راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
آیا جایز است دندان طلا از دهان میّت خارج نمود؟
اشکال ندارد.
عنوان سوال:
آیا جایز است دندان
طلا
از دهان میّت خارج نمود؟
پاسخ:
اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا جویدن آدامس، بردن وسائل دندان پزشکی داخل دهان، آندسکوپی معده، مبطل روزه است؟
اگر دندانپزشک پس از کشیدن دندان، یک شیء خارجی مانند باند یا پارچه برای جلوگیری از خونریزی در دهان قرار دهد، آیا برای نماز باید این شیء را از دهان خارج کرد؟ در صورتی که جواب مثبت است، اگر بیمار در هنگام نماز بدون توجّه و قبل از اخراج این شیء نماز بخواند آیا باید آن را قضا نماید؟
آیا از بین بردن بدن میّت به وسیله پودر و اسید جایز است یا نه؟
زنی در حال وضع حمل، در حالی که مقداری از بدن بچّه از بطن مادر خارج شده، فوت میکند آیا در این صورت واجب است هم به نیّت مادر و هم به نیّت بچّه غسل داده شود یا غسل میّت به نیّت مادر از هر دو کفایت میکند؟
اختیارات ولیّ فقیه نسبت به خارج از مرزها چگونه است؟ و حیطه ولایت تا کجاست؟
آیا در صورت نداشتن وصیّت نامه خرج کردن یک سوم از مال میّت برای بازماندگان الزامی است؟
آیا خارج شدن منی در اثر فکر کردن به قیافه و زیبائی شخصی، استمناء است و روزه را باطل میکند؟
اگر در غسل میّت ترتیب رعایت نشود و غسل کافور را بر سدر مقدّم بدارند، آیا واجب است نبش قبر نموده و میّت را به ترتیب غسل دهند یا نه؟
در صورتی که رفتن به خارج از کشور جهت حفظ کرامت مملکت اسلامی لازم باشد، ولی این عمل قائم به فرد خاصی که موجب معصیت او میشود نباشد، آیا جایز است به خارج سفر کند و خود و خانوادهاش مبتلا به گناه و فساد شوند؟
آیا در دود و بخار و غبار، غلظت را شرط میدانید یا خیر؟ و آیا مثل بخار حمّام که بخار معمولی است و بخار سماور در حال جوش که مشتمل بر ذرّات آب است، مبطل روزه است؟ و هر دو بخار اگر داخل دهان شود و تبدیل به آب شود، آیا مبطل روزه است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] آیا اجتهاد و اظهار نظر علمی در قرائات جایز است؟
[سایر] حمل سلاح با روکش طلا (مزین به طلا) برای مردان جایز است یا نه؟
[آیت الله علوی گرگانی] آیا معامله طلا با طلا در صورت تفاوت وزن جایز است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] با توجه به تفاوت عیار طلا در مناطق مختلف، برای محاسبه دینار شرعی باید بر اساس کدام عیار عمل نمود؟
[سایر] آیا گرفتن روکش طلا برای دندان بر مرد جایز است؟
[سایر] آیا جایز است مبلغی پول، به کسی داده شود و آن را به قیمت طلا محاسبه کند و هنگام پرداخت بدهی، بر اساس نرخ روز طلا محاسبه شود؟
[آیت الله سبحانی] اگر کسی یک کیلو طلا را در مقابل یک کیلو طلا به صورت مدت دار، به شرط پرداخت سود مصالحه کند، آیا این نحوه معامله جایز است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] استفاده از ظرفی که روی آن را (آب طلا) یا (آب نقره) داده اند، جایز است؟
[آیت الله اردبیلی] استفاده از فلز طلا و پلاتین برای مردان حلال یا جایز میباشد؟
[آیت الله اردبیلی] استفاده از فلز طلا و پلاتین برای مردان حلال یا جایز میباشد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
کفن کردن میّت با چیز نجس و پارچه ابریشمی یا طلاباف و پوست حیوان حلال گوشت، در حال ناچاری اشکال ندارد، ولی با چیز غصبی یا پوست مردار و یا پارچهای که از پشم یا موی حیوان حرام گوشت تهیه شود، در حال ناچاری هم جایز نیست و باید میّت را بدون کفن دفن نمود.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله صافی گلپایگانی] . گذاشتن دندان طلا و دندانی که روکش طلا دارد، برای زن مانعی ندارد و برای مرد اگر زینت حساب شود جایز نیست.
[آیت الله بروجردی] گذاشتن دندان طلا و دندانی که روکش طلا دارد برای زن مانعی ندارد، ولی اگر زینت حساب شود برای مرد جایز نیست.
[آیت الله جوادی آملی] .زینت کردن به طلا در بدن یا لباس، به گونه ای که پوشیدن طلا صدق کند؛ مانند آویختن زنجیر طلا به سینه و به دست کردن انگشتر طلا و بستن ساعت مچی طلا به دست , برای مرد حرام و نماز وی در آن باطل است؛ ولی زینت کردن به طلا برای زن جایز و نمازش در آن صحیح است.
[آیت الله مکارم شیرازی] زینت طلا مانند انگشتر طلا و یا ساعت مچی طلا و مانند آن برای مردان حرام است و نماز با آن نیز باطل است و احتیاط واجب آن است که از استعمال عینک طلا نیز خودداری شود ولی همه اینها برای زنان در نماز و غیر نماز جایز است.
[آیت الله اردبیلی] زینت کردن مردها با طلا نظیر استفاده از زنجیر و انگشتر و ساعت مچی طلا و بنابر احتیاط واجب، عینک طلا حرام است امّا اگر مقدار کمی طلا در آن به کار رفته باشد به گونهای که چیزی محسوب نشود، اشکال ندارد و زینت کردن مردها با (پلاتین) جایز است.
[آیت الله جوادی آملی] .پوشیدن لباس یا فلزی که طلا بودن آن مشکوک است، جایز است و نماز در آن, باطل نیست.
[آیت الله نوری همدانی] اگر انسان غذائی که در ظرف طلا یا نقره است به این منظور که غذا خوردن در ظرف طلا ونقره حرام است در ظرف دیگر بریزد ، این استعمال جایز است ، ولی اگر بخواهد از ظرف دوم غذا بخورد و خالی کردن ظرف برای آن نباشد که غذا خوردن از ظرف طلا یا نقره جایز نیست ، این استعمال حرام می باشد ، ولی خوردن غذا از ظرف دو م مانعی ندارد.
[امام خمینی] اگر انسان غذایی را که در ظرف طلا یا نقره است در ظرف دیگر بریزد، این استعمال جایز است. ولی اگر بخواهد از ظرف دوم غذا بخورد و خالی کردن ظرف برای آن نباشد که غذا خوردن از ظرف طلا یا نقره جایز نیست، این استعمال حرام می باشد.
[آیت الله بهجت] اگر انسان غذایی را که در ظرف طلا یا نقره است در ظرف دیگر بریزد این استعمال جایز است . ولی اگر بخواهد از ظرف دوم غذا بخورد و خالی کردن ظرف اول برای آن نباشد که غذا خوردن از ظرف طلا یا نقره جایز نیست ، این استعمال حرام می باشد .
[آیت الله سبحانی] اگر انسان غذایی را که در ظرف طلا یا نقره است در ظرف دیگر بریزد این استعمال جایز است; ولی اگر بخواهد از ظرف دوم غذا بخورد و خالی کردن ظرف برای آن نباشد که غذا خوردن از ظرف طلا یا نقره جایز نیست، این استعمال حرام می باشد.
طلا
طلایا زربه فلز معروفِ کمیاب و گران بها گفته میشود. از آن به مناسبت در بابهای طهارت ، صلات ، زکات ، خمس ، تجارت ، عاریه و غصب سخن گفتهاند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*