لثه دهان دچار عفونت شده است که گاه گاهی لخته ای چرک از آن خارج می شود که مقداری شاید در حدود نصف یک نخود می باشد. آیا فرو بردن این لخته به طور ارادی یا غیر ارادی باعث ابطال روزه خواهد شد؟
در فرض سؤال اگر بدون عمد و اختیار داخل حلق شود مبطل روزه نیست و اگر عمدی باشد مبطل است.
در فرض سؤال اگر بدون عمد و اختیار داخل حلق شود مبطل روزه نیست و اگر عمدی باشد مبطل است.
عنوان سوال:
لثه دهان دچار عفونت شده است که گاه گاهی لخته ای چرک از آن خارج می شود که مقداری شاید در حدود نصف یک نخود می باشد. آیا فرو بردن این لخته به طور ارادی یا غیر ارادی باعث ابطال روزه خواهد شد؟
پرسشهای مرتبط از این مرجع
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مظاهری] اگر مقدار کمی خون از لثه روزهدار خارج شود و با آب دهان او مخلوط گردد، فرو بردن آن، روزه را باطل میکند یا نه؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا فرو بردن خلط گلو باعث بطلان روزه می شود؟
- [آیت الله مظاهری] به علت خونریزی از لثههایم اکثر مواقع مقداری خون با آب دهانم مخلوط میشود. آیا فرو بردن آب دهان برای صحت روزه اشکالی دارد؟
- [سایر] آیا آدامس جویدن و فرو بردن آب دهان در آن حال، روزه را باطل میکند؟
- [آیت الله سیستانی] به منظور مرتفع نمودن بوی بد دهان و نیز کشتن میکروب های دهان و لثه ها آیا استفاده از دهان شوهای محتوی الکل بلا اشکال است یا خیر ؟ دهان شوهای مذکور از نظر پزشکی برای غرغره در دهان است و فرو بردن آنها مضر است ؟
- [آیت الله مظاهری] آیا فرو بردن قهری و ناخواسته اخلاط سینه که به فضای دهان رسیده است، روزه را باطل میکند؟
- [آیت الله مظاهری] کسی که در ماه رمضان سرما خورده و مرتباً گلویش چرک میکند، آیا فرو دادن چرک گلو برای او مبطل روزه است؟ در حالی که اگر مدام بخواهد آب دهان خود را خارج کند، مشکل است.
- [سایر] سلام، آیا خلط جزو خبائث بوده و فرو بردن آن در صورتیکه به فضای دهان برسد حرام است؟ اگر پاسخ مثبت است، آیا با فرو بردن عمدی خلطی که در حال روزه به دهان آمده (از باب اینکه با حرام افطار کردهایم) کفاره جمع بر ما واجب میشود؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا ملاقات با نجاست در باطن بدن، باعث نجس شدن میشود یا خیر، مثل فرو بردن دست در دهان و بینی و تماس با خون، بدون این که موقع بیرون آوردن دست، خونی بر آن مشاهده شود؟
- [آیت الله خامنه ای] سؤال من این است که آیا غذایی که خورده ام و با اجزای خون منجمد شده در لثه تماس پیدا کرده، نجس است یا خیر؟ در صورت نجس شدن، آیا فضای دهان بعد از فرو بردن غذا، نجس باقی می ماند؟
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله اردبیلی] فرو بردن اخلاط سر و سینه، اگر به فضای دهان نرسیده باشند، روزه را باطل نمیکند؛ ولی اگر داخل فضای دهان شود، نباید آن را فرو برد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] فرو بردن آب دهان، هر چند به واسطه خیال کردن ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمی کند، و فرو بردن اخلاط سر و سینه تا به فضای دهان نرسیده اشکال ندارد، اما اگر داخل فضای دهان شود احتیاط واجب آن است که آن را فرو نبرد.
- [آیت الله علوی گرگانی] فرو بردن آب دهان، اگرچه به واسطه خیال کردن ترشی ومانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمیکند.
- [آیت الله مظاهری] فرو بردن آب دهان گرچه به واسطه خیال کردن ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمیکند.
- [آیت الله بروجردی] فرو بردن آب دهان، اگر چه به واسطهی خیال کردنِ ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمیکند.
- [آیت الله اردبیلی] فرو بردن آب دهان، اگرچه به واسطه تصوّر کردن مزه ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمیکند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] فرو بردن آب دهان؛ اگر چه به واسطه خیال کردن ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمیکند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] فرو بردن آب دهان اگر چه بواسطه خیال کردن ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد روزه را باطل نمی کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] فرو بردن اب دهان اگر چه به واسطه خیال کردن ترشی و مانند ان در دهان جمع شده باشد روزه را باطل نمی کند
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] فرو بردن آب دهان؛ اگرچه به واسطه خیال کردن ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد؛ روزه را باطل نمی کند.