راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
من لنز در چشمم می گذارم آیا برای غسل کردن باید آن را در بیاورم؟
لازم نیست.
عنوان سوال:
من لنز در چشمم می گذارم آیا برای
غسل
کردن باید آن را در بیاورم؟
پاسخ:
لازم نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
شوهرم مرا طوری ضرب و شتم کرده است که آثار کبودی روی اعضای بدنم، به خصوص صورت و چشمم مشخص است و این کار او بارها تکرار شده است. خواهشمندم من را راهنمایی بفرمائید و حکم شرعی آن را نیز بیان بفرمائید.
بعد از غسل واجب مانعی بر روی بدن خودم دیدم و نمی دانم در حین غسل بوده یا بعد از غسل چسبیده، آیا باید دوباره غسل کنم ؟
آیا وجود اثر سورمه هنگام غسل ضرری به غسل می زند یا بلا اشکال است؟
آیا وجود اثر سورمه هنگام غسل ضرری به غسل می زند یا بلا اشکال است؟
سوال : اگر در غسل ترتیبی موقع شستن سمت چپ سهواً قسمتی از سمت راست شسته شود، آیا غسل صحیح است؟
آیا معتکف میتواند در مسجد غسل کند؟ مثلاً به خاطر گرمی هوا از حوض مسجد برای غسل استفاده کند.
آیا می شود پارچه ای را خیس کرد و به عنوان غسل به بدن کشید؟ آیا این غسل صحیح است ؟
اگر کسی چند ساعت یا یک روز پس از غسل متوجه شود چسبی بر روی پای چپ او بوده است، غسل او چه حکمی دارد؟چه وظیفه ای دارد؟و نمازهای که با آن غسل خوانده است چه حکمی دارد؟
اگر برای غسل به حمام بروم و بعد که از حمام بیرون میآیم، بفهمم که تمام غسل من یا قسمتی از غسل، بعد از اذان صبح بوده (قبل از ورود به حمام فکر میکردم وقت برای غسل هست)، حکم روزه آن روز من چگونه است؟ قضا و کفاره چه میشود؟
آیا جوهر و مرکب خشک، مانع از صحت وضو و غسل می شود و یا با آن وجود وضو و غسل صحیح می باشد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] آیا استفاده از لنز (عدسی) که داخل چشم قرار داده میشود و قابل بیرون آوردن است، صدمهای به غسل و وضو میزند؟
[سایر] گذاشتن لنز آرایشی برای بانوان چه حکمی دارد؟
[آیت الله سیستانی] آیا استفاده از لنز ( که معمولا روی مردمک چشم گذاشته میشود ) جایز است ؟
[آیت الله علوی گرگانی] استفاده از لنز چشمی برای زیبایی که خانمها بیشتر مصرف میکنند و ظاهر شدن در جامعه چگونه است؟
[آیت الله بهجت] آیا استفاده از لنز رنگی، برای تغییر رنگ چشم جهت بانوان حکم زینت دارد که باید از نامحرم پوشانده شود؟
[سایر] مدتی است که به هنگام مصرف چای یکدفعه جلوی چشمم سیاهی می رود وسرم گیج می رودعلت چیست؟
[سایر] من متأسفانه چشمم دنبال حرام زیاد است، مثلاً عکسهای نیمه عریان زنان را میبینم؛ گاهی کتابهایی را در مورد پزشکی زنان و تولد کودک و زایمان فقط به خاطر هوس نگاه کردهام! در خیابانها گشتهام و سری به مغازههای لوازم آرایش فروشی زدهام ؛ شاید چشمم به زنی نیمه عریان بیفتد ؛ لطفاً مرا راهنمایی کنید.
[سایر] <p>با عرض سلام من خانمی 23 ساله ام خواهش میکنم منو برای رفع تیرگی زیر چشمم راهنمایی کنید.</p> <p>با تشکر</p>
[سایر] حضرت علی (ع) می فرمایند : به خدا سوگند! حتّی دو روز هم او را در این پست (به ناحق) باقی نمی گذارم. چرا مقام معظم رهبری در مقابل سران فتنه این همه صبر می کند؟
[آیت الله سبحانی] اینجانب مستأجرم و مبالغی را در اختیار صاحبخانه می گذارم متقابلاً او نیز خانه خود را در اختیار بنده قرار می دهد و احیاناً اضافه بر آن، ماهانه بسیار ناچیزی دریافت می کند شرعاً چه حکمی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر شک کند که غسل کرده یا نه، باید غسل کند ولی اگر بعد از غسل شک کند که غسل او درست بوده یا نه، لازم نیست دوباره غسل نماید.
اگر در بین غسل حدث اصغر از او سر زند مثلاً بول کند، غسل باطل نمیشود ولی بعد از غسل برای نماز باید وضو بگیرد.
کسی که غسل واجب بر گردن اوست اگر شک کند غسل کرده یا نه نمازهایی را که خوانده صحیح است، ولی برای نمازهای بعد باید غسل کند.
غسل میّت مثل غسل جنابت است و میشود آن را ترتیبی یا ارتماسی انجام داد.
اگر انسان، میتی را که سه غسل او کاملاً تمام شده مس نماید، غسل بر او واجب نمیشود، ولی اگر پیش از آنکه غسل سوّم تمام شود جایی از بدن او را مس کند، گرچه غسل سوّم آنجا تمام شده باشد باید غسل مسّ میّت نماید.
غسل را به دو صورت میتوان انجام داد: اوّل: غسل ترتیبی و آن غسلی است که اوّل سر و گردن، بعد طرف راست و بعد طرف چپ بدن را بشوید. و اگر عمداً یا از روی فراموشی یا به واسطه ندانستنِ مسئله به این ترتیب عمل نکند غسل او باطل است. دوّم: غسل ارتماسی و آن غسلی است که در یک لحظه، آب، تمام بدن را فرا بگیرد، بلکه اگر به نیّت غسل ارتماسی، به تدریج در آب فرو رود، غسل او صحیح است. چنانکه اگر بعضی از بدن غسل کننده، در آب و بعضی قسمتهای دیگر، بیرون از آب باشد و به نیّت غسل، بقیه بدن را در آب فرو برد، غسل او صحیح است. چنانکه اگر همه بدن زیر آب باشد و بعد از نیّت غسل، بدن را حرکت دهد یا از آب بیرون آید غسل او صحیح است.
کسی که نمیتواند غسل کند، اگر چند غسل بر او واجب باشد، یک تیمّم به قصد همه آنها کافیست.
دست زدن به مردههایی که تشریح میکنند اگر از مسلمان باشد و آن را غسل داده باشند، غسل ندارد، و در غیر این صورت باید غسل کنند مگر اینکه از دستکش استفاده کرده باشند
در غسل ارتماسی باید تمام بدن پاک باشد ولی در غسل ترتیبی پاک بودن تمام بدن لازم نیست. و اگر تمام بدن نجس باشد و هر قسمتی را پیش از غسل دادن آن قسمت آب بکشد کافی است.
برای مسّ استخوان و دندان و هر چیزی که از مرده جدا شده و آن را غسل ندادهاند حتّی مو باید غسل کرد، ولی برای مسّ استخوان و دندانی که از زنده جدا شده و گوشت ندارد، غسل واجب نیست.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] غسلهای واجب هفت غسل است: 1 غسل جنابت 2 غسل استحاضه 3 غسل حیض 4 غسل نفاس 5 غسل مس میت 6 غسل میت 7 غسل مستحبی که بواسطه نذر و قسم و مانند آن واجب شده است.
[آیت الله اردبیلی] اگر برای غسل ترتیبی وقت نداشته ولی برای غسل ارتماسی وقت داشته باشد، باید غسل ارتماسی کند.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر به خیال این که به اندازه غسل ونماز وقت دارد برای نماز غسل کند، غسل او صحیح است اگر قصد غسل را علی ایّ حال داشته باشد.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر در موقع غسل خون قطع نشود، غسل صحیح است، ولی اگر در بین غسل، متوسّطه کثیره شود، باید غسل را از سر بگیرد.
[آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه شک کند غسل کرده یا نه،باید غسل کند ولی اگر بعد از غسل شک کند غسل او صحیح بوده یا نه، اعتنا به شک نکند.
[آیت الله علوی گرگانی] غسل میّت مثل غسل جنابت است و احتیاط واجب آن است که تا غسل ترتیبی ممکن است، میّت را غسل ارتماسی ندهند وجائز است در غسل ترتیبی فرو بردن هریک از سه قسمت بدن را در آب کثیر.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر شک کند که غسل کرده یا نه باید غسل کند ولی اگر بعد از غسل شک کند که غسل او درست بوده یا نه در صورتی که احتمال بدهد که وقت غسل ملتفت بوده غسلش صحیح است
[آیت الله وحید خراسانی] اگر شک کند که غسل کرده یا نه باید غسل کند ولی اگر بعد از غسل شک کند که غسل او درست بوده یا نه در صورتی که احتمال بدهد که وقت غسل ملتفت بوده غسلش صحیح است
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] مزد گرفتن برای غسل دادن اشکال دارد و اگر کسی برای گرفتن مزد؛ میت را غسل دهد و در غسل دادن قصد قربت کند آن غسل صحیح است؛ ولی مزد گرفتن برای کارهای مقدماتی غسل اشکالی ندارد.
[آیت الله نوری همدانی] اگر شک کند که غسل کرده یا نه باید غسل کند ، ولی اگر بعد از غسل شک کند ، که غسل او درست بوده یا نه ، لازم نیست دوباره غسل نماید .
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*