راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
ورزش کردن خانم ها در معابر عمومی و نیز نشان دادن ورزش آن ها از تلویزیون چه حکمی دارد؟
هر چه زمینه ساز فساد است، حرام است.
عنوان سوال:
ورزش کردن خانم ها در معابر عمومی و نیز نشان دادن ورزش آن ها از
تلویزیون
چه حکمی دارد؟
پاسخ:
هر چه زمینه ساز
فساد
است، حرام است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
زمین های کشاورزی یا مسکونی و تجاری که مالکین آن ها افراد زیادی بودند و آن زمین ها را به خیابان، کوچه و معابر عمومی تبدیل کرده اند، آیا رفت و آمد برای عابرین که نه غاصب هستند و نه جری بر غصب غاصبین می کنند و چه بسا مضطرّ به عبور از آن جا باشند، جایز است؟
آیا استمعال عطر و ادکلن ملایم برای خانم ها، در مجامع عمومی و در حضور نامحرم حرام است؟ آیا استفاده از کرم ها و یا ضد بوی بغل که دارای بوی ملایمی است، شامل حکم فوق می شود؟
ورزش هایی چون موتورسواری و اتومبیل رانی چه حکمی دارد؟
ورزش یوگا از نظر شرعی چه حکمی دارد؟
دیدن تصویر بدن مردان نامحرم از تلویزیون چه حکمی دارد؟
بازی کردن و یا ورزش کردن در مساجد مثل نرمش، تنیس و یا ورزش های رزمی و یا نمایش فیلم به صورت زنده و یا ویدیویی چه حکمی دارد؟
اگر کسی به اذان رادیو و تلویزیون اعتماد نداشته باشد و یقین به دخول فجر صادق ننماید، آیا می تواند پس از پخش اذان از رادیو و تلویزیون باز هم غذا بخورد؟
لطفا تفاوت و مرز ورزش را با لهو و لعب بیان فرمایید.
اگر در اثر ورزشی مثل بُکس یا کاراته یکی از ورزش کاران تلف شود، چه نوع قتلی محسوب می شود؟
نگاه کردن به تصاویر بانوان اعمّ از تلویزیون، روزنامه و غیره چه صورت دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مظاهری] آیا فطریه را میتوان صرف امور خیر مثل ساختن مساجد و معابر عمومی یا جشنها و عزاداریهای مذهبی کرد؟
[آیت الله علوی گرگانی] تماشای ورزش زنان بطور مستقیم و یا از تلویزیون چه حکمی دارد؟
[آیت الله سبحانی] ورزش بانوان خصوصاً موتور و دوچرخه سواری در محافل عمومی چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] لطفاً به سؤالات زیر در مورد ورزش بانوان پاسخ فرمایید: 1 فعّالیّتهای ورزشی برای دختران مدارس ابتدایی، بدون رعایت حجاب اسلامی چه حکمی دارد؟ 2 ورزش بانوان با رعایت حجاب اسلامی در انظار عمومی (اجتماع مردان و زنان) چه حکمی دارد؟ 3 در ورزشهای انفرادی غیر تماسی (تنیس، بدمینتون و مانند آن) مسابقه یا تمرین خانمها با آقایان چه حکمی دارد؟ 4 آیا رعایت حجاب خانمها در سالنهای ورزشی مخصوص بانوان، لازم است؟ 5 موتور سواری و دوچرخه سواری خانمها با پوشش کامل اسلامی در خیابانها و معابر عمومی چگونه است؟ 6 آیا قبل از سنّ تکلیف، بازی کردن دختران با پسران مجاز است؟ 7 مربّیگری مردان برای تعلیم بانوان تا چه حدّی مجاز است؟ 8 حرکات هوازی و موزون زنان (که منجر به حرکات عضلات بدن می گردد،) بدون حضور نامحرم چه حکمی دارد؟ 9 ورزش کردن زنان با محارم خود چه حکمی دارد؟ 10 تماشای ورزش مردان توسّط خانمها چه محدودیّتهایی دارد؟
[آیت الله سبحانی] آیا خانم ها می توانند با لباس های گشاد و روسری و شلوار در حضور مرد نامحرم ورزش کنند؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] بعضی از خانمها می دانند که در خیابان و معابر عمومی مردان نامحرم به قصد ریبه به صورت آنها نگاه می کنند. آیا واجب است این خانمها جهت نهی از منکر پوشیه زده و روی خود را بپوشانند؟
[آیت الله مظاهری] زمین های کشاورزی یا مسکونی و تجاری که مالکین آن ها افراد زیادی بودند و آن زمین ها را به خیابان، کوچه و معابر عمومی تبدیل کرده اند، آیا رفت و آمد برای عابرین که نه غاصب هستند و نه جری بر غصب غاصبین می کنند و چه بسا مضطرّ به عبور از آن جا باشند، جایز است؟
[آیت الله اردبیلی] اگر شخص فقیری از دنیا برود، برای خشنود نمودن روح میّت و نجات وی از مشکلات عالم قبر، آیا گرفتن جلسه ترحیم برای او بهتر است یا این که هزینه جلسه ترحیم، صرف ساختمان مسجد و حمام و معابر عمومی و رسیدگی به فقرا و کارهای خیر دیگر شود؟
[آیت الله جوادی آملی] ساخت، خرید و فروش، نگهداری و نصب مجسمههای دارای صورت انسانی، در معابر عمومی و میادین از نظر فقهی چه حکمی دارد؟ سؤال مذکور در فرض صورت حیوانی، چه حکمی دارد؟ نگهداری مجسمههای کوچک تزیینی به صورت انسانی یا حیوانی در منازل، چه حکمی دارد؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] نگهداری مجسمه در منزل و نصب آن در میادین و معابر چگونه است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
خرید و فروش رادیو و تلویزیون، که دارای منافع حلال و حرام است، به قصد منفعت حلال مانعی ندارد؛ و همچنین است استفاده از آن در جهت حلال، ولی بههیچوجه نباید از آن استفاده حرام بکنند، و نیز باید در دسترس کسی که استفاده حرام میکند قرار ندهند.
اگر از غیر کسب مالی بهدست آورد، مثلاً چیزی به او ببخشند یا جایزه بدهند، یا اینکه از راه وصیت یا نذر شخصی یا عمومی یا وقف، چیزی به او برسد، اگر از مخارج سالش زیاد بیاید، بنابر احتیاط واجب باید خمس آن را بدهد.
انسان میتواند از میوه درختی که در مسیر عبور عمومی است، حتی اگر مالک مشخص داشته باشد، بخورد، ولی نباید موجب افساد یا از بین رفتن درخت و میوه شود، و بنابر احوط باید چیزی از میوه را با خود نبرد.
نماز خواندن در مسافرخانه و حمام و مانند اینها که برای واردین آماده است، اشکال ندارد، مگر اینکه انسان بداند یا نشانههایی در کار باشد که گمان کند صاحبش به نماز خواندن او راضی نیست. و جاهای دیگر که ملک کسی میباشد نیز در این مسئله مانند این مکانهای عمومی است که در صورتی نماز صحیح نیست که بداند و یا نشانههایی در کار باشد که گمان کند صاحبش راضی نیست.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] 4 اگر شطرنج در عرف عام از صورت قمار خارج شده باشد و به عنوان ورزش شناخته شود، مانعی ندارد.
[آیت الله مکارم شیرازی] 36 خرید و فروش رادیو و تلویزیون و سایر وسایلی که دارای منافع مباح ومشروع قابل ملاحظه است، جایز است.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . کسانی که متدین و ملتزم به احکام اسلام نیستند و اهل نماز و روزه و وظایف شرعیه نمی باشند لیاقت عهده داری مشاغل اجتماعی اسلامی و مناصب عمومی را ندارند و اگر عهده دار شوند، غاصب و متجاوز به حقوق عمومی شناخته می شوند.
[آیت الله اردبیلی] اختلاط زن و مرد در مراکز و مجامع عمومی به شکلی که در معرض فساد و گناه قرار بگیرند، جایز نیست.
[آیت الله اردبیلی] در صورت تحقق دولت عدل اسلامیِ جامع الشرایط، استخراج معادن و گنجها و استفاده از جنگلها و اموال عمومی، باید با اجازه آن باشد.
[آیت الله جوادی آملی] .اگر گنج در زمینی که ملک عمومی است؛ مانند زمین های مفتوح العنوه، یافت شد، مال یابنده گنج است و خمس دارد.
[امام خمینی] رادیو و تلویزیون دارای منافع حلال عقلایی و منافع حرام است از نظر اسلام و جایز است انتفاع بردن از آنها به نحو حلال، از قبیل اخبار و مواعظ از رادیو و نشان دادن چیزهای حلال برای تعلیم و تربیت صحیح، یا نشان دادن کالاها و عجایب خلقت از بر و بحر از تلویزیون و اما چیزهای حرام از قبیل پخش غنا و موسیقی مطرب و اشاعه منکرات از قبیل پخش قوانین خلاف اسلام و مدح خائن و ظالم، و ترویج باطل، و ارائه چیزهایی که اخلاق جامعه را فاسد و عقاید آنها را متزلزل میکند، حرام و معصیت است.
[آیت الله اردبیلی] (اَنفال) یعنی اموال عمومی که برای اداره جامعه در اختیار امام معصوم علیهالسلام قرار دارد و در زمان غیبت برای تصرّف در آن بنابر احتیاط واجب باید از حاکم شرعی (یعنی مجتهد جامع الشرایط) اجازه گرفت.
[آیت الله اردبیلی] اگر انسان بدون قصد لذّت به صورت و دستهای زنهای غیر مسلمان و جاهایی که معمولاً در انظار عمومی آنها را نمیپوشانند نگاه کند، در صورتی که نترسد به حرام بیفتد، اشکال ندارد.
[آیت الله شبیری زنجانی] باید جواب سلام را به سلامکننده بفهماند؛ اگر چه سلامکننده کر باشد و لازم نیست جواب سلام را طوری بگوید که سلامکننده بشنود و اگر فهماندن جواب سلام به سلامکننده ممکن نباشد؛ مثل این که شخص به انسان سلام کند و به سرعت رد شود و یا از تلویزیون یا رادیو سلام بدهد، ظاهراً جواب سلام لازم نیست.
تلویزیون
آلات مشترکه ابزار مورد استفاده در حلال و حرام را گویند.
فساد
به نقصان به حسب اجزا و شرایط فساد گفته می شود.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*