راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله فاضل لنکرانی
آدرس:
http://www.lankarani.com
اگر برای درست کردن سرکه هر روز یک من انگور در ظرف بریزند، به طوری که هر دفعه انگور روز قبل به جوش آمده باشد، این سرکه چه حکمی دارد؟
اشکالی ندارد.
عنوان سوال:
اگر برای درست کردن
سرکه
هر روز یک من
انگور
در
ظرف
بریزند، به طوری که هر دفعه
انگور
روز قبل به
جوش
آمده باشد، این
سرکه
چه حکمی دارد؟
پاسخ:
اشکالی ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
مقداری انگور جهت سرکه شدن در ظرف ریخته ایم به اندازه ای که پرشده آیا می توانیم انگوری که برای سرکه شدن در ظرف مذکور ریخته شده و جوش آمده و در حال جوش و کف می باشد، در ظرف بزرگتری بریزیم و در قسمت خالی ظرف دوم مجدداً انگور بریزیم تا پر شود؟
تا چه زمان می شود انگور روی انگور یا خرما روی خرما یا امثال اینها جهت سرکه شدن بریزند؟
اگر مقداری انگور جهت سرکه شدن در ظرفی بریزیم و هربار مقداری انگور به آن اضافه کنیم در صورتی که انگورهای قبلی به اصطلاح جوش آمده باشد، آیا سرکه پاکاست یا حرام؟ و پختن کشمش به همراه غذا حکمش چگونه است؟
دانه های انگور، داخل آب بوده و جوش خورده است، خوردن آن آب و دانه های انگور چه حکمی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] در توضیح المسائل فرموده اید که اگر انگور و آب انگور به واسطه ی پختن یا غیر آن جوش آید بنابر اقوی و احوط نجس، و خوردن آن حرام است. سؤال این است که بعضی از انگورها را تدریجا برای سرکه شدن می ریزند و ممکن است وقت ریختن انگور بعدی، انگور اوّلی جوش آمده و نجس شده باشد و انگور دوّمی یا سومی را نجس کند، آیا به واسطه سرکه شدن، مجموع انگورها پاک خواهد شد؟
[آیت الله بروجردی] شیره را در آب انگور جوش آمده قبل از ثلثان شدن بریزند، آیا بعد از به ثلثان رسیدن پاک میشود یا خیر؟
[آیت الله بهجت] گاهی در ظرف چربی، انگور می ریزند که سرکه گردد. پس از سرکه شدن، چربی های روی آن بالا می آید. آیا چربی ها نیز به تبعیّت، پاک می شود؟
[آیت الله بروجردی] هرگاه خیار و بِه و کدو و امثال اینها را با انگور سرکه بریزند، میفرمایید: احوط اجتناب است، آیا از تمام آن باید اجتناب نمود، یا از همان خیار و بِه و کدو؟
[آیت الله خوئی] اگر انگور را در آب قرار دهند بعداً که آب جوش آمد آیا حرام است نوشیدن این آب، و آیا حرام است خوردن این انگور با اینکه نمیدانیم داخل انگور جوش آمده یا خیر؟
[آیت الله خوئی] اگر انگور را در آب قرار دهند بعداً که آب جوش آمد آیا حرام است نوشیدن این آب، و آیا حرام است خوردن این انگور با اینکه نمیدانیم داخل انگور جوش آمده یا خیر؟
[آیت الله سبحانی] آیا سرکه همانند انگور است که هنگام جوشیدن باید دو سوم آن برای طهارت کم شود یا سرکه جوشیده اشکالی ندارد؟
[آیت الله بروجردی] برای مرغوبیّت سرکه انگور مقداری روغن چراغ به خمره میمالند، یا روغن خوردنی در خمره میاندازند، آیا در این صورت سرکه حاصله پاک است یا نجس؟
[آیت الله بروجردی] خوشه انگور که یک طرف آن مویز شده و با هم میکوبند و میجوشانند، آیا حکم آب انگور جوش آمده را دارد یا آب مویز را؟
[سایر] سلام طرز تهیه سرکه انگور در خانه چطوریه وایا صابون طبیعی بدون مواد برای موهای چرب چی خوبه
مسائل مرتبط از این مرجع
سرکه ای که از انگور و کشمش و خرمای نجس درست کنند نجس است.
ظرف نجس را با آب قلیل دو جور می شود آب کشید. اوّل: سه مرتبه پر کنند و خالی کنند. دوّم: سه دفعه قدری آب در آن بریزند و در هر دفعه آب را طوری در آن بگردانند که به جاهای نجس آن برسد و بیرون بریزند.
اگر شراب سرکه شود، ظرف آن هم تا جایی که شراب موقع جوش آمدن به آن جا رسیده پاک می شود، و کهنه و چیزی هم که معمولاً روی آن می گذارند اگر به آن رطوبت نجس شود، پاک می گردد. بلکه اگر موقع جوشیدن، سر برود و پشت ظرف به آن آلوده شود، بعد از سرکه شدن پشت ظرف هم پاک می شود.
شرابی که از انگور نجس درست کنند، با سرکه شدن پاک نمی شود، بلکه اگر نجاستی هم از خارج به شراب برسد احتیاط واجب آن است که بعد از سرکه شدن از آن اجتناب نمایند.
اگر انگور و آب انگور به خودی خود یا به واسطه پختن جوش بیاید خوردنش حرام ولی نجس نیست.
چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور، اگر جوش بیاید حرام نمی شود.
اگر ظرف بزرگی مثل پاتیل و خمره نجس شود چنانچه با آب قلیل سه مرتبه آن را از آب پر کنند و خالی کنند پاک می شود و همچنین است اگر سه مرتبه از بالا آب در آن بریزند به طوری که تمام اطراف آن را بگیرد و آبی که در ته آن جمع شده خارج کنند و در هر دفعه ظرفی را که با آن آبها را بیرون می آورند آب بکشند.
اگر ظرف یا بدن نجس باشد و بعد به طوری چرب شود که از رسیدن آب به آنها جلوگیری کند، چنانچه بخواهند ظرف و بدن را آب بکشند، باید چربی را برطرف کنند تا آب به آنها برسد.
آب انگوری که جوش آمده پیش از آن که دو ثلث آن بخار شود، یعنی دو قسمت آن کم شود و یک قسمت آن بماند نجس نیست، ولی خوردن آن حرام است، ولی اگر ثابت شود که مست کننده است حرام و نجس می باشد، و فقط با سرکه شدن پاک و حلال می شود.
اگر ظاهر برنج و گوشت یا چیزی مانند اینها نجس شده باشد، چنانچه آن را در ظرفی بگذارند و سه مرتبه آب قلیل روی آن بریزند و خالی کنند پاک می شود، و ظرف آن هم پاک می گردد. ولی اگر بخواهند لباس یا چیزی را که فشار لازم دارد در ظرفی بگذارند و آب بکشند باید در هر مرتبه که آب روی آن می ریزند آن را فشار دهند و غساله آن را کاملاً بیرون بریزند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] شرابی که از انگور نجس و مانند ان درست کنند چنانچه در همان ظرف سرکه شود پاک نمی شود و اگر در ظرف دیگری که پاک باشد بریزند و سرکه شود بنابر احتیاط پاک نمی شود و همچنین اگر نجاست دیگری به شراب برسد و در ان مستهلک شود
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] شرابی که از انگور نجس و مانند آن درست کنند؛ چنانچه در ظرف دیگری که پاک باشد بریزند و بعد سرکه شود؛ پاک می شود و همچنین اگر نجاست دیگری به شراب برسد و مستهلک شود؛ در صورتی که به ظرف نرسیده باشد بعد از سرکه شدن پاک می شود.
[آیت الله مظاهری] اگر انگور یا خرما همراه با پوشال باشند و با آنها سرکه درست کنند اشکال ندارد و نیز اگر پیش از آنکه خرما و کشمش و انگور سرکه شود خیار و بادمجان و مانند اینها در آن بریزند اشکال ندارد.
[آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه شراب، سرکه شود، ظرف آن هم تا جایی که شراب یا انگور موقع جوش آمدن به آن رسیده پاک می شود، پارچه و چیزی که روی آن می گذارند اگر معمولاً به آن رطوبت، نجس شود آن هم پاک می گردد، اما اگر موقع جوشش سر برود و پشت ظرف به آن آلوده شود بعد از سرکه شدن پشت ظرف پاک نمی شود.
[امام خمینی] اگر پوشال زیر انگور یا خرما داخل آنها باشد و سرکه بریزند، ضرر ندارد. و نیز اگر پیش از آن که خرما و کشمش و انگور سرکه شود، خیار و بادمجان و مانند اینها در آن بریزند، اشکال ندارد.
[آیت الله نوری همدانی] اگر پوشال ریز انگور یا خرما داخل آنها باشد و سرکه بریزند ، ضرر ندارد .و نیز اگر پیش از آنکه خرما و کشمش و انگور سرکه شود ، خیار و بادنجان و مانند اینهادر آن بریزند ، اشکال ندارد .
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر پوشال ریز انگور یا خرما داخل آنها باشد و سرکه بریزند ضرر ندارد. و این بنابر آن است که قائل به نجاست آن بوسیله جوش آمدن باشیم، و گذشت که اقوی طهارت است.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر پوشال ریز انگور یا خرما داخل آنها باشد و سرکه بریزند ضرر ندارد، ولی احتیاط واجب آن است که تا خرما و کشمشو انگور سرکه نشده، خیار و بادمجان و مانند اینها در آن نریزند.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر پوشال ریز انگور و کشمش و خرما داخل آنها باشد و سرکه بریزند مانعی ندارد؛ ولی احتیاط در آن است که تا خرما و کشمش و انگور سرکه نشده، خیار و بادمجان و مانند اینها در آن نریزند.
[آیت الله بروجردی] اگر پوشال ریز انگور یا خرما داخل آنها باشد و سرکه بریزند ضرر ندارد، ولی احتیاط واجب آن است که تا خرما و کشمش و انگور سرکه نشده، خیار و بادمجان و مانند اینها در آن نریزند.
انگور
انگورهمان میوه معروف است که از آن در بابهای طهارت، زکات، تجارت و اطعمه و اشربه سخن رفته است.
سرکه
سرکه از جمله الفاظی است که در فقه کاربرد دارد.
ظرف
ظرف وسیلهای برای نگهداری چیزی میباشد.
جوش
جوش برآمده گیها و التهابات روی پوست میباشد. از آن به مناسبت در باب طهارت نام بردهاند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*