آیا زن میتواند سر حیوانی را ببرد یا خیر؟ آیا علاه بر شرایطی که در ذبح برای مردان بیان شده است، شرایط دیگری برای زنان وجود دارد یا خیر؟
فرقی میان زن و مرد نیست، هر دو میتوانند این کار را انجام دهند.
فرقی میان زن و مرد نیست، هر دو میتوانند این کار را انجام دهند.
عنوان سوال:
آیا زن میتواند سر حیوانی را ببرد یا خیر؟ آیا علاه بر شرایطی که در ذبح برای مردان بیان شده است، شرایط دیگری برای زنان وجود دارد یا خیر؟
پاسخ:
فرقی میان زن و مرد نیست، هر دو میتوانند این کار را انجام دهند.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- چرا در کتابهای اکثر بزرگان دین ما مثل (نهج البلاغه) بیان شده است که زن ضعیف العقل است، آیا این گفته معنای خاصّی دارد؟ در نظر داشته باشید که زنان ما خلاف این حرف را اثبات کردهاند.
- سنّت است در جشن عروسی برای عروس خانم لباس گرانقیمتی تهیه میشود که فقط یکبار استفاده شده و سپس به هیچ کار دیگری نمیآید، حکم این عمل چیست؟
- آیا پوشیدن لباس مخصوص زینت در حال احرام از نظر جنس، یا از نظر دوخت و شکل، یا انگشتر و دست بند و گردن بند که نوعاً زن همراه دارد و یا لباسهایی که زن همیشه میپوشد ولی زیبا و شیک است، یا داشتن ریش و زلف، یا گیس را شانه زدن و مرتّب کردن و استفاده از انگشتر پلاتین سفید و فیروزه و امثال آن برای مردان، استفاده از عینکهای طلایی و شیک و مانند اینها برای مردان و زنان چه حکمی دارد؟
- آیا پوشیدن لباس مخصوص زینت در حال احرام از نظر جنس، یا از نظر دوخت و شکل، یا انگشتر و دست بند و گردن بند که نوعاً زن همراه دارد و یا لباسهایی که زن همیشه میپوشد ولی زیبا و شیک است، یا داشتن ریش و زلف، یا گیس را شانه زدن و مرتّب کردن، و استفاده از انگشتر طلا و پلاتین سفید و فیروزه و امثال آن برای مردان، استفاده از عینکهای طلایی و شیک و مانند اینها برای مردان و زنان چه حکمی دارد؟
- آیا پوشیدن لباس مخصوص زینت در حال احرام از نظر جنس، یا از نظر دوخت و شکل، یا انگشتر و دست بند و گردن بند که نوعاً زن همراه دارد و یا لباسهایی که زن همیشه میپوشد ولی زیبا و شیک است، یا داشتن ریش و زلف، یا گیس را شانه زدن و مرتّب کردن و استفاده از انگشتر پلاتین سفید و فیروزه و امثال آن برای مردان، استفاده از عینکهای طلایی و شیک و مانند اینها برای مردان و زنان چه حکمی دارد؟
- آیا طلایی که برای ازدواج و به نیّت آن خریداری شده است، اگر به حدّ نصاب لازم برای وجوب زکات برسد، آیا زکات بر آن واجب میشود؟
- کسی که با فیش حجّ میّت و به نیابت از او به عربستان میرود، اگر خودش تمام شرایط را داشته باشد غیر از باز بودن راه، که آن هم با فیش حجّ میّت حاصل شده است، آیا میتواند قبل از میقات برای متوفّی نایب بگیرد و آن حجّ را برای خودش بجا آورد؟ و در فرض سؤال اگر میّت نایب را مشخص کرده باشد تکلیف چیست؟
- همان گونه که مستحضرید پس از اشغال عراق توسّط آمریکا و انگلیس، گروههائی اقدام به گروگان گیری از اتباع کشورهایی که عمدتاً حامی اشغال عراق میباشند کرده و در ذیل پرچم لا اله الا الله شرایطی را اعلام میدارند که اگر آن شرایط فراهم نشود اقدام به گردن زدن این افراد میکنند که در مواردی نیز چنین شده است. البته تردیدهائی در باره انگیزهها و مسلمان بودن این گروهها وجود دارد.
- در بیمارستان .... به علّت نداشتن بخش اطفال، بعضاً اطفال پسر نهایتاً تا سنّ 12 سال که تحت عمل جرّاحی قرار میگیرند یا به علل دیگر باید بستری شوند و همراه مرد ندارند (بعضاً پدرشان فوت کرده یا بیمار است یا به علّت شغلی در مسافرت است یا ....) و مادر آنها پیگیری امورات درمانی آنها را نموده و باید به عنوان همراه در کنار وی در بخش جرّاحی زنان حضور داشته باشد از طرفی اگر بخواهیم این بیماران را در بخشهای مردان بستری نمائیم همراه زن باید در بین بیماران مرد و همراهان آنها حضور داشته باشد، خواهشمند است جنابعالی مشخّص نمائید بستری این افراد پسر در بخش زنان از نظر شرعی اشکال دارد یا خیر/ البته سعی میشود اطفال در اتاق جداگانهای باشند ولی بنا به شرایط بخش، این بیمار پسر در راهرو (سالن) بخش در بین بیماران زن تردّد مینماید.
- در سفر اخیری که به عمره داشتیم، روحانی کاروان مانع فیلم برداری و عکس گرفتن زن و شوهر در حال احرام از همدیگر بود و میگفت احتیاط کنید و هر چه مبنای احتیاط را جویا شدیم اظهار داشت در حال احرام این کارها خوب نیست، به تردید افتادم. و یا در مطاف و مسعی مانع از صحبت با تلفن همراه میشد و یا در محاذی حجر الاسود مانع دست بلند کردن زنان بود و میگفت غیر از کفّین دیدن بدن زن مضر به طواف است و یا نپوشیدن جوراب را برای طواف زنان ایراد میگرفت. خواهشمند است در مسائل فوق، حقیر را ارشاد فرمایید.
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
سوال مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی که یقین به قبله ندارد بخواهد غیر از نماز عملی انجام دهد که باید رو به قبله صورت گیرد، مثلاً بخواهد سر حیوانی را ببرد، در صورت ضرورت، میتواند به گمان عمل نماید وگرنه در صورت امکان باید آن عمل را به تأخیر اندازد و پس از حصول اطمینان به جهت قبله آن را به جا آورد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . سر بریدن حیوان پنج شرط دارد: اول کسی که سر حیوان را میبرد؛ چه مرد باشد چه زن، باید مسلمان باشد و اظهار دشمنی با اهل بیت پیغمبر صلی الله علیه و آله نکند، و بچه مسلمان هم اگر ممیز باشد، یعنی خوب و بد را بفهمد، میتواند سر حیوان را ببرد. دوم سر حیوان را با چیزی ببرند که از آهن باشد، ولی چنانچه آهن پیدا نشود و محتاج به ذبح حیوان باشند با چیز تیزی که چهار رگ را جدا کند، مانند شیشه و سنگ تیز میشود سر حیوان را برید. سوم در موقع سر بریدن، صورت و دست و پا و شکم حیوان رو به قبله باشد، و کسی که میداند باید رو به قبله سر ببرد، اگر عمداً حیوان را رو به قبله نکند، حیوان حرام میشود؛ ولی اگر فراموش کند، یا مسأله را نداند، یا قبله را اشتباه کند، یا نداند قبله کدام طرف است، یا نتواند حیوان را رو به قبله کند، اشکال ندارد. چهارم وقتی میخواهد سر حیوان را ببرد، یا کارد به گلویش بگذارد، به نیت سر بریدن نام خدا را ببرد، و همین قدر که بگوید (بِسْمِ اللهِ) یا (اَلْحَمْدُ للهِ) یا (اَللهُ اَکْبَرُ) کافی است، و اگر بدون قصد سر بریدن نام خدا را ببرد، آن حیوان پاک نمیشود، و گوشت آن هم حرام است؛ و همچنین است اگر از روی جهل به مسأله نام خدا را نبرد، ولی اگر از روی فراموشی نام خدا را نبرد، اشکال ندارد. پنجم حیوان بعد از سر بریدن حرکتی بکند، اگر چه مثلاً چشم یا دم خود را حرکت دهد، یا پای خود را به زمین زند، و یا آن که به اندازه معمول خون از بدنش بیرون آید.
- [آیت الله بروجردی] سر بریدن حیوان پنج شرط دارد:اوّل:کسی که سر حیوان را میبرد چه مرد باشد چه زن، باید مسلمان باشد و اظهار دشمنی با اهل بیت پیغمبر صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم نکند و بچّهی مسلمان هم اگر ممیز باشد یعنی خوب و بد را بفهمد میتواند سر حیوان را ببرد.دوم:سر حیوان را با چیزی ببرند که از آهن باشد، ولی چنانچه آهن پیدا نشود و طوری باشد که اگر سر حیوان را نبرند میمیرد، با چیز تیزی که چهار رگ آن را جدا کند مانند شیشه و سنگ تیز میشود سر آن را برید.سوم:در موقع سر بریدن صورت و دست و پا و شکم حیوان رو به قبله باشد و کسی که میداند باید رو به قبله سر ببرد، اگر عمداً حیوان را رو به قبله نکند، حیوان حرام میشود، ولی اگر فراموش کند، یا مسأله را نداند، یا قبله را اشتباه کند، یا نداند قبله کدام طرف است، یا نتواند حیوان را رو به قبله کند، اشکال ندارد.چهارم:وقتی میخواهد سر حیوان را ببرد، یا کارد به گلویش بگذارد، به نیت سر بریدن، نام خدا را ببرد و همین قدر که بگوید:(بسم الله) کافیست و اگر بدون قصد سر بریدن نام خدا را ببرد، آن حیوان پاک نمیشود و گوشت آن هم حرام است، ولی اگر از روی فراموشی نام خدا را نبرد اشکال ندارد.پنجم - حیوان بعد از سر بریدن حرکتی بکند، اگر چه مثلاً چشم یا دم خود را حرکت دهد، یا پای خود را به زمین زند و نیز احتیاط واجب آن است که به اندازهی معمول خون از بدن حیوان بیرون آید.