راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله فاضل لنکرانی
آدرس:
http://www.lankarani.com
تراشیدن موهای صورت که هنوز بطور کامل درنیامده و جلوه ناموزونی دارند، چه صورتی دارد؟
خلاف احتیاط وجوبی است.
عنوان سوال:
تراشیدن موهای صورت که هنوز بطور کامل درنیامده و جلوه ناموزونی دارند، چه صورتی دارد؟
پاسخ:
خلاف
احتیاط وجوبی
است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
حکم تراشیدن ریش با تیغ چیست؟ موهای روی گونه چطور؟
در صورت لزوم، مشاهده و لمس موهای خانم بیمار، جهت معاینه، توسط پزشک مرد چه صورتی دارد؟
آیا تراشیدن گونه ها (عارض) جایز نیست؟
تراشیدن ریش و ماشین کردن آن، چه حکمی دارد؟
شخصی برای اینکه بیخ موهای سر را مسح کند، موها را کنار می زند و در نتیجه موها تر می شود، آیا این تری برای مسح ضرر دارد؟
گاهی مشاهده می شود بانوان پس از سعی در عمره بر مروه برای تقصیر موی خود را می چینند، و بدین سبب موهای آنها ظاهر می شود و نامحرم می بیند، لطفاً نظر مبارک را مرقوم فرمایید.
زن در چه صورتی ناشزه می شود؟
ملکی را مالک در اثر پریشانی و ضرورت نزد شخصی به رهن ربوی گذاشته و قیمت ملک چندین برابر وجه الرهانه است و راهن برای حفظ آبروی خود آنچه مرتهن بعنوان ربا از او مطالبه کرده لاعلاج پرداخته و چندین برابر عایدات ملک بوده و عین مرهونه هم مطلقاً به تصرف مرتهن درنیامده است. سرانجام چون راهن قدرت پرداخت وجه الرهانه را پیدا نکرده. مرتهن بدون اجازه راهن و بدون پرداخت قیمت واقعی، ملک را مطابق مقررات اداری به همان مبلغ وجه الرهانه که در حدود عشر قیمت واقعی ملک بوده تملک نموده است، چنانچه دیگران بخواهند این ملک را از مرتهن خریداری کنند آیا شرعاً بدون رضایت راهن حلال و جایز است یا نه؟
هم غذا شدن با اهل سنت چه صورتی دارد؟
گوشت عقیقه را به چه صورتی مصرف کنیم؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] تراشیدن موهای زاید میّت چه حکمی دارد؟
[سایر] آیا تراشیدن موهای کمِ صورت، به منظور رشد و پر پشت شدن آن، اشکال دارد؟
[آیت الله خوئی] تراشیدن صورت و همچنین قسمتی از صورت و گذاشتن موهای روی ذقن (چانه) چه صورت دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] تراشیدن مو های زاید بدن مثل موی زیر بغل و یا موهای اطراف آلت با تیغ اشکال دارد یا خیر؟
[آیت الله خامنه ای] آیا منظور از حرمت تراشیدن ریش آن است که موهای صورت به طور کامل روییده باشند و سپس تراشیده شوند یا اینکه شامل موردی که مقداری از موهای صورت درآمده باشند هم می شود؟
[آیت الله بهجت] تراشیدن ریش، با ماشین شماره ی صفر چه صورتی دارد؟
[آیت الله علوی گرگانی] تراشیدن روی گونهها با تیغ چه صورتی دارد؟
[آیت الله خامنه ای] در صورتی که گذاشتن ریش مستلزم اهانت باشد، تراشیدن آن چه حکمی دارد؟
[آیت الله نوری همدانی] آیا رساندن آب به زیر پوستِ موهای مژههای چشم لازم است - در صورتی که رساندن آب به زیر موهای صورت لازم نباشد - یا نه؟
[آیت الله خامنه ای] آیا تراشیدن ریش در صورتی که گذاشتن آن مانع رسیدن به اهداف مشروع انسان شود جایز است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
برای زنان در حال نماز، پوشانیدن موهای مصنوعی و زینت های پنهانی (مانند دستبند و گردن بند) و زینت صورت (مانند سرمه چشم) لازم نیست، امّا واجب است از نامحرم بپوشاند.
نوشتن قرآن با مرکب نجس، اگرچه یک حرف آن باشد حرام است. و اگر نوشته شود باید آن را آب بکشند، یا به واسطه تراشیدن و مانند آن کاری کنند که از بین برود و چنانچه از بین نمی رود باید آن را آب بکشند.
در صورتی که ممکن باشد، مستحب است بچه را دو سال تمام شیر بدهند.
اگر فروشنده به جای جنسی که قرار داد کرده، جنس دیگری بدهد، در صورتی که مشتری راضی شود اشکال ندارد.
پدر و جدّ پدری طفل در صورتی می توانند مال طفل را بفروشند که برای او مفسده نداشته باشد بلکه بهتر آن است که تا مصلحت نباشد نفروشند امّا وصی پدر و وصی جدّ پدری و مجتهد جامع الشرائط فقط در صورتی می توانند مال طفل را بفروشند که مصلحت طفل در آن باشد.
در چهار جا تخلّی حرام است: اوّل: در کوچه های بن بست در صورتی که صاحبانش اجازه نداده باشند. دوّم: در ملک کسی که اجازه تخلّی نداده است. سوّم: در جایی که برای عده مخصوصی وقف شده است مثل بعضی از مدرسه ها. چهارم: روی قبر مؤمنین در صورتی که بی احترامی به آنان باشد.
اجیر گرفتن برای اخراج معدن جایز است و اجاره کننده، مالک معدن می شود در صورتی که اجیر به نحو خاص باشد یعنی جمیع منافع او یا منفعت مخصوصه خارج کردن، برای اجاره کننده باشد اما اگر اجیر به نحو مطلق باشد، در صورتی که خودش قصد تملک کند، مالک می شود.
اگر انسان بدون قصد لذّت به آن قسمت از بدن زنهای کافر که معمولا نمی پوشانند نگاه کند در صورتی که نترسد بحرام بیفتد اشکال ندارد.
خمس ماهی و حیوانات دیگری که انسان بدون فرو رفتن در دریا می گیرد در صورتی واجب است که از مخارج سالش زیادتر باشد.
به کسی که در شهر خودش مشهور باشد سید است می شود خمس داد در صورتی که به سید بودن او وثوق پیدا کند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] تراشیدن و ازاله موی صورت جایز نیست، چه تمام ریش یا قسمتی از آن باشد، و تراشیدن زیر گلو و روی گونهها در حد اصلاح مانعی ندارد، و ماشین کردنی که مثل تراشیدن باشد باید ترک شود.
[آیت الله خوئی] تراشیدن ریش و ماشین کردن آن اگر مثل تراشیدن باشد در حال اختیار بنابر احتیاط واجب، حرام است.
[آیت الله علوی گرگانی] تراشیدن ریش وماشین کردن آن اگر مثل تراشیدن باشد حرام است و در این حکم تمام مردم یکسانند و حکم خدا به واسطه مسخره مردم تغییر نمیکند; پس کسی هم که اوّل تکلیف اوست، یا اگر ریش نتراشد مردم او را مسخره میکنند، چنانچه ریش بتراشد یا طوری ماشین کند که مثل تراشیدن باشد، حرام میباشد.
[آیت الله نوری همدانی] در غسل باید موهای کوتاهی را که جزء بدن حساب می شود ، بشوید و بنابر احتیاط شستن موهای بلند هم لازم می باشد .
[امام خمینی] در غسل باید موهای کوتاهی را که جزو بدن حساب می شود، بشوید و بنابر احتیاط شستن موهای بلند هم لازم می باشد.
[آیت الله بهجت] لزوم شستن موهای کوتاه که پوست از لای آنها دیده میشود در موقع غسل کردن خالی از قوت نیست، ولی موهای بلند لازم نیست.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . تراشیدن ریش و ماشین کردن آن اگر مثل تراشیدن باشد حرام است و در این حکم تمام مردم یکسانند و حکم خدا به واسطه مسخره مردم تغییر نمی کند پس کسی هم که اول تکلیف اوست، یا اگر ریش نتراشد مردم او را مسخره می کنند، چنان چه ریش بتراشد یا طوری ماشین کند که مثل تراشیدن ریش باشد حرام می باشد.
[آیت الله بروجردی] تراشیدن ریش و ماشین کردن آن، اگر مثل تراشیدن باشد حرام است و در این حکم تمام مردم یکسانند و حکم خدا به واسطهی مسخرهی [کردن] مردم تغییر نمیکند، پس کسی هم که اوّل تکلیف او است، یا اگر ریش نتراشد مردم او را مسخره میکنند، چنانچه ریش بتراشد یا طوری ماشین کند که مثل تراشیدن باشد، حرام میباشد.
[آیت الله سبحانی] در غسل باید موهای کوتاه را که جزء بدن حساب می شود، بشوید و بنابر احتیاط، شستن موهای بلند هم لازم می باشد.
[آیت الله اردبیلی] در غسل باید موهای کوتاهی را که جزء بدن حساب میشوند، بشوید و بنابر احتیاط شستن موهای بلند نیز لازم میباشد.
تراشیدن
تراشیدن یا همان حَلق ستردن مو و جز آن است.
احتیاط وجوبی
احتیاط الزامآور را احتیاط واجب گویند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*