راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
کادر پزشکی در بیمارستان چه موقعی باید بعد از مس فردی که در حالت مرگ است غسل نماید ؟
خیر غسل نمی خواهد مگر اینکه سرد شده باشد .
عنوان سوال:
کادر
پزشکی
در
بیمارستان
چه موقعی باید بعد از
مس
فردی که در حالت
مرگ
است
غسل
نماید ؟
پاسخ:
خیر
غسل
نمی خواهد مگر اینکه سرد شده باشد .
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
کادر پزشکی در بیمارستان چه موقعی باید بعد از لمس فردی که در حالت مرگ است غسل نماید ؟
برخی اداره ها (پزشکی قانونی) در مواردی می خواهند جنازه ای را برای فهم علت مرگ و یا قتل، تشریح کنند آیا چنین اجازه ای هست یانه و چه موقعی جایز نمی باشد؟
اگر فردی در حالت خواب به امانت دیگران ضرر وارد کند و سپس آنرا به صاحبش برگرداند و او ملتفت نشود آیا ضامن ضرر هست یا خیر ؟
آیا عضوی که از بدن انسان جدا شود مثل انگشت یا سایر اعضاء آیا در صورت مس آن باید غسل کرد ؟ یا دفن کند آن عضو را ؟
اگر پوست لب را با دست بکنیم و خون نیاید و یا اگر با درد همراه باشد و باز هم خون نیاید باید غسل مس میت کنیم یا نه؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] آیا ماساژ فردی که نمیدانیم زنده است یا مرده، غسل مس میت دارد؟
[سایر] آیا ماساژ فردی که نمیدانیم زنده است یا مرده، غسل مس میت دارد؟
[آیت الله نوری همدانی] آیا بر پزشکی که می تواند با پیوند زدن اعضای میت فردی را از مرگ نجات دهد ، واجب است که این عمل را انجام دهد ؟
[آیت الله بهجت] آیا با ماساژ بدنی شخصی که در حال مرگ است، غسل مس میّت بر انسان واجب می شود؟
[آیت الله اردبیلی] آیا بچهای که پس از مرگ مادر متولد میشود، نیاز به غسل مسّ میّت در هنگام بلوغ دارد؟
[سایر] آیا دست زدن به بیماری که در کما بوده و یا دچار مرگ مغزی شده و چند لحظه دیگر میمیرد، غسل مس میت دارد؟
[سایر] آیا دست زدن به بیماری که در کما بوده و یا دچار مرگ مغزی شده و چند لحظه دیگر میمیرد، غسل مس میت دارد؟
[آیت الله علوی گرگانی] شخصی ساختمانی را به وزارت درمان و آموزش پزشکی، جهت بیمارستان اهداء کرده، آیا وزارت مذکور میتواند آنجا را جهت تحصیلات دانشجویان، تبدیل به دانشکده کند با این که شفاهانظر اهداء کننده، بیمارستان بوده است؟
[سایر] حالت روح در بعد از مرگ، مثل همان حالت در زمان خواب است؟
[آیت الله بهجت] دانشجوی پزشکی هستم و در بعضی بخش های بیمارستان با وجود نامحرم، باید چادر خود را بردارم که ناچار حجاب کمتر می شود، لطفا بفرمایید تکلیف من چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر چند میّت را مسّ کند یا یک میّت را چند بار مسّ نماید ، یک غسل کافی است .
اگر کسی بدن انسان مردهای را که سرد شده و غسلش ندادهاند مسّ کند ، یعنی جائی از بدن خود را به آن برساند ، باید غسل مسّ میّت نماید ، چه در خواب مسّ کند چه در بیداری ، با اختیار مسّ کند یا بی اختیار ، حتّی اگر ناخن و استخوان او به ناخن و استخوان میّت برسد باید غسل کند ، ولی اگر حیوان مردهای را مسّ کند غسل بر او واجب نیست .
غسل مسّ میّت مانند غسل جنابت است ، و کفایت از وضو هم میکند .
اگر از بدن زنده یا مردهای که غسلش ندادهاند ، قسمتی جدا شود ، پیش از آنکه قسمت جدا شده را غسل دهند ، انسان آن را مسّ نماید ، لازم نیست غسل مسّ میّت کند ، هر چند که آن قسمت دارای استخوان باشد . ولی اگر میتی قطعه قطعه شده باشد و کسی همه یا معظم آنها را مسّ کند غسل واجب است .
اگر دیوانه یا بچه نابالغی میّت را مسّ کند ، بعد از آنکه آن دیوانه عاقل یا بچّه بالغ شد باید غسل مسّ میّت نماید . و اگر ممیز بود غسل او صحیح است .
برای مسّ استخوانی که آن را غسل ندادهاند چه از مرده جدا شده باشد چه از زنده ، غسل واجب نیست . و همچنین است برای مسّ دندانی که از مرده یا زنده جدا شده باشد .
برای مسّ مردهای که تمام بدن او سرد نشده ، غسل واجب نیست ، اگر چه جائی را که سرد شده مسّ نماید .
کسی که مسّ میت کرده یعنی جایی از بدن خود را به بدن میت رسانده میتواند بدون غسل مسّ میت روزه بگیرد، و اگر در حال روزه هم میت را مسّ نماید، روزه او باطل نمیشود. ? اماله کردن (داخل کردن آب یا هر مایع دیگر به داخل روده بزرگ):
برای کسی که بعد از مسّ میّت غسل نکرده است ، توقف در مسجد و نزدیکی با زن و خواندن آیههائی که سجده واجب دارد ، مانعی ندارد ، ولی برای نماز و مانند آن باید غسل کند .
ابتدای عدّه وفات در صورتی که شوهر زن غائب یا در حکم غائب باشد ، از موقعی است که زن از مرگ شوهر مطلع شود ، نه از زمان مرگ شوهر ، ولی این حکم در زنی که به سن بلوغ نرسیده ، و یا دیوانه میباشد . محل اشکال است ، و رعایت احتیاط ، واجب است .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] کسی که غسل مس میت بر او واجب شده، اما غافل از تکلیف به غسل مس میت، غسل جنابت انجام داده در صورتی که این غسل به قصد انجام وظیفه واقع شده، کفایت از غسل مس میت میکند.
[آیت الله اردبیلی] بنابر احتیاط واجب برای مسّ بدن شهیدی که او را غسل میّت نمیدهند و همچنین برای مسّ بدن کسی که پیش از اجرای قصاص یا حد، غسل میّت انجام داده است، باید غسل مسّ میّت انجام داد.
[آیت الله علوی گرگانی] غسل مسّ میّت را باید مثل غسل جنابت انجام دهند ولی کسی که غسل مسّ میّت کرده، اگر بخواهد نماز بخواند بنابر احتیاط واجب باید وضو هم بگیرد.
[آیت الله بهجت] غسل مسّ میت را باید مثل غسل جنابت انجام دهند، ولی کسی که غسل مس میت کرده، اگر بخواهد نماز بخواند، باید بنابر احوط وضو هم بگیرد.
[آیت الله سبحانی] غسل مس میت را بایدمثل غسل جنابت انجام دهند ولی کسی که غسل مسّ میت کرده، اگر بخواهد نماز بخواند، باید وضو هم بگیرد.
[امام خمینی] غسل مس میت را باید مثل غسل جنابت انجام دهند. ولی کسی که غسل مس میت کرده، اگر بخواهد نماز بخواند، باید وضو هم بگیرد.
[آیت الله بروجردی] غسل مس میت را باید مثل غسل جنابت انجام دهند، ولی کسی که غسل مس میت کرده اگر بخواهد نماز بخواند، باید وضو هم بگیرد.
[آیت الله اردبیلی] برای مسّ بچه مرده، حتی بچّه سقط شدهای که چهار ماه او تمام شده، غسل مسّ میّت واجب است، بلکه بهتر است برای مسّ بچّه سقط شدهای که از چهار ماه کمتر دارد نیز غسل کند.
[آیت الله مکارم شیرازی] مس بدن مرده ای که تمام آن سرد نشده موجب غسل نیست، هرچند محل مس سرد شده باشد، همچنین مس بدن میت بعد از تمام شدن غسلهای سه گانه او، غسل ندارد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر کسی بدن انسان مرده ای را، که سرد شده و غسلش نداده اند مس کند یعنی: جایی از بدن خود را به آن برساند باید غسل مس میت نماید، چه در خواب مس کند چه در بیداری، با اختیار مس کند یا بی اختیار مس کند، حتی اگر ناخن یا استخوان او به ناخن یا استخوان میت برسد، باید غسل کند، ولی اگر حیوان مرده ای را مس کند، غسل بر او واجب نیست.
بیمارستان
بیمارستان _ که در زبان عربی به آن مستشفی میگویند _ محلّ نگهداری و درمان بیماران است و از آن به مناسبت در باب زکات یاد شده است.
پزشکی
طبابت بیماران را پزشكى گویند.
مرگ
مرگ یعنی انتقال از دنیا به آخرت. مرگاز قوانین فراگیر جهان هستی است که همه موجودات طعم آن را خواهند چشید. [۱] [۲]
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
مس
تماس مستقيم بدنی با يك چيز
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*