راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
خوردن خونی که به واسطه ی دندان کشیدن وارد دهان می شود، چه حکمی دارد؟
خوردن خون مطلقا جایز نیست.
عنوان سوال:
خوردن خونی که به
واسطه
ی
دندان
کشیدن
وارد
دهان
می شود، چه حکمی دارد؟
پاسخ:
خوردن
خون
مطلقا جایز نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا پس از خوردن یا آشامیدن چیزی که نجس است، آب کشیدن دهان واجب است؟
اگر دندان های مصنوعی به واسطه ی خون دهان یا به سبب دیگر نجس شده باشد، آیا شستن آن برای نماز لازم است؟
آیا ریاضت کشیدن به واسطه کم خوردن غذا چنان چه در طولانی مدت موجب بیماری شود جایز است؟
آیا ریاضت کشیدن به واسطه کم خوردن غذا چنان چه در طولانی مدت موجب بیماری شود جایز است؟
فرو دادن خونی که از لثه خارج می شود جایز است؟ آیا در صورت مستهلک شدن در آب دهان، خوردن آن جایز است؟
حکم کشیدن دندان یا جراحی لثه و دندان که باعث خونریزی می شود در حال روزه چیست؟
اگر خون لثه با دندان پرشده یا دندان مصنوعی تماس پیدا کند، فرو دادن آب دهان و یا غذاخوردن در این حال، چه حکمی دارد؟
آیا چنان چه دندان مصنوعی در دهان متحرّک باشد و بتوان آن را از دهان خارج نمود، باید در صورت نجس شدن آن را بیرون آورد و آب کشید یا در فضای دهان پاک می شود؟
آیا اگر داخل دهان خونی باشد، می توان با آن نماز خواند؟
اگر دندان مصنوعی یا غذا در دهان، با خون لثه تماس پیدا کند، آیا حتما باید آن ها را آب کشید؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر خونی از لای دندان بیرون آید و در آب دهان از بین برود، آیا آب کشیدن داخل دهان لازم است؟
[آیت الله اردبیلی] اگر به واسطه خونی شدن دهان، دندان مصنوعی نیز با خون تماس پیدا کند، آیا لازم است برای تطهیر نمودن، آن را از دهان خارج کرد؟
[سایر] اگر هنگام خوردن غذا، دهان خونی شود ؛ آیا خوردن لقمهای که در دهان است، جایز است؟
[آیت الله علوی گرگانی] خون در زرده تخم مرغ، آیا نجس است یا پاک و آیا میشود آن را خورد؟ خونی که از لای دندانها بیرون میآید و نیز خون پس از کشیدن دندان در دهان چه حکمی دارد؟
[آیت الله خامنه ای] خونی که پس از کشیدن دندان در محل آن باقی می ماند و روی دستمال اثر می گذارد ولی آب دهان را رنگین نمی کند چه حکمی دارد؟ آیا غذا خوردن در این صورت اشکال دارد؟ یا ظرفی که با آن غذا می خوریم نجس می شود؟
[آیت الله خامنه ای] آیا آب کشیدن داخل دهان بعد از خونریزی کم لثه و پس از پر کردن دندان لازم است؟
[آیت الله نوری همدانی] اگر دهان خونی شود، و در دهان، دندان مصنوعی طوری باشد که به دندانهای طبیعی چسبیده باشد و به هیچ طریق نشود آن را برای تطهیر از دهان بیرون آورد، نحوه تطهیرش چگونه است؟
[آیت الله مظاهری] بعد از کشیدن دندان تا چند روز در محل آن خون وجود دارد، آیا دهان و غذائی که میخورم نجس میشود؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] معمولاً بعد از کشیدن دندان تا مدتی خون ریزی ادامه دارد، آیا فرو بردن آب دهان در حالی که با خون همراه است جایز است؟
[آیت الله اردبیلی] خونی که از بین دندانها بیرون میآید یا خونی که از خارج دهان وارد آن میشود و هر کدام با آب دهان مخلوط میشود و از بین میرود، آیا باعث نجس شدن دهان و آب دهان میشود و آیا میتوان آب دهان را فرو برد یا باید بیرون ریخت؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر بدن حیوانی و یا منقار مرغی به عین نجس مثل خون، یا متنجس مثل آب نجس ، آلوده شود ، چنانچه آنها برطرف شوند بدن آن حیوان پاک می شود ؛ و همچنین است باطن بدن انسان ، مثل داخل دهان و بینی ، مثلاً اگر خونی از لای دندان بیرون آید و در آب دهان از بین برود ، آب کشیدن داخل دهان لازم نیست ، ولی اگر دندان مصنوعی در دهان نجس شود ، باید آن را آب بکشند .
اگر غذا لای دندان مانده باشد و داخل دهان خون بیاید ، چنانچه انسان نداند که خون به غذا رسیده یا نه ، آن غذا پاک است . و اگر خون به آن برسد ظاهر آن نجس می شود .
مسواک کردن برای روزهدار، مانند مضمضه جایز و بلکه مستحب است، ولی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد و دوباره در دهان وارد کند، نگذارد آب آن داخل حلق شود، ولی اگر آب مسواک بهقدری کم باشد که در آب دهان مستهلک میشود، مانعی ندارد.
اگر حیوان حلال گوشت را به دستوری که در شرع معین شده بکشند و خون آن به مقدار معمول بیرون آید ، خونی که در بدنش می ماند پاک است ؛ ولی اگر به علت نفس کشیدن یا به واسطه این که سر حیوان در جای بلندی بوده خون به بدن حیوان برگردد ، آن خون نجس است و همچنین چیزی که با آن خون ملاقات کند آن هم نجس است .
اگر موقعی که مشغول غذا خوردن است، بفهمد صبح شده، باید لقمه را از دهان بیرون آورد و چنانچه عمداً فرود برد روزهاش باطل است و به دستوری که بعداً گفته خواهد شد کفّاره هم بر او واجب میشود.
اگر دست را تر کند و به صورت و دست ها بکشد، باید بنا بر احتیاط تری دست به قدری باشد که به واسطه کشیدن دست، کمی آب بر آنها جاری شود.
غذای نجسی که لای دندان ها مانده ، اگر آب در دهان بگردانند و به تمام غذای نجس برسد پاک می شود در صورتی که یقین کند آب مطلق به همه جای نجس رسیده، با تعدد در آنچه تعدد در آن لازم است.
اگر از بواسیری که دانههای آن بیرون نباشد یا زخمی که توی دهان و بینی و مانند اینها است، خونی به بدن یا لباس برسد، بنابر اظهر نمیتواند با آن نماز بخواند، مگر اینکه عرفاً مضطر و مجبور باشد با همین بدن یا لباس نماز بخواند یا برای شخص او آب کشیدن یا تعویض آنها مشکل و سخت باشد. و اما خون بواسیری که دانههای آن بیرون است و یا اینکه در داخل بوده، ولی مثل بواسیری که در بیرون است بدن یا لباسش را نجس میکند، بدون اشکال نماز خواندن با آن جایز است.
اگر چیز پاکی مانند روغن و نفت که آب کشیدن آن ممکن نیست نجس شود، چنانچه روغن نجس را برای خوردن به خریدار بدهند، معامله باطل و عمل حرام است و اگر برای کاری بخواهند که شرط آن پاک بودن نیست، مثلاً بخواهند روغن نجس را بسوزانند، یا برای روغن مالی بدن مریض استعمال کنند، فروش آن اشکال ندارد.
در نماز چند چیز مکروه است: گرداندن صورت به مقدار کم به طرف راست یا چپ؛ بستن چشمها؛ گرداندن چشم به چپ و راست؛ فوت کردن محل سجده؛ خمیازه کشیدن؛ بازی کردن با ریش یا دست؛ داخل هم کردن انگشتان؛ آب دهان انداختن؛ گرفتن آب بینی و خلط سینه؛ نگاه کردن به خط قرآن یا کتاب یا خط انگشتری و هرکار دیگری که خضوع و خشوع را از بین ببرد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] اگر بدن حیوان به عین نجس مثل خون یا متنجس مثل اب نجس الوده شود چنانچه انها بر طرف شود بدن ان حیوان پاک می شود و همچنین است باطن بدن انسان مثل توی دهان و بینی مثلا اگر خونی از لای دندان بیرون اید و در اب دهان از بین برود اب کشیدن توی دهان لازم نیست ولی اگر دندان مصنوعی در دهان با خون دهان ملاقات کند بنابر احتیاط باید ان را اب کشید
[آیت الله سبحانی] اگر بدن حیوان به عین نجس، مثل خون، یا متنجّس مثل آب نجس، آلوده شود، چنانچه آنها برطرف شوند بدن آن حیوان پاک می شود. و همچنین است باطن بدن انسان مثل توی دهان و بینی. مثلا اگر خونی از لای دندان بیرون آید و در آب دهان از بین برود، آب کشیدن داخل دهان لازم نیست. ولی اگر دندان مصنوعی در دهان نجس شود -اگر نجاست از خارج دهان به آن رسیده باشد- باید آن را آب بکشند.
[آیت الله بروجردی] اگر بدن حیوان به عین نجس مثل خون یا متنجّس مثل آب نجس آلوده شود، چنانچه آنها برطرف شود، بدن آن حیوان پاک میشود و همچنین است باطن بدن انسان مثل توی دهان و بینی، مثلاً اگر خونی از لای دندان بیرون آید و در آب دهان از بین برود، آب کشیدنِ توی دهان لازم نیست، ولی اگر دندان عاریه [مصنوعی] در دهان نجس شود باید آن را آب بکشند.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر بدن حیوان به عین نجس مثل خون، یا متنجس مثل آب نجس آلوده شود، چنان چه آنها برطرف شود، بدن آن حیوان پاک می شود. و هم چنین است باطن بدن انسان مثل داخل دهان و بینی. مثلاً اگر خونی از لای دندان بیرون آید و در دهان از بین برود، آب کشیدن داخل دهان لازم نیست. ولی اگر دندان عاریه در دهان نجس شود بنابر احتیاط باید آن را آب بکشند.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر بدن حیوان به عین نجس مثل خون؛ یا متنجس مثل آب نجس آلوده شود؛ چنانچه آنها برطرف شوند؛ بدن آن حیوان پاک است و همچنین است باطن بدن انسان مثل توی دهان و بینی. مثلا اگر خونی از لای دندان بیرون آید و در آب دهان از بین برود؛ آب کشیدن توی دهان لازم نیست؛ ولی اگر دندان عاریه در دهان باشد و خون به آن برسد بنا بر احتیاط باید آن را آب بکشند.
[آیت الله نوری همدانی] اگر بدن حیوان به عین نجس مثل خون ، یا متنجس مثل آب نجس ، آلوده شود ، چنانچه آنها بر طرف شوند بدن آن حیوان پاک می شود . و همچنین است باطن بدن انسان ، مثل توی دهان و بینی ، مثلا اگر خونی از لای دندان بیرون آید و در آب دهان از بین برود ، آب کشیدن توی دهان لازم نیست . ولی اگر دندان عاریه در دهان نجس شود ، باید آن را آب کشید به احتیاط واجب .
[امام خمینی] اگر بدن حیوان به عین نجس مثل خون، یا متنجس مثل آب نجس، آلوده شود،چنانچه آنها برطرف شود، بدن آن حیوان پاک می شود. و همچنین است باطن بدن انسان مثل توی دهان و بینی. مثلا اگر خونی از لای دندان بیرون آید و در آب دهان از بین برود، آب کشیدن توی دهان لازم نیست. ولی اگر دندان عاریه در دهان نجس شود، باید آن را آب بکشند، به احتیاط واجب.
[آیت الله خوئی] اگر بدن حیوان به عین نجس مثل خون، یا متنجس مثل آب نجس آلوده شود، چنانچه آنها برطرف شود، بدن آن حیوان پاک میشود و همچنین است باطن بدن انسان مثل توی دهان و بینی. مثلًا اگر خونی از لای دندان بیرون آید و در آب دهان از بین برود، آب کشیدن توی دهان لازم نیست ولی اگر دندان عاریه در دهان نجس شود، باید آن را آب بکشند.
[آیت الله مظاهری] خونی که از لای دندانها میآید، نجس و خوردن آن حرام است ولی اگر به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بین برود پاک است، و فرو بردن آب دهان در این صورت اشکالی ندارد.
[آیت الله نوری همدانی] خونی که از لای دندانها می آید نجس و خوردن آن حرام است ،ولی اگر به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بین برود پاک است ، ولی فرو بردن آب دهان در این صورت اشکال دارد .
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
دندان
دندان از اعضای بدن هست که در دهان قرار دارد. از احکام آن در بابهای طهارت، صلات، صوم، حج، صید و ذباحه، اطعمه و اشربه، حدود، قصاص و دیات سخن گفته اند.
واسطه
وسیله و علّت ثبوت چیزی برای چیز دیگر را واسطه گویند.
وارد
دلیل وارد به معنی دلیل منتفی کننده موضوع دلیل دیگر است.
دهان
دهان:از اعضاى بدن است .به اوّلین قسمت دستگاه گوارش؛ شامل لب ها، زبان، دندان ها و غدد بزاقى، دهان گویند.
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
خون
خون از نجاسات است که در قلب و رگها جریان دارد. از احکام آن در بابهای طهارت، صلات، صوم، حج، تجارت، صید و ذباحه و اطعمه و اشربه سخن گفته اند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*