اگر روزه دار عمداً قی کند، فقط قضای روزه بر او واجب میباشد و کفّاره ندارد؟ آیا بعد از قی کردن باید از مبطلات روزه خودداری کند؟
بلی، باید روزه را بگیرد.
بلی، باید روزه را بگیرد.
عنوان سوال:
اگر روزه دار عمداً قی کند، فقط قضای روزه بر او واجب میباشد و کفّاره ندارد؟ آیا بعد از قی کردن باید از مبطلات روزه خودداری کند؟
پاسخ:
بلی، باید روزه را بگیرد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- فرمودهاید: (اگر به واسطه عذری نظیر مرض یا نداشتن قدرت یا مسافرت یا شیردادن و مانند اینها، روزه نگرفته و عذر او تا سال بعد طول بکشد، قضای آنها واجب نیست)، اکنون مرقوم فرمایید:
- آیا کسی که نمیداند قسم خوردن به اسم مبارک خداوند کفّاره دارد و قسم بخورد، ایا کفّاره بر او واجب است؟ کسی که بدون توجّه و بدون اختیار به نام خدا قسم بخورد، آیا کفّاره بر او واجب میشود؟
- اگر روزه دار در ماه رمضان با زن روزه دار خود که خواب است جماع نماید، او و زن او نسبت به قضا و کفّاره چه وظیفهای دارند؟
- در دوران حیات، تهیه کفن و آماده کردن قبر، برای یک مسلمان واجب است یا خیر؟
- افطار روزه واجب غیر معیّن، مثل نذر غیر معیّن روزه کفّاره روزه استیجاری، در بعد از ظهر چه صورتی دارد؟
- در رساله مرقوم فرمودهاید: (اگر کسی در روزه واجب یا مستحبّ مردّد شود که روزه را باطل کند یا نه، یا قصد کند کاری که روزه را باطل میکند انجام دهد روزهاش باطل نمیشود و ....) اکنون مرقوم فرمایید (روزه واجب) شامل روزه ماه رمضان هم میشود یا تنها روزه واجب غیر رمضان است؟- رساله قدیم مسأله 1214.
- اگر زن در حال احرام باشد و مرد او را به شهوت و یا به قصد استمتاع ببوسد حکم آن چگونه است؟ آیا مرد باید کفّاره بدهد؟ یا بر زن نیز کفّاره واجب میشود؟ در صورت داشتن کفّاره، به عهده کیست؟
- در مسأله 1244 رساله فرمودهاید اگر جنب در ماه رمضان، غسل را فراموش کند و بعد از یک یا چند روز یادش بیاید، قضای روزهها واجب نیست بلکه مستحب است. اکنون بفرمایید اگر بعد از ماه رمضان هم یادش بیاید آیا حکم همان است یا قضا واجب میشود؟
- چرا تا کنون مراجع فکری برای این موضوع نکردهاند که این تصوّر را از ذهن عامّه مردم پاک کنند که ای عزیزان مخلص، نذر کردن و قربانی کردن و پول هزینه کردن برای سالار شهیدان فقط شام و غذا و خوردنی نیست و چرا تا کنون اقدامی نشده است که این منابع عظیم پولی در مسیرهایی که بیشتر نیاز است هزینه شود؟ نظر حضرت عالی چیست؟
- اگر قیمت آرد و نان در شهری که زندگی میکنیم با شهری که میخواهیم کفّاره روزه را در آن شهر پرداخت کنیم، متفاوت باشد، معیار در قیمت کفّاره، کدام شهر است؟ و آیا اصلاً میتوان کفّاره را در شهر دیگری پرداخت کرد، با وجود مستحقّ در شهر خودمان؟ و ایضاً آیا میتوان با وجود فقیر در شهر خودمان، زکات مال یا زکات فطره را به شهر دیگری برد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] آیا نخواندن آیههای "سجده دار واجب" به ختم قرآن خللی وارد میکند؟
- [سایر] در ماه رمضان مدتی روزه نگرفته ام، اما تعداد روزه ها را فراموش کرده ام ؛ وظیفه ام چیست؟
- [سایر] از نظر قرآن کریم راههای خودسازی و اصلاح در مورد غیبت کردن، و طریقه امر به معروف و نهی از منکر در مورد چیست؟
- [سایر] شب، قصد گرفتن روزه داشتم، اما سحر بیدار نشدم تا نیّت کنم. نزدیک آفتاب از خواب بیدار شدم، آیا روزه ام صحیح است؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] آیا جایز است برای فرار از روزه ماه رمضان بدلیل سختی و مشقت روزه یا حتی بدون آن به مسافرت برویم و بعداً قضایش را انجام دهیم؟
- [سایر] بارها پیش آمده که کاغذهایی را که نام الله روی آنها بود خط خطی کردم و به زباله انداختهام؛ چون فکر میکردم با اینکار گناهی مرتکب نمیشوم. حال سؤال این است که کار من جایز بوده یا نه؟ آیا باید کفاره بدهم؟
- [سایر] عوامل دنیا زدگی چه میباشد؟
- [سایر] مضمون آیه 24 سوره صافات چه میباشد؟
- [سایر] کدامین آیات دلیل بر خلقت حیوانات میباشد؟
- [سایر] کدامین آیات دلیل بر خلقت حیوانات میباشد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . زنی که در عدّه وفات میباشد، حرام است لباس الوان بپوشد و سرمه بکشد، و همچنین کارهای دیگری که زینت حساب شود، بر او حرام میباشد.
- [آیت الله بروجردی] زنی که در عدّهی وفات میباشد حرام است لباس الوان بپوشد و سرمه بکشد و همچنین کارهای دیگری که زینت حساب شود بر او حرام میباشد.
- [آیت الله خوئی] زنی که در عد وفات میباشد حرام است لباس الوان بپوشد و سرمه بکشد و همچنین کارهای دیگری که زینت حساب شود بر او حرام میباشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر بتواند با تکاندن فرش و مانند آن خاک تهیّه کند، تیمّم به گرد باطل میباشد و همچنین اگر بتواند گِل خشک کند و روی آن تیمم نماید تیمم به گِل باطل میباشد.
- [آیت الله اردبیلی] گوشت، شیر و تخم حیوان نجاستخوار نجس نیست، ولی خوردن آن حرام میباشد.
- [آیت الله سیستانی] اگر مستحاضه یکی از کارهائی را که بر او واجب میباشد ترک کند ، نمازش باطل است .
- [آیت الله بهجت] برای سجده، بهتر از هر چیز تربت حضرت سیدالشهدا علیهالسلام میباشد، بعد از آن خاک است.
- [آیت الله اردبیلی] (حجّ تمتّع) مرکب از دو عمل عبادیِ (عمره تمتّع) و (حجّ تمتّع) میباشد که به ترتیب زیر بیان میشود:
- [آیت الله سیستانی] احتیاط مستحب آن است که از زرده تخم مرغی که ذرّهای خون در آن میباشد اجتناب شود .
- [آیت الله بهجت] اگر طلبکار چیزی را که گرو برداشته با اجازه بدهکار بفروشد، پول آن هم مثل خود مال، گرو میباشد.