آیا مصرف گیاهان دریایی جایز است؟
اشکال ندارد.
اشکال ندارد.
عنوان سوال:
آیا مصرف گیاهان دریایی جایز است؟
پاسخ:
اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا خوردن محتویات صدف دریایی حلال است؟
- آیا فروش داروهای که مصرف آنها عوارض شدید در بردارد، بدون تجویز پزشک جایز است؟
- آیا مصرف سهم مبارک سادات در امور خیریه ماننه ازدواج سادات، جایز است؟
- آیا جایز است قرضی را که بانک برای استفاده خاصی به اشخاص می دهد، در امور دیگر مصرف نمود؟
- آیا گوشت و سایر قسمتهای کوسه (بدون فلس) حلال است؟ فروش آن به غیر مسلمانان چه حکمی دارد؟ سایر غذاهای دریایی حرام چطور؟
- آیا جایز است مدیران یا مسئولین شرکت، درآمدهای حاصل از آن را بدون کسب اجازه از صاحبان سهام در امور خیریه مصرف کنند؟
- آیا جایز است مالی به عنوان ثلث ترکه کنار گذاشته شود و یا نزد شخصی به ودیعه گذاشته شود تا بعد از وفات او به مصرف خودش برسد؟
- ساخت عروسک و مجسمه و نقاشی و ترسیم چهره موجودات زنده اعم از گیاهان، حیوانات و انسان چه حکمی دارد؟ خرید و فروش و نگهداری و ارائه آنها در نمایشگاه چه حکمی دارد؟
- حکم وضو و غسل با آبی که به طور طبیعی غلیظ است چیست؟ مانند آب دریایی که بر اثر وجود املاح فراوان غلیظ شده است، مثل دریاچه ارومیه یا موارد دیگری که غلظت بیشتری دارند.
- چندین سال است که مصرف درآمدهای وقف متعلّق به حوزه علمیه شهر خاصی به علت عدم امکان ارسال آنها به آن شهر ممکن نیست و تاکنون مقدار زیادی از آن درآمدها پس انداز شده است، آیا مصرف آنها در حوزه های علمیه واقع در شهرهای دیگر جایز است؟ یا آنکه باید آنها را حفظ نمود تا ارسال آنها به آن شهر امکان پذیر شود؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا برای انجام تحقیقات پزشکی، ضرر رساندن به حیوانات یا گیاهان جایز است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا خوردن صدف دریایی با توجه به خواص دارویی که دارد جایز است؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا در حال اعتکاف بوئیدن عطریات و گیاهان خوشبو (برای لذت بردن) حرام است یا اگر لذت هم نبرد، جایز نیست؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] آیا در حال اعتکاف بوییدن عطریات و گیاهان خوشبو ( برای لذّت بردن) حرام است یا اگر لذّت هم نبرد، جایز نیست؟
- [سایر] چه گیاهی از گیاهان بهشتی است؟
- [آیت الله سیستانی] ساخت مجسمه گیاهان وگلها چه حکمی دارد ؟
- [آیت الله سیستانی] خوردن صدف دریایی حلال است ؟
- [آیت الله بهجت] شغل پرسنل ناوچه، سفر دریایی است ولی احتمال دارد چند ماهی هم سفر دریایی نداشته باشند. یا به طور معمول در ماه یک هفته بیشتر سفر دریایی نمی روند. در این صورت نماز و روزه ی این ها چگونه است؟
- [سایر] مهتر گیاهان خوشبو در دنیا و آخرت چیست؟
- [سایر] حکم خوردن جلبک دریایی چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله اردبیلی] از حیوانات دریایی، ماهی پولکدار حلال است، اگرچه پولکهای آن هنگام صید یا به واسطه عوارض دیگری ریخته باشد، همان گونه که برخی از ماهیها تنها پولکهای اطراف گوش آنها نمایان است و ماهی بدون پولک حرام است، همچنان که سایر حیوانات دریایی نظیر نهنگ، خرچنگ و قورباغه نیز حرام میباشند، البته مِیگو (روبیان) نیز جزء حیوانات دریایی حلال گوشت است.
- [آیت الله اردبیلی] گیاهان و درختان و برگ و میوه آنها مادامی که قطع نشدهاند به واسطه آفتاب پاک میشوند، ولی حصیر نجس بنابر احتیاط به واسطه آفتاب پاک نمیشود.
- [آیت الله علوی گرگانی] سگ و خوکی که در خشکی زندگی میکنند حتّی مو و استخوان و پنجه و ناخن و رطوبتهای آنها نجس است ولی سگ و خوک دریایی پاک است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] سگ و خوکی که در خشکی زندگی میکنند، حتی مو و استخوان و پنجه و ناخن و رطوبتهای آنها نجس است، ولی سگ و خوک دریایی پاک است.
- [آیت الله وحید خراسانی] سگ و خوکی که در خشکی زندگی می کنند حتی مو و استخوان و ناخن و رطوبتهای انها نجس است ولی سگ و خوک دریایی پاک است
- [آیت الله بروجردی] سگ و خوکی که در خشکی زندگی میکنند حتّی مو و استخوان و پنجه و ناخن و رطوبتهای آنها نجس است، ولی سگ و خوک دریایی پاک است.
- [آیت الله بهجت] سگ و خوکی که درخشکی زندگی می کنند ، همه اجزاء ، حتی مو ، استخوان ، پنجه ، ناخن و رطوبت آنها ، نجس است ؛ ولی سگ و خوک دریایی پاک است .
- [آیت الله مظاهری] از حیوانات دریایی فقط میگو و ماهی فلسدار حلال است و سایر حیوانات آبی از قبیل نهنگ و خرچنگ و قورباغه و امثال اینها حرام میباشد.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر کسی بعضی از اشیاء و گوهرهای دریایی را که روی آب دریا شناور هستند، جمعآوری نماید، به عنوان غوص خمس ندارد. تعاقب ید غوّاصان در گوهر
- [آیت الله اردبیلی] سگ و خوکی که در خشکی زندگی میکنند، حتی مو، استخوان، پنجه، ناخن و رطوبتهای آنها، نجس است؛ ولی سگ و خوک دریایی پاک هستند.