اگر هنگام خوردن غذا، دهان خونی شود ؛ آیا خوردن لقمهای که در دهان است، جایز است؟ همه مراجع (به جز مکارم و نوری ): خوردن لقمه نجس شده، حرام است ؛ ولی اگر خون به حدی کم باشد که به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بین میرود، پاک است و فرو بردن آن اشکال ندارد. توضیحالمسائل مراجع، م 100 و 141 ؛ بهجت، وسیلةالنجاة، ج 1، م 527 و توضیحالمسائل مراجع، م 141 ؛ وحید، توضیحالمسائل، م 101 و 142 و دفتر: خامنهای. آیةاللَّه مکارم: خوردن لقمه نجس شده حرام است ؛ ولی اگر خون به حدی کم باشد که به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بین میرود، پاک است و فرو بردن آن اشکال ندارد ؛ ولی عمداً این کار را نکند. مکارم، توضیحالمسائل مراجع، م 100 و 141. آیةاللَّه نوری: خوردن لقمه نجس شده، حرام است ؛ هر چند خون به حدی کم باشد که واسطه مخلوط شدن با آب دهان، از بین میرود. نوری، توضیحالمسائل مراجع، م 100 و 141. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 552/500016)
اگر هنگام خوردن غذا، دهان خونی شود ؛ آیا خوردن لقمهای که در دهان است، جایز است؟
همه مراجع (به جز مکارم و نوری ): خوردن لقمه نجس شده، حرام است ؛ ولی اگر خون به حدی کم باشد که به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بین میرود، پاک است و فرو بردن آن اشکال ندارد. توضیحالمسائل مراجع، م 100 و 141 ؛ بهجت، وسیلةالنجاة، ج 1، م 527 و توضیحالمسائل مراجع، م 141 ؛ وحید، توضیحالمسائل، م 101 و 142 و دفتر: خامنهای.
آیةاللَّه مکارم: خوردن لقمه نجس شده حرام است ؛ ولی اگر خون به حدی کم باشد که به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بین میرود، پاک است و فرو بردن آن اشکال ندارد ؛ ولی عمداً این کار را نکند. مکارم، توضیحالمسائل مراجع، م 100 و 141.
آیةاللَّه نوری: خوردن لقمه نجس شده، حرام است ؛ هر چند خون به حدی کم باشد که واسطه مخلوط شدن با آب دهان، از بین میرود. نوری، توضیحالمسائل مراجع، م 100 و 141. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 552/500016)
- [آیت الله مظاهری] دهان شخصی زخم است، بطوری که هنگام صرف غذا، خون با آن مخلوط میشود. آیا خوردن این غذا جایز است؟ لطفاً روش تطهیر آن غذا را بیان فرمائید؟
- [آیت الله بهجت] فرو دادن خونی که از لثه خارج می شود جایز است؟ آیا در صورت مستهلک شدن در آب دهان، خوردن آن جایز است؟
- [آیت الله بهجت] خوردن خونی که به واسطه ی دندان کشیدن وارد دهان می شود، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا غذا خوردن با اهل سنت جایز است؟
- [آیت الله خامنه ای] خونی که پس از کشیدن دندان در محل آن باقی می ماند و روی دستمال اثر می گذارد ولی آب دهان را رنگین نمی کند چه حکمی دارد؟ آیا غذا خوردن در این صورت اشکال دارد؟ یا ظرفی که با آن غذا می خوریم نجس می شود؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] گاهی دندان مصنوعی یا غذا یا آب آشامیدنی در دهان با خونی که از لثه خارج شده ملاقات می کند، آیا نجس می شود و فرو دادن غذا و آب چه صورت دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا فرو دادن و خوردن خلط بینی و سینه که در دهان آمده جایز است؟
- [آیت الله سیستانی] آیا نماز خواندن و غذا خوردن در منزل کسی که تارک الصلاة باشد جایز است ؟
- [آیت الله جوادی آملی] از نظر شما آیا خوردن غذا در رستوران اقلیتها جایز است؟
- [آیت الله جوادی آملی] از نظر شما آیا خوردن غذا در رستوران اقلیتها جایز است؟
- [آیت الله مظاهری] خونی که از لای دندانها میآید، نجس و خوردن آن حرام است ولی اگر به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بین برود پاک است، و فرو بردن آب دهان در این صورت اشکالی ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] خونی که از لای دندانها می آید نجس و خوردن آن حرام است ،ولی اگر به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بین برود پاک است ، ولی فرو بردن آب دهان در این صورت اشکال دارد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] خونی که از لثه یا جای دیگر دهان بیرون می آید هرگاه در آب دهان حل شود و از بین برود پاک است و فرو بردن آب دهان نیز در این صورت جایز است، ولی عمداً این کار را نکند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه صاحب خانه در بین غذا خوردن بفهمد غذا نجس است، بنابر احتیاط باید به میهمانها بگوید، ولی اگر یکی از میهمانها بفهمد لازم نیست به دیگران بگوید فقط خودش باید اجتناب کند، مگر این که با او معاشرت داشته باشند که برای جلوگیری از آلودگی خودش می تواند بعد از غذا خوردن به آنها بگوید، تا دست و دهان خود را آب بکشند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه صاحب خانه در بین غذا خوردن بفهمد غذا نجس است، بنابر احتیاط باید به میهمانها بگوید، ولی اگر یکی از میهمانها بفهمد لازم نیست به دیگران بگوید فقط خودش باید اجتناب کند، مگر این که با او معاشرت داشته باشند که برای جلوگیری از آلودگی خودش می تواند بعد از غذا خوردن به آنها بگوید، تا دست و دهان خود را آب بکشند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر انسان غذائی که در ظرف طلا یا نقره است به این منظور که غذا خوردن در ظرف طلا ونقره حرام است در ظرف دیگر بریزد ، این استعمال جایز است ، ولی اگر بخواهد از ظرف دوم غذا بخورد و خالی کردن ظرف برای آن نباشد که غذا خوردن از ظرف طلا یا نقره جایز نیست ، این استعمال حرام می باشد ، ولی خوردن غذا از ظرف دو م مانعی ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چند چیز در غذا خوردن مستحب است: اوّل: هر دو دست را پیش از غذا بشوید. دوّم: بعد از غذا دست خود را بشوید و با دستمال خشک کند. سوّم: میزبان پیش از همه شروع به غذا خوردن و بعد از همه دست بکشد. چهارم: در اول غذا بسم الله بگوید ولی اگر سر یک سفره چند جور غذا باشد، در وقت خوردن هر کدام آنها گفتن بسم الله مستحب است. پنجم: با دست راست غذا بخورد. ششم: اگر چند نفر سر یک سفره نشسته اند هر کسی از غذای جلوی خودش بخورد. هفتم: لقمه را کوچک بردارد. هشتم: با عجله غذا نخورد و غذا خوردن را طول بدهد. نهم: غذا را خوب بجود. دهم: بعد از غذا خداوند عالم را حمد کند. یازدهم: بعد از غذا خلال نماید و باقیمانده غذا را از لای دندانها بیرون آورده و دهان را بشوید و مسواک کند. دوازدهم: از دور ریختن مواد غذائی خود داری کند ولی اگر در بیابان غذا بخورد، مستحب است آنچه می ریزد برای پرندگان و حیوانات بگذارد. سیزدهم: در اول روز و اول شب غذا بخورد و در بین روز و در بین شب غذا نخورد. چهاردهم: بعد از خوردن غذا به پشت بخوابد و پای راست را روی پای چپ بیندازد. پانزدهم: در اول غذا و آخر آن نمک بخورد. شانزدهم: میوه ها و سبزیجات را پیش از خوردن با آب بشوید. هفدهم: تا بتواند بر سر سفره میهمان داشته باشد. هیجدهم: هنگام غذا خوردن بنشیند و غذا بخورد. چیزهایی که در غذا خوردن مکروه است
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر غذا در دهان باشد یا لای دندان مانده باشد و داخل دهان خون بیاید، چنانچه انسان نداند که خون به غذا رسیده، آن غذا پاک است و اگر بداند خون به آن رسیده، بنا بر احتیاط نجس میشود.
- [آیت الله علوی گرگانی] خونی که از لای دندانها میآید، اگر به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بین برود پاک است، و جائز است فرو بردن آن.
- [آیت الله سیستانی] اگر غذا لای دندان مانده باشد و داخل دهان خون بیاید ، غذا به ملاقات با خون نجس نمیشود .