راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
شخصی در سعی چهارده شوط با اعتقاد به این که همین بر او واجب است، به جای آورد، حکمش چیست؟
اگر جاهل قاصر باشد، سعی اش صحیح است وگرنه صحتش محل اشکال است.
عنوان سوال:
شخصی در سعی چهارده
شوط
با
اعتقاد
به این که همین بر او واجب است، به جای آورد، حکمش چیست؟
پاسخ:
اگر
جاهل قاصر
باشد، سعی اش صحیح است وگرنه صحتش محل اشکال است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
حکم کسی که نیت می کند سعی خود را در چهارده شوط به جای آورد و پس از آن که شوط هفتم را به جای آورد، حکم مسأله را دانست چیست؟
شخصی پیش از به جا آوردن طواف النساء، با زن خود بازی می کند، حکمش چیست؟
شخصی که بر اثر فراموشی ده شوط سعی می کند، سپس متوجه زیاد شدن شوط هایش می شود و سعی خود را قطع می کند و تقصیر می نماید، چه حکمی دارد؟
شخصی می بیند که مردم در مسعی هروله می کنند و می پندارد که این کار واجب است، لذا به عقب بازمی گردد و سعی خود را با هروله کردن ادامه می دهد، حال حکمش چیست؟
اگر شخصی سعی اش را با تردید در صحت آن یا شک در تعداد شوط هایش به پایان رساند، سپس به صحت و کم نبودن آن یقین پیدا کرد، آیا عملش صحیح است؟
آیا رعایت موالات میان شوط های سعی معتبر است؟ و حد آن چیست؟
اگر شخص محرم پس از چهارمین شوط از طواف النسا با زنش همبستر شد، چه کند؟
تخم مرغ که لکه خون دارد حکمش چیست؟
اگر شخصی ریش یا سبیل خود را تراشید با این اعتقاد که این کار برای تقصیر کافی است و از آن جا برای حج تمتع مُحرم شد، چه حکمی دارد؟
اگر سعی کننده پیش از رسیدن به مروه میان شوط هفتم و نهم شک نماید، چه کند؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] شخصی به اعتقاد اینکه هر شوط سعی رفت و برگشت از صفا به مروه است سعی را شروع می کند و در شوط سوم متوجه مساله می شود و سعی خود را به هفت شوط خاتمه میدهد ایا سعی او چه حکمی دارد
[سایر] آیا تنها اعتقاد داشتن به ائمه و معصومان(ع) برای شفاعت و نجات انسان کافی است؟
[آیت الله خوئی] زیدی به مکه معظمه رفته و در سعی، از مروه شروع نموده به گمان آنکه باید از مروه شروع کند و در صفا ختم نموده، یعنی چهار شوط از مروه به صفا رفته و سه شوط از صفا به مروه جاهل به حکم باشد تکلیف چیست، عالم به حکم و جاهل به موضوع حکمش چیست؟ و ناسی، حکم جاهل را دارد یا خیر؟ سعی در عمره مفرده باشد حکمش چیست؟ و سعی در عمره تمتع باشد حکمش چیست؟ و سعی در حج تمتع حکمش چیست؟
[آیت الله وحید خراسانی] شخصی شوط اول طواف را در حالی که ناقص بوده رها می کند وپس از ان شش شوط دیگر بجا می اورد و بعد از ان نقیصه شوط اول را بجا می اورد ایا طواف او صحیح است
[آیت الله وحید خراسانی] شخصی در شوط سوم فکر کرده است رکن یمانی حجر الاسود است و شوط سوم تمام شده بعد که به حجر رسیده فهمیده اشتباه کرده است از این شوط دست برمی دارد و بنا می گذارد که این شوط از حجر الاسود شوط سوم او باشد و ان مقداری که قبلا اتیان کرده است لغو باشد حکم چیست
[آیت الله خوئی] زن و شوهر با هم وارد طواف نساء شدهاند، در آخر شوهر میگوید، هفت شوط نمودیم، زن میگوید، شوط ششم است و باید شوط هفتم را بجای آوریم، مرد برای اینکه عیالش تنها نباشد، به قصد عبث به اعتقاد خود یک شوط بر هفت شوطی که نموده اضافه بجای میآورد آیا همبستر شدن این زن و شوهر که تصور هر یک آن است، طواف دیگری باطل بوده جایز است؟
[آیت الله وحید خراسانی] شخصی شوط سوم سعی را بهم زد و با فاصله اندکی هفت شوط دیگر به جا اورد و تقصیر نمود ایا این سعی صحیح است
[آیت الله مکارم شیرازی] شخصی شوط اوّل طواف را، که به طور ناقص انجام شده بود، رها نموده، سپس شش شوط دیگر به جا می آورد، بعد از آن شوط اوّل را اعاده می کند. آیا طوافش صحیح است؟
[آیت الله خامنه ای] اگر کسی سعی را از روی جهل به مسأله بیش از هفت بار انجام داد حکمش چیست؟ و اگر چهارده مرتبه سعی نمود چطور؟
[آیت الله وحید خراسانی] ایا یک شوط و دو شوط طواف هم استحباب دارد یا باید طواف هفت شوط باشد و اگر کسی گمان داشت که مستحب است و بعد از هفت شوط طواف واجب یکی دو شوط طواف مستحبی بجا اورد و بعد نماز طواف را خواند ایا طوافش اشکال دارد
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر روزهدار سهواً یکی از کارهائی که روزه را باطل میکند انجام دهد و به اعتقاد اینکه روزهاش باطل شده ، عمداً دوباره یکی از آنها را بجا آورد ، حکم مسأله گذشته درباره او جاری میشود .
اگر شخصی نماز نخواند تا وقت آن گذشته و با هواپیما بهجایی رفت که هنوز وقت باقی بود بنا بر احتیاط واجب باید نماز را به قصد (ما فیالذمه) یعنی بدون قصد ادا و قضا انجام دهد.
زکات در ده چیز گذشته در صورتی واجب میشود ، که مال به مقدار نصاب که بعداً گفته میشود برسد ، و آن مال شخصی انسان باشد ، و مالک آن آزاد باشد .
اگر انسان از شخص خواب یا دیوانه ، یا از بچهای که قرآن را تشخیص نمیدهد ، آیه سجده را بشنود یا گوش دهد ، سجده واجب است . ولی اگر از گرامافون یا ضبط صوت بشنود ، سجده واجب نیست ، و همچنین است رادیو اگر بطور نوار ضبط صوت باشد ، ولی اگر شخصی در ایستگاه رادیو آیه سجده را بخواند و انسان بوسیله رادیو گوش دهد ، سجده واجب است .
بعضی از اجزاء حیوانات حلال گوشت ، حرام است ، و آن چهارده چیز است : (1) خون . (2) فضله . (3) نری . (4) فرج . (5) بچهدان . (6) غدد که آن را دشول میگویند . (7) تخم که آن را دنبلان میگویند . (8) چیزی که در مغز کلّه است و به اندازه نخود میباشد . (9) مغز حرام ، که در میاه تیره پشت است . (10) پی که در دو طرف تیره پشت است ، بنابر احتیاط واجب (11) زهرهدان . (12) سپرز (طحال) . (13) بول دان (مثانه) . (14) حدقه چشم . اینها همه در غیر پرندگان و ماهی و ملخ از حیوانات حلال گوشت . و امّا پرندگان پس خون و فضله آنها بیاشکال حرام است ، ولی جز این دو اگر از آنچه گذشت چیزی از آنها باشد ، حرام بودنش بنابر احتیاط واجب است ، و همچنین بنابر احتیاط واجب حرام است خون و فضله ماهی ، و فضله ملخ ، و جز این از آنها چیزی حرام نیست .
اگر پدر یا جدّ پدری برای طفل خود زنی را متعه کند ، اگر چه مقداری از زمان تکلیف بچه جزء مدت ازدواج موقت باشد ، مثلاً برای پسر چهارده ساله خودش زنی را دو ساله متعه کند ، چنانچه صلاح بچه باشد میتواند مدت آن زن را ببخشد ، ولی زن دائمی او را نمیتواند طلاق دهد .
اگر شخصی در بین نماز بفهمد که عورت او پیدا است ، باید آن را بپوشاند و لازم نیست که نماز را اعاده نماید ، ولی احتیاط واجب آن است که در حالی که فهمیده که عورت او پیدا است چیزی از اجزاء نماز را بجا نیاورد ، و اگر بعد از نماز بفهمد که در نماز عورت او پیدا بوده نمازش صحیح است .
شخصی که به یکی از دوازده امام علیهمالسلام از روی دشمنی دشنام دهد ، نجس است . 9 شراب :
اگر خونی که در لباس یا بدن است کمتر از درهم باشد و نداند که از خونهائی است که عفو در آنها نیست و نماز بخواند ، و بعد معلوم شود که از خونهائی بوده که عفو در آنها نیست ، اعاده نماز لازم نیست . و همچنین است اگر اعتقاد نماید که کمتر از درهم است و نماز بخواند و بعد معلوم شود که به مقدار درهم یا بیشتر بوده ، در این صورت نیز اعاده نماز لازم نیست . چیزهائی که در لباس نمازگزار مستحب است
اگر عدّهای بگویند که خورشید یا ماه گرفته است، چنانچه انسان از گفته آنان یقین یا اطمینان شخصی پیدا نکند و نماز آیات نخواند و بعد معلوم شود راست گفتهاند، در صورتی که تمام خورشید یا ماه گرفته باشد، باید نماز آیات را بخواند، ولی اگر مقداری از آن گرفته باشد، خواندن نماز آیات بر او واجب نیست. و همچنین است اگر دو نفر که عادل بودن آنان معلوم نیست بگویند خورشید یا ماه گرفته، بعد معلوم شود که عادل بودهاند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] شخصی که به یکی از چهارده معصوم علیهم السلام از روی دشمنی دشنام دهد نجس است
[آیت الله صافی گلپایگانی] . تحصیل اعتقاد به اصول دین و مبانی اسلام بر هر مسلمان، واجب است.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر روزه دار دروغی را به خدا و پیغمبر صلی الله علیه واله وسلم و ایمه معصومین علیهم السلام عمدا نسبت دهد بنابر احتیاط کفاره جمع که تفصیل ان در مساله پیش گذشت بر او واجب می شود
[آیت الله وحید خراسانی] زکات گندم و جو و خرما و کشمش وقتی واجب می شود که به مقدار نصاب برسند و نصاب انها سیصد صاع است و هر صاعی ششصد و چهارده مثقال و ربع مثقال صیرفی است که تقریبا کیلوگرم می شود
[آیت الله اردبیلی] در عمره تمتّع پنج چیز واجب است: اول: احرام از یکی از میقاتها و در احرام سه چیز واجب است: الف نیّت. ب پوشیدن دو جامه احرام که یکی را (اِزار) (لنگ) و دیگری را (رِداء) مینامند که باید به دوش انداخته شود. ج تلبیه؛ یعنی گفتن (لبیک) بدین نحو: (لَبَّیْکَ أَللّهُمَّ لَبَّیْکَ، لَبَّیْکَ لا شَریکَ لَکَ لَبَّیْکَ، إنَّ الْحَمْدَ وَالنِّعْمَةَ لَکَ وَالمُلْکَ، لا شَریکَ لَکَ لَبَّیْکَ). دوم: طواف خانه خدا؛ به این ترتیب که با شروع از (حجرالأسود) هفت مرتبه دور خانه خدا بگردد و به هر دور آن یک (شوط) گفته میشود. سوم: نماز طواف؛ به این ترتیب که بعد از تمام شدن طواف واجب، پشت مقام ابراهیم علیهالسلام دو رکعت نماز به قصد (نماز طواف) بخواند. چهارم: سعی بین صفا و مروه؛ یعنی پس از نماز طواف، بین (صفا) و (مروه) که دو کوه معروفند سعی کند؛ به این صورت که از صفا شروع کند و به مروه برود و از مروه به صفا برگردد و سعی باید هفت مرتبه باشد و هر مرتبه را یک (شوط) میگویند؛ به این شکل که از (صفا به مروه) یک شوط است و از (مروه به صفا) نیز یک شوط به حساب میآید؛ پس هفت شوط از صفا شروع و به مروه ختم میگردد. پنجم: تقصیر؛ یعنی پس از سعی به قصد قربت و با نیّت خالص مقداری از ناخنهای دست یا پا و یا مقداری از موی سر یا سبیل و یا ریش خود را بزند و بهتر بلکه احوط آن است که به زدن ناخن اکتفا نکند و مقداری از مو را نیز بزند و تراشیدن سر و کندن مو کفایت نمیکند.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر معروف، واجب باشد و انسان ملتفت شود که شخصی آن را ترک می کند امر به آن با شرایطی که بعداً ذکر می شود واجب است.
[آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه میت مالی نداشته باشد، بر خویشاوندان او واجب نیست کفن او را بپردازند، هرچند واجب النفقه آنها باشد، ولی اگر راه دیگری نباشد احتیاط واجب آن است که شخصی که میت، واجب النفقه اوست کفن او را بدهد.
[آیت الله اردبیلی] اگر انسان نداند نمازی که شخصی میخواند نماز واجب شبانهروزی است یا نماز مستحب، نمیتواند به او اقتدا کند.
[آیت الله علوی گرگانی] کسی که باید نماز را تمام بخواند، اگر شکسته بجا آورد در هر صورت نمازش باطل است مگر کسی که قصد اقامه نموده ونمازش را از روی جهل به این که حکمش تمام است شکسته خوانده در این صورت بنابر احتیاط واجب اعاده نماید.
[آیت الله بهجت] اگر با اعتقاد به اینکه زن از خون حیض پاک است طلاقش دهد، بعد معلوم شود که موقع طلاق در حال حیض بوده، طلاق او باطل است و اگر با اعتقاد به اینکه در حال حیض است طلاقش دهد، بعد معلوم شود پاک بوده، طلاق او صحیح است.
اعتقاد
اعتقاد به معنی باور قلبی داشتن است. از این عنوان به مناسبت در باب های طهارت و زکات و نیز در اصول فقه سخن رفته است.
شوط
شوط اصطلاحی است که در باب حج و به هر دور چرخیدن دور خانه کعبه گفته می شود
محل اشکال است
اشكال دارد، نمیتوان به آن فتوی داد. (مقلد میتواند در اين مسأله به مجتهد بعد مراجعه كند).
جاهل قاصر
جاهل قاصر به معنی جاهل غیر قادر بر جست و جوی از تکلیف ، یا باقی بر جهل بعد از جست و جو است.
جاهل
به کسی که نسبت به یک مطلبی علم و آگاهی نداشته باشد جاهل می گویند و از آنجا که علم از شرایط عمومی تکلیف است؛ جاهل در ادبیات دینی تعریف خاصی پیدا میکند.
قاصر
رجوع کنيد به: جاهل
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*