد، برای زن مانعی ندارد، ولی اگر زینت حساب شود برای مرد جائز نیست.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . گذاشتن دندان طلا و دندانی که روکش طلا دارد، برای زن مانعی ندارد و برای مرد اگر زینت حساب شود جایز نیست.
[آیت الله بروجردی] گذاشتن دندان طلا و دندانی که روکش طلا دارد برای زن مانعی ندارد، ولی اگر زینت حساب شود برای مرد جایز نیست.
[آیت الله علوی گرگانی] تنها گذاشتن محتضر و گذاشتن چیزی روی شکم او و بودن جنب و حائض نزد او و همچنین حرف زدن زیاد وگریه کردن وتنها گذاشتن زنها نزد او، مکروه است.
[آیت الله نوری همدانی] تنها گذاشتن محتضر و گذاشتن چیز سنگین روی شکم او و بودن جنب و حائض نزد او و همچنین حرف زدن زیاد و گریه کردن و تنها گذاشتن زنها نزد او مکروه است . احکام بعد از مرگ
مکان
مکان در لغت اسم مکان از ماده "مکن" و به معنای "جا"، "موضع" و محل است. [۱]
عطر
مادّه خوش بو را عِطر گویند.از احکام آن در بابهای طهارت ، صلات ، صوم ، خمس ، حج و نکاح سخن گفتهاند.
زن
زن مقابل مرد است.
شهوت
شهوت یکی از قوای درونی انسان است که در فقه و اخلاق از آن بحث شده است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*