راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله نوری همدانی
آدرس:
http://www.noorihamedani.com
3 آیا در نظر حضرتعالی در عرف عمّامه سیاه، علامت سادات بودن است یا خیر؟
بلی.
عنوان سوال:
3 آیا در نظر حضرتعالی در
عرف
عمّامه سیاه، علامت
سادات
بودن است یا خیر؟
پاسخ:
بلی.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
2 آیا این شخص حقِّ عمّامه سیاه پوشیدن دارد؟
آیا پوشیدن لباس سیاه در حالت عادی از نظر شرعی چه حکمی دارد؟
نظر حضرتعالی درباره دریافت زکات فطره ، صدقه و کفاره برای مصرف مددجویان سازمان بهزیستی چیست؟
نظر مبارک حضرتعالی در رابطه با امامت جماعت شخصی که فاقد دست چپ از بالای مرفق است چیست؟
نظر حضرتعالی درباره طهارت یا عدم طهارت اهل کتاب چیست و بفرمایید معاشرت و دوستی و هم سفره شدن مسلمین با ایشان جایز است یا خیر؟
نظر حضرتعالی در خصوص (ازدواج موقّت) دختر باکره رشیده (با شرط عدم دخول) چیست؟ آیا با وجود این شرط دختر میتواند بدون اجازه ولی ازدواج موقّت کند؟
آیا روایاتی که در مورد وجود موجودات و زمینها و آسمانهای دیگر در فضای پهناور هستند دارای سندی درست و صحیح میباشند یا خیر و نظر حضرتعالی در این باره چیست؟
از قدیم در مساجد حائلی مثل پرده بین زنان و مردان بوده است. امّا اکنون عدّهای میگویند پرده و دیوار بین زنان و مردان در حال نماز خواندن و موعظه کردن لزومی ندارد، نظر حضرتعالی در این مورد چیست؟
دو دانگ مشاع از شش دانگ روستایی از توابع همدان موقوفه عام و حبس موبد شرعی مرحومه زبیده خاتون میباشد که عواید موقوفه بر سر منویات مرحومه واقفه پاک نهاد بایستی به مصرف روضه خوانی و عزاداری حضرت سید الشهداءعلیهالسلام و ذکر مصائب خامس آل عبا علیهم السلام و روشنایی حرم مطهر آن بزرگوار و ایجاد تسهیلات جهت زوار عتبات عالیات برسد مع الوصف خواهشمند است نظر حضرتعالی را درباره سؤالات طرح شده بیان فرمایید: 1- آن دسته از اهالی شهر که نسبت به پرداخت حقوق موقوفه استنکاف مینماید چه حکمی دارد؟ 2- اعمال عبادی متصرفین اعم از وضو، نماز، غسل و... نسبت به سهام موقوفه به چه صورت خواهد بود؟ 3- آن دسته از اهالی (بومی یا غیر بومی) که فاقد منزل مسکونی بوده و واحد استیجاری در اختیار دارند چه تکلیفی خواهند داشت؟
این مسئله که در عرف مردم شایع است: در هنگام فروش منزل، به ظاهر منزل رسیدگی میکنند، از قبیل رنگ دربها و دیوارها و کاغذ دیواری و... و بعد منزل خویش را در معرض فروش میگذارند وهمین کار موجب بالا رفتن قیمت و ارزش منزل در نظر خریدار میشود آیا تدلیس محسوب میشود یا خیر؟ و خریدار خیار تدلیس دارد یا خیر؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] آیا رنگ عمامه می تواند غیر از سیاه یا سفید هم باشد؟
[آیت الله اردبیلی] اگر مادر یا مادر پدر یا مادر مادر یا پدر مادر این جانب از سادات باشند، آیا بنده سیّد محسوب میشوم؟ آیا صدقه و کفّارات بر من و اولادم حرام است؟ آیا بنده و اولادم میتوانیم از عمامه سیاه استفاده کرده، خمس (سهم سادات) دریافت کنیم؟
[آیت الله خامنه ای] ج: اگر نقاط برجسته علامت حروف هستند، حکم آن حروف را ندارند ولی اگر در نظر عرف آگاه بعنوان خط محسوب شوند در مس آنها رعایت احتیاط لازم است.
[سایر] رنگ عمامه امامان (ع) چه بوده و پیامبران و امامان (علیهم السلام) کدام را می پوشیدند؟ آیا حدیثی در خصوص سیاه یا سفید بودن عمامه وجود دارد که علماء کنونی آن را می پوشند؟
[سایر] اگر رنگ مشکی مکروه است پس چرا طلبه های سید از عمامه مشکی استفاده می کنند؟ چرا ما مسلمانان برای عزاداری از رنگ مشکی استفاده می کنیم؟
[آیت الله علوی گرگانی] آیا سهم سادات را بدون اجازه حضرتعالی میتوان به سادات داد یا نه؟
[آیت الله علوی گرگانی] به نظر مبارک معظّم له علامت یا علامتهای هلال شب اوّل ماه قمری چه میباشد؟
[آیت الله اردبیلی] آیا در ایّام عزاداری ائمه معصومین و سید الشهداء علیهمالسلام ، پوشیدن لباس سیاه در هنگام نماز، مکروه است؟
[آیت الله بهجت] آیا مقلّد حضرتعالی می تواند سهم مبارک امام و سادات را به مجتهد دیگر یا وکلای مجتهد دیگر پرداخت نماید؟
[آیت الله مکارم شیرازی] به نظر حضرتعالی ماهیّت پول چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر چیزی را که غصب کرده از بین برود ، در صورتی که مثل گاو و گوسفند باشد که از جهت خصوصّیات شخصی قیمت آن در نظر عقلاء و اهل عرف با قیمت فرد دیگر ی فرق دارد باید قیمت آن را بدهد و چنانچه قیمت بازار آن فرف کرده باشد ، باید قیمت روزی را که ادا می کند و غرامت می پردازد بدهد و احتیاط مستحّب آن است که بالاترین قیمت را از روی غصب تا روزی که غرامت می پردازد حساب کند و رضایت همدیگر را بدست آورند .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله جوادی آملی] .چند چیز در لباس ن مازگزار مکروه است : پوشیدن عمامه بدون حنک، لباس سیاه به استثنای عمامه و عبا، جامه چرکین، لباس تنگ، لباس میگسار، لباس کسی که از نجاست اجتناب نمی کند، لباسی که صاحب آن متّهم به غصب است، جامه ای که صورتی در آن نقش شده است ، انگشتری که بر روی آن صورتی رس م شده است. البته ترک امور یاد شده , به امید ثواب , مناسب است.
[آیت الله مظاهری] شش چیز در لباس نمازگزار مستحب است که از آن جمله است: 1 - عمامه با تحت الحنک. 2 - پوشیدن عبا. 3 - پوشیدن لباس سفید. 4 - پوشیدن پاکیزهترین لباسها. 5 - استعمال بوی خوش. 6 - دست کردن انگشتری عقیق.
[آیت الله اردبیلی] ظاهر کردن هر آنچه در نظر عرف زینت و آرایش برای زن محسوب میشود، در برابر مرد نامحرم جایز نیست.
[آیت الله بهجت] اگر نمازگزار چند چیز را به امید اینکه ثواب نمازش زیاد شود ترک کند خوب است. قسمتی از آنها عبارتند از: پوشیدن لباس سیاه غیر از عمامه و کساء، و لباس نازک که ساتر عورت باشد، و شلوار را روی پیراهن قراردادن، و بدون حنک با عمامه نماز خواندن، و بدون ردا امام شدن، و پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند، و لباسی که نقش صورت دارد، و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد، و نماز خواندن با نقاب و خلخال (زیوری که زنان در پا میکنند و صدا میکند) برای زنان و با نقاب برای مردان.
[آیت الله اردبیلی] ملاک در بلند و آهسته بودن صدا، تشخیص عرف است؛ بنابر این اگر صدا به اندازهای آهسته باشد که تنها خود او بشنود و به نظر مردم بلند به حساب نیاید هر چند جوهره داشته باشد کافی نیست.
[آیت الله بهجت] فروش اشیا و لوازم مسجد که در عرف زمان، استعمال آن معمول نیست، مانند سینیهای مسی یا پارچهای بزرگ، و تبدیل آن به اشیا و لوازم مورد احتیاج، زیر نظر متولی شرعی مانعی ندارد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که در محلی ملک دارد، اگر موقعی که آن ملک را دارد شش ماه در آنجا بماند، وقتی می تواند نماز را آنجا تمام بخواند که آنجا را برای خود وطن قرار داده باشد، و به نظر عرف وطن او محسوب شود، و تا به نظر عرف وطن حساب نشود باید شکسته بخواند، ولی احتیاط مستحب آن است که کسی که منزل مسکونی در محلی دارد، و شش ماه در آنجا مانده است، مادام که آن منزل را دارد هر وقت در مسافرت به آنجا رسید، نمازش را هم شکسته و هم تمام بخواند.
[آیت الله مظاهری] هشت چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: 1 - پوشیدن لباس سیاه. 2 - پوشیدن لباس کثیف. 3 - پوشیدن لباس تنگ. 4 - پوشیدن لباس شرابخوار. 5 - پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند. 6 - پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد. 7 - باز بودن دکمههای لباس. 8 - دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
[آیت الله اردبیلی] اگر هر یک از طرفین پیش از عقد دارای عیب یا نقصی باشد که نزد عرف قابل توجه است و با سخن یا عمل خود، به گونهای آن را بپوشاند که طرف مقابل متوجه آن نگردد مثل این که قدرت سخن گفتن نداشته باشد و آن را مخفی کند و یا در ضمن عقد شرط کنند که طرف دیگر دارای مشخصات خاصی باشد و بعدا معلوم شود که فاقد آن مشخصات بوده است مثل این که شرط کنند سیّد باشد و بعد معلوم شود سیّد نبوده است طرف مقابل حق فسخ عقد را دارد.
[آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که برای معصیت سفر کرده موقعی که از سفر برمی گردد اگر توبه کرده باید نماز را شکسته بخواند و اگر توبه نکرده باید نماز را تمام بخواند. و اگر برگشتن از سفر در نظر عرف جزء رفتن به سفر، معصیت محسوب شود، بعید نیست وظیفه اش تمام باشد گرچه احتیاط آن است که هم شکسته و هم تمام بخواند.
سادات
سادات در لغت به معنای مِهتران و بنابر تعریف فقهی، عنوانی است برای کسانی که نسبشان به هاشم بن عبد مناف (جدّ رسول الله) میرسد.
عمامه
عِمامه، پارچه به نسبت درازی که به دور سر میپیچند.
سیاه
سیاه نام یکی از رنگها میباشد که از احکام آن در بابهاى طهارت، صلات، حج، نکاح و دیات سخن گفتهاند.
عرف
ـــ عُرف، شیوه متعارف و پذیرفته شده نزد همه یا گروهی از مردم می باشد. ـــ شیوه مستمر میان همه یا بیشتر مردم یا گروه خاص را عرف گویند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*