راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله خامنه ای
آدرس:
http://leader.ir
اگر بخواهیم کاغذی را پاره کنیم آیا لازم است که نسبت به نبودن اسماء متبرکه در داخل آن اطمینان حاصل کنیم؟
لازم نیست.
عنوان سوال:
اگر بخواهیم کاغذی را پاره کنیم آیا لازم است که نسبت به نبودن
اسماء متبرکه
در داخل آن
اطمینان
حاصل کنیم؟
پاسخ:
لازم نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
ج: فحص و بررسی لازم نیست و هنگامی که وجود اسماء جلاله در ورقه احراز نشود، انداختن آن در زباله اشکال ندارد. اما اوراقی که امکان استفاده از آن در صنعت کارتن سازی و مانند آن وجود دارد و یا بر یک طرف آن نوشته شده است و طرف دیگر آن قابل استفاده برای نوشتن است، سوزاندن و دور انداختن آنها به علت وجود شبهه اسراف، خالی از اشکال نیست.
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] اسماء متبرکه شامل چه الفاظی است؟ برخی پیشنهاد می¬دهند که اسماء متبرکه را پس از جمع آوری در دستگاههای جدیدی به نام دستگاه کاغذ خردکن قرار دهیم، آیا این کار از نظر شرع صحیح است یا خیر؟
[آیت الله سبحانی] آیا خالکوبی اسماء متبرکه بر بدن و دست زدن بر آن جایز است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا اسماء متبرکه ای که درون کاغذهاست، ریختن آن کاغذها درون سطل بازیافت اشکالی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا فامیلی های اشخاصی که حسینی و عبداللهی و از این قبیل است حکم اسماء متبرکه دارد؟
[آیت الله اردبیلی] آیا ضمیری که مربوط به اسماء جلاله و اسماء متبرکه است، مانند ضمیر در (بسمه تعالی)، (یا هو)، (صلّی اللّه علیه وآله)، (علیه السلام) و... حکم اسم ظاهر را دارد یا خیر؟
[سایر] روزنامه هایی که در خانه جمع می شود مملو از اسماء متبرکه است ما نه رودخانه داریم نه جایی که دفن کنیم چکار کنیم؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] چنانچه کسی ببیند کاغذی که روی آن آیه قرآن یا اسماء مقدّسه نوشته شده، در جای نجس افتاده و نجس شده است، چه وظیفه ای دارد؟
[آیت الله بهجت] آیا هنگام انداختن اوراق امتحانی تصحیح شده در زباله یا سوزاندن آن ها، باید اطمینان حاصل شود که اسمای متبرکه در آن ها نباشد؟
[آیت الله بهجت] حک کردن آیات قرآن و اسمای متبرکه بر روی قبرها چه حکمی دارد؟ و در صورت علم به راه رفتن عابرین از روی آن ها، آیا مسؤولین قبرستان می توانند بدون اجازه از اولیای میّت، آن اسماء را محو نمایند؟
[آیت الله مکارم شیرازی] معمولا از سالنامه ها به عنوان دفتر در مدارس و دانشگاه ها استفاده میشود درهنگام نوشتن مطلب در سالنامه ها دست ناخودآگاه به اسماء متبرکه برخورد می کند، چون نمیتوان به طور مداوم با وضو بود، لمس اسامی ائمه (علیهم السلام) و پیامبر(صلی الله علیه و آله) در اینصورت چه حکمی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله صافی گلپایگانی] . موقعی انسان می تواند مشغول نماز شود که یقین کند، یا اطمینان حاصل نماید وقت داخل شده است، یا اذان گوی وقت شناس مورد وثوق اذان بگوید، یا دو مرد عادل به داخل شدن وقت خبر دهند.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر احتمال دهد که داخل بار سفر خود، یا در منزل، یا در قافله آب هست، باید به قدری جستجو کند که به نبودن آب اطمینان کند، یا از پیدا کردن آن ناامید شود.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر احتمال دهد که داخل بار سفر خود یا در منزل یا در قافله اب هست باید به قدری جستجو نماید که به نبودن اب یقین یا اطمینان پیدا کند و یا از پیدا کردن ان ناامید شود
[آیت الله جوادی آملی] .اگر کسی یقین یا اطمینان داشته باشد که وقت نماز فرا رسیده و مشغول نماز شود و در بین نماز شک کند که وقت داخل شده یا نه، نماز او باطل است؛ ولی اگر در بین نماز یقین یا اطمینان حاصل شود که وقت داخل شده و شک کند آن مقداری از نماز را که خوانده است, در وقت بوده یا پیش از آن، نماز او صحیح است؛ ولی اگر در بین نماز اطمینان حاصل شود که پیش از تمام شدن نماز، وقت داخل میشود، نماز او باطل است.
[آیت الله شبیری زنجانی] در هر طرفی که اطمینان دارد آب نیست، در آن طرف جستجو لازم نیست و اگر نسبت به تمام جهات چنین اطمینانی دارد، اصلاً جستجو لازم نیست.
[آیت الله فاضل لنکرانی] در صید ماهی لازم نیست صیاد مسلمان باشد و اگر ماهی در تور یا وسیله دیگر صیادی در داخل آب هم بمیرد حلال است، با توجه به نحوه صیادی فعلی که اطمینان حاصل می شود که ماهی در تور و وسایل صیادی مرده است ماهی فلس دار موجود در بازارهای مسلمانان و حتی کشورهای غیر مسلمان حلال است.
[آیت الله خوئی] اگر به واسط ابر یا غبار، نتواند در اول وقت نماز به داخل شدن وقت یقین کند، چنانچه گمان داشته باشد که وقت داخل شده، میتواند مشغول نماز شود، ولی در چیزهایی که نسبت به شناختن وقت مانع شخصی باشد مثل نابینائی و در زندان بودن، احتیاط واجب آن است که نماز را تأخیر بیندازد تا یقین یا اطمینان کند که وقت داخل شدهاست.
[آیت الله علوی گرگانی] لازم نیست خود انسان در جستجوی آب برود، بلکه میتواند کسی را که به گفته او وثوق و اطمینان حاصل میشود جهت جستجوی آب بفرستد اگر چه هم نایب او نباشد.
[آیت الله علوی گرگانی] پاک کردن مخرج غائط با چیزهائی که احترام آنها لازم است، مانند کاغذی که اسم خدا وپیغمبر بر آن نوشته شده حرام است، و با استخوان وسرگین هم نباید مخرج غائط را پاک کرد چون حاصل شدن طهارت با استخوان وسرگین مشکل است، و اگر کسی با اینها غائط را بر طرف کند، معصیت کرده است.
[آیت الله وحید خراسانی] پاک کردن مخرج غایط با چیزهایی که احترام انها لازم است مانند کاغذی که بر ان اسم خدا و پیغمبران و ایمه معصومین علیهم السلام و غیر اینها از انچه که واجب الاحترام در شریعت است حرام است ولی اگر کسی به انها استنجاء کند طهارت حاصل می شود و حصول طهارت در استنجاء با استخوان و سرگین محل اشکال است
اسماء متبرکه
نامهای مقدس و دارای حرمت را اسماء متبرّکه گویند. در باب طهارت و یمین به مناسبت از آن سخن رفته است.
اطمینان
سکون و آرامش را اطمینان گویند.
اسماء
اسماء، ممکن است به یکی از این موارد اشاره داشته باشد:
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*