در مسأله 1300 رساله توضیح المسائل مرقوم فرمودهاید:
شامل مسافرت نمیشود (و اگر تصریح به آن شود خوب است).
شامل مسافرت نمیشود (و اگر تصریح به آن شود خوب است).
عنوان سوال:
در مسأله 1300 رساله توضیح المسائل مرقوم فرمودهاید:
پاسخ:
شامل مسافرت نمیشود (و اگر تصریح به آن شود خوب است).
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- در رساله توضیح المسائل مرقوم فرمودهاید: (مسلمان باید به اصول دین اطمینان داشته باشد):
- در رساله توضیح المسائل، مسأله 1422 و 1446 یکی از شرایط وجوب زکات در غلاّت و انعام را (بلوغ) و (عقل) صاجب مال دانستهاید. و همچنین فرمودهاید: (بتواند در آنها تصرّف کند).
- در رساله مرقوم فرمودهاید: (اگر کسی در روزه واجب یا مستحبّ مردّد شود که روزه را باطل کند یا نه، یا قصد کند کاری که روزه را باطل میکند انجام دهد روزهاش باطل نمیشود و ....) اکنون مرقوم فرمایید (روزه واجب) شامل روزه ماه رمضان هم میشود یا تنها روزه واجب غیر رمضان است؟- رساله قدیم مسأله 1214.
- فرمودهاید اگر روح در جنین دمیده شده باشد، سقط آن در حکم آدم کشی است، بعضی تصوّر میکنند که تا زمانی که روح در آن دمیده نشده سقط اشکالی ندارد، توضیح حضرت عالی مشکل گشاست.
- در مسأله 371 مرقوم فرمودهاید: (نمازهای یومیهای که زن در حال حیض نخوانده، قضا ندارد). آیا نماز آیات و یا نمازی که زن برای روز معیّنی با نذر بر خود واجب کرده و آن روز در ایّام عادت واقع میشود، قضا دارد؟
- فرمودهاید: (اگر به واسطه عذری نظیر مرض یا نداشتن قدرت یا مسافرت یا شیردادن و مانند اینها، روزه نگرفته و عذر او تا سال بعد طول بکشد، قضای آنها واجب نیست)، اکنون مرقوم فرمایید:
- در رساله مرقوم فرمودهاید: (کسی که در شب ماه رمضان است و احتمال میدهد که اگر بخوابد پیش از اذان صبح بیدار میشود، در صورتی که بخوابد و تا اذان صبح خواب بماند، روزهاش صحیح است) مستدعی است چنانچه در صُوَر ذیل فتوای مبارک تفاوت دارد، مرقوم فرمایید.
- اینکه در رساله عملیه فرمودهاید یکی از موارد کفاره عمد، اطعام شصت فقیر است، آیا میتوان به اندازه شصت فقیر به یک فقیر پول یا طعام داد؟
- احتراماً در مسأله اجرای حدّ در سرقتهای متعدّد فروعی است که خواهشمند است نظر و فتوای مبارک را مرقوم فرمایید.
- در مسأله 663 مرقوم فرمودهاید: (اگر با پولی که خمس یا زکات آن را نداده، لباس بخرد احتیاط آن است با لباس نماز نخواند). و از مسأله 1364 استفاده میشود که تصرّف در مال متعلّق خمس جایز نیست. با توجّه به (احتیاط) مذکور در مسأله 663 که ظاهراً احتیاط وجوبی است، کسی که اصلاً خمس نداده و بعد از چند سال با حاکم شرع مصالحه میکند، نماز و حجّ و دیگر اعمالش که با عین متعلّق خمس انجام داده و باطل بوده است، چه وضعیّتی پیدا میکند؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله اردبیلی] در مسأله 1843 رساله عملیه فرمودهاید که اگر کسی اعتکاف واجبِ غیر معیّن را باطل کند، باید آن را دوباره شروع کند و بهتر است آن را تمام کرده، دوباره از سر بگیرد. آیا شروع دوباره اعتکاف، باید فوری و متصل به اعتکاف باطل شده باشد یا میتواند بین آنها فاصله بیندازد؟
- [آیت الله بهجت] اگر در شرایطی دسترسی به مرجع تقلید یا رساله ایشان نباشد، آیا می توان از رساله ی سایر مراجع در مسأله ی مورد ابتلاء استفاده کرد؟
- [آیت الله بهجت] آیا می توان در یک مسأله به رساله چندین مجتهد رجوع و بهترین را انتخاب کرد؟
- [آیت الله بروجردی] در مسأله غسل مس میّت حاشیه بر (عروه) فرمودهاید: الأحوط استینافه له فی الأوّل، ولهما فی الثانی (55)، این عبارت را توضیح فرمایید.
- [آیت الله بهجت] در رساله عملیّه بخش زکات فطره در مسأله 1579 فرموده اید: "زکات فطره باید از مال حلال داده شود"، بفرمایید:
- [سایر] لطفاً درباره شخصیت، جایگاه علمی، آثار و بهطور کلی درباره زندگینامه علامه سید عبدالله بن محمدرضا شبّر توضیح دهید. در بازار کتابی است به نام (طب الائمه) که نویسنده این کتاب ایشان است. حال میخواهم علاوه بر توضیح درباره زندگی او، در مورد صحت و اعتبار این کتاب هم توضیح دهید.
- [آیت الله بهجت] در مورد مسأله ی 1391 رساله ی حضرتعالی، چیزهایی که در زندگی به آن احتیاج دارد شامل خرید خدمت سربازی هم می شود؟
- [آیت الله نوری همدانی] در رساله مناسک حجّ فرمودهاید: مستحب است که تلبیه عمره تمتع تا پیدا شدن خانههای مکّه معظمه و تلبیه حجّ تمتّع تا ظهر روز عرفه ادامه داشته باشد، آیا تلبیه عمره مرده هم استحباب دارد یا خیر؟ و در صورت استحباب تا کجا باید ادامه داشته باشد.
- [آیت الله نوری همدانی] در رساله مناسک حجّ فرمودهاید: مستحب است که تلبیه عمره تمتع تا پیدا شدن خانههای مکّه معظمه و تلبیه حجّ تمتّع تا ظهر روز عرفه ادامه داشته باشد، آیا تلبیه عمره مرده هم استحباب دارد یا خیر؟ و در صورت استحباب تا کجا باید ادامه داشته باشد.
- [آیت الله خوئی] در رساله مرقوم فرمودهاید اگر تربت در مستراح بیفتد و بیرون آوردن آن ممکن نباشد باید تا وقتی یقین نکردهاند به کلی از بین رفته به آن مستراح نروند. بفرمائید مراد از تربت همان مهرهایی که از کربلا به محلی میآورند یا معنی دیگری دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله سیستانی] اگر بواسطه ندانستن مسأله ، چیزی از واجبات رکنی نماز را کم کند ، نماز باطل است . و امّا کم کردن واجب غیر رکنی از جاهل قاصر مانند کسی که به گفته شخصی موثقی یا رساله معتبری اعتماد کرده وبعداً خطای او ، یا رساله معلوم شده است نماز را باطل نمیکند . و چنانچه بواسطه ندانستن مسأله هر چند از روی تقصیر حمد و سوره نماز صبح و مغرب و عشا را آهسته بخواند ، یا حمد و سوره نماز ظهر و عصر را بلند بخواند ، یا در مسافرت نماز ظهر و عصر ، و عشا را چهار رکعتی بخواند ، نمازش صحیح است .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] به دست آوردن فتوی یعنی دستور مجتهد چهار راه دارد: اول: شنیدن از خود مجتهد. دوم: شنیدن از دو نفر عادل که فتوای مجتهد را نقل کنند. سوم: شنیدن از کسی که انسان به گفته او اطمینان دارد. چهارم: دیدن در رساله مجتهد در صورتی که انسان بدرستی آن رساله اطمینان داشته باشد و در صورتی که نقل شخص معتبر با نوشته رساله معتبره مخالفت کند و اشتباه در یکی معلوم نگردد؛ شخص باید تا روشن شدن فتوای مجتهد عمل به احتیاط کند و اگر ناقل نقل خود را نسبت به رساله بدهد که در آن رساله خلاف نقل مذکور است نقل او اعتبار ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] بدست آوردن فتوی مجتهد سه راه دارد: اوّل: شنیدن از خود مجتهد. دوّم: شنیدن از دو نفر عادل که فتوای مجتهد را نقل می کنند، و اکتفا به خبر دادن یک نفر عادل اشکال داردمگر آنکه از قول او علم یا اطمینان حاصل شود. سوّم: دیدن فتوا در رساله مجتهد در صورتی که انسان بدرستی آن رساله اطمینان داشته باشد یعنی بداند که تمام رساله را خود مجتهد و یا افراد مورد وثوق وی ملاحظه نموده اند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . به دست آوردن فتوی یعنی دستور مجتهد چهار راه دارد: اول شنیدن از خود مجتهد. دوم شنیدن از دو نفر عادل. سوم شنیدن از کسی که انسان به گفته او اطمینان دارد. چهارم دیدن در رساله مجتهد، در صورتی که انسان بدرستی آن رساله اطمینان داشته باشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] به دست اوردن فتوای مجتهد چهار راه دارد اول شنیدن از خود مجتهد دوم شنیدن از دو نفر عادل که فتوای مجتهد را نقل کنند سوم شنیدن از شخصی که مورد وثوق است و ظن بر خلاف گفته او نیست یا به گفته او اطمینان دارد چهارم دیدن در رساله مجتهد در صورتی که انسان به درستی ان رساله اطمینان داشته باشد
- [آیت الله سیستانی] به دست آوردن فتوا، یعنی دستور مجتهد چهار راه دارد: اوّل: شنیدن از خود مجتهد. دوّم: شنیدن از دو نفر عادل که فتوای مجتهد را نقل کنند. سوّم: شنیدن از کسی که انسان به گفته او اطمینان دارد. چهارم: دیدن در رساله مجتهد در صورتی که انسان بهدرستی آن رساله اطمینان داشته باشد.
- [آیت الله نوری همدانی] بدست آوردن فتوی یعنی دستور مجتهد چهار راه دارد : اول : شنیدن از خود مجتهد . دوم : شنیدن از دو نفر عادل که فتوای مجتهد را نقل کنند . سوم : شنیدن از کسی که مورد اطمینان و راستگوست . چهارم : دیدن در رسالة مجتهد در صورتی که انسان به درستی آن رساله اطمینان داشته باشد .
- [آیت الله خوئی] بهدست آوردن فتوی یعنی دستور مجتهد چهار راه دارد: (اوّل): شنیدن از خود مجتهد. (دوّم): شنیدن از دو نفر عادل که فتوای مجتهد را نقل کنند. (سوّم): شنیدن از کسی که انسان به گفتة او اطمینان دارد. (چهارم): دیدن در رسالة مجتهد در صورتی که انسان به درستی آن رساله اطمینان داشته باشد.
- [امام خمینی] به دست آوردن فتوی، یعنی دستور مجتهد چهار راه دارد: اول: شنیدن از خود مجتهد. دوم: شنیدن از دو نفر عادل که فتوای مجتهد را نقل کنند. سوم: شنیدن از کسی که مورد اطمینان و راستگوست. چهارم: دیدن در رساله مجتهد در صورتی که انسان به درستی آن رساله، اطمینان داشته باشد.
- [آیت الله بهجت] به دست آوردن فتوا ( یعنی دستور مجتهد ) چهار راه دارد: 1 شنیدن از خود مجتهد. 2 شنیدن از دو نفر عادل که فتوای مجتهد را نقل کنند. 3 شنیدن از کسی که مورد اطمینان و راستگوست، اگر اطمینان به کلام او دارد ، بنا بر احوط. 4 دیدن در رساله مجتهد، در صورتی که به درستی آن رساله اطمینان داشته باشد ، بنا بر احوط .