نماز خواندن با انگشتر و لباسی که دارای صورت و عکس جاندار و غیر جاندار است چه حکمی دارد؟ همچنین نماز خواندن در مکانی که مجسمه یا عکس بر در و دیوار آن نصب شده چگونه است؟
مکروه است با این معنا که تأثیر در تقلیل ثواب و فضیلت دارد.
عنوان سوال:
نماز خواندن با انگشتر و لباسی که دارای صورت و عکسجاندار و غیر جاندار است چه حکمی دارد؟ همچنین نماز خواندن در مکانی که مجسمه یا عکس بر در و دیوار آن نصب شده چگونه است؟
پاسخ:
مکروه است با این معنا که تأثیر در تقلیلثواب و فضیلت دارد.
حلقهای معمولاً فلزی در انواع نگین دار و بی نگین، مخصوص انگشت را انگشتر میگویند و از احکام آن به مناسبت در بابهای طهارت، صلات، صوم، حج، جهاد، نکاح، یمین و ارث آمده است.
جاندار
هر موجود دارای روحی را جاندار می گویند که در فقه بررسی می شود و از آن در بابهاى صلات، تجارت و دیات سخن گفتهاند.
دیوار
ديوار بنايي عمودي از سنگ يا مانند آن است .
نماز
نماز (واژهای فارسی و معادل کلمه عربی «صَلاة») عملی عبادی است که پنج بار در اوقات معینی از شبانه روز واجب است. در این عبادت، نمازگزار رو به قبله میایستد و ذکرهای ویژهای را خوانده و اعمال ویژهای مانند رکوع و سجده را به جا میآورد. نماز به دو شکل فردی (فُرادا) و جماعت خوانده میشود.
عکس
عکس ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • عکس (علوم قرآنی)، به معنای جابه جایی اجزای فراز قبلی عبارت در فراز بعدی و دارای کاربرد در علوم قرآنی• عکس (فقه)، به معنای تصویر ایجاد شده به وسیله دوربین عکاسی و دارای کاربرد فقهی• عکس (منطق)، از اصطلاحات علم منطق، دارای دو زیرمجموعه عکس مستوی و عکس نقیض
فضیلت
فضیلت، شرف و برتری ؛ مقابل نقیصه است.
تقلیل
اماله صغرا، تلفظ فتحه بین فتحه و کسره ، و تلفظ الف بین الف و یا را میگویند.
مکروه
مکروه، اصطلاحی فقهی درباره عملی است که ترک کردن آن بهتر از انجام دادن است. کراهت، گاه در عبادات است و گاه در معاملات و کسب و کار. کراهت در عبادات به معنای کم شدن ثواب آن عبادت نسبت به عبادتهای مشابه است و کراهت در معامله به معنای ناپسنددانستن شارع در انجام آن است. نماز گزاردن در برخی مکانها مانند حمام و آشپزخانه و در برخی حالتها مانند خواب آلودگی یا در لباس سیاه از جمله عبادات مکروه است.
ثواب
ثَواب و عِقاب، دو اصطلاح قرآنی برای اعمال نیک و بد انسان است. ثواب یعنی پاداش و جزای خیری که از سوی پروردگار به بندگان مؤمن در برابر ایمان و کارهای نیک داده میشود و عقاب سزا و جزای ناخوشایندی است که به بندگان کافر یا عاصی، در عوض کفر یا کارهای ناروا و خلاف شرع میرسد.