راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
آیا غسل انسان های وسواسی، که گاهی مدت ها طول می کشد، باطل است؟
اگر غسل را صحیح به جا آورد، باطل نیست؛ ولی نباید طول دهد.
عنوان سوال:
آیا
غسل
انسان های وسواسی، که گاهی مدت ها
طول
می کشد، باطل است؟
پاسخ:
اگر
غسل
را صحیح به جا آورد، باطل نیست؛ ولی نباید
طول
دهد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
3) سال خمسی اجناسی مانند قالی که حدود دو یا سه سال بافتن آن طول می کشد، چگونه است؟
2) فردی که معتکف است، آیا می تواند به نماز جمعه ای که بیش از این زمان طول می کشد برود؟
کسی بدهی اقساطی دارد و اقساط آن چند سال طول می کشد، آیا می تواند همه ی بدهی را از درآمد سال کسر کند؟
گاهی فردی دستگیر می شود و به زندانی فرستاده می شود که در فاصله 45 کیلومتر شهر قرار دارد و نمی داند حبس او چه مقدار طول می کشد. حکم نماز و روزه ی او چیست؟
شخصی را به علت بیماری قلبی از شهرستان به تهران آورده اند و معلوم نیست مداوای او چه قدر طول می کشد، حکم نماز و روزه ی او چگونه است؟
آیا شخص جنب می تواند به بهانه ی این که از نزدیکان خود یا همسرش خجالت می کشد، تیمّم بدل از غسل نماید؟
اگر به گمان شخصی در روزه اش خلل ایجاد شده و شک دارد که روزه اش باطل شده یا نه و این تردید بین بطلان و عدم بطلان چند ساعت طول می کشد و بعد تردیدش برطرف شده و می فهمد که مبطل روزه انجام نداده است، آیا روزه اش صحیح است، در این مورد چه فرقی بین روزه ی واجب و غیر واجب وجود دارد؟
اگر زوج معسر بود و به تکلیف دادگاه ملزم به پرداخت مهریه به صورت قسطی شد، با توجّه به این که امروزه مهریه ها بالا است و پرداخت قسطی آن هم سال ها طول می کشد تا تمام شود، آیا با این وجود با فرض باکره بودن و عدم مواقعه، زن حقّ دارد تا پایان قسط آخر تمکین نکند؟
شخصی که برای تحصیل در شهر دیگری زندگی می کند و به دلیل عدم امکانات مالی توانایی ندارد که همسر و فرزندانش را نزد خود بیاورد و این امر چندین سال طول می کشد، در چنین صورتی تحصیل علم او چه حکمی دارد؟
راننده ای از اهواز به آلمان کالا حمل می نماید و رفت و آمد او حدود یک ماه یا بیشتر طول می کشد. آیا در سفر اوّل نمازش شکسته است یا به علّت طولانی بودن سفر باید از همان سفر اوّل تمام بخواند؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خامنه ای] برای کسی که در غسل طول می دهد اما می گوید من وسواس نشده ام بلکه برای اطمینان از رسیدن آب به همه جای بدنم غسلم طول می کشد چه نظری دارید؟
[سایر] حکومت امام زمان (عج) چند سال طول می کشد؟
[سایر] چه مدت طول می کشد که آثار استمنا از بین برود؟
[سایر] بعد از ظهور حضرت مهدی(علیه السلام) چه قدر طول می کشد تا جهان اصلاح شود؟
[سایر] مدت زمان غسل ترتیبی به طور میانگین چقدر طول می کشد؟ و آیا فقط ریختن آب از دوش روی سمت راست و چپ کافی است و نیاز به دست کشیدن نیست؟
[سایر] من همیشه پیش خودم فکر می کنم که منی از من خارج شده و باید غسل کنم، خیلی هم شکاک هستم؛ وقتی برای غسل کردن به حمام می روم غسلم خیلی طول می کشد؛ حدود 45 دقیقه می خواستم راهکاری برای کوتاه کردن زمان غسل و برطرف کردن شک هایم پیشنهاد کنید.
[سایر] پس از اتمام دروس مقدمات و سطح، چند سال طول می کشد تا درس خارج تمام شود؟ آیا می توانید بفرمایید حدوداً چقدر طول می کشد و این که اگر بنده از 18 سالگی شروع به درس طلبگی کنم آیا می توانم به اجتهاد برسم یا این که از سن خاصی باید شروع کرد؟
[سایر] قرآن مانند طناب انسان را بالا می کشد یعنی چه؟
[آیت الله خامنه ای] رسیدن نور خورشید به زمین تقریباً هفت دقیقه طول می کشد. آیا ملاک پایان وقت نماز صبح، طلوع خورشید است یا رسیدن نور آن به زمین؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] کسی بدهی اقساطی دارد و اقساط آن چند سال طول می کشد، آیا می تواند همه بدهی را از درآمد سال کسر کند؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر در غسل مقداری از بدن نشسته بماند، غسل باطل است؛ ولی شستن جاهایی از بدن که دیده نمیشود، مثل داخل گوش و بینی واجب نیست.
در مسح سر و روی پا باید دست را روی آنها بکشد پس اگر دست را نگهدارد و سر یا پا را به آن بکشد وضو باطل است ؛ ولی اگر موقعی که دست را می کشد سر یا پا مختصری حرکت نماید اشکال ندارد .
آب مضاف که معنی آن گفته شد چیز نجس را پاک نمیکند، وضو و غسل هم با آن باطل است.
اگر کسی بداند غسل یا کفن یا نماز یا دفن میّت را باطل انجام دادهاند، باید دوباره انجام دهد.
کسی که چیزی را با دست خود آب می کشد ، بعد از پاک شدن آن چیز ، دست او هم پاک می شود .
اگر مرد، زن را و زن، مرد را در غیر موارد ضرورت غسل بدهد، باطل است؛ ولی زن میتواند شوهر خود را غسل دهد و شوهر هم میتواند زن خود را غسل دهد، و احتیاط مستحب در غسل زوجین، از زیر لباس است، اگرچه احتیاط مستحب آن است که زن، شوهر خود و شوهر، زن خود را غسل ندهد.
اگر انسان عمداً در نماز عورتش را نپوشاند، نمازش باطل است.
اگر انسان، میتی را که سه غسل او کاملاً تمام شده مس نماید، غسل بر او واجب نمیشود، ولی اگر پیش از آنکه غسل سوم تمام شود جایی از بدن او را مس کند، اگرچه غسل سوم آنجا تمام شده باشد، باید غسل مس میت نماید.
اگر جنب عمداً تا اذان صبح غسل نکند، روزهاش باطل میشود و کسی که وظیفه او تیمم است اگر عمداً تیمم ننماید، روزهاش باطل است و حکم قضای روزه ماه رمضان بعداً خواهد آمد.
اگر از بدن زنده یا مردهای که غسلش ندادهاند، قسمتی که دارای استخوان است جدا شود و پیش از آنکه قسمت جدا شده را غسل دهند، انسان آن را مس نماید، باید غسل مس میت کند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] اگر انسان از گفته کسانی که از روی قاعده علمی از گرفتن خورشید و ماه خبر می دهند اطمینان پیدا کند که خورشید یا ماه گرفته باید نماز ایات را بخواند و نیز اگر بگویند فلان وقت خورشید یا ماه می گیرد و فلان مقدار طول می کشد و انسان از گفته انان اطمینان پیدا کند باید به اطمینان خودش عمل نماید
[آیت الله صافی گلپایگانی] . مبتدئه و مضطربه و ناسیه و صاحب عادت عددیه، اگر خونی ببیند که نشانه حیض داشته باشد، و یقین کنند که سه روز طول می کشد، باید عبادت را ترک کنند و چنان چه بعد بفهمند حیض نبوده باید عبادت هایی را که به جا نیاورده اند قضا نمایند، ولی اگر یقین نکنند که تا سه روز طول می کشد و نشانه حیض را هم نداشته باشد، بنابر احتیاط واجب باید کارهای استحاضه را به جا آورند و کارهایی را که بر حایض حرام است ترک نمایند اگر چه تا ده روز طول بکشد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر انسان به گفته کسانی که از روی قاعده علمی، وقت گرفتن خورشید و ماه را می دانند، اطمینان پیدا کند که خورشید یا ماه گرفته، باید نماز آیات را بخواند. و نیز اگر بگویند فلان وقت خورشید یا ماه می گیرد و فلان مقدار طول می کشد و انسان به گفته آنان اطمینان پیدا کند، باید به حرف آنان عمل نماید. مثلاً اگر بگویند آفتاب فلان ساعت باز می شود باید نماز را تا آنوقت تأخیر نیندازد.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر انسان به گفته کسانی که از روی قاعده علمی وقت گرفتن خورشید و ماه را می دانند اطمینان پیدا کند که خورشید یا ماه گرفته؛ بنا بر احتیاط واجب باید نماز آیات را بخواند و نیز اگر بگویند فلان وقت خورشید یا ماه می گیرد و فلان مقدار طول می کشد و انسان به گفته آنان اطمینان پیدا کند؛ بنا بر احتیاط واجب باید به حرف آنان عمل نماید.
[آیت الله سبحانی] اگر انسان به گفته کسانی که از روی قاعده علمی وقت گرفتن خورشید و ماه را می دانند، اطمینان پیدا کند که خورشید یا ماه گرفته، باید نماز آیات را بخواند و نیز اگر بگویند فلان وقت خورشید یا ماه می گیرد و فلان مقدار طول می کشد و انسان به گفته آنان اطمینان پیدا کند; باید به حرف آنان عمل نماید، مثلاً اگر بگویند آفتاب فلان ساعت شروع به باز شدن می کند; باید نماز را تا آن وقت تأخیر نیندازد.
[آیت الله مظاهری] وسواسی که برای تطهیر، زیادتر از متعارف آب استعمال میکند، علاوه بر گناه وسواسی که دارد مبذّر نیز میباشد و گناه آن را نیز دارد.
[امام خمینی] مبتدئه و مضطربه و ناسیه و زنی که عادت عددیه دارد، اگر خونی ببینند که نشانه های حیض داشته باشد یا یقین کنند که سه روز طول می کشد، باید عبادت را ترک کنند. و چنانچه بعد بفهمند حیض نبوده، باید عبادتهایی را که بجانیاورده اند، قضا نمایند. ولی اگر یقین نکنند که تا سه روز طول می کشد و نشانه های حیض را هم نداشته باشد، بنابر احتیاط واجب باید تا سه روز کارهای استحاضه را بجا آورند و کارهایی را که بر حائض حرام است ترک نمایند. و چنانچه پیش از سه روز پاک نشدند، باید آن را حیض قرار دهند.
[آیت الله فاضل لنکرانی] مبتدئه و مضطربه و ناسیه و زنی که عادت عددیه دارد، اگر خونی ببیند که نشانه های حیض داشته باشد یا یقین کنند که سه روز طول می کشد باید عبادت را ترک کنند، و چنانچه بعد بفهمند حیض نبوده باید عبادتهایی را که بجا نیاورده اند قضا نمایند. ولی اگر یقین نکنند که تا سه روز طول می کشد و نشانه های حیض را هم نداشته باشد، بنابر احتیاط واجب باید تا سه روز کارهای استحاضه را بجا آورند و کارهایی را که بر حائض حرام است ترک نمایند و چنانچه پیش از سه روز پاک نشدند باید آن را حیض قرار دهند.
[آیت الله مکارم شیرازی] اشخاص وسواسی باید به یقین و شک خود عمل نکنند بلکه مطابق اشخاص معمولی عمل کنند خواه یقین برای آنها حاصل شود یا نه، و الا در بسیاری از موارد نمازشان باطل خواهد بود.
[آیت الله علوی گرگانی] چیزهائی که وضو را باطل میکند، تیمّم بدل از وضو را هم باطل میکند وچیزهائی که غسل را باطل مینماید، تیمّم بدل از غسل را هم باطل مینماید.
وسواسی
شخصی كه زياد شك میكند.
طول
طَوْل به معنای توانایی مالی میباشد.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
طول
طَوْل به معنای توانایی مالی میباشد.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*