راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله خامنه ای
آدرس:
http://leader.ir
اگر بخواهم احتیاطاً نمازهای گذشته ام را دوباره بخوانم باید به چه نیتی بخوانم؟
به نیّت قضای احتیاطی.
عنوان سوال:
اگر بخواهم احتیاطاً نمازهای گذشته ام را دوباره بخوانم باید به چه نیتی بخوانم؟
پاسخ:
به نیّت قضای احتیاطی.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
امام جماعت در نماز باید چه نیتی بکند؟ آیا نیت جماعت باید بکند یا نیت فرادی؟
مدتی است از درد کمر رنج می برم ولی گاهی اوقات درد آن شدیدتر است به حدّی که نمی توانم نمازهایم را ایستاده بخوانم، با توجه به این مسأله، اگر اوّل وقت بخواهم نماز بخوانم، باید نشسته بخوانم ولی اگر صبر کنم، شاید در آخر وقت بتوانم ایستاده نماز بخوانم، با این وضع وظیفه من چیست؟
مدتی است از درد کمر رنج می برم ولی گاهی اوقات درد آن شدیدتر است به حدّی که نمی توانم نمازهایم را ایستاده بخوانم، با توجه به این مسأله، اگر اوّل وقت بخواهم نماز بخوانم، باید نشسته بخوانم ولی اگر صبر کنم، شاید در آخر وقت بتوانم ایستاده نماز بخوانم، با این وضع وظیفه من چیست؟
اگر در هنگام نماز صبح ندانی که آفتاب طلوع کرده یا نه به چه نیتی باید نماز را خواند؟
اگر در هنگام نماز صبح ندانی که آفتاب طلوع کرده یا نه به چه نیتی باید نماز را خواند؟
در جایی که سر و صدا زیاد است اگر نماز ظهر یا عصر یا تسبیحات اربعه را آهسته بخوانم، صدایم به گوش خودم نمی رسد. آیا باید آنها را بلند بخوانم؟
آیا روز سوم اعتکاف نیّتی غیر از نیّت دو روز اول دارد، چه در اعتکاف واجب و چه در اعتکاف مستحبی؟
شخصی هستم که نمی توانم وضو خود را تا پایان نماز حفظ کنم (به علت باد معده) البته اگر تا پایان وقت نماز چندین بار وضو بگیرم و نماز بخوانم معمولاً می توانم نمازم را با وضوی سالم بخوانم. اما این کار مستلزم عسر و حرج زیادی است به طوری که علاوه بر خودم اطرافیان هم از نماز خواندن من خسته می شوند و در واقع سخت ترین کار برایم نماز خواندن است. نماز اول وقت را نمی توانم درک کنم و از مسجد و نماز جماعت هم محروم هستم حتی در بین نماز هم تمام توجهم به وضویم است؛ در واقع هیچ لذّتی از نماز خواندن نمی برم لطفاً بفرمایید تکلیف من چیست؟ راهی وجود دارد که بتوانم در نماز جماعت شرکت کنم؟ بفرمایید نمازهای قضای خود را با این وضعی که دارم به چه شکلی بخوانم؟
همسرم روشندل هستند و من دوست دارم که در منزل با ایشان نماز جماعت بخوانم آیا از نظر شرعی مانعی وجود ندارد؟
تقریباً پایان هر هفته در یکشنبه، همسرم و دو دخترم را به خارج از لندن به مدرسه ای می برم جایی که همسرم درس می دهد و دخترانم درس می خوانند. وطن من داخل لندن است. از خانه تا محدوده شهر لندن 5 /7 مایل است. ولی قبل از خارج شدن از محدوده شهر 5 /13 مایل دیگر دور شهر می گردیم و سپس از محدوده شهر خارج می شویم بعد از آن 5 /4 مایل باید به سمت مقصد برویم و لذا از خانه تا محل مدرسه 5 /25 مایل مسیر دارد. آیا نماز من در آنجا قصر است و یا باید احتیاطاً هم قصر و هم کامل بخوانم؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سبحانی] کسی بدون توجّه مدّتی غسل را قبل از دخول وقت به نیت واجب انجام داده است و با آن نماز واجب را بجا آورده، اکنون متوجّه شده که چنین نیتی صحیح نبوده، نمازهای گذشته او چه صورتی دارد؟
[آیت الله اردبیلی] بنده میخواهم در نمازهای یومیه خود، بعضی از سورههای قرآن را بخوانم که حفظ نیستم، مثل سوره جمعه، اعلی و شمس. آیا میتوانم این سورهها را با در دست گرفتن قرآن بخوانم؟
[آیت الله بهجت] در نماز جماعت ظهر و عصر وقت کافی برای خواندن نوافل ظهر و عصر نیست، اگر کسی بخواهد آن ها را به جا آورد؛ چه وقت و با چه نیتی به جا آورد؟
[آیت الله بهجت] آیا می توانم نماز قضا را با این نیّت بخوانم که اگر نماز قضا داشته باشم برای خودم و اگر نداشتم برای پدرم و اگر او نداشته باشد، برای مادرم و...؟ آیا می توانم با چنین نیتی به امام جماعت اقتدا کنم؟
[آیت الله بهجت] برای وضو گرفتن، چه نیتی باید کرد؟
[آیت الله بهجت] کسی که نماز استیجاری می خواند، باید چه نیتی کند؟
[سایر] گرد آوردن مال حلال به چه نیتی پسندیده است؟
[آیت الله سیستانی] برای هر غسلی از جمله غسل جنابت چه نیتی کنیم ؟
[آیت الله شبیری زنجانی] قبل از وقت نماز به چه نیتی باید وضو گرفت؟
[سایر] گاهی خجالت می کشم در جمع دیگران نماز بخوانم. آیا می شود بعد نماز بخوانم؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] موقعی که امام جماعت، نماز یومیّه میخواند هر کدام از نمازهای یومیّه را میشود به او اقتدا کرد ولی اگر نماز یومیهاش را احتیاطاً دوباره میخواند، اقتدا کردن به او جائز نیست.
[آیت الله بروجردی] موقعی که امام جماعت نماز یومیه میخواند، هر کدام از نمازهای یومیه را میشود به او اقتداء کرد، ولی اگر امام نماز یومیهاش را احتیاطاً دوباره میخواند، اقتدا کردن به او اشکال دارد.
[آیت الله جوادی آملی] .رکوع نماز واجب و مستحب, در احکام مشترکاند و زیاده رکوع (عمداً یا سهواً) در نافله, احتیاطاً موجب بطلان است, هرچند اقوا صحّت نماز است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] موقعی که امام جماعت نماز یومیه می خواند هر کدام از نمازهای یومیه را می شود به او اقتداء کرد ولی اگر امام نماز یومیه اش را احتیاطاً دوباره می خواند مأموم نمی تواند نماز خود را با او بخواند، مگر اینکه هر دو از جهت احتیاط مثل هم و از یک جهت باشند.
[آیت الله بهجت] موقعی که امام جماعت نماز یومیه می خواند، هر کدام از نمازهای یومیه را می شود به او اقتدا کرد ولی اگر نماز یومیه اش را احتیاطا دوباره می خواند، فقط در صورتی که مأموم احتیاطش با امام یکی باشد می تواند به او اقتدا کند.
[آیت الله سبحانی] موقعی که امام جماعت نماز یومیه می خواند، هر کدام از نمازهای یومیه را می شود به او اقتدا کرد ولی اگر نماز یومیه اش را احتیاطاً دوباره می خواند، فقط در صورتی که مأموم احتیاطش با امام یکی باشد می تواند به او اقتدا کند.
[امام خمینی] موقعی که امام جماعت نماز یومیه می خواند هر کدام از نمازهای یومیه را می شود به او اقتدا کرد ولی اگر نماز یومیه اش را احتیاطا دوباره می خواند فقط در صورتی که ماموم احتیاطش با امام یکی باشد می تواند به او اقتدا کند
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که احتیاطا غسل جبیره ای و تیمم نماید مثلا جراحتی در پشت اوست؛ اگر بعد از غسل و تیمم نماز بخواند و بعد از نماز حدث اصغری از او سر بزند مثلا بول کند؛ برای نمازهای بعد بدل از غسل احتیاطا تیمم کند و وضو هم بگیرد.
[آیت الله اردبیلی] کسی که احتیاطا باید بین غسل جبیرهای و تیمّم جمع نماید، اگر بعد از غسل و تیمّم نماز بخواند و بعد از نماز حَدَث اصغری از او سر زند مثلاً ادرار کند باید برای نمازهای بعد وضو بگیرد و احتیاطا تیمّم بدل از غسل نیز بکند.
[آیت الله بروجردی] کسی که احتیاطاً باید غسل جبیرهای و تیمّم نماید، مثلاً جراحتی در پشت او است، اگر بعد از غسل و تیمّم نماز بخواند و بعد از نماز حدث اصغری از او سرزند مثلاً بول کند برای نمازهای بعد باید بدل از غسل احتیاطاً تیمّم کند و وضو هم بگیرد.
احتیاطا
از روی احتياط. رجوع کنيد به: احتياط
نیت
قصد، تصميم به انجام عمل
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*