راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله نوری همدانی
آدرس:
http://www.noorihamedani.com
گردن بند طلا برای مردها و نیز صلیب و نگهداری آن چه صورت دارد ؟
جائز نیست
عنوان سوال:
گردن بند
طلا
برای مردها و نیز
صلیب
و نگهداری آن چه صورت دارد ؟
پاسخ:
جائز نیست
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا در حال حاضر، زکات طلا و نقره، فرض تحقّق دارد یا خیر؟ و آیا طلا و نقرههای ساخته شده، مانند دست بند، گردن بند و سکّههای بهار آزادی، متعلّق زکات هستند؟
اگر مرکزی وجود داشته باشد برای نگهداری اسپرم مردها و در صورت نیاز اگر مردی نازا باشد این اسپرمها را به همسر او تزریق کنند تا صاحب فرزند شود از نظر اسلام چه حکمی دارد؟ و اگر فرزندی متولّد شد متعلّق به کیست؟ و از چه کسی ارث میبرد؟
سرمه کشیدن برای مردها چه حکمی دارد؟ با توجه به اینکه سرمه نوعی آرایش تلقی میشود؟
به مچ بستن ساعتی که بند آن دوخته است برای فرد محرم چه حکمی دارد؟
به مچ بستن ساعتی که بند آن دوخته است برای فرد محرم چه حکمی دارد؟
پوشش انگشتر طلا یا النگوی طلا توسط بانوان در صورتیکه در معرض دید نامحرم باشد چگونه است؟
خرید و نگهداری گندم چه حکمی دارد؟
خرید و فروش و استعمال و نگهداری تنبک، دایره، فلوت چه صورت دارد؟
ب - فقط صرف نگهداری و یا خرید یا فروش آنها چه حکمی دارد؟
نوحه گری، قرآن خوانی، دعا خوانی خانمها بصورت دست جمعی یا فردی به صدای بلند بطوری که مردها بشنوند و موجب تَلّذذ باشد که صد در صد هم چنین است چه صورت دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مظاهری] اگر مرد با انگشتر یا گردن بند طلا نماز بخواند، نماز او چه حکمی دارد؟
[آیت الله بهجت] اگر زیورآلات طلا مانند گردن بند و ساعت و... همراه مرد نمازگزار باشد، به گونه ای که او فقط قصد امتحان کردن یا نگهداری موقّت آن ها را داشته باشد، چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] خرید و فروش زینت آلات طلا اعم از انگشتر، گردن بند و دستبند مخصوص آقایان چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] خرید و فروش زینت آلات طلا اعم از انگشتر، گردن بند و دستبند مخصوص آقایان چه حکمی دارد؟
[آیت الله اردبیلی] آیا در حال حاضر، زکات طلا ونقره، فرض تحقّق دارد یا خیر؟ و آیا طلا و نقرههای ساخته شده، مانند دست بند، گردن بند و سکّههای بهار آزادی، متعلّق زکات هستند؟
[آیت الله بهجت] اگر مردی به قصد زینت از گردن بند طلا استفاده کند، آیا دوستی با او اشکال دارد؟
[آیت الله بهجت] انداختن گردن بند به گردن که به نام های خداوند و یا معصومین منقّش است، چه حکمی دارد؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] این جانب طلا فروش هستم و گاهی گردن بند یا گوشواره و النگو را بطور نسیه با قیمت گرانتر از نقد می فروشم آیا چنین معامله ای صحیح است؟
[آیت الله سیستانی] آیا زن می تواند از انگشتر زینتی و یا دست بند و یا گردن بند به قصد آرایش استفاده کند و آیا چنان کاری حلال است یا حرام؟
[سایر] اگر زیورآلات زن (مانند گردن بند و النگو) در معرض دید نامحرم باشد، چه حکمی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر طلا را به نقره ، یا نقره را به طلا بفروشند معامله صحیح است ولازم نیست وزن انها مساوی باشد .
اگر جنسی ر بفروشدوقرار بگذارد که بعد از مدّتی تحویل دهد وپول ان را هم بعد از مدّتی بگیرد ، معامله باطل است . فروش طلا ونقره به طلا ونقره
کسی که نمی تواند امانت را نگهداری نماید ، بنابر احتیاط واجب باید قبول نکند ، ولی اگر صاحب مال در نگهداری آن عاجز تر باشد و کسی هم که بهتر حفظ کند نباشد ، این احتیاط واجب نیست .
اگر طلا را به طلا یا نقره را به نقره بفروشد ، سکّه دار باشد یا بی سکّه ، در صورتی که وزن یکی ازانها زیادتر از دیگری باشد ، معامله باطل است .
اگر فلزی را با طلا یا نقره مخلوط کنند و ظرف بسازند ، چنانچه مقدار آن فلز بقدری زیاد باشد که ظرف طلا یا نقره به آن ظرف نگویند ، استعمال آن مانعی ندارد .
اگر در صورت یا دستها بریدگی یا زخمی است که خون آن بند نمی آید ، و آب برای آن ضرر ندارد ، باید در آب کر یا جاری فرو برد و قدری فشار دهد که خون بند بیاید ، و انگشت خود را روی زخم یا بریدگی در زیر آب از بالا به پائین بکشد تا آب بر آن جاری شود . شرط هفتم – آنکه وقت برای وضو و نماز کافی باشد .
استعمال ظرفی که روی آن را آب طلا یا آب نقره داده اند، اشکال ندارد .
استعمال ظرفی که معلوم نیست از طلا یا نقره است یا از چیز دیگر ، اشکال ندارد .
لباس مرد نماز گزار باید ابریشم خالص نباشد و همچنین بنابر احتیاط واجب چیزهائی مانند عرقچین و بند شلوار که به تنهایی ساتر عورتین نیستند در غیر نماز هم پوشبدن آن برای مرد حرام است .
اگر مستحاضه بداند که پیش از گذشتن وقت نماز بکلی پاک می شود ، یا به اندازة خواندن نماز خون بند می آید ، باید صبر کند و نماز را در وقتی که پاک است بخواند .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] زینت کردن مردها با طلا نظیر استفاده از زنجیر و انگشتر و ساعت مچی طلا و بنابر احتیاط واجب، عینک طلا حرام است امّا اگر مقدار کمی طلا در آن به کار رفته باشد به گونهای که چیزی محسوب نشود، اشکال ندارد و زینت کردن مردها با (پلاتین) جایز است.
[آیت الله مظاهری] مردها باید بدن خود را به غیر از جاهایی که معمولاً نمیپوشانند نظیر صورت و سر و گردن، از نامحرم بپوشانند.
[آیت الله وحید خراسانی] پوشیدن طلا مثل اویختن زنجیر طلا به گردن و بستن ساعت مچی طلا به دست و عینک طلا گذاشتن و انگشتر طلا به دست کردن و مانند اینها بر مرد حرام و نماز خواندن با انها باطل است ولی برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد
[آیت الله فاضل لنکرانی] برای زنان در حال نماز، پوشانیدن موهای مصنوعی و زینت های پنهانی (مانند دستبند و گردن بند) و زینت صورت (مانند سرمه چشم) لازم نیست، امّا واجب است از نامحرم بپوشاند.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . پوشیدن لباس مخصوص به مردها بر زن ها، و لباس مخصوص به زن ها بر مردها حرام است.
[آیت الله مظاهری] لباس زنانه نظیر پیراهن و دامن زنانه که مختصّ به زنهاست، برای مردها حرام است، و لباس مردانه نظیر کت و شلوار مردانه که اختصاص به مردها دارد، برای زنها حرام است، و اصلاح زنانه به گونهای که مختصّ به زنهاست، برای مردها حرام است، و اصلاح مردانه به گونهای که اختصاص به مردها دارد، برای زنها حرام میباشد.
[آیت الله فاضل لنکرانی] زینت کردن به طلا یا پوشیدن لباس طلاباف برای مرد حرام است چه آشکار باشد یا پنهان و نماز با آن باطل است. بنابراین اگر زیر پیراهن مرد طلاباف باشد یا زنجیر طلا در گردن آویخته باشد گرچه پیدا نباشد حرام و نماز را باطل می کند.
[آیت الله اردبیلی] پوشیدن لباس طلاباف و ابریشم خالص برای مردها حرام است، ولی برای زنها اشکال ندارد.
[آیت الله مظاهری] نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم و پسر ممیّز چه با قصد لذّت و چه بدون آن حرام است و نگاه کردن زن به مواردی که معمولاً مردها نمیپوشانند نظیر صورت و سر و گردن، اگر به قصد لذّت باشد یا بترسد که به حرام بیفتد و یا موجب مفسده باشد و یا جالب باشد حرام است ولی نگاه کردن بدون اینها جایز است گرچه خالی از اشکال نیست.
[آیت الله مظاهری] لازم نیست پولی را که صاحب مال میدهد، عین موجود باشد، پس اگر دینی به گردن عامل داشته باشد میتواند آن را رأس المال قرار دهد، و همچنین لازم نیست رأس المال، طلا یا نقره سکّهدار باشد، پس اگر با جنس یا اسکناس مضاربه کند صحیح است.
صلیب
صلیب در دو معنا به کار رفته است: ۱. نماد مسیحیت میباشد. و پیروان حضرت مسیح علیه اسلام را با این نشانه و نماد میشناسند.۲. چهار ستاره نزدیک نسر.
طلا
طلایا زربه فلز معروفِ کمیاب و گران بها گفته میشود. از آن به مناسبت در بابهای طهارت ، صلات ، زکات ، خمس ، تجارت ، عاریه و غصب سخن گفتهاند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*