حکم هیپنوتیزم چیست؟ نظر به اینکه رو به رواج است و برخی مجامع خصوصاً در امور پزشکی از آن بهره میبرند.
حرام است مگر (اینکه) ضرورتی پیدا شود.
حرام است مگر (اینکه) ضرورتی پیدا شود.
عنوان سوال:
حکم هیپنوتیزم چیست؟ نظر به اینکه رو به رواج است و برخی مجامع خصوصاً در امور پزشکی از آن بهره میبرند.
پاسخ:
حرام است مگر (اینکه) ضرورتی پیدا شود.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- حکم نماز بیمارانی که (سوند) به آنها وصل است چیست؟
- شبی از شبهای ماه رمضان در حالی که بسیار ادرار داشتم خوابیدم و سحر که بیدار شدم لباس زیرینم کمی خیس بود، بین ادرار و منی شک داشتم ولی گمانم بیشتر به ادرار میرفت تا اینکه اذان صبح را گفتند و چون لباسم خشک شده بود معلوم شد که منی است و برای غسل به حمّام رفتم، حکم روزه آن روزم چیست؟
- با توجّه به رواج کلاسهای آموزش موسیقی از سوی خانههای فرهنگ و امثالهم و نیز کشیده شدن جوانان و نوجوانان به سوی آن کلاسها، خواهشمند است حکم شرعی استفاده از آلات موسیقی از قبیل تار، سهتار، سنتور، دایره، تنبور و ویالون را جهت آگاهی مردم متدیّن و مذهبی شهرمان به طور مفصّل در خصوص موارد ذیل بیان فرمایید.
- یک تخته قالی که خانم بافنده آن بوده است یک سال و اندی است که بافته شده و هنوز به فروش نرفته است، هزینههای تهیه موادّ خام آن به تدریج و در طول سال خمسی از مؤنه سال پرداخت شده است و طبق عرف معمول پس از فروش نصف مبلغ اجرت بافنده است و نصف آن سهم سرمایهگذار میشود، با توجّه به اینکه بافنده خانم بنده بودهاند آیا پس از فروش به کلّ مبلغ فروش خمس تعلّق میگیرد یا به نصف آن؟
- بعضی از مدّاحان از آهنگهایی در مدایح خود استفاده میکنند که خیلی تند است و به نظر بسیاری از مردم طرب آور است نظر شما در این مورد چیست؟ خرید و فروش و استماع نوارهای آن چگونه است؟
- اگرچیزی به ما بدهند، یا در منزل اقوام به ما گفتند چیزی را بخوریم و بدانیم یا یقین داشته باشیم که خمس و زکات آن پرداخت نشده، یا از اموال بیت المال است، یا پول نزول و بهره است، چه باید بکنیم؟ آیا باید خودمان قبل از مصرف خمس و زکات آن را بپردازیم؟
- نظر حضرتعالی در مورد سفره ابوالفضلعلیه السلام چیست؟ آیا سفره مذکور که به شکل یک نذر پر طرفدار در آمده است و در آن انواع غذاها را میگذارند و دور آن مینشینند و گویا دعا میخوانند از نظر اسلام صحیح است؟ استفاده از آن چه حکمی دارد؟
- سنّت است در جشن عروسی برای عروس خانم لباس گرانقیمتی تهیه میشود که فقط یکبار استفاده شده و سپس به هیچ کار دیگری نمیآید، حکم این عمل چیست؟
- با توجّه به اینکه حفظ بقای اسلام از اهمّ واجبات میباشد و در این امر علمای اسلام و مراجع عظیم الشأن وظایف سنگینی در حراست آن دارند و طبق نبوی شریف (اذا ظَهَرَت الْبدَعُ فی اُمِّتی فَلْیُظْهر الْعالمُ علْمَهُ)، به خصوص در این مقطع زمان که دشمنان اسلام به هر وسیلهای برای نابودی و یا تضعیف کردن آن دامن میزنند و نهایت سعی را در مفاسد اخلاقی در کشور اسلامی و در مناطق آن به انحاء و شیوههای مختلف به مقصد خود میرسانند و از مواردی که در مملکت ما رواج پیدا کرده و رو به افزایش است آلات لهو و لعب مطرب و موسیقیبخصوص در این مناطق چهار محال و بختیاری، منطقه فلارد و .... و دیگر مناطق مطربی است معروف به ساز و دهل که در مراسم عقد و عروسی دعوت میکنند و آن را به عنوان رسم و سنّت عرف تقّی میکنند در صورتی که یکی از اقسام مطرب است که تمام مردم را به هیجان در میآورد و زنان و مردان در ملا عام میرقصند و نوامیس مردم در معرض دید قرار میگیرند و هیچ احساس مسئولیّتی در برابر احکام الله نشان نمیدهند و علاوه بر اینکه هزینههای کلانی بیهوده صرف حرام میشود که اگر این مبالغ را در امور خیریه به مصرف برسانند نه معصیّتی صورت میگیرد و نه مال بیمورد ضایع میگردد، لذا مستدعی است نظر مبارک را در این مورد ارائه فرمایید.
- برای خرید لوازم سازمان به بازار میروم، مقداری رنگ خریدهام، پول آن را از سازمان گرفتهام ولی به فروشنده چک دادهام، قیمت نقدی و نسیه آن تفاوتی ندارد، نظر مبارک در این مورد چیست؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
سوال مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد