راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
آیا خال کوبی در اعضا، مانع غسل است؟
مانع نیست.
عنوان سوال:
آیا
خال
کوبی در اعضا،
مانع
غسل
است؟
پاسخ:
مانع نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
عمل خال کوبی در مواضع وضو چه حکمی دارد؟
آیا خال کوبی روی بدن و هم چنین خال کوبی اسم های ائمه علیهم السّلام روی بدن اشکال دارد؟ آیا نجس نمودن و یا دست کشیدن بدون طهارت بر آن ها حرام است؟
آیا خال کوبی دست و صورت که در بعضی از زنان دیده می شود، زینت است و پوشاندن آن از نامحرم لازم است؟
آیا در غسل میّت موالات بین اعضا و موالات بین غسل های سه گانه شرط است؟
سوزاندن خال، چه حکمی دارد؟
هنگام وضو و غسل، چه مدت فاصله ی زمانی در شستن اعضا اشکال ندارد؟
شخصی که غسل کرده اگر مانع دید تا چه وقت می تواند مانع را بردارد و همان غسل را تکمیل کند؟
آیا لاک ناخن مانع از انجام غسل است؟
آیا حنا مانع از وضو و غسل می شود؟
افرادی که توسط نایب، وضو می گیرند آیا یقین و شکّ خودشان ملاک است یا یقین و شک نایب ملاک عمل است؟ (مثلاً نایب پس از وضو یقین دارد مانع یا نجاستی در اعضای وضو نبوده است؛ ولی خودش معتقد است هنگام وضو مانع یا نجاست در اعضا بوده است.)
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] خال کوبی آیات قرآن بر روی بدن و مس آن چگونه است؟<BR>
[سایر] آیا خالکوبی در اعضا، یا تاتوی ابرو مانع وضو و غسل است؟<BR>
[آیت الله فاضل لنکرانی] چنانچه شک کند که، آیا رنگ موجود روی اعضا، جرم و مانع رسیدن آب به بشره است یا مانع نیست، تکلیف چیست؟
[آیت الله مکارم شیرازی] اخیراً برخی از بانوان نسبت به ابرو یا دور لب، عملیّات تاتو انجام می دهند، (پر رنگ کردن دور ابرو و لب با خال کوبی) که طبعاً زینت تلقّی می شود. و گاه پوشاندن آن نیز مقدور نمی باشد. لطفاً بفرمایید که این عمل مشمول آیه شریفه (وَ لا یُبْدینَ زینَتهنَّ) می باشد، یا نه؟ نگاه به صورت چنین زنانی چه حکمی دارد؟
[آیت الله مظاهری] اخیراً برخی از بانوان نسبت به ابرو یا دور لب، عملیّات تاتو انجام می دهند، (پر رنگ کردن دور ابرو و لب با خال کوبی) آیا این عمل زینت حساب می شود و پوشاندن آن واجب است؟ نگاه کردن به تاتو چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] اخیراً برخی از بانوان نسبت به ابرو یا دور لب، عملیّات تاتو انجام می دهند، (پر رنگ کردن دور ابرو و لب با خال کوبی) که طبعاً زینت تلقّی می شود. و گاه پوشاندن آن نیز مقدور نمی باشد. لطفاً بفرمایید که این عمل مشمول آیه شریفه (وَ لا یُبْدینَ زینَتهنَّ) می باشد، یا نه؟ نگاه به صورت چنین زنانی چه حکمی دارد؟
[سایر] آیا در غسل ترتیبی، مراجع بزرگوار تقلید ترتیب بین اعضا را واجب میدانند؟
[آیت الله سبحانی] آیا پای کوبی و رقص سنّتی و ورزشهایی که شبیه رقص است جایز است؟
[سایر] آیا ترشحات چشم، مانع وضو یا غسل است؟
[آیت الله سبحانی] آیا چربی بدن مانع وضو و غسل است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر موقع غسل شک کند که چیزی که مانع از رسیدن آب باشد، در بدن او هست یا نه، باید بنابر احوط وارسی کند تا مطمئن شود که مانعی نیست. و اگر وارسی نکرد و پس از غسل معلوم شد مانعی نبوده و قصد قربت داشته، غسل صحیح است.
چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است، باید برطرف کند.
هرگاه به سبب گرمی هوا یا جهات دیگر هیچ رطوبتی در اعضا برای مسح باقی نمی ماند ، بنا بر احتیاط واجب هم با آب خارج مسح کند و هم بعد از وضو تیمم کند .
کسی که پوست بدن او چرب است، اگر چربی آن جِرم ندارد که مانع رسیدن آب به پوست باشد اشکال ندارد و اگر احراز کند که محل وضو بهطوری چرب است که مانع رسیدن آب میشود اول خشک کند بعد وضو بگیرد.
اگر بعد از وضو چیزی که مانع از رسیدن آب است در اعضای وضو ببیند و نداند موقع وضو بوده یا بعد پیدا شده، وضوی او صحیح است، ولی اگر بداند که در وقت وضو ملتفت آن مانع نبوده، احتیاط واجب آن است که دوباره وضو بگیرد.
غسل میّت مثل غسل جنابت است، و احتیاط مستحب آن است که تا غسل ترتیبی ممکن است، میّت را غسل ارتماسی ندهند؛ و در صورت غسل ارتماسی باید آب قلیل نباشد.
اگر بعد از وضو شک کند چیزی که مانع رسیدن آب است در اعضای وضو بوده یا نه، وضو صحیح است.
کسی که غسل مس میت بر او واجب شده، اما غافل از تکلیف به غسل مس میت، غسل جنابت انجام داده در صورتی که این غسل به قصد انجام وظیفه واقع شده، کفایت از غسل مس میت میکند.
در غسل ارتماسی اگر همه بدن زیر آب باشد و بعد از نیت غسل، بدن را حرکت دهد غسل او صحیح است.
غسل مسّ میت را باید مثل غسل جنابت انجام دهند، ولی کسی که غسل مس میت کرده، اگر بخواهد نماز بخواند، باید بنابر احوط وضو هم بگیرد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] اگر بعد از وضو چیزی که مانع از رسیدن آب است در اعضأ وضو ببیند ونداند موقع وضو بوده یا بعد پیدا شده، وضوی او صحیح است.
[آیت الله مکارم شیرازی] اگر بعد از تمام شدن غسل، شک کند که اعضا را درست شسته یا نه، اعتنا نکند.
[آیت الله اردبیلی] چیزی را که مانع از رسیدن آب به بدن است، باید برطرف کند و اگر پیش از آن که اطمینان حاصل کند که مانع برطرف شده غسل نماید، غسل او صحیح نیست.
[آیت الله شبیری زنجانی] چیزی را که مانع از رسیدن آب به بدن است، باید برطرف کند و اگر پیش از آن که یقین کند برطرف شده غسل نماید، نمیتواند به آن غسل اکتفا کند؛ ولی چنانچه غسل را رجاءً انجام داده باشد و پس از غسل مطمئن شود که مانع برطرف شده بوده، غسل او صحیح است.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است باید برطرف کند و اگر پیش از آنکه یقین کند برطرف شده غسل نماید غسل او باطل است.
[امام خمینی] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است، باید برطرف کند. و اگر پیش از آن که یقین کند برطرف شده غسل نماید، غسل او باطل است.
[آیت الله علوی گرگانی] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است، باید برطرف کند و اگر پیش از آن که یقین کند برطرف شده غسل نماید، غسل او باطل است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است باید برطرف کند و اگر پیش از آن که یقین کند برطرف شده غسل نماید، غسل او مجزی نیست.
[آیت الله مظاهری] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است باید برطرف کند و اگر پیش از آنکه یقین کند برطرف شده غسل نماید، غسل او باطل است.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است، باید برطرف کند و اگر پیش از آن که یقین کند، برطرف شده غسل نماید، غسل او باطل است.
مانع
به مانع بين دو چيز و همچنين زن غيرآبستن (مقابل حامل)، حائل ميگويند.از احكام آن به معناى نخست در باب طهارت و صلات سخن رفته است.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
خال
خال (یا شامَة، جمع عربی: خیلان، شامات)، عارض های پوستی میباشد که اهمیت آن بیشتر در علم فراست یا قیافه شناسی بوده است.
مانع
به مانع بين دو چيز و همچنين زن غيرآبستن (مقابل حامل)، حائل ميگويند.از احكام آن به معناى نخست در باب طهارت و صلات سخن رفته است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*