سنّت است در جشن عروسی برای عروس خانم لباس گرانقیمتی تهیه میشود که فقط یکبار استفاده شده و سپس به هیچ کار دیگری نمیآید، حکم این عمل چیست؟
اسراف است ولی چون در عرف از جمله لوازم عروسی شده است بعید نیست که به عنوان ثانوی اسراف نباشد.
اسراف است ولی چون در عرف از جمله لوازم عروسی شده است بعید نیست که به عنوان ثانوی اسراف نباشد.
عنوان سوال:
سنّت است در جشن عروسی برای عروس خانم لباس گرانقیمتی تهیه میشود که فقط یکبار استفاده شده و سپس به هیچ کار دیگری نمیآید، حکم این عمل چیست؟
پاسخ:
اسراف است ولی چون در عرف از جمله لوازم عروسی شده است بعید نیست که به عنوان ثانوی اسراف نباشد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- با توجّه به این که اعمال و رفتار ائمّه اطهار علیهم السلام برای ما حجّت است و باید آن را برای خود الگو قرار دهیم. سؤال این است که کیفیّت و نحوه برگزاری مجلس جشن و عروسی حضرت امیرالمؤمنین و حضرت فاطمه زهرا علیهم السلام از نظر شادی و سرور چگونه بوده است؟
- شبی از شبهای ماه رمضان در حالی که بسیار ادرار داشتم خوابیدم و سحر که بیدار شدم لباس زیرینم کمی خیس بود، بین ادرار و منی شک داشتم ولی گمانم بیشتر به ادرار میرفت تا اینکه اذان صبح را گفتند و چون لباسم خشک شده بود معلوم شد که منی است و برای غسل به حمّام رفتم، حکم روزه آن روزم چیست؟
- استفاده کردن، رایت کردن و یا خریدن سیدیهائی که توسّط مراکز فرهنگی تولید میشود و بر روی آنها جمله (هر گونه تکثیر از این CD شرعاً حرام است) به چشم میخورد، چه حکمی دارد؟ با توجّه به این که سیدیهای مذکور قیمتهای گزافی دارند در صورتی که رایت آنها فقط برای استفاده شخصی باشد و جنبه سود بردن از راه تکثیر انبوه نباشد، حکم چیست؟
- اگر کسی عمداً دیگری را مبتلا به بیماری ایدز نماید، چون این بیماری فوراً کشنده نبوده بلکه در اثر مرور زمان و ضعف قوای دفاعی بدن، موجب مرگ شده یا این که حتّی احتمال مهار بیماری یا معالجه میرود، عملاً سرایت دهنده مشمول چه خواهد شد و چگونه خواهد شد مجازات ایشان؟ منظور این است که مرتکب این عمل، مرتکب قتل عمدی است، یا شروع به قتل عمدی، یا ایراد صدمه بدنی عمدی یا ....؟ چنانچه جرم دیگری باشد و بعداً موجب قتل یا نقص عضو گردد حکم قضیه چطور خواهد بود؟
- یکی از مراحلی که یک کارخانه برای استخدام نیرو عمل میکند معاینه بدنی است که قسمتی از آن ، معاینه عورت است که میبینند و گاهی هم دست میگذارند اگر شخصی با این که میدانسته این کار خلاف شرع میباشد ولی به دلیل بیکار بودن حاضر شده این مرحله که کشف عورت میباشد را انجام دهد تا از سلامت عورت او توسّط پزشک معاینه کننده اطمینان حاصل شود، آیا این کار گناه بوده است و اگر گناه بوده است حقوقی که فعلاً میگیرد آیا حلال است یا شبهه ناک یا حرام؟
- شخصی باغی را که مشجّر به اشجار مثمره و مرکّبات بوده وقف امور خیریه کرده، ولی ملک و عرصه مال دیگری است و او فقط میوه باغ را وقف کرده، آیا این وقف صحیح است؟
- با توجّه به این که شوهر اینجانب حدود پنج سال پیش بر اثر شکستی که در کار خوردند حدود پنج میلیون ضرر کردند و ما مجبور شدیم برای جبران ضرر، خانه مسکونی خود را بفروشیم و در یک اتاق با سه بچّه زندگی کنیم که برای خود و فرزندانم بسیار مشکل است و درآمد شوهرم از اوّل زندگی تا حال حاضر به گونهای بوده که فقط گذران زندگی را بتوانیم داشته باشیم و هیچ گونه پس اندازی نداشته و نداریم، بعد از حدود دو سال پدر و مادر اینجانب فوت نمودند و مقداری ارث به بنده رسید که کلّ این مقدار را برای خرید یک خانه دادهام و برای قابل نشیمن شدن خانه خریداری شده باید پنج میلیون وام مسکن بگیریم، لذا خواهشمند است مشخّص نمایید آیا اینجانب از نظر شرعی مستطیع میباشم؟ و میتوانم به جای مادرم به مکّه بروم؟ چون ایشان وصیّت کردهاند که از پول فروش خانه خودشان مکّهای برایشان برویم.
- پسران نوجوان به هنگام بلوغ و برای این که ریش آنها صاف و یکدست گردد مبادرت به تراشیدن ریش خود با تیغ مینمایند، آیا این عمل حرام است یا خیر؟ آیا تکرار این کار برای یک یا چند مرتبه اشکال شرعی دارد یا خیر؟
- اینجانب در خرید مغازهای مغبون شده و گرانتر از قیمت واقعی خریدهام، علاوه بر این فروشنده برای بزرگ شدن یا بزرگ جلوه دادن مغازه، ستون مغازههای مجاور را که موقوفه بوده تراشیده و این تراشیده شدن ستونها را اداره اوقاف اصفهان تأیید کرده است و فروشنده حاضر به فسخ معامله نیست، مستدعی است حکم شرعی مسأله را مرقوم فرمایید.
- چرا تا کنون مراجع فکری برای این موضوع نکردهاند که این تصوّر را از ذهن عامّه مردم پاک کنند که ای عزیزان مخلص، نذر کردن و قربانی کردن و پول هزینه کردن برای سالار شهیدان فقط شام و غذا و خوردنی نیست و چرا تا کنون اقدامی نشده است که این منابع عظیم پولی در مسیرهایی که بیشتر نیاز است هزینه شود؟ نظر حضرت عالی چیست؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
سوال مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد