شخصی باغی را که مشجّر به اشجار مثمره و مرکّبات بوده وقف امور خیریه کرده، ولی ملک و عرصه مال دیگری است و او فقط میوه باغ را وقف کرده، آیا این وقف صحیح است؟
بلی، وقف صحیح است.
بلی، وقف صحیح است.
عنوان سوال:
شخصی باغی را که مشجّر به اشجار مثمره و مرکّبات بوده وقف امور خیریه کرده، ولی ملک و عرصه مال دیگری است و او فقط میوه باغ را وقف کرده، آیا این وقف صحیح است؟
پاسخ:
بلی، وقف صحیح است.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- مردی همسرش را قبل از دخول طلاق داده و قبل از اتمام عدّه طلاق، یعنی چند ساعت پس از طلاق، با خواهر آن زن ازدواج کرده است، آیا با توجّه به این که طلاق بائن بوده است این ازدواج صحیح بوده یا نه؟
- هر گاه کسی وقف را معلّق بر شرطی کند که در حال وقف نمودن حاصل نیست ولی انتظار حصول آن هست یا این که یقینی است که در آینده حاصل میشود، مثلاً بگوید این ملک را وقف نمودم در صورتی که پدرم از سفر بیاید، یا وقتی که اوّل ماه برسد، چه صورتی دارد؟
- سنّت است در جشن عروسی برای عروس خانم لباس گرانقیمتی تهیه میشود که فقط یکبار استفاده شده و سپس به هیچ کار دیگری نمیآید، حکم این عمل چیست؟
- مقداری زمین واقع در میان درّه پر آب بیابانی، بایر و موات بود، شخصی اقدام به احیاء و سنگ چین کرده و مدّت بیست و پنج سال دخل و تصرّف نموده و ده هزار نهال کاشته و همه نهالها به ثمر رسیده و تعداد هشت منزل مسکونی در آن زمین درست کرده است، بعد از بیست و پنج سال شخصی و برادرانش و عدّهای دیگر مثل پسر داییها پیدا شده و ادّعا میکنند که ما سند داریم، این شخص ادّعا میکند این زمین مزروعی ملک پدرم میباشد و دیگر هیچ گونه سند و مدرکی در دست ندارد، آیا این زمین مزروعی ملک احیا کننده است یا کسانی که ادّعا نمودهاند؟
- یکی از مراحلی که یک کارخانه برای استخدام نیرو عمل میکند معاینه بدنی است که قسمتی از آن ، معاینه عورت است که میبینند و گاهی هم دست میگذارند اگر شخصی با این که میدانسته این کار خلاف شرع میباشد ولی به دلیل بیکار بودن حاضر شده این مرحله که کشف عورت میباشد را انجام دهد تا از سلامت عورت او توسّط پزشک معاینه کننده اطمینان حاصل شود، آیا این کار گناه بوده است و اگر گناه بوده است حقوقی که فعلاً میگیرد آیا حلال است یا شبهه ناک یا حرام؟
- چرا با این که حضرت علی در نهج البلاغه اوقات نماز را مشخّص کرده است و آنها را در پنج وقت تعیین کرده است و گفته است که هر کدام را در وقت خودش به جای آورید و فتنهگر نباشید، ما شیعیان بین نماز ظهر و عصر و همچنین مغرب و عشا را جمع کرده و با هم خواندن آنها را اشکال نمیدانیم ولی اهل تسنّن هر کدام را در وقت خود خوانده و میگویند پیامبر هم این گونه میخوانده و ما را مسخره میکنند و میگویند شما با این که اسم نماز، نماز عصر میباشد ولی در ظهر میخوانید با این که خودتان نیّت نماز عصر میکنید، دلیل این حکم شیعه چیست؟
- آیا در حکومت ولایی، ولیّ فقیه مقیّد به قانون اساسی است یا این که قانون اساسی با تنفیذ وی مشروعیت مییابد و او میتواند خارج از دایره قانون اساسی عمل کند؟ در این صورت چرا در اصل مربوط به مسئولیتهای ولایت فقیه، وظائف و اختیارات او احصاء و شمارش شده است؟ (و این در حالی است که میدانیم قانون گذار در مقام بیان بوده ولی در عین حال وظائف ولیّ فقیه را احصاء کرده و طبعاً خارج از آن دایره وظیفه و مسئولیتی را بر عهده و اختیار او نگذارده است).
- 1 آیا واجب است که انسان در زمان غیبت از شخصی به عنوان ولیّ فقیه پیروی کند؟
- شخصی دار فانی را وداع گفته و نظر به این که اموالی منقول و غیر منقول دارد وصیّت نموده که در راه امور خیر داده شود و وارث مدّعی است که شخص متوفّی شرعاً قسمتی از اموال موجود خود را مجاز است صرف دین و امور خیریه نماید. لذا خواهشمند است تکلیف را از نظر شرعی مشخّص و مرقوم فرمایید.
- زمینی را ارباب به زور از مردم گرفته است و بعد دولت جمهوری اسلامی این زمین را از ارباب گرفته و به خانواده شهید داده و سند صادر کرده است، سپس شخصی این زمین را از خانواده شهید خریداری کرده است، حکم این معامله چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد