راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله نوری همدانی
آدرس:
http://www.noorihamedani.com
خوردن بعضی از مواد، میوهها و غذها برای برخی از بیماان ضرر دارد، مصرف آنها چه حکمی دارد؟
خوردن چیزی که ضرر دارد حرام است.
عنوان سوال:
خوردن بعضی از مواد، میوهها و غذها برای برخی از بیماان
ضرر
دارد، مصرف آنها چه حکمی دارد؟
پاسخ:
خوردن چیزی که
ضرر
دارد حرام است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا مصرف مواد مخدر در معالجات و درمان دردها مطلقاً اشکال ندارد یا فقط در صورت انحصار؟
در مسئله 2628 رساله توضیح المسال حضرتعالی امده است: (خوردن چیزی که برای انسان ضرر دارد حرام است،...) حال آیا در حرمت استعمال و خوردن چیز مضر، علم به ضر لازم است و یا این که گمان و یا احتمال کافی است؟
سیگار کشیدن و استفاده از مواد مخدر مانند تریاک و غیره شرعا چه صورتی دارد؟
لطفاً نظر مبارک را در مورد خرید و فروش موادّ مخدّر بخصوص تریاک بیان فرمایید.
این جانب در تابستان سال 76 ازدواج نمودهام و تا الان که حدود دو سال از این زندگی مشترک میگذرد تا کنون هیچگونه حساب سالی نداشتهام و در رابطه با مواد غذایی از قبیل برنج و روغن و غیره خمس پرداخت نکردهام، الان تکلیف بنده را در رابطه با دو مورد زیر مشخص نمائید؟ الف: در رابطه با مواد غذایی که طی این دو سال مصرف شده است؟ ب: در رابطه با برنج و روغنی که از طریق سازمان به عنوان بن دریافت کردهایم؟
شخصی به نام (الف) کارخانه شیشه خود را به شرط تهیّه مواد اوللیه کارخانه به شخص (ب) اجاره میدهد، ماهی یک میلیون تومان به مدت 10 سال، اما در سال هفتم به علت بالارفتن نخ دلار قیمت مواد اولیه به طور سرسام آور باا رفته و گران شده و شخص (الف) اگر بخواهد مواد اولیه برای یکماه تهیه نماید، باید مبلغ بیست میلیون تومان بدهد، در حالیکه خودش هر ماه یک میلیون تومان اجاره دریافت میکند. لذا از جنابعالی تقاضا دارم مرقوم فرمایید آیا این قرارداد قابل فسخ میباشد یا اینکه ین قرارداد تا سال دهم اجراء شود؟
باسلام در بعضی از کشورها یکسری از قرصها و داروها از ژلاتین حیواناتی مانند خوک استفاده می شود اما شکل نهایی قرصها مانند قرصهای گچی هست از آنجایی که نمیدانم استحاله شامل این موارد می شود یا نه حکم شرعی استفاده ازان چیست؟.2) در خیلی از کرمهای دست و مواد خوراکی، از گلیسرین یا گلیسرول استفاده می شود از آنجا که این ماده می تواند از گیاه، حیوان و مواد مصنوعی درست شود و روی قوطی این گونه محصولات چیزی ذکر نشده است، حکم استفاده از این مواد که شامل خیلی موارد است چیست؟
خوردن شیر زن توسط شوهر خود چه حکمی دارد؟
کسانی که معتاد به دخانیات (سیگار، قلیان) و حتّی مواد مخدّرند (تریاک و این گونه چیزها) آیا در حالت روزه میتواند به مقدار ضرورت استفاده نمایند و مبطل روزه نیست؟
ت - چه کسی باید حق ضایع شده را مطالبه و طبق وصیتنامه به مصرف برساند؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] خوردن بعضی از موادّ غذایی که به گفته پزشکان ضرر معتنی به دارد، چه صورت دارد؟
[آیت الله علوی گرگانی] کرمهایی که داخل میوهها میباشد آیا نجس است و خوردن آنها چه صورت دارد؟
[سایر] سلام من از اب چشمه که در روستا هست استفاده می کنم واز اب چاه وفقط از این اب مصرف می کنم وقبلش می جوشانم مدت بیست دقیقه ایا مصرف اینگونه اب ضرری ندارد این اب بدون کلر یا مواد شیمیایی است ایا برای بچه مصرف این اب ضرر ندارد وایا مصرف اب چاه بدون جوشاندن مشکلی ندارد
[سایر] باسلام برادری دارم 27ساله که معتاد به تریاک (خوردن ) بود حدود 2هفته است که تحت نظر پزشک اقدام به ترک کرده است . چه مواد غذایی مصرف کند که زودتر سر حال شود ؟
[آیت الله علوی گرگانی] شخصی موادّ الکلی (مشروبات) مصرف میکند ولی خودش میداند که اگر به علّت بیماریش مصرف نکند میمیرد تکلیف چیست؟
[آیت الله سبحانی] آیا کاشت و تولید مواد مخدر و حمل و نگهداری آن و خرید و فروش و مصرف آن و هرگونه همکاری با قاچاقچیان مواد مخدر و نیز تولید، نگهداری، فروش و مصرف قرص های روانگردان جایز است؟
[آیت الله سیستانی] اینجا در خیلی از مواد غذایی از ( ژلاتین ) حیوانی استفاده میشود که از استخوان حیوانات ذبح اسلامی نشده گرفته می شود . آیا خوردن این مواد غذایی حرام است ؟
[آیت الله اردبیلی] آیا احتمال ضرر، مجوّز خوردن روزه میشود یا این که اطمینان به ضرر لازم است؟ میزان در مقدار ضرر چیست؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا خوردن مواد عذایی که در آن گوشت خام وجود دارد مانند خوردن سوسیس یا کالباس به صورت خام حرام است ؟
[سایر] اگر حرمت شراب به دلیل ضرر داشتن آن است، چرا مجازات شراب خوردن، ضرر بسیار بیشتری دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
کسی که می ترسد که اگر وضو بگیرد ، مریض شود یا اگر آب را به مصرف وضو برساند تشنه بماند نباید وضو بگیرد . بلکه اگر نداند که آب برای او ضرر دارد و وضو بگیرد . و بعد بفهمد ضرر داشته ، احتیاط واجب آن است که تیمم کند و با آن وضو نماز نخواند و اگر با آن وضو نمازی بجاآورده ، دوباره آن را انجام دهد .
اگر پدر از قَسَم خوردن فرزند جلوگیری کند ؛ یا شوهر از قَسَم خوردن زن جلوگیری نماید ، قَسَم آنان صحیح نیست .
لازم نیت یقین کند که آب برای او ضرر دارد بلکه اگر احتمال ضرر بدهد ، چنانچه احتمال او در نظر مردم بجا باشد و از آن احتمال ترس برای ا و پیدا شود ، باید تیمم کند .
اگر چیزی ندارد که در نماز عورت خود را با آن بپووشاند ، واجب است اگر چه به کرایه یا خریداری باشد ، تهیه نماید . ولی اگر تهیه آن به قدری پول لازم دارد که نسبت به دارائی او زیاد است ، یا طوری است که اگر پول را به مصرف لباس برساند ، به حال او ضرر دارد ، باید به دستوری که برای برهنگان گفته شد ، نماز بخواند .
فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در فضای دهان نیامده حرام نیست ولی اخلاط بینی و سینه که در فضای دهن وارد شده است از فرو بردن آن در صورت توجّه و التفات اجتناب شود . و نیز فرو بردن غذائی که موقع خلال کردن ، از لای دندان بیرون می آید اگر طبیعت انسان از آن متنفّر نباشد اشکال ندارد . خوردن چیزی که برای انسان ضرردارد حرام است ولی اگر ضرر کم باشد که عقلاء به آن اعتنا نکنند ، حرام نیست .
کسی که مبتلا به درد چشم است و آب برای او ضرر دارد ، باید تیمم نماید .
اگر کسی وصیت کرده باشد که مقدار مستحب کفن را که در دو مسالة قبل گفته شد ، از ثلث مال او بردارند ، یا وصیت کرده باشد ثلث مال را به مصرف خود او برسانند ولی مصرف آن را معین نکرده باشد یا فقط مصرف مقداری از آن را معین کرده باشد ، می توانند مقدار مستحب کفن را از ثلث سال مال او بردارند .
چند چیز در غذا خوردن مکروه است : اوّل : در حال سیری غذا خوردن . دوّم : پر خوردن و در خبر است که خداوند عالم بیشتر از هر چیز از شکم پر بدش می آید . سوّم : نگاه کردن به صورت دیگران در موقع غذا خوردن . چهارم : خوردن غذای داغ . پنجم : فوت کردن چیزی که می خورد یا می آشامد . ششم : بعد از گذاشتن نان در سفره ، منتظر چیز دیگر شدن . هفتم : پاره کردن نان با کارد . هشتم : گذاشتن نان زیر ظرف غذا . نهم : پاک کردن گوشتی که به استخوان چسبیده بطوری که چیزی در آن نماند . دهم : پوست کندن میوه . یازدهم : دور انداختن میوه پیش از آنکه کاملاً آن را بخورد . مستحّبات آب آشامیدن
قسم خوردن در معامله اگر راست باشد مکروه است و اگر دروغ باشد حرام است .
خوردن ملخی که بال درنیاورده و نمی تواند پرواز کند حرام است .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] خوردن یا نوشیدن چیزی که برای انسان ضرر مهمّی دارد حرام است، کشیدن سیگار و سایر انواع دخانیّات مخصوصاً مواد مخدّر مطلقاً حرام است؛ خواه به صورت تزریق یا دود کردن یا خوردن و یا به هر طریق دیگری بوده باشد. همچنین تولید، خرید و فروش و هرگونه کمک به انتشار آن حرام است. و بر افراد معتاد به سیگار یا مواد مخدّر واجب است شرعاً برای ترک اعتیاد تلاش کنند.
[آیت الله سبحانی] خوردن یا نوشیدن چیزی که برای انسان ضرر مهمی دارد حرام است، کشیدن سیگار و سایر انواع دخانیات مخصوصاً مواد مخدر مطلقاً حرام است خواه به صورت تزریق یا دود کردن یا خوردن و یا به هر طریق دیگری بوده باشد. و همچنین تولید، خرید و فروش و هر گونه کمک به انتشار آن حرام است.
[آیت الله علوی گرگانی] خوردن چیزی که برای انسان ضرر دارد، حرام است.
[آیت الله بروجردی] خوردن چیزی که برای انسان ضرر دارد حرام است.
[امام خمینی] خوردن چیزی که برای انسان ضرر دارد حرام است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] خوردن چیزی که موجب مرگ می شود یا برای انسان ضرر کلّی دارد حرام است.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] خوردن چیزی که موجب مرگ می شود یا برای انسان ضرر کلی دارد حرام است.
[آیت الله سیستانی] خوردن چیزی که موجب مرگ میشود ، یا برای انسان ضرر مهمی دارد حرام است .
[آیت الله خوئی] خوردن چیزی که موجب مرگ میشود یا برای انسان ضرر کلی دارد، حرام است.
[آیت الله وحید خراسانی] خوردن و اشامیدن چیزی که موجب مرگ می شود یا برای انسان ضرر مهمی دارد حرام است
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
ضرر
ضرر، مقابل نفع عبارت است از ورود نقصان در مال ، جان و آبرو ؛ واژه ضرر درباره آبرو کمتر به کار رفته است. [۱] [۲]
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
ضرر
ضرر، مقابل نفع عبارت است از ورود نقصان در مال ، جان و آبرو ؛ واژه ضرر درباره آبرو کمتر به کار رفته است. [۱] [۲]
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*