کتابهای قرآن، مفاتیح، ادعیه و زیارات که در حسینیه وقف شده، آیا میتوان خارج از حسینیه و در منازل شخصی استفاده کرد؟
نمیتوان این کار را کرد.
نمیتوان این کار را کرد.
عنوان سوال:
کتابهای قرآن، مفاتیح، ادعیه و زیارات که در حسینیه وقف شده، آیا میتوان خارج از حسینیه و در منازل شخصی استفاده کرد؟
پاسخ:
نمیتوان این کار را کرد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- طلایی که جزء مهریه است و ما هر بار مقداری از آن را استفاده میکنیم و مقداری از آن را در محلّی نگهداری میکنیم، آیا آن مقدار نگهداری شده که به دفعات از آنها استفاده شده است خمس دارد؟
- ماهیهایی که از کشورهای غیر اسلامی وارد میشود، در صورتی که ندانیم زنده صید شدهاند یا نه، آیا میتوان از آنها استفاده کرد؟
- شخصی باغی را که مشجّر به اشجار مثمره و مرکّبات بوده وقف امور خیریه کرده، ولی ملک و عرصه مال دیگری است و او فقط میوه باغ را وقف کرده، آیا این وقف صحیح است؟
- حضرت عالی راجع به سؤالاتی (تفأّل به قرآن) آن را جایز ندانستهاید و فرمودهاید:معنی تفأّل، غیب خواستن از قرآن است و جایز نیست و تفأّل به قران را جسارت به قرآن دانستهاید و فرمودهاید تفأّل گرفتن به واسطه قرآن، جسارت به شأن و عظمت قرآن است. بعضی از مردم در تماسهای تلفنی خود ، درخواست تفأل دارند و ما نیز نظر مبارک حضرت عالی را مطرح میکنیم لکن بعضی از آنها با استناد به مفاتیح الجنان این درخواست را دارند که در آنجا طریقه تفأل به قرآن را ذکر کرده است.
- در صورتی که در اثر وقوع بیماری لاعلاج و پیش رونده از نظر پزشکان مرگ حتمی قریب باشد، آیا میتوان از اعضای بدن بیمار نظیر قلب، کلیه و کبد برای پیوند به بیماران و نجات آنان استفاده نمود؟
- زنی در حال وضع حمل، در حالی که مقداری از بدن بچّه از بطن مادر خارج شده، فوت میکند آیا در این صورت واجب است هم به نیّت مادر و هم به نیّت بچّه غسل داده شود یا غسل میّت به نیّت مادر از هر دو کفایت میکند؟
- آیا در حکومت ولایی، ولیّ فقیه مقیّد به قانون اساسی است یا این که قانون اساسی با تنفیذ وی مشروعیت مییابد و او میتواند خارج از دایره قانون اساسی عمل کند؟ در این صورت چرا در اصل مربوط به مسئولیتهای ولایت فقیه، وظائف و اختیارات او احصاء و شمارش شده است؟ (و این در حالی است که میدانیم قانون گذار در مقام بیان بوده ولی در عین حال وظائف ولیّ فقیه را احصاء کرده و طبعاً خارج از آن دایره وظیفه و مسئولیتی را بر عهده و اختیار او نگذارده است).
- بیماران با مرگ مغزی که فاقد تنفّس، شعور، احساس و حرکت ارادی هستند، ولی دارای ضربان خودکار قلب موقّتی میباشند، آیا میتوان از اعضاء این بیماران برای نجات جان سایر بیماران استفاده نمود؟ آیا اجازه قبلی بیمار یا اولیاء او شرط است؟
- یکی از مراحلی که یک کارخانه برای استخدام نیرو عمل میکند معاینه بدنی است که قسمتی از آن ، معاینه عورت است که میبینند و گاهی هم دست میگذارند اگر شخصی با این که میدانسته این کار خلاف شرع میباشد ولی به دلیل بیکار بودن حاضر شده این مرحله که کشف عورت میباشد را انجام دهد تا از سلامت عورت او توسّط پزشک معاینه کننده اطمینان حاصل شود، آیا این کار گناه بوده است و اگر گناه بوده است حقوقی که فعلاً میگیرد آیا حلال است یا شبهه ناک یا حرام؟
- احتراماً استدعا دارد بفرمایید اگر فردی مورد تعرّض و تهاجم واقع شود و ناتوان از دفاع مشروع باشد و ما به کمک او برویم ولی او کمک ما را نپذیرد، حکم مسأله چگونه است؟ آیا اگر در مورد تعرّض به مال وی کفایت دارد، در مورد تعرّض به جان چگونه است؟ آیا کفایت دارد یا خیر؟ یا هنگام تعرّض به ناموس و عرض. حال اگر با وجود عدم پذیرش کمک او (فردی که جانش در خطر است) ما مداخله نمودیم و منجر به کشته شده فرد متعرّض (مهاجم) شد، آیا در محکمه میتوان به دفاع مشروع استناد نمود، در صورتی که دفع خطر مهاجم متوقّف به قتلش باشد؟ در مورد تعرّض به عرض و ناموس غیر، اگر نتوان از باب دفاع مشروع وارد شد، از باب امر به معروف و نهی از منکر تا چه حدّ امکان کمک و پیشروی وجود دارد؟ آیا اگر منجر به قتل فرد متعرّض شد چه حکمی دارد، با فرض این که دفاع متوقّف به قتل مهاجم باشد.
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
سوال مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد