راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
آیا روزه دار میتواند دندان بکشد یا پر کند و یا جرمگیری نماید؟
جایز است ولی باید مواظبت کند چیزی از خون دارو و آب فرو ندهد.
عنوان سوال:
آیا روزه دار میتواند دندان بکشد یا
پر
کند و یا جرمگیری نماید؟
پاسخ:
جایز است ولی باید مواظبت کند چیزی از خون
دارو
و آب فرو ندهد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا جویدن آدامس، بردن وسائل دندان پزشکی داخل دهان، آندسکوپی معده، مبطل روزه است؟
اگر در بین روزه از ادامه آن منصرف شود ولی کاری که روزه را باطل میکند انجام ندهد، آیا این انصراف موجب بطلان روزه است یا میتواند ادامه دهد؟
آیا جایز است دندان طلا از دهان میّت خارج نمود؟
شخصی در سفر بوده و قصد داشته قبل از ظهر که به وطن میرسد، نیّت روزه کند، ولی در بین راه سهواً چیزی خورده، آیا میتواند آن روز را روزه بگیرد؟
اگر روزه دار عمداً قی کند، فقط قضای روزه بر او واجب میباشد و کفّاره ندارد؟ آیا بعد از قی کردن باید از مبطلات روزه خودداری کند؟
اگر کسی تا قبل از اذان مغرب هیچیک از مبطلات روزه را انجام نداده باشد آیا میتواند نیت روزه قضا کند؟
کسی که از اول تکلیف روزه نگرفته است آیا باید برای هر روز شصت روز روزه بگیرد؟
فرمودهاید: (اگر به واسطه عذری نظیر مرض یا نداشتن قدرت یا مسافرت یا شیردادن و مانند اینها، روزه نگرفته و عذر او تا سال بعد طول بکشد، قضای آنها واجب نیست)، اکنون مرقوم فرمایید:
اگر روزه دار در ماه رمضان با زن روزه دار خود که خواب است جماع نماید، او و زن او نسبت به قضا و کفّاره چه وظیفهای دارند؟
آیا تزریق خون به بدن موجب ابطال روزه میشود؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خامنه ای] کسی که دندانش را پر می کند، هنگامی که دهانش خونی می شود لازم است داخل دهان را نیز آب بکشد یا نه؟
[آیت الله خامنه ای] آیا دندان پر شده در دهان جسم خارجی محسوب می شود و اگر کسی با داشتن دندان پر شده دندان دیگر را بکشد باید با آب جاری دهان را پاک کند یا خیر؟ و اگر بچه باشد و نشود اینکار را کرد یا بزرگسال باشد و نداند، حکم چیست؟
[سایر] آیا روزه های قضا که بر عهده داریم، می توانیم در اعتکاف بگیریم؟
[سایر] کسی که از روی عمد، روزه های خود را نگرفته، تکلیفش چیست؟
[آیت الله علوی گرگانی] شخصی گوسفندی را نذر قرار میدهد که دهه محرّم الحرام بکشد بعد معلوم میشود که گوسفند آبستن است آیا این گوسفند را میتواند بکشد یا تا سال آینده معطّل کند؟
[سایر] در ماه رمضان مدتی روزه نگرفته ام، اما تعداد روزه ها را فراموش کرده ام ؛ وظیفه ام چیست؟
[سایر] شب، قصد گرفتن روزه داشتم، اما سحر بیدار نشدم تا نیّت کنم. نزدیک آفتاب از خواب بیدار شدم، آیا روزه ام صحیح است؟
[آیت الله شبیری زنجانی] آیا جایز است برای فرار از روزه ماه رمضان بدلیل سختی و مشقت روزه یا حتی بدون آن به مسافرت برویم و بعداً قضایش را انجام دهیم؟
[سایر] اساتید و دانشجویان در صورتی که کمتر از ده روز در محل تحصیل و خوابگاه می مانند، تکلیف نماز و روزه شان چیست؟
[سایر] پر ثواب ترین عبادت چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
زنی که پرستار بچّه است و بیشتر از یک لباس ندارد، هرگاه شبانه روزی یک مرتبه لباس خود را آب بکشد، گرچه تا روز دیگر لباس به بول بچّه نجس شود، میتواند با آن لباس نماز بخواند. و نیز اگر بیشتر از یک لباس دارد ولی ناچار است که همه آنها را بپوشد، چنانچه شبانه روزی یک مرتبه همه آنها را آب بکشد کافی است.
اگر کسی ببیند مردی با همسر او زنا میکند و دانست که زن با رضایت خود تسلیم او شده میتواند هر دو را بکشد و قصاصی بر او نیست، ولی اگر نمیداند که زن، خودتسلیم او شده یا نه، کشتنمرد جایز و کشتن زن جایز نیست.
اگر از استعمال آب بر جان خود بترسد، یا بترسد که به واسطه استعمال آن مرض یا عیبی در او پیدا شود یا مرضش طول بکشد یا شدّت یابد، یا به سختی معالجه شود، میتواند تیمّم نماید ولی اگر وضو بگیرد یا غسل کند، وضو و غسل او صحیح است.
اگر ملکی را اجاره کند و آن ملک خراب شود که قابل استفاده نباشد اجاره باطل میشود، ولی چنانچه صاحب ملک بتواند آن خرابی را ترمیم کند اجاره باطل نمیشود، ولی اگر ترمیم آن به اندازهای طول بکشد که مدّتی استفاده مستأجر از بین برود، اجاره نسبت به آن مدّت باطل میشود و مستأجر میتواند اجاره باقی مانده را به هم بزند.
اگر فرزندی پدر یا مادر خود را عمداً بکشد قصاص میشود ولی اگر پدری فرزند خود را عمداً بکشد قصاص نمیشود ولی باید دیه بدهد و علاوه بر دیه تعزیر هم میشود.
اگر روی تشک پر یا چیز دیگری که بعد از سر گذاشتن و مقداری پایین رفتن آرام میگیرد سجده کند اشکال ندارد.
دو نفری که مساقات کردهاند اگر بفهمند که معامله مساقات باطل است، پس اگر درختها مال صاحب زمین بوده، بعد از تربیت هم مال اوست و باید مزد کسی که آنها را تربیت کرده بدهد، و اگر مال کسی بوده که آنها را تربیت کرده بعد از تربیت هم مال اوست و میتواند آنها را بکند، ولی باید گودالهایی را که به واسطه کندن درختها پیدا شده پر کند و اجاره زمین را از روزی که درختها را کاشته به صاحب زمین بدهد، ولی صاحب زمین نمیتواند او را مجبور نماید که درختها را بکند و فقط میتواند اجاره زمین را بگیرد.
اگر روی پا نجس باشد و نتواند برای مسح، آن را آب بکشد باید تیمّم نماید.
اگر شخص بالغ و عاقل با اختیار و عمد مسلمان بالغ عاقلی را بکشد ورثه مقتول حقّ دارند به عنوان قصاص او را بکشند، ولی اگر دیوانهای یا نابالغی یا بچه در شکم را بکشد، قصاص نمیشود و باید دیه داده شود و همچنین اگر دیوانه یا نابالغ یا شخص کور، کسی را بکشد قصاص نمیشود و باید دیه داده شود (و حکم آن در احکام دیات میآید).
اگر کسی پشهای را که به بدنش نشسته بکشد، خونی که از پشه بیرون میآید پاک است. 7 - اسلام
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] اگر کسی عمداً و به ناحق دیگری را بکشد، ولیّ مقتول میتواند قاتل را عفو کند یا بکشد، یا به مقداری که در مسئله بعد گفته میشود از او دیه بگیرد، امّا اگر از روی خطا بکشد، ولیّ مقتول حق ندارد او را بکشد، امّا میتواند دیه بگیرد.
[آیت الله سیستانی] لازم نیست در مسح پا دست راست بر سر انگشتها بگذارد و بعد به پشت پا بکشد ، بلکه میتواند تمام دست را روی پا بگذارد و کمی بکشد .
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر کسی عمداً و به ناحق، دیگری را بکشد، ولیّ کشته میتواند قاتل را عفو کند یا با رعایت شرایط قصاص در قاتل و مقتول او را بکشد یا مقداری که در مسأله بعد گفته میشود از او دیه بگیرد، اما اگر از روی خطا بکشد، مثلاً برای حیوانی تیر بیندازد و اشتباهاً کسی را بکشد، ولیّ کشته حق ندارد او را بکشد، اما میتواند دیه بگیرد.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر کسی که بالغ وعاقل است عمداً وبناحق مسلمانی را بکشد، در صورتی که مقتول، مرد یا پسر باشد ولیّ کشته میتواند قاتل را عفو کند یا بکشد، ولی اگر مقتول کافر باشد قاتل او را که مسلمان است نمیتوان کشت و اگر مقتول مسلمان زن یا دختر باشد اگرچه میشود قاتل مسلمان او را کشت لکن اگر قاتل مرد باشد باید نصف دیه او را به ولیّ او بدهند و اگر قاتل دیوانه یا نابالغ باشد مطلقاً دیه باید بدهند ودیه آن بر عاقله است که معنای آن خواهد آمد و نیز ولیّ میتواند به مقداری که طرفین راضی شوند از قاتل دیه بگیرد و در صورتی که رضایت آنها به دیهای باشد که در شرع معیّن شده است چون تقدیرات شرعی در دیه مختلف است اختیار تعیین آن با قاتل است و میتواند هر کدام که برای او آسانتر است اختیار نماید، بنابر این میتواند قیمت نقره را که از سایر اقسام دیه کمتر است بدهد امّا اگر از روی خطایمحض بکشد مثلاً برای حیوانی تیر بیندازد واشتباهاً کسی را بکشد، ولیّ کشته حق ندارد او را بکشد، امّا میتواند از عاقله )یعنی قوم وخویشان پدری قاتل( و در صورت ندادن آنها از خود قاتل، دیه بگیرد و اگر از روی خطای شبیه به عمد بکشد به این معنی که شخصی کسی را با آلتی بزند که عادتاً کشنده نیست وقصد کشتن هم نداشته اتّفاقاً کشته شود در این فرض خود قاتل باید دیه بدهد وولیّ مقتول حق کشتن او را ندارد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مردی ببیند که کسی با زن او زنا میکند، چنانچه نترسد که به او ضرری بزنند، اگر بداند زن هم راضی به این عمل است، میتواند هر دو را بکشد و الّا زن را نمیتواند بکشد، و اگر آنان را نکشد، آن زن بر او حرام نمیشود.
[آیت الله بروجردی] اگر مرد ببیند که کسی با زن او زنا میکند، چنانچه نترسد که به او ضرری بزنند میتواند هر دو را بکشد و اگر آنان را نکشد آن زن بر او حرام نمیشود.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر مردی ببیند که کسی با زن او زنا میکند، چنانچه نترسد که به او ضرر جانی شدید برسد، میتواند هر دو را بکشد و اگر آنان را نکشد، آن زن بر وی حرام نمیشود.
[آیت الله خوئی] اگر مرد مکلف عاقل با مکلف عاقل دیگر لواط کند باید هر دوی آنان را بکشند. و حاکم شرع میتواند لواطکننده را با شمشیر بکشد یا زنده به آتش بسوزاند، یا دست و پای او را ببندد و از جای بلندی به زیر اندازد و با شرائطی که در مسألة (2795) گفته شد میتواند سنگسارش کند.
[آیت الله شبیری زنجانی] زنی که پرستار پسر بچه یا دختر بچه است و بیشتر از یک لباس ندارد، چنانچه نتواند لباس دیگری بخرد یا کرایه کند و یا عاریه نماید، هر گاه شبانه روزی یک مرتبه لباس خود را آب بکشد، اگر چه تا روز دیگر لباسش به بول بچه نجس شود، میتواند با آن لباس نماز بخواند و میتواند در هر ساعتی که بخواهد لباسش را آب بکشد ولی احتیاط مستحب آن است که نزدیک غروب برای نماز ظهر و عصر لباسش را آب بکشد که بتواند چهار نماز خود را با لباس پاک یا لباسی که نجاست کمتری دارد بخواند و نیز اگر بیشتر از یک لباس دارد ولی ناچار است که همه آنها را بپوشد، چنانچه شبانه روزی یک مرتبه همه آنها را آب بکشد کافی است.
[آیت الله خوئی] اگر کسی که بالغ و عاقل است عمداً و به ناحق مسلمانی را بکشد، درصورتی که مقتول، مرد یا پسر باشد، ولیّ مقتول میتواند قاتل را ع- ف- و ک- ند یا بکشد. ولی اگر مقتول کافر باشد قاتل او را که مسلمان است نمیتوان کشت و اگر مقتول مسلمان زن یا دختر باشد اگرچه میتوان قاتل مسلمان او را کشت لکن اگر قاتل مرد باشد باید نصف دیة او را به ولیّ او بدهند و اگر قاتل دیوانه یا نابالغ باشد مطلقاً دیه باید بدهند و دیة آن بر عاقله است که معنای آن خواهد آمد و نیز ولی میتواند به مقداری که طرفین راضی شوند از قاتل دیه بگیرد. و درصورتی که رضایت آنها به دیهای باشد که در شرع معین شده است چون تقدیرات شرعی در دیه مختلف است اختیار تعیین آن با قاتل است و میتواند هر کدام که برای او آسانتر است اختیار نماید. بنابراین میتوان قیمت نقره را که از سایر اقسام دیه کمتر است بدهد و آن به حساب قران قدیم ایرانی که یک مثقال بوده پانصد و بیست و پنج تومان میشود و اعتبار آن به قران قدیم است نه به ریال رائج امروزی امّا اگر از روی خطای محض بکشد مثلًا برای حیوانی تیر بیندازد و اشتباهاً کسی را بکشد، ولیّ کشته حق ندارد او را بکشد، امّا میتواند از عاقله (یعنی قوم و خویشان پدری قاتل) و در صورت ندادن آنها از خود قاتل، دیه بگیرد. و اگر از روی خطای شبیه به عمد بکشد به این معنی که شخصی کسی را با آلتی بزند که عادتاً کشنده نیست و قصد کشتن هم نداشته باشد و اتفاقاً بکشد در این فرض خود قاتل باید دیه بدهد و ولیّ مقتول حق کشتن او را ندارد.
پر
پر همان تن پوش پرندگان است و از آن به مناسبت در بابهاى طهارت، صلات، و حج آمده است.
دارو
دارو یا دوا عبارت است از هر مادهای که برای درمان یا تسکین و یا پیشگیری بیماری به بیمار تجویز میشود.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*